- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
piraye,eylül bende yarın nuriş beye gidicem 2,5da randevumuz.sorarım nezaman ve ne şekilde başlanacağını.gerçi benim oğlan sizinkilerden küçük ama..bakalım ne diyecek.
evet pirayecim bende aşılarını artık hastanede yaptırmayı düşünüyorum.sağlık ocağında saatlerce sıra beklemektense hastanede de ücretsizmiş.zaten çalıştığım için sağlık ocağına hafta için izin almam gerekecekti.böle iyi oldu.
bu ek gıda olayına öle takmışımki bende dün gece rüyamda benden gizli gündüzleri kayınvalidem kaan a pirinç unundan mama yapıp veriyomuş.akşam eve gidiyorum oğlumun ağzının kenarında mama bulaşığı..soruyorum ee kızım napim bıraktığın sütle doymuyodu bende sen üzülme diye sölemedim ; bizde çocuklarımıza veriyoduk bebekken bişey olmaz diyo.ay ben ağla ağla..
benim bi sürü sütüm oluyo, nasıl yetmez..
sabah uyandım çok güldüm ama(
piraye,eylül bende yarın nuriş beye gidicem 2,5da randevumuz.sorarım nezaman ve ne şekilde başlanacağını.gerçi benim oğlan sizinkilerden küçük ama..bakalım ne diyecek.
evet pirayecim bende aşılarını artık hastanede yaptırmayı düşünüyorum.sağlık ocağında saatlerce sıra beklemektense hastanede de ücretsizmiş.zaten çalıştığım için sağlık ocağına hafta için izin almam gerekecekti.böle iyi oldu.
bu ek gıda olayına öle takmışımki bende dün gece rüyamda benden gizli gündüzleri kayınvalidem kaan a pirinç unundan mama yapıp veriyomuş.akşam eve gidiyorum oğlumun ağzının kenarında mama bulaşığı..soruyorum ee kızım napim bıraktığın sütle doymuyodu bende sen üzülme diye sölemedim ; bizde çocuklarımıza veriyoduk bebekken bişey olmaz diyo.ay ben ağla ağla..
benim bi sürü sütüm oluyo, nasıl yetmez..
sabah uyandım çok güldüm ama(
eylul sakincasi yoksa kizinin kilosunu ogrenebilirmiyim canim resmine baktigimda kizima cok benzettim benim kizimda biraz tombisde
kızlar mamadan da yoğurt yapabiliyorsunuz, pastorize sütle yoğurt tutturmak çok zor oluyomuş, ben mamayla denedim dün ilk defa taş gibi tuttu, tavsiye ederim[/QU
tarifini yazarmısın canım ya bende denemek istiyorum ölçekli falan çok sevinirim
kızlar mamadan da yoğurt yapabiliyorsunuz, pastorize sütle yoğurt tutturmak çok zor oluyomuş, ben mamayla denedim dün ilk defa taş gibi tuttu, tavsiye ederim[/QU
tarifini yazarmısın canım ya bende denemek istiyorum ölçekli falan çok sevinirim
canım şimdi 100 ml kaynar suya 4 ölçek biberon mamasından koyuyorum, bi güzel karıştıryorum, sonra biraz bekliyorum soğusun diye, parmağımı sokuorum 7ye kadar sayıyorum, parmağımın dayanabileceği bi sıcaklıkta olcak yani, kase yoğurtlar olur ya pastorize yoğurt dioruz hani, ondan bi çay kaşığı alıorum, ayrı bir yerde mamadan kaşıkla azcık alıp o yoğurdu sulandırıyorum, iyice sulandıktan ve ılıdıktan sonra mamanın içine döküyorum, ilk başlarda sütüm çok fazlaydı bu yüzden bi sürü saklama kabı almıştım, ben onun içinde yapıyorum, sonra ağzını kapatıyorum, fırın eldiveninin içine yerleştiriyorum,sonra üzerinden yine başka bişiyle sarıyorum sıcak dursun diye, kalorifer peteğinin üzerine koyup bekletiyorum,aslında 3,5-4 saat bekletilmesi lazımmış ama bazen benim 5 saati bile buluyo, sonra fırın eldiveninden falan çıkartıp dolaba koyyuorum, 2-3 saat kadar da dolapta bekliyo, bebeğime yedireceğim zaman da dışarı çıkarıp ılımasını bekliyorum, ılıdıktan sonra veriyorum, yanlız biz kaşıkla yemiyoruz henüz, kendi sütümü sağıp yoğurdu ayran gibi yapıyorum biberonla veriyorum, böyle daha besleyici oluyo zannımca hem anne sütü hem yoğurt yemiş oluyo :lepi: kaşıkla vermeyi istiyorum ama sanırım henüz kaşıkla yemeye hazır değiliz :çok üzgünüm: dene bakalım olucakmı, benim her yapışımda çok güzel oldu tadı, sanki yoğurda şeker koymuşsun gibi oluyo, azcık mama tadı da oluyo tabi, ben çok beğendim tavsiye ederim , yapınca haber versene bana merak ettim
ibolya canım bende 100 cc suya tam ölçü 3-3,5 kaşık mama koyuyorum yoğurduda 1,5 çay kaşığı yoğurdum ne tam cıvık nede koyu oluyor..
ilk yaptığımda kaşıkla verdim az yediler.. sabah yazını okuyunca bugün ayran gibi verdim biberonla daha güzel yediler.. fikir için teşekkkürler..:))
yinede ara ara alışmaları için kaşıkla vermeyi denerim..
bu arada kokusu yoğurt gibide tadına bakmadım ben..:))
İbolyacom canım cok teşekkür ederim deniğince habberdar ederim ama eminim güzel olur :icecream:
benim kızan en başta pek kilo alamadı ya ondan verdi belki,senin kızın iyi kilo alıyo cnm ama nuriş pek hevesli ek gıdalara başlatmaya verebilir sanada,pek bilgilendirmedi bu sefer beni nuriş bende piroş yüzünden soramadım sen gidince inciiini cinciiini sor banda anlatrsın, bi tane aşı kartı gibi bişey vercek bide 1 sayfa fotokopi kağıt şimdiden sölim ben artık aşılarıda yapıyolar hastanede ben orda yaptırdım enson sende yaptır istersen orda parada ödemiyosun ayriyetten soğukta tekrar sağlık ocağına gitmeyelim dedim
hangi hastane bu arkadaşlar bahsettiğiniz. Ben hep özele gidiyorum. Aşılara da bi sürü para veriyorum. Sağlık ocağına gitmeye vakit olmuyo.eşimin işi sebebiyle. Ama kontrol için sizin hastane iyiymiş hem aşı da ücretsiz olursa:)
canım yenibosna özel nisa hastanesi dr nurullah bey ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?