Bebek Beslenmesi Ek gıdaya ne Zaman ne ile başlanmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
Merhabalar kızım 6 aylık olcak bir hafta sonra ve hala ek gıdaya geçmedik doktor 6 ayını doldurunca başlıcakmış ama bana geç gibi geliyor bu seferde hiçbirşeyin tadını bilmiyor zor yedirirsem diyorum. Siz ne Zaman başladınız ilk neyle başladınız

İlk yogurt ve kabak corbasi ile baslamistik biz.
Dikkat etmeniz gereken en onemli sey ,gunde sadece 1 farkli meyve veya sebze tattirmaniz. Bebeginizin herhangi bi meyve sebzeye alerjisi varsa daha cabuk tespit edersiniz boylece

Merhabalar kızım 6 aylık olcak bir hafta sonra ve hala ek gıdaya geçmedik doktor 6 ayını doldurunca başlıcakmış ama bana geç gibi geliyor bu seferde hiçbirşeyin tadını bilmiyor zor yedirirsem diyorum. Siz ne Zaman başladınız ilk neyle başladınız
Canim biz başladık ama gel gor ki hiçbirşeyi sevmedi:(

Canim biz başladık ama gel gor ki hiçbirşeyi sevmedi:KK43:
Yaaa işte en çok bundn korkuyorum ya geç mi kaldık diye ya. Bizim bebişler aynı dönemdeydi cnm bizde cumartesi gitcez doktora ve başlıcaz bakalım. Neyle başladınız cnm ne kadar veriyosun

6.ay dolunca. Havuc patatesten basladim ben vermeye. Toprak altinda yetistikleri icin tarim ilaci cok olmazmiş. Ilk bir sey tadinca üc gün daha önce tatmadigi bir sey verilmezmis bir de. Benim ki on aylik. Hic su icmiyor hanimlar:(
cok mu kötü bu durum.?

6.ay dolunca. Havuc patatesten basladim ben vermeye. Toprak altinda yetistikleri icin tarim ilaci cok olmazmiş. Ilk bir sey tadinca üc gün daha önce tatmadigi bir sey verilmezmis bir de. Benim ki on aylik. Hic su icmiyor hanimlar:KK43:
cok mu kötü bu durum.?
Havuç ve patatesi Nasıl verdiniz peki?? Ek gıdaya başlayınca su verdiniz mi hemen

Yaaa işte en çok bundn korkuyorum ya geç mi kaldık diye ya. Bizim bebişler aynı dönemdeydi cnm bizde cumartesi gitcez doktora ve başlıcaz bakalım. Neyle başladınız cnm ne kadar veriyosun
Bizim doktorumuz ilk 6 ay sadece anne sütü ve asla bisey tattirmamamiz yönünde uyardı hep..ilk hafta hergun bir yeni şey denemenizi söyledi alerji riskine karşı..ilk gün yoğurt,sonra kahvaltı ,çorba, sebze-meyve puresi,kaşık maması listede olanlar..asla zorlamamami,neyi nerde ne zaman yiyeceğin benim,ne kadar yiyeceğin onun karar vereceğini söyledi.sabr gerektiren bir süreç.2.hafta iki şey birden yedirebilirmisin.sabah kahvaltı öğlen yoğurt gibi..yawas yawas çalışıyor sanki buarada:)

Bizim doktorumuz ilk 6 ay sadece anne sütü ve asla bisey tattirmamamiz yönünde uyardı hep..ilk hafta hergun bir yeni şey denemenizi söyledi alerji riskine karşı..ilk gün yoğurt,sonra kahvaltı ,çorba, sebze-meyve puresi,kaşık maması listede olanlar..asla zorlamamami,neyi nerde ne zaman yiyeceğin benim,ne kadar yiyeceğin onun karar vereceğini söyledi.sabr gerektiren bir süreç.2.hafta iki şey birden yedirebilirmisin.sabah kahvaltı öğlen yoğurt gibi..yawas yawas çalışıyor sanki buarada:)
Çalışıyor değil alisiyor olacaktı:)

Peki kahvaltının içeriği yada kaşık maması tarif vs. Verdimi?? Birde ek gıdaya başlandığına göre artık mama sandalyesi kullanabilir miyiz

Iyi geceler benim sutum hala çok maşallah diyim yinede ek gida veriyorum tabi çorba peynir yum.sarısı YOGURT meyve suyu cam rende de yapıyorum.bebisim 9 aylik ve sutum çok olduğu için ek gida az versem doyarmi acaba yani anne sutu ek gida yerini tutar mi cvplarsaniz sevinirim...

Ca
Peki kahvaltının içeriği yada kaşık maması tarif vs. Verdimi?? Birde ek gıdaya başlandığına göre artık mama sandalyesi kullanabilir miyiz
Canim kahvaltıda anne sütü veya ıhlamur veya meyve suyu ile birlikte 30dk suda bekletilmiş kaliteli peynir(labne olur suda bekletmeye gerek yok)1-2kasik pekmez katı pişmiş yum sarisinin çeyreği 1-2 çay kaşığı tereyağ, mevsime uygunsa yaz domatesi,bebek ekmeği veya cici bebe karıştırılıp verilecek.kaşık mamada ayına uygun sütlü pirinçli hazır ürünler dedi

M
mama sandalyesi aldık ama ben memlekete ziyarete geldim dönüşte kullanacağız.doktor mutlaka mama sandalyesinde oturarak yedir dedi

M

mama sandalyesi aldık ama ben memlekete ziyarete geldim dönüşte kullanacağız.doktor mutlaka mama sandalyesinde oturarak yedir dedi
Anladım cnm bizde cumartesi başlıcaz ya çok heyecanlı ilk tepkisini görmek istiyorum. Mama sandalyesi de görümcemde varmış onu alcaz. Yoğurt yapmaya başladın mı peki günlük mü yapıcaz yoksa yapıp iki günde bir mi yeniliyoruz. Ben günlük az az yapamam yani mayasını zor ayarlarım gibi geliyor zaten yoğurdu hep zor tuttururum:(

Back
X