- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
- #1.801
yukarda yazılanları okursan anlarsın canım neden ısrar edildiğini..
burda tüm arkadaşlar doktora gidiyolar zaten ben dahil..
bana keçi sütü mamadan çok masum geliyo..
ben de şu süt konusunda topiğin tamamının okunmadan yorum yapılmasını pek anlayamıyorum. biz bu topikte başından itibaren bu süt konusundaki paylaşımlarımzı aktardık.
yadecim şöle bir gerçek var anne sütüne en yakın süt keçi sütü dolayısıyla mama almayan bir bebek için alternatif yollar aramak gerekli sonuçta onları aç bırakacak halimiz yok. hepimiz anneyiz hepimiz bebişinin gelişimi için en iyi olanı isteriz.
her anne çocuğunu emziremiyor bunlardan biri de benim ben sadece kızımı 2 ay emzirebildim ki bunun 15. günüden itibaren mama takviyesi ile. ve benim gibi olan pek çok da arkadaş tanıyorum.
ayrıca geçmişte annelerimiz bizi emziremediği yerde mama mı kullanmış. kaç tanemiz mama ile büyümüşüz. evet bugün ortaya çıkan bazı bilimsel gerçekleri göz ardı edecek değilim ama inek sütü bazen mamalaın yanında gerçekten çok daha masum kalıyor.
minikcim okuduğun yazı gerçekten benimde hoşuma gitti valla doğru yani
"eğer bebeklerimizin aptamile ihtiyacı olsaydı doğada aptamil ağaçları olurdu"
size katılıyorum kızlar ve bebeğimi aptamilden her geçen gün biraz daha uzaklaştırmaya çalışıyorum.
analarımız nenelerimiz mama mı vermiş, hep sütle büyümüşüz gibi bir açıklama da yapmıcam, pek tatmin edici gelmiyo çünkü bana:))
ama düşünürsek;
insanlık tarihinin son yy ında belki de mamalar icat oldu, bilemiyorum, peki mamadan önce bebekler ne yapıyordu? her anne bebeğine süt veremeyebiliyor, hele annesiz bebekler.
elbetteki dediğiniz gibi doğada anne sütünün yerini tam tutamasa da ona karşılık gelecek şeyler vardır. mama (ben de kullanıyorum) teknolojik gelişmelerle ortaya çıkmış bir besin, extra faydalarının yanında extra zararları da vardır bence. tercih etmek ve seçim yapmak bize kalmış.
ben açıkçası bir an önce mamayı bırakalım istiyorum. 3 ay sonra inşallah başlicaz süt içmeye:))
bende enginar versemmi die düşünuodum dondurucumda wardı,zararı olmaz dimi,bide kereviz zamanı deil dondurucudanmı yoksa aldınmı,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?