Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

bende başlaadım ek gıdalara ilk başladığım gün havuç suyu verdim dünde armut suyu verdim ama pek sevmedi galiba armut suyunu biraz geçsin yine deniycem ya da başka meyveyle karıştırarak v eririm 1 hafta sonrada pürelere başlıycam dayanamayıp 2-3 gün sonrada başlayabilirimD

havuc suyunu rendesını sıkıpmı hazırlıyosunuz yoksa katı meyve sıkacagındamı?
ben sadece elma puresı ve suyu verıyorum sımdılık bırde aksamları muhallebı. acaba corbaya gecsemmı? cunku gecen yedıgımız muhallebı kabız yaptı korkuyorum

ahh ahh ek gıdaya geçişle ilgili biraz dertliyim ben.tam keyifli keyifli meyve suları vereceğim zaman hasta olup yattım ( neyseki veriyorum artık.dr. un önerisiyle elma ve armut suyuyla başladım ben.maşallah çok sevdi benimki.4,5 aylık olunca meyve püresine geçicem,muz ve kivi.yoğurtta verdi ama ben daha bu akşam ilk kez denedim mayaladım.bakalım yarına tutarsa,becerebilmişsem tattırıcam :) burada geçmişe azıcık baktım,mamayla yoğurt yapımını ilk kez duydum.anne sütüyle duymuştum ve dr. a sormuştum,böyle bir şeyi ilk kez duymuş bir ifadeyle yüzüme bakarak,günlük sütle yapıcaksınız yoğrdu dedi.bende günlük süt ve üzerinde 100 de 100 doğal,katkısız yazan bir yoğurtla mayaladım.bebelaca bende üyeyim,benim de telime mesaj geliyo ama hiç yoğurt yapımıyla ilgili bi mesaj gelmedi
bizim listede şöyle:
sabah : anne sütü
kuşluk : 1/2 çay bardağı yoğurt veya 1/2 çay bardağı meyva suyu
öğlen : anne sütü
ikindi : yoğurt veya meyva suyu
akşam : anne sütü

bu listede 4,5 aylık olunca,meyve suları püreye dönüşüyor ve muz ve kivi de yiyebiliyor.ayrıca bir kez öğlen,bir kez 16.00-18.00,bir kez 22.00-24.00 olmak üzere günde 3 kez emzirdikten sonra,doyup doymadığını kontrol etmek amaçlı,en fazla 120 lik olacak şekilde bebelac 2 veriyorum.
bizim program biraz karışık.benim açımdan da uymak zor oluyor biraz.zaten o kadar çok mama içmiyor.hatta çoğu zaman mamayı döküyorum.o yüzden 30 luk yapıyorum,eğer içicek gibi olursa hemen biraz daha yapıyorum.yoksa sürekli mama döküyorum
ayrıca benimki gece biraz geç yatar ama ertesi gün öğlen kalkar :) arada bi sabah bi de sabahla öğle arası 2 kez emmek için uyanır.yani anlayacağınız ben bu programa pek uyamıyorum.ne kadra doğru bilmiyorum ama ben biraz kafama göre büyütüyorum galiba.bencde bir bebeğin en iyi dr. u annesidir çünkü herşeyini annesi bilir

bizde 14 kasım doğumluyuz doktorumuz ek gıdaya 5. aydan sonra başlıycaz dedi bu ay aslında kilo alımımızda azdı hemen hemen herkez başlamış ek gıdalara bende vermek istiyorum ama doktor verme dediği için veremiyorum yaşıtlarımız çorbalar yerken biz daha meyve sularına başlamış olcaz buda bana geri kalıcaz gibi geliyo sizce napıyım kızlar ya başlasammı yavaş yavaş meyve sularına bende bi akıl verin bana demir ilacınıda doktor 6. ayda başlıycaz sakın verme dedi anne sütü alıyo diye yükleme yaparmışız çocuğa herşeye karşı bizim doktor of ne yapsam

cnm ben rendeliyorum sonrada hani bebişlerin ağız mendilleri varya ona rendelediğimi koyup sıkıyorum öle çıkarıyorum suyunu iyi oluyo öyle daha meyve sıkacağında yapmadım zaten az veriyoruz kocaman meyve sıkacağını temizlemek zor oluyo bu daha kolay,muhallebi bende verdim doktorum hipp inkini önerdi ama onda sütle hazırlayın diyo 1 yaşından önce süt verilmiyoya bende dra sordum suyla yap dedi ama sevmedi onu bende hero baby ninkini aldım onu sevdi kabız yapmadı benim kızı,çorbadan önce yoğurt deneyebilirsin cnm bize dr yoğurdu çorbadan önce önerdi

selam canım bende sana ktılıyorum gerçekten bir bebeğin herşeyini annesinden iyi kimse bilemez ama yinede doktorları dinlemek lazım sağlık konusunda...
yoğurt konusuna gelince senin bebiş dah yeni 4. ayına girmiş sanırım bebelactan mesaj ayına göre geliyor bende mamayla yoğurt yapımını ilkkez bu siteden okumuştum yapsammı yapmasammıdiye düşünürken telime mesaj geldi bebelaktan hemde 2 kere aynı mesajı gönderdiler bir hafta arayla.. şimdi göndermeyebilirler çünki mamalar değişti 2 numara 6 aydan sonra oldu piyasaya daha yeni sürdüler biz 1 ay için 1 numaraya geri döndük bende 2 numara kullanıyordum...

canım ben pınarın kutu sütü ile yapıyorum yoğurdu
içinede mayayı danone yoğurttan koyuyorum
diğer sütler güvenli gelmedi
günlük süt falan
peteğin üzerine koyuyorum gayette güzel tutuyo
ve tadıda çok tatlı oluyo

1 hafaya yakın zamandır her gun yarım elma suyu ıle baslamıstım
dun aksam annemın yaptıgı sutlacın prıncsız kısmından sekerı azalsın dıye azıcık su ıle karıstırarak bır cay tabagı kadar verdım afıyetle yedı ve az bıle geldı
bır o kadar daha verdım kı versem daha da yerdı
hazır artık sanırım ek besınlerın hepsıne
ama henuz bır perıyod olusturmadım rastgele gıbı gıdıyor

biz de bugün 4. ay kontrolümüze gittik , anne sütüne devam hiçbir ek gıda yok dedi doktorumuz , neden doktorlar sizi ek gıdaya başlattı kızlar yaaa , bizde mi var bi gariplik ?? gerçi ben de sadece anne sütü içsin istiyorum ama siz böyle uzun uzun yazınca da bi tuhaf oluyorum

yoğurdum tutmuş kızlar ama çok ekşi olmuş sevmedi benimki yemedi.bende hemen armut püresi yaptım verdim.ilk kez püre verdmiş oldum.annemde yaptı yoğurt onunki ekşi olmadı ama onu da sevmedi,yemedi.ben peteğin üzerine koymuştum ondan mı ekşidi acaba dedim.annem peteğin üzerine koymamıştı.sen kendi yönteminle,ben de kendi yöntemimle yapayım dedi :))sonuçta ikisinide sevmedi benim maymun.bu akşam tekrar mayalıcam ama bu kez mamayla yapıcam ve peteğin üzerine koymıcam bakalım nasıl olcak,sevcekmi :)bizim dr. da 1 no ile devam etmemizi söyledi ama ben 0-6 yı bulamadım bizim buralarda o yüzden 2 aldım.ama 2 de de 4. aydan itibaren yazıyo.yani piyasaya yeni sürülenler henüz bizim buraya gelmedi sanırım.
ardinacım en güzeli ilk 6 ay sadece anne sütü.ne güzel ki sütün yetiyor ve bebeğin yetrli şekilde besleniyor,ondan vermemiştir dr. benim sütüm bazen yetiyor bazen yetmiyor.kontrol amaçlı emzirdikten sonra mama veriyorum.doyduysa içmiyor ama bazende 90 lık bitiriyor.işte bu ek gıdalar bizim beslenmemizde hazır mamanın yerini alacak.o yüzden ek gıdaya başladık ucundan kıyısından :))

ddmcim bende pınarın kutudaki günlük sütüyle ve sakıpağanın katkısız yoğurduyla yaptım ama dediğim gibi yemedi.inşallah mamayla yaptığımı yer.onu da yemezse içine meyve karışıtırıp denicem

merhaba arkadaşlar,
benim kızımda 10 kasım doğumlu, siz böyle anlattıkça özeniyorum ama bizim doktorumuzda 4. ay kontrolünde kesinlikle 5. ayı doldurmadan ek gıdalara geçmemem gerektiğini söyledi, erken başlamanın bebeğin sindirim sistemini bağırsaklarını yormaktan başka birşey olmayacağını söyledi, ayrıca erken ek gıdaya başlayan bebeklerin bünyelerinin alerjiye daha yatkın olacağını söyledi.benim kızım anne sütü+mama ile karışık besleniyor. mama ağırlıklı beslendiği için 5. ayın bitiminde ek gıdalara başlayacağımızı eğer sadece anne sütü ile beslenseydi o zaman 6. ayın bitiminde ek gıdalara başlatacağını belirtti...tabii doktorların hepsi başka bişi söylüyo, sizin kafanızı karıştırmiim ben...alıyosa kuzular verin tabii...yarasın hepsine...sevgiler

evet canım ben de mutluyum zaten sadece anne sütü aldığı için , geçen ay işe başladığım için sütüm etkilenmişti baya tabi moral bozukluğu , yorgunluk stres azaltmıştı o yüzden mama vermişti doktor gerçi o mamayı benimki bi türlü yemedi kusmaktan helak oldu ama yine de azar azar yedi , bu ay sütüm artmış gene mamayı bile kesti doktor süte devam dedi , inşallah böyle devam ederrrr

Kızlar ben bugün elma suyu verdim öğlen.

ıkindi de elma püresi verdim azıcık.

Biz yanında artık bişeyler yiyip içemiyoruz atlıyor hemen :)

Bu hafta elmayı düzenli vereyimde haftaya havuca geçeyim bari.

20 cc elma suyunu içene kadar 3 kez boğazında kaldı;sanırım henüz pürelere geçemiycez,birde elmayı rendeleyip sıkana kadar kararıyor .eee püre verirkende elma kararmış olcak bişey olmaz heralde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…