Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

lelalcim herzaman zevkli onları emzirmek senin emzirdiğin zamanlarda da zevkliydi ozaman küçüklerdi kuzu gibi emiyolardı,şimdi piraye emerken saçıma bi asılıyo çekiyo çekebildiği kadar,elini ağzıma sıkuyo ya da vuruyo:))
elifçim bekliyoruz tarifleri

sahrapın tarifleri güzel olur onunda ikizleri var,kız elif çok merak ettim şimdi.insan şimdi söylermi bunu,az sonra gibi oldu,heyecan yaptırıyon valla

kızlar bende annemin yaptığı tarhana var hem tuzsuz hem acısız ve baharatsız. kızıma yapmıştım geçenlerde tuz vs hiç bişey olmadığı için içinde tadı mayhoş oldu. siz nasıl yapıyorsunuz? tam bebişlerimize göre bi tarhana ama mayhoşluğunu siz nasıl gideriyorsunuz? kıvamını da koyu yapmıştım ve yaptığım başka sebze yemeğine ekleyerek verdim

muslukumcum benim tarhanam tamamen tuzsuz değil ama az tuzlu.1-1.5 çay bardağı suya 2 tepeleme tatlı kaşığı tarhana koyup pişiriyorum,kıvamı muhallebi gibi oluyor,okyanus öyle seviyor çünkü.hiç başka sebzeye karıştırmadım ama tavuklu,kıymalı ve mercimekli kıymalı yaptım,hepsinide severek yedi kuzum.extra tuz kesinlikle katmıyorum tabi,az zeytinyağ koyuyorum

muslukum teşekkür ederim cnm,hala atlatabilmiş değiliz o süreci ama bigünü gününe uymuyor bazen güzel yiyor bazen ağzını asla açmıyor sadece biberonla bişeyler içiyo ve biraz emiyo her bebek bir değil ama inş.siz çok kolay çıkarırsınız dişlerinizi

kahvaltısını kavga grültü yedi gene.biraz isteyerek,biraz kandırılarak yedi ama yedi.sonuçta ben güne ağlayarak başladım ama napalım,buna da şkür,şimdi uyuyor.öğlene et sulu bişiler yapmayı düşünüyorum.sizin menüleriniz nasıl?

Bizim de kahvaltımız kavgalı geçti ama Bengiş galip geldi. Yarım porsiyon bile yedi denmez Şu 2 gündür iştahsız çok. Bir de kahvaltısını sadece muz püresi eklersem yiyor. Muz püresi olmazsa asla ağzını açmıyor...

Benim minnoş da uyuyor şu an. Bugün geçenlerde bir tanıdığımızın verdiği tarhanayı deneyeceğim ilk. Kıymalı yapmayı düşünüyorum.

Akşama da zeytinyağlı taze fasulye yapıcam. Tuzsuz yapsam Bengisu da yiyebilir heralde...

Bu arada sizler çorba ya da sebzesini hala tek öğün mü veriyorsunuz?

bende et sulu tarhana ya da et sulu yoğurtlu un çorbası yapabilirim cnm.ben de taze fasulyeyi az yağlı,az tuzlu ve az salçalı yapıyorum,blendırdan geçirip yediriyorum okyanusa.
öğlen başka,akşam başka yemek yediriyorum.akşamları bazen yemek bazen muhallebi ya da o tarz kaşık mamaları yediriyorum

bende burda okumuştum ilikli kemik aldım çorbasını yaptım ama nafile heryana püskürttü ve kalanınıda yemedi bu arada demekki tek biz kavga etmiyoruz kızımla :) ben de benmi sinirliyim diyordum bazen çileden çıkarıyo beni yemediği gibi elinide çorbanın içine sokuyo kafasını kaşıyo sonra üst baş heryer batıyo delircek gibi oluyorum

elmalı turta biz tek öğle öğününde yiyoruz çorba daha kahvaltıya da başaıyamadık kızım istemiyo o saatlerde bişey geç saate bıraktıkmı da öğlen çorbasını yemiyo napıcam bilmiyorum

saphiracım kıvamını koyu yaptığım için mi öyle oluyo bilmiyorum yani mayhoşluk oluyor ama senin tarifinde koyu kıvamlı oluyordur sanırım. bi ara yine yaparım bende sadece biraz mercimek atarak denerim.

ben bugün kızıma kıymalı sebze yemeği yaptım, kıyma patates kabak ve havuç. ben günde iki kere aynı yemeği veriyorum açıkçası. zaten hergün farklı bir yemek yapıyorum. bir öğünde 1 püre kavanozu kadar veriyorum, siz?

Muslukum maşallah o mama kavanozunun hepsini yiyorsa eğer. Benim kızımın maşallahı var ama o ancak kavanozun yarısını yiyebiliyor çorbaların tabii. Meyve ve kahvaltıda o kavanozun 4\3 ünü yiyoruz.

juli sen bence yanlış kavanozu anladım herhalde canım o kavanoz küçücük bişey çünkü.Benim arkadaşın oğlu onun gibi iki tane yiyordu:)) benimki de o kavanoz kadar çorba yer..kahvaltıda yer yoğurt da ama meyvede sıkıntımız var birazz zorla yiyoo.ama yiyoo mecbur zorla morla oynayarak falan yediriyozzz.

muslukumcum muhallebi gibi koyu oluyor kıvamı.o dediğin mayhoşluk koyuda oılsa sulu da olsa gelir bence ağza.çünkü tarhanada süzme yoğurt ve domates olduğundan biraz ekşidir tabi.içine devam sütünü toz haliyle karıştırıp dene.hem daha besleyici olur.benimki mamayla karıştırınca sevmiyo belki seninki sever
meyve kavonozları 125 gr yani bir küçük kase ediyor.ben de o kadar hazırlıyorum töğnlerini ama bazen hepsini bitirmiyor.mesela bugün et sulu tarhana yaptım yarısını yedi

valla tarhana da her zaman vermiyorum güzel bi tarhana bulamadık kayınvalideme söyledim tuzsuz baharatsız falan yapıvercek sağolsun ben de gidince alır dönerim artık:))biz kıymalı karışık sebze püresi yapıyoruz ona bayılıyorrr içine verirken yoğurt da koyuyoruz afiyetle yiyor.Birde tavuklu şehriye çorbası veriyoruz.Diğer çorbaları pek beğenmiyo açıkçası bende sebze çorbasını yemesi varken başka şeye gerek görmüyorum şimdilik.Biraz büyüsün de değişik şeyler yer nasılsa zaten gelişimimiz de çok iyi maşallah.Kızlar kahvaltısına fındık ceviz ve badem içlerini koyuyorum sırayla demiştim daha öncede çok önemli bunu atlamayın benceeyerimseniben

Yok derincim aynı kavonuzdan bahsediyoruz. Ben her yerde elimdi bu kavanozlarla dolaşıyorum. Ama çorbada kavanozun yarısını yiyor ve doyuyor. Demek o kadar yiyor kızım. Ben de hiç tedirgin olmuyorum aman az yiyor falan diye. Ne kadar isterse o kadar. Hiç yemediği zaman binbir türlü oyunla ağzına tıka basa yediriyorum ama genelde dediğim gibi yediği zamanlar çorbada kavanozun yarısını yiyiyor. Ama yoğurt ve meyve yiyiyor bir kavanoz.

juli bazılarına göre biz valla az yiyoruz benim bi ark.oğlu var.tam 2 ay büyük bizden ama çook büyük porsiyonlar yiyo hatta ben o yerken şook olmuştum normal tabağada koymuştu ama çocuğu görsen hem çok zayıf hem aynı boydayız.nasıl şey bende anlamadım.bende fazla zorlamıyorum genelde hep bırakır sonuna yakın.yoksa kusmaya kalkıyo bi kaç kere oldu yedirdiklerimizde boşa gitti.Ondan sebep ne kadar yerse yesin kendi karar versin en doğrusu bu zaten.

Muslukum maşallah o mama kavanozunun hepsini yiyorsa eğer. Benim kızımın maşallahı var ama o ancak kavanozun yarısını yiyebiliyor çorbaların tabii. Meyve ve kahvaltıda o kavanozun 4\3 ünü yiyoruz.

sağol canım, ben bazen zararlı ama reklam izlerken yediriyorum o zaman çok güzel yiyor, ağzını kocaman açıyor kaydirigubbakcemile3. pek de iyi bi tavsiye değil ama çok inat ederse yememek için bi dene sende istersen.CADIARZU

Juli tek değilsin ölçü konusunda benim kızda o kavanozu çok nadiren bitiriyor.

Yediği genelde meyveli yoğurttu bikaç gündür onuda yemiyor.

Çorbalardan veriyorum.çok az yiyor ya napcam.
iştahı azaldı heralde.

Kızlar kahvaltı seçeneklerinizi yazarmısınız?

Ben ne verceğimi şaşırıyorum.

En çok labne peyniri yada beyaz peyniri seviyor.Yumurtayı hiç sevmiyor.
Bazen karışımın içine koyuyorum ya az yiyo ya yemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…