Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

tamam tatlım tekrar deniyim
kuru piavın yanına turşu da koy çocuğa
benimkine bir kez yaptım t.fasulyeli püre hiç sevmedi ,ama sevilecek gibi değilki ya,havuç,patates,taze fasulye,irmik
ben olsam bende yemem -tatlicadiarzu-
pekmezle yoğurdu karıştırma naniknanik

ben de dün semizoltu yedirdim
baya yemeğini :))
az yağlı az tuzlu
rondodan geçirdim,içine birazcık ekmek attım
bayıldı maymun :))
sonra süzme yoğurt vardı ondan da verdim denemek için
şoookkk yedi bayıla bayıla
benimki marka seçiyo sanıırm :))
daha öncede sakıpağa yoğurt yemişti
bu kez de sakıpın süzmesinden yedi
artık süzme yağlı mağlı yedirdim
bilmiyom bi zararı varmı
ama ben dün resmen yoğurtlu semi otu yedirdim:))

semiz otu mu pazarda bende görmüştüm deneyelim bakalım.aferin ona.

görüyorum bebişler herşey yiyorlar maşallah.bende patates ve fasulye pişrdim,ezdim bişr güzel.sebzeyele hiç aramız yoktu,yemez demiştim ama şapurdattı valla.şaştım kaldım.saatine mi geldi ne??bir küçük kaseyi yedi bitti diye ağlamaya başladı.

maşallah elife :))bazen öyle yapıyorlar,bazen yiyorlar bazen yemiyorlar.ben özellikle yaptıklarını düşünmeye başladım,en azından benimki için

oh oh afiyet olsun tüm minik kuslaraaa..

biz bugün tel sehriye yiycez bol tavuklu ve tavuk sulu.

ben bebe ekmegi diilde bugdayli ekmek koyuyorum tüm corbalarin icine hem hazmi kolay

oluyor hemde kabiz olmuyor..benimkiside götürüyoru zaten:))

canim bahsettigim öyle zaten,yulafli cavdarli bugdayli bisi..

esmer ekmek yani..doktor bunun daha iyi olucagini söylemisti bende yineden almadim

artik bebe ekmegi.

benim kız çok acıkmışsa kaşıkla yemeyi reddediyor, biberon istiyor, ben de biberon emziklerinden birinin deliğini genişlettim öyle veriyorum bazı şeyleri. Yarısından sonra kaşıkla devam edebiliyoruz

kızlar biraz önce bebek beslenmesi konusuna bakarken 6. aydan itibaren köfte verebilirsiniz diyor siz veriniz mi hiç ben kızıma 7-8 aylıkken vermiştim

Benim kızım 2 gündür hiçbirşey yemiyordu ağzını kenetliyordu zaten daha bir düzenimizde yok.Bugün Babymix elmalıyı bitirdi çok sevindim.Kızlar ya bu yoğurdun üstünde ev yapımı yoğurdunda çok daha besleyici ve kalsiyum ilaveli diyor doğrumu acaba.

kızlar biraz önce bebek beslenmesi konusuna bakarken 6. aydan itibaren köfte verebilirsiniz diyor siz veriniz mi hiç ben kızıma 7-8 aylıkken vermiştim

bende hayvani ürünlerin tamamını 7 veya 8. ayda diye biliyorum..(yoğur dışında)ben hiç vermedim.. bugün vericektim tavuk suyuna çorba ama cesaret edemedim...

slm kızlar bizde ete getik ama nasıl yapacağımı bilemiyorum tam olarak bi tarif eder misiniz? nasıl pişiriyorsunuz? sonra sebzelerele karıştırıyorsunuz değil mi? doktor 1 yemek kaşığı dedi, benim nofrostta alıp koyduğum kıymalar var onlardan kullanmamın bi sakıncası olmaz herhalde, siz nasıl yapıyorsunuz? nereden alıyorsunuz? ben güvenilir bulduğum marketten aldım. tamammen yağsız mı alıyorsunuz? bende köftelik var da? tavuk ve eti de nasıl yaptığınızı tarif edderseniz çok sevinirima.s.

kızlar bebişleriniz günde ne kadar yoğut tüketiyor, biz yeni başladık babymix in elmalı yoğurdundan başlamak istedim (bazı bebişlerin bu yoğurdu bayıla bayıla yediklerini okudum da :)) )ama pek sevmedi, zamanla alışır diye düşünüyorum. sizinkilrt günde 1 kutu yiyor mu? bi de açtığımız babymix in kaç gün iççinde tüketilesi lazım bilginiz var mı?

Biz yeni başladık ek gıdalara yaklaşık 10 gündür yoğurt yiyor. Miktarı açlık tokluk durumuna ya da o an ne istediğine göre değişiyor. Dün babymıx in içine annemde yarım çay kaşıığı çilek reçelinden koydum tatsız yemiyor çünkü bir kutuyu yedi. Bu akşam emdikten 1 saat sonra verdim yarım kutu yemedi bile. Evde yaptığım yoğurt olursa 125 cc yi iki günde tükettiriyorum ama babymıx ağzı açıldıktan sonra beklemez zannımca. Bence onu bekletmemek en sağlıklısı.

kızlar bi yardımcı olun...:uhm::uhm:.
önceki gün kızıma küçük kavanozda yoğurt mayaladım.:teytey: Zamanı gelince çıkardım dolaba koydum..Sonra kızıma yedirmek için çıkarttığımda ne göreyimkafamçokkarıştı benim yaptığım yoğurt değil aynı süt..Okadar cıvık olmuşki anlatamam..Normalde yoğurt mayalamayı bilen biriyim...bu niye böyle olmuştur:uhm: bir bilen varmı acaba...

akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir,devam sütü,pekmez,bebe bisküvisi ve 8 tahıllı ballı hazır mamadan oluşan kahvaltısını yedikten sonra uyuyan bıdık hala uyanmadı :))fazla mı geldi ne,ağırlık çöktü çocuğa :)))
kuşluğunu yediremedim,5 adet kuru kayısıyı az suda pişirdim.rondodan geçirip püre yaptım başka da hiç bişey eklemedim içine bakalım uyanınca yicek mi ilk kez yaptım.dün pekmezli muz yedirmiştim dengelesin diye bugün kayısı yedireyim dedim ama inş. yer
öğlene de unlu domatesli çorba yapayım diyorum ama içine et suyu da koymak istiyorum,benimki et suyunu pek sevmiyo.tekrar şansımı denicem sanırım

sabah kahvaltısına normal peynir yerine tulum peyniri koydum kocaman tabağı bitirdi,arada beni emdi maşallah diyim dünden beri çok güzel emiyo sütüm de arttı emince,biraz öncede etsuyuyla yaptığım un çorbasını yedi bir kaseyi bitirdi iştahı yerinde bugün piroşun

aman maşallah piroşumuza :)) benimki de sadece kahvaltısını yedi doğru düzgün.kuşluk ve öğlen yine savaş halindeydik.uyuyor gene.benimki çok mu uyuyor ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…