Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

inaysa ben hiç sakatat vermedim ve açıkcası uzun sürede vermeyi pek düşünmüyorum doğrusu en azından yaşını bir atlatalım ondan sonrasına bakarız.

ben bugün yarım domatesle bi küçük salatalık rendeledim sabah ,içine biraz peynir birazda ekmek koydum yedi kızım,arkasından da bu az geldi heralde istedi daha bende cicibebe ile pınar devam sütü karıştırdım ,birazda meyveli tahıllı ile mama hazırladım onu da yedi...
biraz öncede tarhana çorbası verdim ,uyuyo uyansın meyve vericem ...

taze fasülye yedi benim kuzum da bugün çatalla ezip azcık ekmek ufalamıştım içine
uyanınca da yoğurt yedi
akşama ne yediricem diye düşünüyorum, muhallebimi yapsam acaba

yukarda yazılanları okursan anlarsın canım neden ısrar edildiğini..

burda tüm arkadaşlar doktora gidiyolar zaten ben dahil..

bana keçi sütü mamadan çok masum geliyo..

size katılıyorum kızlar ve bebeğimi aptamilden her geçen gün biraz daha uzaklaştırmaya çalışıyorum.
analarımız nenelerimiz mama mı vermiş, hep sütle büyümüşüz gibi bir açıklama da yapmıcam, pek tatmin edici gelmiyo çünkü bana:))
ama düşünürsek;
insanlık tarihinin son yy ında belki de mamalar icat oldu, bilemiyorum, peki mamadan önce bebekler ne yapıyordu? her anne bebeğine süt veremeyebiliyor, hele annesiz bebekler.
elbetteki dediğiniz gibi doğada anne sütünün yerini tam tutamasa da ona karşılık gelecek şeyler vardır. mama (ben de kullanıyorum) teknolojik gelişmelerle ortaya çıkmış bir besin, extra faydalarının yanında extra zararları da vardır bence. tercih etmek ve seçim yapmak bize kalmış.
ben açıkçası bir an önce mamayı bırakalım istiyorum. 3 ay sonra inşallah başlicaz süt içmeye:))

bencede canım bende artık devam mamalarını vermek istemiyorum sütde vermiyorum daha ama kaşık mamalarını sulandırıp biberonla veriyorum bazen.

kızlar akşam ne yedireceksiniz kuzucuklara benimki uyuyo uyancak şimdi ne yedirsem karar veremedim:1no2:taze fasulye pişiriyorum ama yermi bilmiyorum.bugün iştahsız biraz

pöf benimki uyandı ve yine hiiç bişey yemek istemiyo..

bu yemek işi beni çok yoruyo artık sinirlerim gerildikçe geriliyo..

ben bu kadar iştahsız bebek görmedim..

hep emmek istiyo ama böylede olmuyoki..

denizanası tşkrler inceledim siteyi bir kutu alıp denemeyi düşünüyorum bu arada bol bol su vermeye çalışıyorum dün dr a tekrar gittik bol sıvı alımıyla taş düşebilir dedi düşmesede yerinden oynamadığı sürece taş problem olmaz dedi sonuçta böbrek taşıyla yaşıyan binlerce insan var dedi ve en önemlisi enfeksiyon olmaması dedi bu yüzden sanırım ilaç tedavisine başlıycaz..

mama konusundaki görüşlerinize katılıyorum sonuçta doğal olmayan bişey ama bu adamlarda bunu bilerek en iyisini yapmaya çalışıyorlardır heralde sonuçta anne sütünü defalarca inceliyorlar ve ona yaın besini yapmaya çalışıyorlar o yüzden bebeklere o kadar zarar vereceğini düşünmüyorum keçi sütü evet ama ben onu nereden bulabilirim bilmiyorum mesela daha önceki sayfalarda yazdınız mı öle her yerde satılıyor mu

:1no2:yok canım senin dediğin gibi çiş poşetini takıyorum takıyorum poşette çiş yok bob bol su içirdim ama bezi bir açtım bez hava yastığı gibi şişmiş ama poşette gıdım çiş yok...Dün tekrar dr na götürdüm çiş alamadığımı söyledim bu sefer hemşire hanım taksın dedi yine 3 ten 7 ye kadar hemşirenin taktığı poşetler bezinin kenarlerında geziyor.ikra çok hareketli bir bebek.dr tekrar eve gönderdi hafta sonları yarım gün burdayım çişi yaptığı gibi1 saat içinde labaratuvara teslim edin dedi ve inanması çok güç ama bizim cadı hala çiş yapmadı poşetlerle boğuşup duruyoruz yani cişi yaptıda beze yaptı poşete dğil tabikii..kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

alkisalkisalkisa.s.arkadaşlar cicibebeninde besleyici bir değeri yokki bana dr sadece kof kilo yapacağını besleyici değerinin olmadığını söyledi bu yüzden ben hiç vermedim vermeyide düşünmüyorum...
Tabiki bu benim kişisel tercihim verenlerde saygı duyarım tabikiii oda onların kişisel tercihi sonuçta..Benim bu fikrime katılan arkadaşlarım varmı bilmiyorum ama ben bebeklerimize fazladan verilen 1 gr dahi şekere ve tuza karşıyım.Ama onun yerine belki tuzsuz etimek yada yine cici bebenin kahvaltı ekmeklerinden versek (ama bebe bisküvisi değil tabiikii) daha iyi olmaz mmı ne dersinizz..?

beg ne yaptın çiş alabilmeyi başardınmı?

cici bebe konusunda katılıyorum ama çok seyrekte olsa verdiğim oldu, onuda sadece geceleri, oğlum devam sütü içmediği için arasıra bebe bisküvisi vedim bazende kaşık mamasını fazla sulandırıp yada meyve suyu ile yapıp veriyorum,

burada evde yapılan bir bebek bisküvisi tarifi paylaşmıştık ben denedim hem besleyici hemde güzel olmuştu, kahvaltıları vs için ise bebek keki yapıyorumki o gerçekten çok güzel oluyor, bu günde ilk defa bebek ekmeği yapıcam cevizli falan başka ne kysamki içine, un olarakta tam buğday unu kullanacam.

ben bu kadar katı olunmasına karşıyım ,çocuklarımız büyüdüklerine cips kola hamburger isteyecekler ,hayırmı diyeceğiz ,çikolata ya bayılacaklar yook onda şu kadar şeker var bilmem bu kadar kalori var mı diyeceğiz ,bizi dinleyeceklermi sanıyosunuz..

katı olunmasına bende karşıyım hemde çok, saatle gramla beslemem hep spontan gelişiyor bizim ama belkide az emzirdiğimden dolayı daha benim elimdeyken sağlıklı şeyler yesin istiyorum nasıl olsa bunların hepsiyle en iyi ihtimalle anaokulunda tanışacak zaten, en azından daha bunları bilmezken bari düzgün yesin istiyorum mesela biliyorsunuz olabildiğince organik beslemeye çalışıyorum, bir nedenide fiziksel gelişimin en hızlı olduğu dönem olan 0-1 yaş arasında temelleri iyi atılsın istiyorum, yoksa şidiye kadar hemen herşeyden yedi oğlum iskenderinide yedi, daninosunuda :))

benim oğlumdamalesef çokiştahlı değil ama keyfiyerindeyse öğününü güzel yiyor...
kahvaltı karışımından bıktı ama ne yapsam ki tek tek veren var mı kızlar...öyle verince bitmezgibi geliyor.

bisküvi de veriyorumben kahvaltıda..kendi evimebiryerleşeyimdenizimtarifibirdaha alaağım senden..ben de yapmak istiyorum ekmeğini tatlısını vs..

babymix veren arkadaşlar bebeşiniz kaç tane yiyor..bir öğünde yani..ben bu hafta yapamadım kendimde..
sanırım bir haftab daha böyle gider..

dilekcim hoşgeldin canım özledim seni, diğer tarafta okudum daha gitmemişsin, allah kolaylık versin işlerinde

canım ben kahvaltıyı yaklaşık bir aydır ayrı veriyorum karışım yapmıyorum, çok nadir veriyorum karışım bugün hasta olduğu için verdim mesela

kahvaltısında peynir, yumurta- ceviz (hala gün aşırı veriyorum bunları) yarım salatalık rendesi, yarım domates rendesi, çok az reçel, tereyağı ve zeytinyağı tabiki ekmek, tam bir kahvaltı keyfi yapıyoruz yani, doyana kadar yediğini düşünüyorum biraz uzun sürüyor tabi doyması ama kendim yaparken yediriyorum onada anne oğul keyif yapıyoruz hazır tatilken

hemşom çorbasını bilmem izeytınyağlı patetesli havuçlu pişiririm bide bol portkal suyu koyarım
bebişler içinse ben olsam yine herzamanki gibi patesli havuçlu az suyla pişirip püre şeklinde veriridm

bende enginar versemmi die düşünuodum dondurucumda wardı,zararı olmaz dimi,bide kereviz zamanı deil dondurucudanmı yoksa aldınmı,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…