Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

sağol teyzesi teşekkür ederiz de yidiğini saça veriyo yavrum bu, ilk doğduğunda da saçlı doğmuştu gerçi de ya doğum kilomuza göre normaliz, standartların da içindeyiz ama keşke şöyle 6.500 gram filen olaydı, daha 5800 olduk yenice, kollarında hiç boğum yok, bacaklarında da minik minik iki tane boğum var, hani şöyle etli butlu kolları bacakları yok kaydirigubbakcemile3 aslında çok da umrumda değil, çok hareketli maşallah, benim takıntım sadece boy konusu, biraz kısa boylu olcak sanırım, bubası kılıklı kaydirigubbakcemile3

benimkininde boyu kısa biraz galiba kaydirigubbakcemile3 bizimkinin bubasıda kısa deyil ama:))boğumu netçen kız erkek adam filinta gibi olsunkaydirigubbakcemile3

benimkininde boyu kısa biraz galiba kaydirigubbakcemile3 bizimkinin bubasıda kısa deyil ama:))boğumu netçen kız erkek adam filinta gibi olsunkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 he üyle olsun da güdük filinta da bi halta benzemezs ki anacım, ya seninkisi kız kızlarda 160 olsa bile normeldir, ay benimkisi 160 olursa ne ederük, bubası kılıklı bücür bücür gezer artıkın kaydirigubbakcemile3 ya dayıları uzun boylu, babam da uzundur, ay inşallah boyu bize çeker yaaaaaaaaaa :çok üzgünüm:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:roflol:

yok cnm başlamadım daha emziriyorum sadece doktorun verdiği tarihe göre bugün başlamam gerekiyo.ama arada tattırıyorum meyve sularından,kafam karışık meyve suyuyla başlayıp ne kadar süre sonra pürelere,yoğurda geçmeliyim doktorun söledikleri hiç kalmadı aklımda:)dr sanki meyve suyuna başla 1 hafta sonra püre dedi ama...bide yoğurt dedi

pirayecim ben de başlıyorum bugün ama azar azar.

şöyle ki:...bugünden iyibaren 1 ay boyunca meyve suyu.elma ,havuç,armut...2-3 gün birisini alıştır,sonra diğerini sonra diğerini dedi.
almazsa zorlama ara ver yine dene dedi

ilk günler 1-2 kaşık..sonra fincan sonra çay bardağına kadar çıkabilirsin dedi..1 aylık düzen bu
süzerek.ama püreyi sormadım.((

15 gün sonra da yoğurt..paket sütten hergün taze yapilacak..ilk günler 1 kaşık yavaş yavaş yani..sonra da zaten tekrar kontrol var..

ben dün de ilk kez pirinç maması verdim ama kaşıkla.az verdim ama beğendi..sonra tabi emdi..4. aydan sonra verilirmişşş

tuna mamayı almıyor zorlanıyor demiştim doktora..
kilo alımı da bu ay az çıkınca milupanın pirinç maması var kıvamı daha yoğun biberon almıyorsa kaşıkla destekle dedi bana.
yani anne sütüne destek aralarada mama ni,yetine.
kıvamı daha yoğun ama isteğe göre sıvılaştırılıp biberonla da verilebilir..

tadı da güzell..

Biz de artık meyve suyuna başladık. maşşallh sevdi oğluşum.elma havuç şimdilik sıkıp veriyoruz . yavaş yavaş çoğalttım şimdi yarım çay bardağına yakın içiyo. ayrıca bebelac pirinçli muzlu kaşık maması veriyorum günde bi kez. birde yoğurt yaptık daha yeni başlıcaz ona da günde bir kez. günün büyük bölümü mama yiyo gece de emiyo zaten. bu kadar:) çorbalar için erken 2 hafta sonra başlarım belki.doktor yavaş yavaş dedi işte.

kızlar bizde ek gıdaya başladık.ama biz aynı mamaya devam ediyoruz. ek olarak günde iki defa prinç unu iki defada meyve püresi başka bişey yok
yoğurt falan vermedi hızlı kilo alımı var diye

aslıhan cnm ben dün meyve suyuna başladım..elma..
dün 10-15 cc bugün 20 cc kadar verdim..

bu ay sonunna kadar 1 çay bardağına çıkacağım.ama su dedi dr. püre değil.ama 15 gün sonra püre yapabilirim bilmiyorum duruma göre değişir

pirinç maması da çok az aldı.2 gün verdim..25- cc kadar aldı..onu da emzirmenin arkasından verdim..çünkü emmesi beni tatmin etmedi.

yoğurt ise 15 gün sonra..

bizim de bu ay kilomuz az geldi..

sizce bu meyve suyu ve yoğurt kilo aldırır mı,

Selam kızlar
bende dün Ceren elimdeki elmaya sulanınca çeyrek elmayı ağzına yaklaştırdım.baktım yalamak istiyor.Yan tarafından emdirrim.Uzunu verirsem ısırır boğazına kaçıtrır diye korktum.Elimde hep elmadaydı.Bi katım kemirmiş alttan alttan D

Yamyam gibi saldırıyordu.dayanamadım gittim çeyrek almanın suyunu sıktım.Biberona koydum verdim 10 cc belki yoktu belki anca vardı.

Bugünkü kakası hafif kıvamlıydı.Bugün bişey vermedim.yarın yine vereyim elma suyu.

Kızlar tuzsuz yedircez bebeklere.Hani şimdi kendi yemeklerimizden tattırırken ki tuz zarar vermez ama ona hazırladığımız çorbalar tuzsuz olsun.böbrekleri fazla tuzu süzemezmiş çünkü.

Gerçi o zaman bi gelsin biz bu konularda daha bilgili oluruz mutlaka.

Birde denizanasının dediği gibi herşeyi blendırdan süzmek iyi değil.Sonra bir pirinç tanesi bile ağzına gelse kusan bebekler oluyor.

o yüzden ben meyve suyundan sonra hemen püreyi vercem.

ben de geçen elma suyu verdim 7 çay kaşığı çok güzel içti maşallah
ama vermeyince de ağlamaya başladı cazgır

arkadaşlar ben aralık annesiyim daha ek gıdalara başlamadık ama teyzemin gelini var oda benm bebeğimden 2 gün sonra doğurdu şimdiden başlamış ek gıdalara azar azar ilk çocuğunu 6 ay emzirmiş yemek yeme alışkanlığı kazanamamış çocuk gerçekten yemek yemez zorla bunuda alıştırmak amaçlı erkenden başlatmış sizce doğrumu bende hevesleniyorum ama daha erken diye düşünüyorum bi yandanda mantıklı geliyo karar veremedim doktora sorsam cevabı belli

canımk bebişin daha 2.5 aylık 3.5 olsun öyle başla ek gıdalara bağırsakları iyice gelişsin anesi bir ayda bişey kaybetmessin merak etme...ek gıdaya başladığında da verilebilecek her gıdadan tattırki herşeyi tanısın bilsin alışşsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…