- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
- #1.721
bende vermiştim onlardan eve aldıklarımızda sağlıklı değilki, kendimiz yetiştiremeyeceğimize göre yapılacak çok bişii yok yada benim aklıma gelmiyor,
bizim barbunya macerası hüsranla sonuçlandı, sabah 8 den beri 1 saatlik uykuyla duran oğlum yemek saati cozuttu, tüm huysuzluğu ile hiç bir şey yemedi, bende şeftali suyunun içine bir çorba kaşığı çavdarlı, mısırlı kaşık mama koyup içirerek uyuttum, ama o sabaha kadar tutmaz onu bakalım gece ne yapıcaz
bende vermedim safişcim ama işte devam sütü ve mama almayınca ne yapacaksın.
ayrıca ben hep düşünüyorumda geçmişte inek sütü için bu kadar kullanılmamaıs yönünde bilgilendirme yoktu. ne zaman mamalar arttı böyle bişey başladı .. aklımı hep kurcalar bu işte bir rant varmı diye. sonuçta direkt inek sütü verilmiyor sulandırılarak veriliyor. aman ne bilim işte ölee bir düşünce işte..
denizanası aklıma geldi şimdi keçi sütü anne sütüne en yakın süt acaba birde onu mu denesen bir de soya vardı ... tabi istersen ki benim fikrim bir doktorunuza danışın alternatif ne önerir?
gece mamasını yedirip uyutacaktım güya ,hiç yapmadığı şey kaka yaptı gece gece hadi onu yıkadım geldim mamasını hazırladım onu da yedirdim baktım biraz ateşi var gibi her itimale karşı bi çay kaşığı surup içirdim ,şurupu içtiği gibi kustu az önce yediklerini de ..kusmuk temizle kaka temizle kızı tekrar banyoya tekrar yıka derken bu saat oldu..şimdi daha yeni uyutuyorum..
ben bugün pınarın sütü ile cicibebe yaptım ,çok sevdi ,baktım tadı da süper olmuş ,vanilyalı almıştım ,yarın da kahvaltısına koyucam..
kızlar ilginize teşekkür ederim, evet bir süredir devam sütü almak istemiyor bir gün alsa beş gün almıyor gibi bişii hatta gece uyku arasında bile çıkarıyor biberonu ağzından, keçi sütü bulmak biraz sıkıntılı, soya sütünü bende düşündüm hatta yurt dışındaki arkadaşlardan biride demişti bulmak sorun değil ve besleyicide , doktora sordum gün içinde ek gıdalarını yiyorsa devam sütüne gerek yok dedi ama böylede içim rahat değil, süt olmadan olmaz gibi geliyor nedense
pınarın sütünü duymamıştım 6. aydan ititbaren olanını yarın hemen alıp deneyecem, bana kalsa bir alerji falan çıkmadığı taktirde inek sütüde veririm ama eşim çok pimpirikli, bu inek sütü yasaklaması bana başından beri ters geliyor özellikle bu kadar diretmelerine sinir oluyorum, hangimizin yakınları çocuğuna inek sütü vermemiştirki, en yakın örneğim ablam iki çocuğundada yaşından önce inek sütü kullandı, zaten inek sütü kısıtlamasını çıkaralı en fazla 5-6 yıl olmuştur
denizannem devam sütlerinin içinde bildiğim kadarıyla süt tozu var cnm,inek süt tozu.bende sütle pişirilen pirinçç unu muhallebisiyle ve cicibebeyle büyümüşüm.eskiden yokmuş inek sütü yasağı hatta yararlı sanılıyormuş ya.belki biraz rant,belki de biraz anne sütüne daha fazla eğilsin anneler diye yapılmış bişeydir.keçi sütü bulmak o kadar da zor bişey değil cnm.kay süt kutu olarak çıkarmış,hatta geçen gün bunu konuşmuştuk yine,link koymuştum.bi de nette keçi sütü diye yazdın mı boluca mı ne öyle ismi olan bir firma keçi sütü ve ürünlerini istediğin yere gönderiyor.en az 1 lt lik şişelerde ambalajlar ve 3 gün içinde tketmek gerekiyormuş.keçi sütnün kalsiyum oranı anne sütünden 4 kat fazlaymış ama inek stnünde kalsiyum oranı anne sütünden fazla.gerçektende karışık bu işler lelalcim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?