Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

pirayecim hoşgeldin cnm
un çorbasını ben biliyorum arkadaşlar:) her zamanki gibi,topiğinizin bilmişi :jeyyar:
o dediğiniz gerçekten kilo aldıran bir mama.benim minnoş çok ufak doğacağı anlaşıldığından beri biliyorum bende bu mamayı.hatta şöyledir o ; tereyağ,un,şeker başka bir seferde tereyağ,un,tuz.yani tuzlu bi şekerli olarak yapılır ve bebeye yedirilir.amaç tamamen bebeğe kilo aldırmaktır.kilosu düşük benimki gibi minik bebekler için uygundur.kilosu iyi olan minik danalar için değil yani :D bence ihtiyacınız yoksa pek yapmayın ya da sık yapmayın.unun yerini doldurabileceğiniz çok daha besleyici şeyler verin.tabi bunlar benim tavsiyelerim.şahsen ben bile o mamayı uygulamadım,pek düşünmüyorumda,un yerine mesela bebe ekmeği daha doğru geliyor bana

kızlar ben dün ilk defa un çorbası yaptım ve benim oğluş ilk defa bir çorba içti ama şu şekilde yaptım çokda güzel oldu
1 tatlı kaşıgı tereyağında 1çorba kaşığı unu güzelcene kavurdum içine 1 domates rendeledim tavuğun göğüs etini haşladım bir parça tavukla 2 bardak kadar suyundan koyup pişirdim sonra blendırdan geçirdim çok az tuz atıp 1 çay kaşığı zeytin yağı ekledim çok lezzetli olmuştu tavuğu biraz büyük koymuştum ilk defa içti sizde mutlaka deneyin

canım senin tarif un çorbası olmaktan çıkmış baya besleyici bir mama olmuş cokacimcoook bu tarifi bende deniyeyim bari benimki yemez ama ben yine bir ümit deneyeceğim,teşekkürler a.s.

Darkcim ben her öglen corbasini iciriyorum illaki.Aksamda corba yerine muhallebi yiyor.

hergün bir kase yapiyorum.tabi ben yalniz oldugum icin daha düzen olabilir.

belki kalabalikta bunu olusturman zor olur.

ne güzel yarasın deniz oğlana.
bende anca gezeyim durayım.geldim geleli gezmekten geri kalmadım burda.:utangac:

kızlar bebelac devam mamasıyla yaptığım yoğurt daha cıvık oluyordu geçen gün milupadan numune geldi içinde 180 cc devam maması aptamil 2 vardı onun yarısını ogün yaptım yoğurt diğer yarısınıda dün yaptım bebelactan daha güzel daha koyu tutmuş... mamaya görede değişiyor kıvam..
canım eşimde aptamil 2 almış kızım belki 2 numarayı içer diye.

bizim bıdık onuda içmedi 1 numarası gibi

bende boşa gitmesin diye yoğurt yapayım dedim olmmamıştı.

bence bu el becerisi yada başka bi elektirikle ilgili :))
canım merhaba. ben de ekim annesiyim. bizim doktorumuz narenciye yasak demişti. yine sen bilirsin ama portakal vermezsen daha iyi olabilir.a.s

aaa neden ki?CADIARZU

ben veriyorum portakal.

un baslı basına kılo yapar her zaman canım
hem ben tavuk ve ya sebze corbasıyla falan kıyasaldıgımda cokta bır faydası yok
evet ya un yerine sebzelerle felan yapsanız.

hadi ben yapmıyorum pek de siz özene bezene yapmışken iyisini yapın.:nazar:

herkese merhaba..
ara sıra sizlere yazsamda, yazdıklarınızı sürekli okuyorum ve takip etmeye çalışıyorum..
benim oğlum bugün tam 5,5 aylık ve sadece anne sütü ile beslendi.
6.ayda ek gıdalara geçişte hazırlık olsun diye doktor kaşık maması ve elma, armut ve havuç püresi/suyu verdi..
kaşık mamasını zar zor vermeye çalışıyorum ama meyveleri kesinlikle reddediyor.. mamadan sonra 1-2 kaşık su vermeye çalıştım onuda zar zor alıyor..aç bırakıp öyle meyve vermeye çalıştım ama nafile.. ne püresini, ne suyunu içmedi.. kavanozları denedim onlarıda yemiyor..
anne sütüne devam tabii.. onu severek içiyor zaten.. bugüne kadar biberonda hiç vermedik buyüzden biberonuda reddediyor. merak ediyorum sizde ek gıdaya geçerken çok zorlandınızmı ve nasıl başa çıktınız? ben emdiği sürece emzireceğim ama doktorumuz 6.ayda mecuberen ek gıda takviyesi yapacağız diyor ve benim oğlum beni çok zorlayacak gibi gözüküyor.. deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
sağlıkla kalın

ececem merhaba benim oglum da 5 aylik.ben 4 aydan itibaren aksamlari sutum azaldigi icin kasik mamasi verdim(3-4 cay kasigi kadar hafif civik kivamli)yavas yava dozu artirdim.4.5 ayikken kavanoz meyve purelerine basladim onlari da hafif sulandirdim.sonra mamayla yogurt yaptim hergun 100 cc kadar yiyor.benim oglumda maalesef formul mamalari hic sevmedi icmedi dolayisiyle biberonu da hic sevmiyor.emzigi cok sever ama biberonu diliyle itiyor surekli.o yuzden de kasik mamalari inanilmaz kurtarici oldu benim icin.beni de emiyor tabi bu arada.1 haftadir sebze corbalarina da basladim. maalesef istahli bir bebek degil.bazen cok sevdigi meyve puresini bile reddediyor.valla zorla morla bi sekilde yediriyorum.karsinda maymuna donuyorum artik dusun.umarim ilerde de boyle olmaz.cunku akli ermeye basladiginda yemegi agzinda tutup annesi gormeden evin bi yerlerine tukuren cocuklar var.yemeyen cocukla ugrasmak cok zor.hep soyluyoruz once saglik diye.bende asla ve de asla kilo delisi degilim.sadece sagligi icin dogru bir sekilde beslenmesinden yanayim.oyle siskocuk degil benim bebegim kilosu normal ama bacaklari falan zayif toplu degil.onemli olan kilo aliminin normal olmasi ve saglikli olmasi.

duru okyanus hanım bugün yine sebze yemedi :( gerçi tadı iğrenç oluyo ya ben olsam bende yemem -tatlicadiarzu- havuç,patates ve taze fasulye haşladım,irmik ve eser şekilde tuz ekledim,kıvamı filan süper olmuş,hiç ölçü filan kullanmadan göz kararı yaptım ama gel gör ki hatun yemediiii.çok ta acıkmıştı,ağzını mecburen açıyodu zar zor ama ağlaya ağlaya.işkence yapıyor gibi hissettim kendimi.hemen onu bırakıp,hero sütlü balla irmikli kaşlık maması yaptım,yaladı yuttu hanfendi.kutunun arkasındaki tarifin yarısını yapıyordum ben,şimdi o miktarı 3/4 e çıkardım çünkü az gelmeye başladı artık,onu da dün farkettim ilk kez.dün yedi aynı mamadan da,benbu mamadan daha alayım bari,bunu yiyecek herhalde.
kuşlukta yarım muz rendeledim camda,içine 1 tatlı kaşığı pekmez koydum,ilk 2 kaşığı aldı,sonra açmadı ağzını,bende su biberonuyla,ağzını açtıra açtıra yedirdim
ikindi için de 2 küp daninomuzu çıkardım dolaptan,uyanınca yediricem minnoşa

Son düzenleme:
duru okyanus hanım bugün yine sebze yemedi :( gerçi tadı iğrenç oluyo ya ben olsam bende yemem -tatlicadiarzu- havuç,patates ve taze fasulye haşladım,irmik ve eser şekilde tuz ekledim,kıvamı filan süper olmuş,hiç ölçü filan kullanmadan göz kararı yaptım ama gel gör ki hatun yemediiii.çok ta acıkmıştı,ağzını mecburen açıyodu zar zor ama ağlaya ağlaya.işkence yapıyor gibi hissettim kendimi.hemen onu bırakıp,hero sütlü balla irmikli kaşlık maması yaptım,yaladı yuttu hanfendi.kutunun arkasındaki tarifin yarısını yapıyordum ben,şimdi o miktarı 3/4 e çıkardım çünkü az gelmeye başladı artık,onu da dün farkettim ilk kez.dün yedi aynı mamadan da,benbu mamadan daha alayım bari,bunu yiyecek herhalde.
kuşlukta yarım muz rendeledim camda,içine 1 tatlı kaşığı pekmez koydum,ilk 2 kaşığı aldı,sonra açmadı ağzını,bende su biberonuyla,ağzını açtıra açtıra yedirdim
ikindi için de 2 küp daninomuzu çıkardım dolaptan,uyanınca yediricem minnoşa

saphiracim daninolar icin erken degilmi benim bildigim 1 yasindan once verilmemesi gerektigi cunku bu tarzkupleri ureten markalarin kendi sitelerindede boyle bi yazi okumustum.:uhm:

bende sabah meyveli ve tahıllı kahvaltı mamasına 2-3 bebe büskivisi ve yarım kibrit kutusu peynir koydum yedirdim..
uyanınca biberon maması yediler uyuttum 12,30gibi kalktılar meyve püresi yediler
çorbam hazır değildi..
tekrar uyuyup uynammalaarı 2,5 oldu biraz daha biberon maması 100 cc kadar..
bir saat sonrada sebze çorbamız hazırdı onu verdim..
herzamanki yaptığım patates havuç pirince bu sefer bir tanede kereviz ekledim pişince çok az tuz ve zeytinyağı ekledim çok severek yediler..
kalanı dolaba koyacağım bir kaselik kaldı zaten benimkiler bir büyük kaseyi ikisi birden bitiriyorlar...

ececem merhaba benim oglum da 5 aylik.ben 4 aydan itibaren aksamlari sutum azaldigi icin kasik mamasi verdim(3-4 cay kasigi kadar hafif civik kivamli)yavas yava dozu artirdim.4.5 ayikken kavanoz meyve purelerine basladim onlari da hafif sulandirdim.sonra mamayla yogurt yaptim hergun 100 cc kadar yiyor.benim oglumda maalesef formul mamalari hic sevmedi icmedi dolayisiyle biberonu da hic sevmiyor.emzigi cok sever ama biberonu diliyle itiyor surekli.o yuzden de kasik mamalari inanilmaz kurtarici oldu benim icin.beni de emiyor tabi bu arada.1 haftadir sebze corbalarina da basladim. maalesef istahli bir bebek degil.bazen cok sevdigi meyve puresini bile reddediyor.valla zorla morla bi sekilde yediriyorum.karsinda maymuna donuyorum artik dusun.umarim ilerde de boyle olmaz.cunku akli ermeye basladiginda yemegi agzinda tutup annesi gormeden evin bi yerlerine tukuren cocuklar var.yemeyen cocukla ugrasmak cok zor.hep soyluyoruz once saglik diye.bende asla ve de asla kilo delisi degilim.sadece sagligi icin dogru bir sekilde beslenmesinden yanayim.oyle siskocuk degil benim bebegim kilosu normal ama bacaklari falan zayif toplu degil.onemli olan kilo aliminin normal olmasi ve saglikli olmasi.
çok teşekkür ederim

şu patates havucu ben sevdiremedim gitti.son kez denyeceğim.acaba bi eksikliğim mi var.nasıl yapıyorsunuz bi tarif edermisniz.

sehacim ben haslama aparatina koyup buharda hasliyorum..

catalla eziyorum ve hasladigim alttaki sudan biraz koyup bazen pirinc bazende

irmik koyup hafif pisiriyorum.ben bu sekilde yapiyorum..

bazen bezelye bazende kabakla yaptim benim lokum ikiisinide begendi.

aynen bende böyle yaptım çilekcim.yok kapadı ağzını sımsıkı.zıpzıp.
sebzeye alşmasını çok istiyorum.ama tuhaf olan kendimize yaptığım yemeklerden şapur şapur yiyor.

aynen sehacım ben buçocuğa çorbalarını içiremiyorum
bugün özene bezene unlu tavulu şehriyeli enerjibombasıçorba yaptım yarımkase içirene kadar göbeğimçatladı
sonra meyvesini sorunsuz yedi son kaşıklarda mıkırdandı az önce muhallebisini de zor yedirdim
anca memeyle işi onu reddetmiyo maşallah ama ne yazıkki eski süttende eser yok doyurmuyo kahve niyetine anca

yağmurcum doktora sormuştum ben cnm sorun yok :))
mmmf benimkide kesinlikle o özene bezene yaptığım şeyleri yemiyor.bugün heronun karışık sebzeli 8 tahıllı mı ne öyle bişi ismi ondan aldım.arkadan yazan ölçünün yarısını yaptım.önce istemedi ama biberonla filan ağzını açtıra açtıra yedirdim hepsini.en azından o şekilde biraz sebze alsın ya sinir oluyorum.istersen sende bi dene belki yer
sehacım senin yaptığın yemekleri bende yerim bacım,tuzlu yağlı salçalı ohh mis gibi,bebeklerimize yaptığımız mamaları biz kendimiz yemeyiz ama
en azından bir çoğunu yemeyiz

Ya kızlar aynı sorun bende de başladı. Şimdi diyorum keşke önce meyve değil sebze verseydim. Elma suyu ve yoğurdu sorunsuz yiyoruz ama patates ve havuç pürelerini yemiyor. Ağzını kilitliyor. Yese bile kusuyor. Ne yapacağız var mı bunun bir çaresi yoksa alışacak mı?

sebzeleri benimkide zorla yiyor keşke bende ilk sebzelerle başlasaydım tuzlulara alışmaları daha zor çünkü hep tatlı yediler şimdi tuzlu garip geliyodur...
bugün yayla çorbası yapçam piroşa daha önce severek yemişti ama bu sefer yiyeceğini sanmıyorum çünkü 4-5 gündür zorla yediriyorum bi beni emiyo geri kalanları zorla...devam sütünü seviyodu dün akşam onu bile içmedi,doktora söyledim yemiyo bu ara diye başka bi vitamin verdi vitagil diye ondan veriyoruz artık inş.iştahı yerine gelir

Back
X