dün transferim gerçekleşti. bununla ilgili yazacağım birazdan ama ne kadar çok kişi daha katılmış, ne kadar kalabalık olduk bu ay! bilmiyorum her ay böyle mi gerçi, benim için de ilk her şey :)
birçok arkadaş gördüm, endişeli, meraklı, tıpkı benim gibi. hepinize hem bol sabır hem esenlik diliyorum. burada herkesin hikayesi başka olsa da bizi birleştiren duygular var, yani iyi ki buradasınız siz de. özellikle bebekleri olup da arada bu konuya dönüp destek olmaya çalışanları görünce duygulandım doğrusu. çünkü insan doğal olarak olumsuzlukları paylaşmaya daha meyilli, hayatı yolunda gidince de kendi yaşamına döner ki bu da doğal. ama bu arkadaşlar doğal olmayanı seçip geri döndüler, hayatınızda bol bereket dilerim.
37.2-37.5 arasında seyreden ateşimden bahsetmiştim. hafif ateş grubuna bile girmiyormuş. opu'dan itibaren olduğum progestan iğnesinin bir etkisiymiş. bu hormon çarpıntı ve hafif yüze ateş basması yapabilirmiş. transfer öncesi embriyologumuzla görüştük. şükür tam dilimizden anlayan biriydi, hem bize beklediğimiz kadar detaylı ve teknik açıklama yaptı hem de sorularımızı tek tek ve bilimsel dille açıkladı. geçiştirilmekten epey bezmiştik doğrusu... 3 yumurtam döllenmişti. transfer günü döllenmenin 2. günüydü ve ikisinin 4 hücre, birininse 7 hücre olduğunu belirtti. bu kadar hızlı büyümesinin tercih edilir bir durum olmadığını, bu yüzden dondurulmaya da uygun olmadığını anlattı. ben yine de birkaç gün daha takibe alınmasını rica ettim, hemen gözden çıkarmak istemedim doğrusu, tamamen anlayışla karşıladı.
iki iyi durumdaki embriyo da çok kolay, neredeyse jinekolojik muayene kadar kolay şekilde transfer edildi. transfer sonrası klinikte 1 saat dinlendim ve tuvalete göndermek yerine sürgü verdiler ki benim için oldukça tuhaf oldu ama iyi de oldu tabii. 1 saatin bitimi civarında baş dönmem başladı. eşimle eve gelirken de sürdü ve çarpıntım arttı. sabaha karşı 5:30 civarına kadar bu çarpıntı sürdü. önceleri heyecandan diye düşündük ama sonra sanırım vücudumun duruma tepkisiydi diye düşünmeye başladım. dr.lar da şaşırır genelde, benim vücudumda olan biteni çok hissettiğim sensörlerim var sanırım :)
bugün her şey yolunda. artık ne olduysa oldu, bekleyeceğiz diyorum. 3 günlük dinlenmeme başladım dün. ayın 23.nde testim olacak. artık burada duyurmadan da olmaz tabii, olumlu olumsuz.
iyi ki varsınız