Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

şu an kimse yok ama kızlar benim oğlum şuanda 7kg olmuştur.Sadece emiyor sizce mama yada ek gıdaya başlamalımıyız kg su nasıl azmı valla ben şaşırdım. Bu ek gıda olayı çok karışık yaaaa.... Cvp yazarsanz ben sonra okurum bebişlerin hepside birbirinden tatlı maşallah

Benim doktordan fayda yok bari benzer hazırlayayım ben de..

yazini okuynca tipki beni anlatmis dedim benim oglumda 5 aylik oluyor yarin ve 1 hafta dir ne beni emmek nede mama istiyor daha ek gidaya gecmedim ben gunde 200 mg bile almiyordu anyen karni ac hata acliktan gurulduyor ama yemiyordu inadindan isalde olyur yemeyince isalide gecmiyor bende uyurken uyku arasinda emziriyorum yada mama veriyorum emmeye emeyede sutum azaldi tamamen bitecek diye korkuyorum

eveet millet benim zilloşa herşeyi yedirmenin sırrını bulmuş bulunuyorum:biberon! herşeyi biberonla veriyom artık bende,napayım,ne ben üzülüyorum,ne de kızım bu şekilde.hem sebzeni de meyvesini de yoğurdunuda emiş oluyor,çoğu zaman verdiğimin hepsini bitiriyor işin sırrı biberondaymış,benimki üşengeç

dun aksam patates, havuc, borkolı, kabak, prınc karısımını cok az su ıle pısırdım
cam borcama dokerek ezdım bır ogun kadarını kaseye aldım kalanını mınık kavanozla buzluga attım
yedırmek ıcın ayırdıgımı sıcak su ıle acarak uzeırne tuz ve yag ekledım
tadına baktım cok guzeldı
ben kasıkla verdıgım ıcın cok sıvı yapmıyorum cıgeneme reflexı olsun dıye
benım kucuk prensımde severek yedı

saphıracım benimkide kaşıkla yerken zorlanıyor biberonla hemen götürüyo ama kaşıkla o kadar yiyemiyo alışçaklar yavaş yavaş bende önce kaşıla veriyorum yiyebildiği kadar kalanını biberona koyuyorum öle veriyorum

şşş neyap biliyonmu, biberon uçlarından birinin ağzını genişlet, muhallebi, gece tahıllı maması gibi koyu şeyleri verceen zaman onunla verirsin, mesela biraz önce bizim kahvaltımız var, onun içine 1 tane bebe bisküvisi ufaladım, iyice ezdirdim pütür kalmıcak şekilde, banyo yaptırdım hemen arkasından da dayadım biberonu, ne var ne yok götürdü kaydirigubbakcemile3 ben genelde geceleri kullanıyorum, gündüz alışmasın bunun keyfine istiyorum, normal mama verceem zaman yavaş akışlı ucu kullanıyorum, bööle yapmazsam hiç büyümücek bu sıpa :çok üzgünüm: arada parmak olayına da giriyoz tabi, bi de bikaç gündür yemeklerde yürütece oturtturup minnacık bi ekmek içi kopartıyorum, yemek suyuna banıp ağzına koyyorum, bikaç defa yapıorum bunu çok yapmıyorum, maksadım pütürlü gıdalara alıştırabilmek, fazla vermeye kalkınca öğürüyo, bikaç defa verince geveleyip geveleyip yutuyo a.s
ahhh ah ben öyle yaparsam isyan çıkar vallla, zaten biberonu bile zor tıkıyom ağzına, bi de önce kaşık denyiim sonra biberonu veririm dersem hepten aç kalırız

benimki tamamen çekildi artık senağlama önceleri sütüm fışkırıyodu resmen, pedler dayanmıyodu, sonra nasıl olduysa meme istememeye balşadı, pompayla sağsam da fayda etmedi artık, hergün dondurucuya 1 kutu süt atıyodum be, mazi oldu hepiciği :çok üzgünüm:

yavrum kafana göre başlama, drunla görüş, bizim drumuz 4. aydan sonra başlattı, bence kilosu iyi ama boy kaç bilmiorum, bizim geçen ay 63 cm boy 6 kgydi, aslında ek gıdalara başlamakla çok iyi ettik yoksa hiç büyümücekti bu sıpa, kötü tarafı da beni emmeyi bıraktı senağlama

kızz ibolya bende öle yapıyom bi tane biberonun ucunu açtım cok cok emiyo ondan:)
demin yoğurt veriyim dedim yemedi dana uykusuda vardı beni emmek istedi keşke sütüm daha çok olsaydı kızım en çok beni emmek istiyo ama ona yetçek kadar sütüm yok artık ama her yemeğin üstüne emziriyorum yinede ençok beni emiyo

hadi yaaa beimki de tam tersi, bu sıpalara akıl sır ermiyo valla ha, şş ne dicem yoğurdu sevmesse içine az muhallebi ekle tatlandırsın, belkim tadı ekşi gelio olabilü

ibolyacım benimkini boyu 66cm 7kg olmuştur. Haftaya gidiyoruz dr a bu arada dün yoğurda annemin yaptığı kayısı marmelatından azıcık koydum hemen 2 çay kaşığı verdim çok beyendi . Benimki de biborona düşman çayı zor içiyor. Çok aç olması lazım içmesi için çok tatlı maşallah. ıki gündür işkenceyle emziriyorum ne yaptıysam geçmiyor göğüslerim yine yara oldu. Asıla asıla emiyor bittim ben yaaaa.. yeni önerilere açığım herşeyi denicem yoksa haliim harap. :1no2:

maaşallah boy iyi olcak desene, benimki güdük olcek anam kaydirigubbakcemile3 7 kilo az diil bence, anladığım kadarıyla kilolu dobiş bi bebeğin yok ama 7 kilo da az diil, biz tam 6 kg bile diildik, 5800dük de ben 6 diyom kaydirigubbakcemile3 yavrum göüs ucları satılıyo bi de onlarla emzirmeyi dene, eğer asılıyosa onu asılsın bizim ekim topicinde bi arkadaş bardaktan içiriyomuş suyu, onun kızı da bardak hastası, kaşığı dene olmassa bardağı dene, bi de belki biberonun ucunu sevmiyo olabilir, başka markaların uçlarını dene

kaydirigubbakcemile3 İBOLYACIM mesajımdaki çok tatlı maşallah oğlun için yazılmıştı bu arada yanlış yazmışım

heee çok tatlıdır kendileri, dışı seni yakar içi beni, kendimizi aştık yavrum biz, kalorifer peteğinde çarşaf asılı bekliyo sallamak için, o eski nostalji demir beşikler vardır ya ondan var o bi köşede bekliyo, salıncak diğer köşede bekliyo, çocuk odası diil mübarek eskici dükkanı :roflol: yine de hiçbirini beğenmiyoz, tek favorimiz çarşaf :ecrin_bebek:

iboşş bide muhallebiyle deniyim aslında daha önce yoğurt yedirmiştim yemişti ama bugün biraz huysuz sadece emmek istiyto emziriyom bende yettiği kadar muhallebide veririm yatmadan önce

aldım canım o uclardan ama emmiyor onunlada off. Biboron ucları da değişik değişik aldık ama ne fayda bu afacanlar senden benden kurnaz valla neyse katlanmaya çalışmak lazım napalım annelik fedakarlık istiyor. :hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…