Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ne zamandır mercimek çorbası yapmıyordum,bugün yapayım dedim.şu anda ocakta pişmek üzere artık.okyanus uyuyor,uyanınca umarım yer.son günlerde ayarı şaştı gene çocuğun.öğlen yese akşam yemiyo,ya da öğlen yemeyip direkt akşam yiyo,uyku saatleride şaştı,ikindide öğlen yemeği yicek.ben zaten ara öğün hiç yediremiyorum ya.arada sırada şansa yerse yiyo.bu arada mercimek çorbası bi dünya oldu.akşam bize de çorba çıktı :) kabak ve pirinç te koydum içine,bi de kıyma kavurup eklicem en son.tahminimce yine yoğurt eşliğinde.benim yoğurt dşmanı danino düşkün kızım yoğurtsuz bişey yemez oldu,yok yok garezi bana

saphira kıymayla başka ne yapıosun
bende kıymayı nasıl versem die fkir soruorum herkese
geçen yazmıştın sanırım kabaklı bı tarif,dün kabak vermiştim onun dışında başka tarifin var mı?

arkadaşlar milupanın 7 tahıllı muzlu armutlusunu yapıyorum gece..

çünkü sadece öğlen çorba yiyor akşam bununla idare ediyoruz..

sorum acaba keçi sütüyle hazırlasam bu tahıllıyı nasıl olur..sulandırmadan verebilirmiyim..

kontrole yeni gittik dr aradım cvp vermiyo şimdi tele..

safiş bugün duruların mönüsü hemen hemen aynı
bizde de bugün kıymalı patatesli mercimek vardı :))
kızlar ben hemen hemen her yemeğine patates koyuyorum ..bir yerde okumuştum ama nerde olduğunu hatırlamıyorum şimdi.. patates sebzelerin içindeki besin değerini içinde tutarmış. o yüzden hem yemeğin katılaşıp ekmek koymak yerıne tok tutması hem de besinsel değeri içine hapsetmesi sebebiyle koyuyorum .

estelcim biberon maması veya sütle hazırlanan türde olan tahıllılardansa olabilir tabi neden olmasın ama suyla hazırlananlar olursa ağır gelebilir direkt keçi sütü ile hazırlaman diye düşünüyorum. belki suyla hazırlananlarda sende keçi sütünü sulandırarak kullanabilirsin.

cevabın için sağol lelalcim..

yarı yarıya mı sulandırsam.. ilk defa keçi sütü kullanıcamda..

inek sütünden daha mı ağır kokuyo..

yaptın mı bilmiyorum estelcim ama bence yarısından biraz daha fazla su koyarak başla derim ben .. çünkü keçi sütü alerji yapabilir bizde yaptı mesela o yüzden ilk tepkiyi ölç önce tatlım sonra oranıa arttıra arttıra devam edersin vermeye

yok canım daha yapmadım..

aslında keçi peyniri bizdede alerji yapmıştı ama o zaman daha çok küçüktü..şimdi çok kocamanmış gibi:))

4 te 1 koyarım o zaman sütü.. bi deneyelim bakalım belki o zaman kahvaltısınıda severek yapar:Saruboceq:

estelcim 1/4 le başlaman iyi olur bencede, bu arada bişii soracam normal kahvaltıya geçmedinizmi, ben artık kahvaltıda hiç hazır toz mamalardan kullanmıyorum, peyniri, gün aşırı yumurtası, domates salatalık rendesi, tereyağ yada zeytinyağı bazen minicik reçel, cevizle ve tabiki ekmekle yapıyoruz kahvaltılarını

canım zaten biz hiç toz mama kullanmadık kahvaltıda hep lokma lokma bizim gibi yemeği istedi ama o zamanda çok az yiyo karşınca bulamaç halinde hiç sevmiyo..

bende kavlatıda saydıklarından reçel hariç diğerlerini veriyorum bide ıhlamuruna ceviz fındık badem filan ne varsa rendeleyip içiriyorum ama sıkıldı artık ıhlamurdan belki sulandırılmış keçi sütü içer çay niyetine beyefendi:)

saolun arkadaşlar hepinizin yorumları için.Ben dünden beri çok üzgünüm 1. si bebeğim dün ultrasona girdi ve sol böbreğinde taş çıktı.Dr um daha ileri tetkiklerin yapılması için çocuk nehroloji bölümüne sevk etti.Şu anda çok ileri derecede idrar incelkemesi yapılması gerekiyor dedi (idrar kültürü değil.......)sonucu 21 günde çıkar dedi idrara taramasıymış bol miktarda idrar gerekiyor dei.şu tahlil bardakları var ya... en az onunla yarım bardak olması lazım eve git geceden idrar poşeti bağlıyarak sabaha kadar çıkanı biriktir dedi.Dün akşam 6 da poşeti bağladım ve şu an saat sabaf 10 na gelmek üzere 6. cı poşeti bağladım daha 1 damla bile çiş alamadım şu an çok zor durumdayım tahlil için şu an elimde 1 damla bile çişş yık..Tekrar hastaneye geri götürmeyü düşünüyorum çünkü tahlili için bu şartt ama olmadı ..

Bu arada yukarıda verdim dediğim gıdalardan birisi bebeğime çok kötü alerji yaptı vücudu döküntülü kabarık içinde yavrumun başının içi bile kabarıklarla doldu... dr ek gıdayı tamamen kes dedi bir sürü alerji testi verdi inek sütündern tutundan yumurta srısı ve buğday alerjisine kadar hepsii...

dün kanınıda verdim elerji testinin sonuçlarıda ayın 6 sında belli olacak şu an beklemedeyim arkadaşlar yani dünden berii çok üzgünüm...inşallah yavrum iyileşir...

canım pınarın vanilyalı sütü derken şu bildiğimiz pınar marka kutu sütlerindenmi bahsediyosun? anlayamadım da..Senin bebişin kaç aylık bana dr um 1 yaşına kadar inek sütü vermememi söyledi de...
birde keçi sütünden mama varmış hiç kullanan varmı içinizde..Alerji yapmıyormuş bilen varsa nerelerde satıldığını ve adını yazarsa sevinirim...

beg çok geçmiş olsun canım. bol bol su içirmeye çalış şu aralar
inşallah test sonuçlarında çok ciddi bir sounla karşılaşmazsınız.

piraye yok ama yerine ben cevaplayayım ..piraye 29 ekım doğumlu suanda 9 aylık canım.
keçi sütü ise her bebekte aynı tepkiyi vermiyor kimisinde alerji yapıyor mesela bizde yaptı o yüzden dengeleyerek vermek gerekiyor.

beg geçmiş olsun canım
umarım ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız
bol su içirmeye çalış umarım yeterince çiş alabilirsin canım

lelalcim keçi sütünü nerden edindin acaba?

cocostarcım bana eniştem bolu dan gelirken oradaki bir mandradan alıp getirmişti ..
ama geçen gün buradaki kızlarla da konuştuuk kay sütün keçi sütü varmış canım. biza alerji yapınca keçi sütü ve peyniri ben bir süredir vermiyorum canım

pardon kızlar neden keçi sütü? bence 1 yaşına kadar beişlerinize böyle şeyler vermeyin..onların böbrekleri çok hassass. bizim doktor kesinlikle ne keçi ne inek sütü vermeyin diyor..siz neden ısrarla denemek istiyosunuz anlayamadım....anne sütüne yakın mamalar var onları versenize bebişlerinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…