- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
yaa benimkisi deli gibi su içiyo, bugün meyve suyu veriyim dedim biberonla onu istemiyomuş illaki su içicekmiş, suyla karnını doyurcak niye böyle yapıyo acaba
suyu kaynatıp veriyorsun de mi..:uhm:
bende başlaadım ek gıdalara ilk başladığım gün havuç suyu verdim dünde armut suyu verdim ama pek sevmedi galiba armut suyunu biraz geçsin yine deniycem ya da başka meyveyle karıştırarak v eririm 1 hafta sonrada pürelere başlıycam dayanamayıp 2-3 gün sonrada başlayabilirimD
cici bebeyi dr mu söyledi beklemeçim
havuc suyunu rendesını sıkıpmı hazırlıyosunuz yoksa katı meyve sıkacagındamı?
ben sadece elma puresı ve suyu verıyorum sımdılık bırde aksamları muhallebı. acaba corbaya gecsemmı? cunku gecen yedıgımız muhallebı kabız yaptı korkuyorum
ahh ahh ek gıdaya geçişle ilgili biraz dertliyim ben.tam keyifli keyifli meyve suları vereceğim zaman hasta olup yattım( neyseki veriyorum artık.dr. un önerisiyle elma ve armut suyuyla başladım ben.maşallah çok sevdi benimki.4,5 aylık olunca meyve püresine geçicem,muz ve kivi.yoğurtta verdi ama ben daha bu akşam ilk kez denedim mayaladım.bakalım yarına tutarsa,becerebilmişsem tattırıcam :) burada geçmişe azıcık baktım,mamayla yoğurt yapımını ilk kez duydum.anne sütüyle duymuştum ve dr. a sormuştum,böyle bir şeyi ilk kez duymuş bir ifadeyle yüzüme bakarak,günlük sütle yapıcaksınız yoğrdu dedi.bende günlük süt ve üzerinde 100 de 100 doğal,katkısız yazan bir yoğurtla mayaladım.bebelaca bende üyeyim,benim de telime mesaj geliyo ama hiç yoğurt yapımıyla ilgili bi mesaj gelmedi
bizim listede şöyle:
sabah : anne sütü
kuşluk : 1/2 çay bardağı yoğurt veya 1/2 çay bardağı meyva suyu
öğlen : anne sütü
ikindi : yoğurt veya meyva suyu
akşam : anne sütü
bu listede 4,5 aylık olunca,meyve suları püreye dönüşüyor ve muz ve kivi de yiyebiliyor.ayrıca bir kez öğlen,bir kez 16.00-18.00,bir kez 22.00-24.00 olmak üzere günde 3 kez emzirdikten sonra,doyup doymadığını kontrol etmek amaçlı,en fazla 120 lik olacak şekilde bebelac 2 veriyorum.
bizim program biraz karışık.benim açımdan da uymak zor oluyor biraz.zaten o kadar çok mama içmiyor.hatta çoğu zaman mamayı döküyorum.o yüzden 30 luk yapıyorum,eğer içicek gibi olursa hemen biraz daha yapıyorum.yoksa sürekli mama döküyorum
ayrıca benimki gece biraz geç yatar ama ertesi gün öğlen kalkar :) arada bi sabah bi de sabahla öğle arası 2 kez emmek için uyanır.yani anlayacağınız ben bu programa pek uyamıyorum.ne kadra doğru bilmiyorum ama ben biraz kafama göre büyütüyorum galiba.bencde bir bebeğin en iyi dr. u annesidir çünkü herşeyini annesi bilir
ahh ahh ek gıdaya geçişle ilgili biraz dertliyim ben.tam keyifli keyifli meyve suları vereceğim zaman hasta olup yattım( neyseki veriyorum artık.dr. un önerisiyle elma ve armut suyuyla başladım ben.maşallah çok sevdi benimki.4,5 aylık olunca meyve püresine geçicem,muz ve kivi.yoğurtta verdi ama ben daha bu akşam ilk kez denedim mayaladım.bakalım yarına tutarsa,becerebilmişsem tattırıcam :) burada geçmişe azıcık baktım,mamayla yoğurt yapımını ilk kez duydum.anne sütüyle duymuştum ve dr. a sormuştum,böyle bir şeyi ilk kez duymuş bir ifadeyle yüzüme bakarak,günlük sütle yapıcaksınız yoğrdu dedi.bende günlük süt ve üzerinde 100 de 100 doğal,katkısız yazan bir yoğurtla mayaladım.bebelaca bende üyeyim,benim de telime mesaj geliyo ama hiç yoğurt yapımıyla ilgili bi mesaj gelmedi
bizim listede şöyle:
sabah : anne sütü
kuşluk : 1/2 çay bardağı yoğurt veya 1/2 çay bardağı meyva suyu
öğlen : anne sütü
ikindi : yoğurt veya meyva suyu
akşam : anne sütü
bu listede 4,5 aylık olunca,meyve suları püreye dönüşüyor ve muz ve kivi de yiyebiliyor.ayrıca bir kez öğlen,bir kez 16.00-18.00,bir kez 22.00-24.00 olmak üzere günde 3 kez emzirdikten sonra,doyup doymadığını kontrol etmek amaçlı,en fazla 120 lik olacak şekilde bebelac 2 veriyorum.
bizim program biraz karışık.benim açımdan da uymak zor oluyor biraz.zaten o kadar çok mama içmiyor.hatta çoğu zaman mamayı döküyorum.o yüzden 30 luk yapıyorum,eğer içicek gibi olursa hemen biraz daha yapıyorum.yoksa sürekli mama döküyorum
ayrıca benimki gece biraz geç yatar ama ertesi gün öğlen kalkar :) arada bi sabah bi de sabahla öğle arası 2 kez emmek için uyanır.yani anlayacağınız ben bu programa pek uyamıyorum.ne kadra doğru bilmiyorum ama ben biraz kafama göre büyütüyorum galiba.bencde bir bebeğin en iyi dr. u annesidir çünkü herşeyini annesi bilir
ardinacım en güzeli ilk 6 ay sadece anne sütü.ne güzel ki sütün yetiyor ve bebeğin yetrli şekilde besleniyor,ondan vermemiştir dr. benim sütüm bazen yetiyor bazen yetmiyor.kontrol amaçlı emzirdikten sonra mama veriyorum.doyduysa içmiyor ama bazende 90 lık bitiriyor.işte bu ek gıdalar bizim beslenmemizde hazır mamanın yerini alacak.o yüzden ek gıdaya başladık ucundan kıyısından :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?