Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 6.5 aylık ek gıdaya 20 gundur gecçtik.forumda yazılanları okuyunca şüpheye düştüm azmı veriyorum die
menüm şöyle ölçüm küçük çay bardağı
yarım çay bardağı meyve püresi
1 çay bardağı yoğurt.
yarım çaybardağı zeytinyağlı havuç-patates püresi
bazen 1-ıkı çay kaşığı et suyu.
çok azda peynir tattırdım bugun. şimdilik bu kadar...tabi bu en fazla olanı bazı gunler ölçüler dahada azalıo hıc zorlamıyorum başını cevırıp mıkırdanmaya baladımı bırakıyorum. bide anne sütü ve su tabiki...cevap yazan arkadaşlara şimidien teşekkürler....
bence hiç zorlama ne kadar yerse yesin.Ama yoğurdunu eksik etme.Emziriyorsun sonuçta ne güzel...Tavsiyem günde 1 defa 1 çay kaşığı pekmez ver çok faydalı.
bence hiç zorlama ne kadar yerse yesin.Ama yoğurdunu eksik etme.Emziriyorsun sonuçta ne güzel...Tavsiyem günde 1 defa 1 çay kaşığı pekmez ver çok faydalı.
benim kızımda yarın 7 aylık olucak ben de ne yedireceğimi şaşırıyorum yoğurttan başka bişey yemiyo bugün çok az elma suyu verebildim sadece bir de akşam üstü yoğurdun içine pekmez koydum doğru mu yaptım bilmiyorum ama :) başka türlü nasıl yedirilir pekmez çok tatlı diye boş boş vermek istemedim, bir de çorbayı bitürlü yediremiyorum zamanla alışır belki diye ekstim bikaç gündür hiç vermiyorum nasıl alıştırcam bu ek gıdalara yaaa
benim kızımda yarın 7 aylık olucak ben de ne yedireceğimi şaşırıyorum yoğurttan başka bişey yemiyo bugün çok az elma suyu verebildim sadece bir de akşam üstü yoğurdun içine pekmez koydum doğru mu yaptım bilmiyorum ama :) başka türlü nasıl yedirilir pekmez çok tatlı diye boş boş vermek istemedim, bir de çorbayı bitürlü yediremiyorum zamanla alışır belki diye ekstim bikaç gündür hiç vermiyorum nasıl alıştırcam bu ek gıdalara yaaa
bebeğin yavaş yavaş alışır ek gıdaya ama sana tavsiyem muhakkak her gün birşeyler tattır.Pekmezi yoğurdun içine koyabilirsin yoğurdu tatlandırmak için.Pekmez yoğurtla birleşince kan yapma görevini kaybediyor.Ama günde 1 çay kaşığıyla başla git gide 1 tatlı kaşığına çıkar ama muhakkak pekmez yedir.Ve en önemli tavsiyem bebeklerinize demir içeren besinler verin muhakkak.Ben öyle yapamadım bebeğimde şimdi kansızlıktan dalak ve karaciğer büyümesi var.Tedavi oluyoruz inşallah gerileyecek büyüme.
evet arkadasında dedığı gıbı yogurda konup tatlandırılabılır ama o zamanda pekmezin bı yararı kalmıo.bugun bende peynir verdim.suda beklettim tuzu gıtsın dıe cok azda yumurta sevdı gıbı nohut kadar işte arttırmaya calıscam bakalım.bide muz verdım nasıl acıo agzını tadını begendı kerata ama corbayla pureyle bızımkınınde arası yok.zorlamıyorum bakalım bu aykı kılo alımına gore gerekırse zorlıcaz ama ıstemeyınce oyle bı kapatıyokı agzını acmak zor.
bebeğin yavaş yavaş alışır ek gıdaya ama sana tavsiyem muhakkak her gün birşeyler tattır.Pekmezi yoğurdun içine koyabilirsin yoğurdu tatlandırmak için.Pekmez yoğurtla birleşince kan yapma görevini kaybediyor.Ama günde 1 çay kaşığıyla başla git gide 1 tatlı kaşığına çıkar ama muhakkak pekmez yedir.Ve en önemli tavsiyem bebeklerinize demir içeren besinler verin muhakkak.Ben öyle yapamadım bebeğimde şimdi kansızlıktan dalak ve karaciğer büyümesi var.Tedavi oluyoruz inşallah gerileyecek büyüme.
biz henüz 5 aylığız ve hala sadece anne sütü alıyoruz, ama ilgiyle takip edeceğim bir konu olmuş. 1 aya kalmaz bizim de aynı dertlerimiz olacak çünkü:))
canım bu konu gerçekten çok önemli .ben bebeğime tuzsuz yağsız ve baharatsız püreler yedirerek başlamıştım. ama biraz sulu olsun ve eğer zorluk çekerse bebeğin meyve sebze sık ver. pirinç ununa falan sakın sarılma onların sağlığı gerçekten önemli .bebeğimin gelişimine çok dikkat ediyorum .nacizane fikrim bu .benim oğlumun gelşimi şuan %134 bende böyle başlamıştım.
bence hiç zorlama ne kadar yerse yesin.ama yoğurdunu eksik etme.emziriyorsun sonuçta ne güzel...tavsiyem günde 1 defa 1 çay kaşığı pekmez ver çok faydalı.
Benimde bebeğim nerdeyse 5 aylık olmak üzere anne sütü alıyo sadece ek gıdalara nasıl başlayacağım bilemiyorum 6 ayını doldurunca başlamak zor oluyomuş arada çay kaşığıyla 1 çay kaşığına yakın yoğurt ve elma suyu 1 çay kaşığı veriyorum tadını alsın diye yanlışmı yapıyorum yada doğruysa başka neler verebilirim şu an için kızlar bişe söyleyin yardımcı olun hepinizi çok öpüyorum
selam kızlar benim bebeğim 5 aylık ben 4 aylıkken başlaıştım ozamanlar çay kaşığıyla veriyodum şimdi neler yiyor söyleyim
- 1 tam elma rendesi
- 1 tam havuç
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 dilim muz
- yarım portakal suyu
benimki bunları yiyor çok şükür bi sıkıntıda yok gögsümüde emiyo
benim kızım da 5,5 ayını doldurdu, doktorumuz kontrolünde ek gıdaya geçtik sayılır bu hafta başladım yavaş yavaş.
sabah 1 bebek bisküvisi, 1 çay kaşığından azıcık fazla üzüm pekmezi ve geceden suda bekletilmiş beyaz peyniri anne sütüyle ıslatıp veriyorum
öğleye doğru meyve suyu
öğlen ilk etapta sadece çorba suyu (haşlanmış sebzelerin sadece suyu, 1 çay kaşığı z.yağ ilavesiyle) ikinci hafta çorbanın püre haline gelmiş hali olacak
akşamüstü yoğurt veya meyve püresi
akşam da muhallebi
bizim liste bu şekilde
henüz yoğurt ve muhallebi vermedim ben.
canım yoğurdun içine pekmez kattığında tadından başka bir etkisi yok. pekmez demir için veriliyor yoğurt süt peynir ise demirin emilmesini önlüyor. ikisini ayrı öğünlerde vermelisin