- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
çok teşekkür ederim canım. Bende türkiye hastanesinde doğum yaptığım için başından beri bebek doktoruna da oraya gidiyoruz. Aslında yeni doğan uzmanı olan doktorumuzdan memnunum ama muayene 45 ytl veriyouz birde aşılar paralı. Herkes devletin verdiği aşıya ne diye para veriyosunuz diyo. Hem de az buz değil. 50-100 veriyoruzbu hastane ve doktordan memnunmusunuz?
mamayla yogurdu ilk defa duydum nasil eksi olmuyomu sogukmu veriyonuz bende mama almisdim icmiyo yogurt yapsam yermi acaba yksa son kullanma tarihi gececek
bizim doktor kan damlasına başladı demir için. birde bana sütten yoğurt yap dedi ya. ama köy sütü bulabilirsen dedi. yoksa marketteki pastorize sütten yapmana gerek yok o da katkılı ,yoğurt da katkılı .sade yoğurt al ver dedi. evde yapmaya gerek yok dedi. bende süt verilmiyo diyo biliyorum dedim. süt olarak değil ama yoğurt verilir dedi.mama ile yapsam yoğurt dedim.gerek yok dedi.bende şaşırdım yaa şimdi.
kızlar süt ve süt ürünleriyle pekmezi birlikte asla vermeyin. tanıdığım bütün doktorlar bu uyarıyı yapıyolar bana. biz iyi beslenir diye düşünüp böyle veriyoruz ama ne sütün vitaminleri ne de pekmezinden demirinden faydalanımıyomuş bebek beraber verildiğinde. en az 1 saat arayla ayrı ayrı verilmeliymiş
bu arada
hafta sonu benim kayınvalidemin beni bu konuda nasıl sinir ettiğini anlatmak istiyorum.
kızı var 5 egidiyor
benim bebeğim hakkında kşlosuyla ilgili bi sürü sey söyledi
yasıtlarına göre cok cılızmış zayıfmış
sanki 1 aylık gibiymiş.
illa pirinç unudan mama yap ver diyor ek gıdalara başla diyor
bizimde doktorumuz kilomuzu beğeniyor öyle tosun bi bebek değil ama kilosu da normal
yazmıştım daha önce ek gıda için de erken dedi 1 ay daha beklicez
neyse kızı 40 cıktığında 7 kiloymuş:1shok:
inanamadım yaa
tamam olabilir de cook istisnai bi durum bu
banane ayrıca
kıskanmamı bekliyosun:dilcikar:
anlicanız kafayı yemek üzereyim
kadın beni kanser edecekklava:
(öff azdım da rahatladım biraz beakaydirigubbakcemile3
bizim doktor kan damlasına başladı demir için. birde bana sütten yoğurt yap dedi ya. ama köy sütü bulabilirsen dedi. yoksa marketteki pastorize sütten yapmana gerek yok o da katkılı ,yoğurt da katkılı .sade yoğurt al ver dedi. evde yapmaya gerek yok dedi. bende süt verilmiyo diyo biliyorum dedim. süt olarak değil ama yoğurt verilir dedi.mama ile yapsam yoğurt dedim.gerek yok dedi.bende şaşırdım yaa şimdi.
ibolya ben burdaki mamalarin üzerinde göremedim yogrt yapilir diye yapilir niye yapilmasin
biz hep paket sütlerden yogurt yapariz iyide tutar ama mayasini hazir yogurt lardan degilde annem önceden türkiyeden getirmisti mayasini onu hala gecirmedik arkasini bitmeen ayni yogurtda yine mayaliyoruz
bizim doktor da önce patetes ve havuc pürelerinden ve cekilmis et yedir dedi nasil olcaksa ama deniyecem 15 gün sonra ama organik olcakmis yada hazir alcam bebekler icin ama eti kendim koyarim
et cok önemliymis kizlar kansizlik olmasin diye ilerki yaslarda kansizlik olmasin diye
pekmez ve yoğurt karışımını yazmıştım daha önce ama tekrar edeyim eğer pekmez gibi bir demir kaynağı verecekseniz bunu elifin söylediği gibi kalsiyula yani yoğut süt vs ile vermeyin demir emilimini engeller hiç bir işe yaramaz şeker yüklemesinden başka,
pekmezi c vitamini ile birlikte verirseniz demir emilimi artacaktır, bende özellikle hamileyken demir ilacı alırken yanında portakal suyu vs içiyordumki daha çok işe yarasın
bende geçen kaşığın ucuyla tarhana çorbası tattırdım yüzünü ekşitti valla
kızlar ne dicem ya bir yaşına kadar salçasız tuzusuz yemek verin diolar ya
herkes diyor ki sonrada yemek yemiolar dio ben salça olmasa bile az tuz katmayı düşünüyorum yemeklerine tabi daha sonra ama yine de kafam karıştı 10 kişiye sorduysam hepsi aynı şeyi söledi
sizler ne düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?