- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
kızlar ben dün ilk defa un çorbası yaptım ve benim oğluş ilk defa bir çorba içti ama şu şekilde yaptım çokda güzel oldu
1 tatlı kaşıgı tereyağında 1çorba kaşığı unu güzelcene kavurdum içine 1 domates rendeledim tavuğun göğüs etini haşladım bir parça tavukla 2 bardak kadar suyundan koyup pişirdim sonra blendırdan geçirdim çok az tuz atıp 1 çay kaşığı zeytin yağı ekledim çok lezzetli olmuştu tavuğu biraz büyük koymuştum ilk defa içti sizde mutlaka deneyin
Darkcim ben her öglen corbasini iciriyorum illaki.Aksamda corba yerine muhallebi yiyor.
hergün bir kase yapiyorum.tabi ben yalniz oldugum icin daha düzen olabilir.
belki kalabalikta bunu olusturman zor olur.
canım eşimde aptamil 2 almış kızım belki 2 numarayı içer diye.kızlar bebelac devam mamasıyla yaptığım yoğurt daha cıvık oluyordu geçen gün milupadan numune geldi içinde 180 cc devam maması aptamil 2 vardı onun yarısını ogün yaptım yoğurt diğer yarısınıda dün yaptım bebelactan daha güzel daha koyu tutmuş... mamaya görede değişiyor kıvam..
canım merhaba. ben de ekim annesiyim. bizim doktorumuz narenciye yasak demişti. yine sen bilirsin ama portakal vermezsen daha iyi olabilir.a.s
evet ya un yerine sebzelerle felan yapsanız.un baslı basına kılo yapar her zaman canım
hem ben tavuk ve ya sebze corbasıyla falan kıyasaldıgımda cokta bır faydası yok
duru okyanus hanım bugün yine sebze yemedigerçi tadı iğrenç oluyo ya ben olsam bende yemem -tatlicadiarzu- havuç,patates ve taze fasulye haşladım,irmik ve eser şekilde tuz ekledim,kıvamı filan süper olmuş,hiç ölçü filan kullanmadan göz kararı yaptım ama gel gör ki hatun yemediiii.çok ta acıkmıştı,ağzını mecburen açıyodu zar zor ama ağlaya ağlaya.işkence yapıyor gibi hissettim kendimi.hemen onu bırakıp,hero sütlü balla irmikli kaşlık maması yaptım,yaladı yuttu hanfendi.kutunun arkasındaki tarifin yarısını yapıyordum ben,şimdi o miktarı 3/4 e çıkardım çünkü az gelmeye başladı artık,onu da dün farkettim ilk kez.dün yedi aynı mamadan da,benbu mamadan daha alayım bari,bunu yiyecek herhalde.
kuşlukta yarım muz rendeledim camda,içine 1 tatlı kaşığı pekmez koydum,ilk 2 kaşığı aldı,sonra açmadı ağzını,bende su biberonuyla,ağzını açtıra açtıra yedirdim
ikindi için de 2 küp daninomuzu çıkardım dolaptan,uyanınca yediricem minnoşa
çok teşekkür ederimececem merhaba benim oglum da 5 aylik.ben 4 aydan itibaren aksamlari sutum azaldigi icin kasik mamasi verdim(3-4 cay kasigi kadar hafif civik kivamli)yavas yava dozu artirdim.4.5 ayikken kavanoz meyve purelerine basladim onlari da hafif sulandirdim.sonra mamayla yogurt yaptim hergun 100 cc kadar yiyor.benim oglumda maalesef formul mamalari hic sevmedi icmedi dolayisiyle biberonu da hic sevmiyor.emzigi cok sever ama biberonu diliyle itiyor surekli.o yuzden de kasik mamalari inanilmaz kurtarici oldu benim icin.beni de emiyor tabi bu arada.1 haftadir sebze corbalarina da basladim. maalesef istahli bir bebek degil.bazen cok sevdigi meyve puresini bile reddediyor.valla zorla morla bi sekilde yediriyorum.karsinda maymuna donuyorum artik dusun.umarim ilerde de boyle olmaz.cunku akli ermeye basladiginda yemegi agzinda tutup annesi gormeden evin bi yerlerine tukuren cocuklar var.yemeyen cocukla ugrasmak cok zor.hep soyluyoruz once saglik diye.bende asla ve de asla kilo delisi degilim.sadece sagligi icin dogru bir sekilde beslenmesinden yanayim.oyle siskocuk degil benim bebegim kilosu normal ama bacaklari falan zayif toplu degil.onemli olan kilo aliminin normal olmasi ve saglikli olmasi.
şu patates havucu ben sevdiremedim gitti.son kez denyeceğim.acaba bi eksikliğim mi var.nasıl yapıyorsunuz bi tarif edermisniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?