Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

:)) yok yaaa, en son gittiğimde kaç kez burun buruna geldik, kadın gözümün içine bakıyor ama ben tanıyamadım çok ta severim aslında, ufacık bir kadın işte, en son saçlarından tanıdım. bizim ailedede var bir gazeteci ama o ekonomi yazarı ayrıca röpörtajlarıyla ünlü

devamlı gittiğim bi dr um var drum bana ben mama kullanan bebekleri 3.5 aylıkken ek gıdaya baslatıyorum dedi ve meyve suyu sonra yogurt çorba kahvaltı hepsine yavas yavas başla dedi bende öyle yaptım ilk hafta meyve suyu verdim sonraki hafta yogurt bu haftada kahvaltı veriyim dedim ilk gün içine tuzsuz peynir kattım pütürtü gelince ögürdü ertesi gün 1 cay kaşıgı labne kattım bi sorun olmadı ama bnm içime sinmediği için sizinle paylaşıyım ve fikir alıyım dedim ve biraz internetten arastırdımda kahvaltı için erken yrndan itibaren sebze püresine baslıycam meyve suyu ve yoğurdun yanısıra

Selam kızlar...
Bizde bu çarsamba baslıoruz ekgıdalara..
Bana doktorumun önerdigi şu:
ılk hafta elmayla baslıorum sonra havuc ve armut suyuyla yalnız ilk gün 2-3 cay kasıgı sonra
arttırarak dewam edicekmişim ayrıca sunuda söyledi en fazla icebilicei 45 cc miş ?Sonradan tabi..
Neyse ikinci hafta sebze corbası oda aynen bu sekilde arttırarak olucakmıs...
Üçüncü hafta yogurt ve sonra muhallebi dedi ...
Şimdi benim bi arkadasım var onun bebegide 8 aylık o bana direk basladıgını sevdigi zaman doyabilicei
kadar verdigini söyledi yani arttırarak hic yapmadım dedi sevdiyse verdim dedi acaba böle yapmak
yanlısmı ya eger doktoru dinlersem 5. ayı bittiginde muhallebiye gecicez ya ? Bi fikri olan varmı siz ne diosunuz kızlar??

Yağmurcum bende elma suyu verdim 2 kez.

çeyrek elmanın suyunu verdim 10 cc kadar anca çıkıyor.
Arada birde elma kemiriyo benim kız.

benimkide versem daha içecek ama vermiyorum şimdilik.

Sonra havuç,armut ve yoğurt deneyeceğim bende.

Walla muhallebi için erken gibi geldi bana 5.ay bitince.

Sen bu ay meyve suyu ve yoğurdu anca verirsin zaten.

Bi dahaki ayda püreler çorbalar verilir.Sanki muhallebiye sıra gelme gibi geliyor.bence bekle bakalım o zaman gelsin bi bakarsın.bebeğinini durumuna göre.

valla canım bende çok kasmıyorum bu konuda, ilk bir iki gün dikkat ediorum baktım bi sorun olmuyo istediiği kadar veriyorum, muhallebiye de 4 ayın başında başlamıştık, benim sıpa hepsinden çok muhallebiyi seviyo, valla bende olsam sveerdim çok güzel tadı var kaydirigubbakcemile3

dun aksam patates ve havucu kaynatarak pure kıvamında denedım oglumda
ama puskurtmek suretıyle agzından cıkardı ve bır daha da acmadı agzını
begenmedı yanı ıcıne hıc bırsey koymadım belkı tatsız geldı kuzuya
aksam armut suyu deneyecegım bakalım

kızlar bişe soucam
sebze corbası yaparken sebzeleri suda haşlamak yerine buharda pişirmek daha doğru olmaz mı
ben daha ek gıdaya başlamadım ama başlayınca buharda pişirsem diyorum
su buharda pişirme aparatları işe yarar mı acaba??

Dünde bizim kontrolumuz vardı ve doktorumuz ek gıdaya gecelım dedı ben zaten dunden heveslıydım. bu konuyu bastan sona okudum her annenın ve her doktorun uygulaması farklı. bızım doktor elmayla basla dedı. elma puresını dene almazsa elma suyu dedı. daha sonra armut vs vs zengınlestır dedı. daha once tatmadıgı ıkı tadı aynı anda verme dedı (alerjı durumu acısından) sımdı elma puresı verıyorum hazır kavanozda olanlardan. bu 2. gun ck severek yıyor. 3. gunun sonunda muhallebıye baslayacagım. cokda buyutulmemesı gereken bır konu bence ek gıda. yanı bebekten bebege degısıyor. o yuzden her bebek farklı kabul edıyor kımısı ıcın erken kımısı ıcın gec bıle. ben deneme yoluyla bulacagım doktorun onerdıgı gıdaların dısına cıkmayarak. bu ay daha cok tadımlık gececek. 5.aydan sonra ogun olarak vermeyı dusunuyorum.

ben buharda pişiriyorum zaten, vitaminlerin kaybolmaması açısından buharda pişirmek önemliymiş

hazır kavanoz pürelerinden vermek yerine evde kendin yapsana, birkaç kere aldım onlardan tadı hiç de orjinal meyve püresi gibi değil, hem onlarda koruyuc madde varmış duyduğuma göre, ben cam rendede elmayı armudu ve havucu rendeleyebiliyorum, ilk başlarda ayrı ayrı vermiştim şimdi üçünü birden karıştırıp veriyorum, bazen püre bazen meyvesuyu olarak veriyorum, işine karışmış gibi olmayayım yanlış anlama ama o fabrika işi şeyleri vermektense evde kendin tertemiz yap yedir kuzuna, tabi mecbur kalınca onlardan da kullanmak lazım ama olabildiğince kendim yapma taraftarıyım ben

bugun cam rendede elmayı rendeleyıp suyunu verdım puresınıde versemmı dıye dusundum ama ırı tanelı sankı kavanozdakıler daha yutulabılır gıbı.

bugun cam rendede elmayı rendeleyıp suyunu verdım puresınıde versemmı dıye dusundum ama ırı tanelı sankı kavanozdakıler daha yutulabılır gıbı.

tel süzgeçten geçir eğer taneli gibiyse, elma püresini değil ama çorba yapacağım zaman patates havuç vs onları tel süzgeçten geçirip püre yapıom ben

Selam kızlar bende yazayım neler verdiğimi oğluma bana dr.lar aslında birşey verme dedi ama bu ay kilo almadı ve ben bu durumda vermeden duramam bir dahaki ay zaten diş olayları başlar ondan sonra çocuk iyice geriler bu yüzden de anne sütümüze ilave olarak hergün ortalama 10 gündür falan hergün bir çeşidi olmak kaydıyla cam rendede armut + bir adet cici bebe, elma + 1 adet cici bebe, armut+muz tabi bunlar yarım armut çeyrek muz falan gibi öyle fazla fazla değil havuç+elma vb. akşam yatarkende sütlü pirinçli kaşık mama aldım üzerinde yazan ölçünün yarısını yapıyorum ve oğlum bayıla bayıla yiyor maşallah

ama tabiki ana besinimiz anne sütü sadece günde bir kez meyve ve yatarken kaşık maması bundan sonrası için dr.ları dinleyeceğim yani:))

beklemekcim adece sularını yada pürelerini ver doktor diyene kadar..
bende sabah klahvaltısında veriyorum sütlü bisküvili muzlu kaşık kahvaltı maması ama yeni vermeye başladım 5. ayımızdayız.. direk bebe büskivisi vermedim üzerlerinde 4. aydan itibaren diyor ama yinede sen önce meyvelierin suyuyla başla birden fazla yol katedmişin gibi geldi bana..

ayrıca bugün karnıbahar patates havuç ve pirinçli kavanoz maması verdim her zamanki gibi sebze pürelerine 1-2 damla zeytinyağı koyarak..
havuç patates ve pirinçlisini verdim hep ama bu karnıbahrlıymış üzernde 4. aydan itibaren yazıyor ama umarım karnıbahar çok fazla gaz yapmaz oğluşlarıma..
bu arada her mamadan sonra yada püreden sonra hemen su veriyorum onlarda severek içiyor..

yaa benimkisi deli gibi su içiyo, bugün meyve suyu veriyim dedim biberonla onu istemiyomuş illaki su içicekmiş, suyla karnını doyurcak niye böyle yapıyo acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…