Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

ben veriyom ara sıra makarna.ama blendırdan geçiriyom her zamanki gibi ve yoğurtla karıştırıyom.özellikle domatesli makarnayı baya seviyo benim cimcime

bizimki çubuk makarna yemeye bayılıyor hatta oyun oynuyoruz onunla çubuk makarnanın bir ucunu ben tutuyorum diğer ucunu ona verıyorum hüpp diye çekio öpüorum :)) tarkan klibindeki gibi aynı ay sonra bir kahkaha atıyor cimcime ..

slm arkadaşlar benim oglum sekiz aylık kollarında ve bacaklarında isilik gibi kabarcıklar var ama isilik degil sizlerinkilerdede böyle olan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz

kızlar sizde bebişlerin eline veriyomusunuz yiyecekleri. mesela cici bebe salatalık kayısı vs? biz eşimle bu konuda hep tartısıyoruz ben veriyorum alıssın dıye ama esım korkuyo bogazına kacar yutamaz dıye. normaldede cok puturlu yemıyor cunku

slm arkadaşlar benim oglum sekiz aylık kollarında ve bacaklarında isilik gibi kabarcıklar var ama isilik degil sizlerinkilerdede böyle olan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Yediği bir şey mi dokundu acaba? Son zamanlarda yeni vermeye başladığın bir şey varsa bir süre kes sonra tekrar dene bakalım. Alerji dışında aklıma bir şey gelmiyor valla. Bi de yumurta yapmış olabilir...

kızlar sizde bebişlerin eline veriyomusunuz yiyecekleri. mesela cici bebe salatalık kayısı vs? biz eşimle bu konuda hep tartısıyoruz ben veriyorum alıssın dıye ama esım korkuyo bogazına kacar yutamaz dıye. normaldede cok puturlu yemıyor cunku
Ben veriyorum canım. Özellikle ekmek, simit, külah, havuç, kuru incir verdiklerim arasında. Yalnız ağzına alınca eriyebilen şeyler vermeye dikkat ediyorum. Mesela bisküvi gibi sert gıdalar ve hemen kopup bölünebilecek muz gibi şeyler vermiyorum...

Kızlar bu arada ben hala çorba/püreyi tek öğün veriyorum. Onun dışında yedikleri kahvaltı, meyve yoğurt ve anne sütü. Az mi sizce? Akşam da versem mi acaba sebzeyi?

mmfcim valla öle güzel yiyorki başta bende korkmuştum ama bir çubuk makarnayı veriyorum ön dişleri ile çekip çekip yiyor ..

bu arada bende veriyorum eline ağzında klay erimeyecek şeyleri özellikle ekmek ve salatalık favorisi :))

elmalıcım ben artık akşamları kaşık mamalarını vermiyorum ya da versem bile hafta da bir iki kere
artık akşamları da bizimle beraber sebze yemeği yiyor ..

teşekkürler cvbın için ama yumurtyı kestim cevizi kestim ama yok yine oluyo bide tarhana çorbasını vermiyorum ondan olabilir diye başkada verdigim degişik bişey yok bilmiyorum anlamadım gitti neden oldugunu

ypc Zyrtec mi öyle bi şrup vardı o işe yarıyo allerji için Bizde tatilde olduk ama nasıl tarif edeyim büyük sinek ısırıkları gibi ama birbirine bağlanmışlar artık öbek olmuşlar yani. bu allerji yumurtadan oluyo kesinlikle sıcakta..Birde kollarının ve bacaklarının eklem yerlerinde ise isilikte olabiliyo.Terden oluyo.Meyve falan yedikleri için asitli artık terleri ve yakıyo bence.Ben krem kullanmıştım.Herkes gögüs çatlak kreminden memnun olduğunu yazmış dene istersen.

teşekkürler cvbın için ama yumurtyı kestim cevizi kestim ama yok yine oluyo bide tarhana çorbasını vermiyorum ondan olabilir diye başkada verdigim degişik bişey yok bilmiyorum anlamadım gitti neden oldugunu

oncelıkle gecmıs olsun benım oglumda alerjı oldu bende yumurtadan oldugunu dusunuyorum kestım yumurtayıda dun doktora goturduk surup ve krem verdı cunku gıttıkce artıyodu yuzunede atlamaya baslayınca goturduk doktora dedım hergun yıkıyorum sıcaktan terden oldugunu dusunmuyorum dedım alerjı dedı

hergun ayrı corba yapmaktan yarın ne yapsam dıye dusunmekten bıktım. bıze ayrı ona ayrı her gun farklı bı seyler bulmak zor oluyor. bende bundan sonra bıze yaptıgım yemeklerı bıraz daha oglusuma gore yapacagım ve hep beraber aynı seylerı yıyecegız. mesela dun kabak dolması yapmıstım cok az tuz koymustum. catalla ezdım bı guzel ve verdım benım sıpaya. mıs gıbı yedı.

benim oğlumda lerji oldu domatesten oldu sanmıştım dr şurup ve krem vermişti geçmişti bugün yumurta verdim baktım kolda yine çıkmış sanırsam yumurtadan oluyoır kesicem bakalım yumurtayı bir süre

Evet canım üzüm dahil hepsinin kabuğunu soyup veriyorum. Arada da kaçan olursa kendi bulup çıkarıyor zaten Lelal'in dediği gibi. Bugünlerde çok vicdan gördüm seni, ilgilenemiyorum falan diye. Üzme kendini eminim en iyi şekilde ilgileniyorsundur da sana yetmiyordur. Ceren'in yeni fotolarından yükselene görelim kuzuyu.
ahahhahhah demek çok vicdan gördün beni :))) Olabülür walla

ne zamandır çekmiyorum.makinanın şarjını yapmak zor geldi.
tlf.desen onuda ne zamandır kullanmıyorum.bi tane kamerasız kullanıyorum.
ama en kısa zamanda ekleyeyim canım
ben vermiyorum canım.
bi kaç kez boğazına büyük parçalar takılıyordu.korktum

bende çevremde verenlerle kavga ediyorum.bişey olmaz diyolar ama kızım boğuluyordu kaç kez.
bi süre daha bu şekilde olcaz biz.biraz daha küçük ısırıklar koparana kadar.

yağız'da da alerji olmuştu biz tarhanadan oldu diye düşündük
doktor alerji şurubu vermişti
1 haftada geçmişti
Sıaktanda isilik olabiliyor çocuklar.birde yumurtayı çok vermemek lazım sıcak havalar.

benim kızı yıkayınca çabucak geçiyo isilikleri.

alerji olan tüm bebelere geçmiş olsun

Ben neredeyse 15 gündür yumurta vermiyorum. Biz de kızarıyoruz hemen. Bir gün verip bir gün vermiyordum zaten ama yine de kabardı. Bir de çiğ domates inanılmaz kabartıyor bizi. Onun dışında sıcaktan da isilik oluyoruz ama hemen geçiyor Allah tan.
Ben de kızımın eline yemesi için bişeyler veremezdim. Ama dün verdim. Annem açma yapmıştı. Verdim bi baktım yarısını yedi. Tıkanmadan hem de.

ben dişleri çıkmadığı için eline bir şey vermeye korkuyorum açıkçası
geçen gün arı grisini vermiştim denemek için bir baktım arı grisini kısaldı birden
nerdeyse 1,5 cm'lik bir parçasını kırmış
ağzından çıkarttım hemen

Remedios, bizim de ilk başlarda öyle oluyordu ama zamanla minik minik koparıp çiğnemeyi öğreniyorlar. (Tabi bu arada 5 dişimizi de unutmamak lazım :)
Hatta bakım kitabında bu ay itibariyle kendi kendine kaşık tutup yemesini öğretmeyi başlayın diyor da ben o işi tatile saklıyorum. Bu sıcakta zaten yediriken kan ter içinde kalıyorum bir de etrafı temizlemesiyle uğraşamıycam.

elmalıcım evet bencede tatile sakla ben geçen gün şahsen denedim ardından mutfak fayanslarını bile silmek zorunda kaldım .. bir de tabağında en fazla 3-4 kasıklık maması varken bunu başarabildi eğer tabak tamamen dolu olsaydı ne yapardı bilemiyorum :))

Back
X