Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende bugün kahvaltıda ilk defa pekmez verdim öyle karıştırmadım minik lokmalar halinde peynir krem peynir pınar beyaz çocuklar için olandan ve yine minik ekmeklerle pekmez lokmaları güzel çevirip yediler pütürlüye çoktan alıştı benimkiler..
dünkü tavuksulu şehriye çorbamızda azda tavuk parçaları vardı..
ondan önceki gnde patates havuç az pirinç az mercimek azda ince blgur çok az tuz pişirdim sonrada verirken az zeytinyağı koydum ..çorba çok olunca kendimiz içecektik ama misafir gelince süt poşetlerine koyup dolaba attım:))
saphıracım sağol babymix bende alayım bundan sonra mamadantam tutmuyor ya..
bizde hazır meyveli yoğurtlardan verdik 1-2 kere.. eşim dün çilek almış vermedim hormonlu diye bir görseniz kocaman kocamandı tadıda yoktu..
geçen senelerde yanlış hatırlamıyorsam bir haber okumuştum bir kadın bebişine seviyor diye çileği çok vermiş sonra erkenden göğüsleri büyümüş çocuğun hormondan..

ayy nazlımelek deme bee ama piroşun yoğurdunda çok az çilek vardı ve anca bi kaç kaşık yedi bidaha vermem
dün bende babaymix aldım ama daha vermedim
piraye deiyice alıştı artık pütürlülere zaten ben hiç rondo kullanmadım hep çatalla ezdim,önceden ağzına peynir ya da çok az ekmekle yemek suyu verince çıkarıyodu şimdi ağzında çevirip çevirip yutuyo sanki çiğniyo gibi yapıyo:)

benim kız kavanoz mamalarının tamamında nefret ediyor
gerçekten de kokusunu falan ben de hiç sevmedim

kavanoz mamalarindan sadece meyve pureli olanlari kullaniyorum.oglum karisik meyvelinin tadina bayiliyor.laf aramizda ben de bayiliyorum delikafadulden gerci tadlar belki bana yabanci olmadigindandir sırnaşık şey .cunku Almanyada bebekken bana da cok yedirmis annem calistigi icin. sebzeli kavanoz mamalarini ise denemedim pek deneme taraftari da degilim zaten sebze corbalarina kademe kademe patatesten ete kadar hersey konuyor cunku.

nazlıcım rica ederim cnm,inşallah yer minnoşlar.bu arada tutuyordu yoğuretlarınız arkadaşlar,benimki de tutuyor ama ekşi oluyor.o zamanda bıdıklar sevmiyor işte.ben 2-3 gündür babymixle mayaladığım yoğurttan yediriyorum.hergün yoğurttan 1 kaşık ayırıp maya yapıyorum,tabi git gide daha sulu ve daha ekşi olmaya başladı :) ben yoğurda 2-3 bebe bisküvisi atmıyorum,baya 5-6 tane eziyorum daha güzel oluyor öyle,hem daha doyurucu ve bu şekilde seviyor benimki.gerçi bugün 4 gibi yarısını yedi sonra 7 gibi kalan yarısını yedi.böyle yaptığımız için bizim öğün sayısı artabiliyor bazen.günlük verdiğim miktar aynı oluyor ama bölünüyor.farketmez heralde,yesinde gerisi önemli değil :)

balkona çilek ekicemmm:))

bende cılek yetıstırmek ıstıyorum ama hıc anlamam
tohum falan mı lazım denızanam

bız dun aksam oglusumun yenı aldıgımız cevızlerını dovduk afıyetle yesın dıye yavrum
bızımle bırlıkte masaya oturdu tavuk tattırdım yalanıp durdu
bır de hıpp muzlu ananaslı vardı ılk kez verdım bunu sevdı halbukı bebelacları hıc sevmemıstı
bugunkı menumuz ırmıklı prınc corbası olacak pasamıza

Bugün sebze corbasi yapicam kücük adama.benim bahcemde yetisiyor cilekk ama ilgilenmek gerekiyormus ki ben topraga kesinlikle dokunamam.esimde vakti olunca biraz bakar o kadar.gecen yil cok yemistik hormonsuz cilekten bakalim bu yil nasil olcak.

bizimde annemlerin terasında var çilek geçen sene bende çok yedim oradan ama kızlar bildiğim kadarıyla çilek vermek iyi değil bebişlere.daha bünyeleri çok hassas olduğu için çilek egzamaya yol açabiliyormuş.bir yerlerde okumuştum yaşıan yakın verin diyordu.

arkadaşlar bizde liste aldık doktorumuzdan.üç aşağı beş yukarı çoğu aynı.
bikaç bişi dedi dr onları aktarayım.yoğurda kesinlikle şeker,pekmez koyma.
piriç unu kullanma (ben bikaç kere yapmıştım)
sebzeye alıştırmak çok önemli,(inşallah alışır,ufff hiç beğenmedi)

Kızlar ya mamayla yoğurt deneyeniniz oldumu.Ben hiç tutturamıyorumyani ayran kıvamında oluyor.
4 saat mayalayıp birazda dolapta bekletin diyor sonrada biraz ısıtayım derken hepten ayran oluyor
Sizler nasıl yapıyorsunuz yoğurtları
Ben şimdilik birkaç kez 1 öğün Bebelacın sütlü pirinçli muhallebisini verdim açsa severek yiyor.

kızlar bu doktorların söyledikleri hep başka benimki sebze çorbasına kesinlikle hayır diyo
pirinç ununu çok kilo aldı diye yasakladı
birde ben yoğurdu sütle mayalıyorum dr. öyle söyledi
yoğurdun içine bebe bisküvisi katıyorum yoksa yemiyo
siz nasıl yapıyorsunuz

pirinc unu cokmy kilo yapiyorki?ben aldim arada muhallebi gibi yapiyordum ama belki 2-3 defa verdim.vermeyim bari bundan sonra.sen nasil verdi naslihan muhallebi gibimi?

ben yogurt yapamiyorum malesef doktorumda hipp ver en katkisi suanda o dedi.

koyu yesil sebzeler haric bana verebilirsin dedi doktorum.

Ay kızlar bende çilek suyundan ağzına damlattım çok sevdi annem allerji yapar vermeseydin dedi
Zaten hormonlu iri iri tatsız şeyler ama farklı tatalara alışsın diye çok az verdim

seyracim bana emzirirken bile yeme dedi doktorum,ben hic tattirmadim ama bazi yogurtlarin icinde var cilek..

ee peki o nasil olcak?acaba onlar masum olanlardanmiki? :)

benimki sade prinç unundan yapılan muhallebiyi sevmedi bende ona hero baby nin prinç unu mamasını veriyordum günde 1 kere çok kilo almış doktor prinç ununu kes dedi
yakında 6 aylık olacak ben ne zaman sebze çorbası vericem bilmiyorum
böyle giderse dinlemeyip 6. aya girince vericem

aslıhan hazır pastorüze sütlemi yoğurt yapmanı söyledi doktorun
Ben mamayla hazırladığım ayran gibi oluyor ama tadı çok hoş açsa severek yiyor.
Bir kerede mamayla hazırladığım yoğurdu tülbentten geçirdim içine armut suyu ekledim biberonla verdim 50 cc falan içti.Daha yapmadım hiç

Çilekcim kesin masum olanlardandır :)
Kızlar ben kızıma henüz hiç kavanoz maması vermedim ama kendim meyve pürelerinin nerdeyse hepsini tattım :))
Ülker Heronun armutlu ananaslı olanı vardı sanırım tadı halen aklımda kalmış çok güzeldi kızıma deniyeceğim bakalım o sevecekmi
Bu arada yoğurdu küçük kavanoz mamalarının camlarıyla mayalıyorum ondanmı tutmuyor acaba sizler nasıl mayalıyorsunuz.Aslında inek sütü verebilseydik onu çok güzel tutturuyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…