Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

afiyet olsun yarasın :))
lelalcim ben nerdeyse hiç veremiyorum artık ara öğünleri
hem ara öğün zamanı acıkmamış oluyo
hem de yedirirsem bu sefer ana öğünü yemeyecek
yoğurdu öğlen ve akşam yemeklerinin içinde veya yanında yediriyorum
zaten yoğurtsuz bişey yemez oldu kçük hanım
meyvesinide kahvaltısına karıştırıp yedirmeye çalışıyorum veya bi fırsatını bulursam başka zamanda yediriyorum
besinleri alması önemli tabi ama bence bünyesinin ara öğnlere de alışması önemli
yani öğün sayısı bakımından
bi ara ne gzel btün öğnleri yiyordu

çok şükür bizim düzenimiz gayet iyiydi tabi iki gün öncesine kadar hemen hemen her öğünü saatli ve hanfendi biliyorda neyi ne zaman yiyeceğini değişiklik olduğunda surat büküyor :))
izimde huysuzluğun sebebi anlaşıldu üstteki köpek dişleri baş verir gibi olmuş epey bir beyzlamış eğer geri kaçmazsa bi kaç güne çıkarır heralde .. altta iki diş var üstler çıkıyor hadi bakalım hayırlısı .

denizanası benim bebişim 6 ayını bitirdi sen kaçıncı ayda vermeye başlamıştın bu keki canım...
birde dün cişimizi yaptık :teytey:en sonunda verebildik sonuçlar pazartesi çıkıcak haydi hayırlısı:lepi:

hadi gözün aydın inşallah sonuçlar iyi çıkar, iyi haberlerini bekliyorum
ilk 5 aylık gibi vermiştim, biz 4. ayda başladık çünkü ek gıdalara, bence verebilirsin sende

bugün ilk kez bebelac çavdarlı mısırlı kahvaltının içine peynir tereyağ pekmez koyarak yedirdim kahvaltısını.sevdi çavdarlı mısırlıyı
öğlene yayla çorbası yapayım diye düşündüm.kıymada koyarım içine
siz ne yapıcaksınız

bende bebelacın sütlü ballısının içine ceviz pekmez labne koyrak verdim
öğlene kıymalı kabaklı sebze püresi yicek
akşamada brokoli çorbası yapıcam

Ben de bugün hem kendimize hem Bengiş'e zeytinyağlı ekşili bamya yaptım. Yalnız yarım kilo bamyaya 1 limon suyu sıktım.Acaba Bengiş'in midesini ekşitir mi, versem mi vermesem mi tereddütteyim.

tüm bebişlere afiyet olsun
kahvaltıda dün yaptığım bebek kekinden, peynir, domates rendesi ve muz püresi yedi kuşum ama karışım değil ayrı ayrı:)

ara öğünlerdeki yoğurt ve meyvesini yer ama öğle ve akşam ne yedirecem bilmiyorum herşeyi reddediyor bu günlerde

elmalıcım afiyet olsun bengişe ben bir sakıncası olacağını sanmıyorum sonuçta artık neredeyse 9. ayına girecekler bu dönemde portakal limon gibi asitli meyveleri verebiliyoruz iyice .

bizimde bugün havuçlu patatesli kıymalı taze fasulyemiz varmış mönüde .. annanesi yapmış ..

benim kız bu sabah peynirli omlet ,ekmek ve peynir yedi,biraz da domates suyu ,üstüne de danino kahvaltı yoğurdu ,şimdi emdi uyuyo ,
şeftali sıktım ,öğlende çorba yerine yemek vermek istiyorum ama ne yapsam bilemedim..yanında da şeftali suyu..

Aslında ekşiyi çok seviyor ya tereddüt ettim işte.
Akşama da bebek köftesi yapmayı düşünüyorum yanında yoğurtla. Geçenlerde Elifdem tarifini yayınlamıştı...

Bu arada Duru'nun da yemeği kulağa çok hoş geliyor. Yarasın Duru'ya. Belki yarın ben de yaparım Bengişe.

kızlar kek yapan var mı? tariflerinizi bekliyorum. geriye dönüp baktım sayfalara 1 tane gördüm onu yapıcam ama süt yerine yoğurt kullanmayı düşünüyorum.

yarında köfte yapıcam kızıma 1 tane, az miktarda soğan rendeleyip azcık da ekemk içi, yağsız yada çok az zeytinyağı koyup pişiricem. bi ara da sebzelerin içine küçük köfteler yapıcam bi nevi sulu köfte gibi.

birde hangi balıkları veriyorsunuz?ben çupra ve alabalık verdim şimdiye kadar.

ben 1 kere kendimiz için yaptığımız kekten tattırdım sevdi bende kızıma özel yapmayı düşünüyorum safişim senden tarif bekliyorum:)))
balık olarak ben somon ve çupra verdim ama az

piraye hira canımdoktorum evde yaprtığın kek börekten verebilirisin dedi ama şeker yerine pekmez koyabilirisin dedi, bende küçük kek kalıbı aldım marketten plastikler var ya (gerçi korkuyorum onlarda zararlımıdır diye) kızıma özel yapmayı düşünüyorum, biraz daha büyüyünce de bize yaptığımdan veririm.

canım sen sulu köfteyi nasıl yapıyorsun?

pirayecim ben kendi yaptığım uydurma kekin tarifini yazdım bir önceki sayfada olsa gerek bulamazsan tekrar yazarım, deniz çok seviyor tavsiye ederim

kızlar ben kızıma hala devam maması veriyorum ama bıraktırmak istiyorum, gündüz uyumadan önce istiyor alışkanlık mı ne?nasıl bıraktırabilirim, gece de veriyorum uyanınca sadece su vereyim diyorum ama ağlıyor illaki içecek, siz gece ne veriyorsunuz? benim kızım mutlaka uyanıyor gece, gerçi akşam 9 gibi uyuyor. üff ya alışkanlık mı yaptı acaba???

denizde gece uykusunda mutlaka birşeyler içmek istiyor, ama devam sütlerinide içmiyor duruma göre su yada meyve suyu veriyorum ben,

cnm ben su veriyorum sadece gece 11 gibi doyurup yatırıyorum uyanıncada su içiyo.gece çok fazla mama vermemek gerekiyomuş hemen uyudukları içim reflü hastalığına sebep oluyomuş.dün biriyle tanıştım.1 yaşındaki oğlu reflü hastasıymış gece çok mama yediği için olmuş.dr uyanınca sadece su ver demiş.ama seninki alışmış bıraktırmak zor olabilir biraz

pirayecim ben kendi yaptığım uydurma kekin tarifini yazdım bir önceki sayfada olsa gerek bulamazsan tekrar yazarım, deniz çok seviyor tavsiye ederim

Canım ben de senin kekini, Lifalif yulafı rondodan geçirip yulaf unuyla yapmayı düşünüyorum.
Bu arada yulaf unu satılmıyor sanırım. Bu şekilde elde edeceğim unla da kek olur heralde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…