Tşk ederim canım bnm.güll sen kımyasal mı gecırdın baska bır baslıkta okudum cok gecmış olsun canımın içi inşallah tez zamanda
Beta vermeye gittigimde farklı tetkiklerde istemiş benim de B12 ve demir düşük diğerleri normal çıkmış. Genel olarak demir vitamin vs anladığım kadariyla geç başlatıyor doktorlar. Benimki kafamı karıştırdı sabah arayıp tekrar bir netlestireyim inşallah. Ayrı ayrı vitaminleri doktorlar yazar uğraşır mi ki canım bilmiyorum kiBen başından beri 2 doktora gidiyorum
Kan tahlillerini 8. haftada yaptırdım
Ciddi bir eksik çıkmadı, bir tek D vitamini 24 çıktı
Yaptırdığım hastanede alt sınır 25
Bir doktorum 12. haftaya kadar folik asit dışında vitamin vermiyorum dedi
Diğer doktorum D vitamini olarak günde 5 damla Coledan-D3 verdi
9. haftada kullanmaya başladım
Her doktor farklı yaklaşıyor gibi
Demir ilacına 15. haftada başladım
Ferrum Hausmann sıvı demir ilacı kullanıyorum, mini şişede şurup gibi
Bulantı da kabızlık da yapmıyor
Bir de multivitamindense gerekli vitaminleri ayrı ayrı almak daha faydalı
Sweetbird GamzeGmze
Benim kadın doğum doktorum yazmıştı. Normalde bundaki folik asit miktarı az ama ben öncesinde 1-2 ay folbiol kullandım onun da çok yüksek folik asiti. O yüzden dengeliyor bence. Bi de diğer vitaminler de var iyi benceDoğru söylüyorsun kuzum da işte herkes de beta takibi yapınca ben çok geri kalmış hissediyorum kendimi inşallah sağlıkla yükseliyordur diye umuyorumilk olduğu için sabırsız davranıyoruz biraz sanırım Rabbim sabrımızı bol eylesin inşallah sağlıkla görürsün keseyi senin az kalmiss yine
Kadın dogumcu mu yazdı canım aile hekimi mi ne zamana kadar kullancaz acaba benim randevuya da çok gidince sorcam doktora
Amiinnn inşallahAllah razı olsun canım Allah kimseye yaşatmasın.
Amiiiiiinnn inşallah hepimizin yavrusu sağlıkla sıhhatle gelsin
Ben de öncesinde folbiol kullanmıştım ama aile hekimim yazdı ya kadın doguma görünemedim henüzBenim kadın doğum doktorum yazmıştı. Normalde bundaki folik asit miktarı az ama ben öncesinde 1-2 ay folbiol kullandım onun da çok yüksek folik asiti. O yüzden dengeliyor bence. Bi de diğer vitaminler de var iyi bence
Merhaba ben mor paketi iki farklı doktor önerisiyle ikinci kutusundayım. Adetleri minik olduğu için mide bulandırmaz ve 400lük diye vermişti gerekçe olarakKızlar bu ilacı kullanan ya da bilen var mı acaba folik asiti de eczacı bu mor kutuyu tavsiye etti onu aldım. Beta yine almak istemedi pazartesi bakalım dedi beklicem mecbur22 sine kadın doğuma da randevu buldum gerçekten tüm işlerim hep geç kalıyor gibi hissediyorum
Evet sanırım dediğin gibi her doktor farklı yaklaşıyor ama ortak bilinç ciddi eksik yoksa folik asitten başka birşey önerilmiyor sanırımBen başından beri 2 doktora gidiyorum
Kan tahlillerini 8. haftada yaptırdım
Ciddi bir eksik çıkmadı, bir tek D vitamini 24 çıktı
Yaptırdığım hastanede alt sınır 25
Bir doktorum 12. haftaya kadar folik asit dışında vitamin vermiyorum dedi
Diğer doktorum D vitamini olarak günde 5 damla Coledan-D3 verdi
9. haftada kullanmaya başladım
Her doktor farklı yaklaşıyor gibi
Demir ilacına 15. haftada başladım
Ferrum Hausmann sıvı demir ilacı kullanıyorum, mini şişede şurup gibi
Bulantı da kabızlık da yapmıyor
Bir de multivitamindense gerekli vitaminleri ayrı ayrı almak daha faydalı
Sweetbird GamzeGmze
Hastane ve doktor cok onemli ben devlette yaptım 2 dogumuda bunuda devlette yapıcam özellere güvenmiyorum devlet bu konuda daha güvenilir sonuna kadar normali denetiyor deneyimledim biliyorum geçenlerde kuzenim özelde doğum yaptı normal dıe gitti akşamdan sabaha sancı çekti sezeryanla sonuçlanmış nedenini soramadım henüz ama iyi bir devlet varsa doğumu orda yap derim kontroller özelde olsunKızlar ben biraz gerilmeye başladım. Happy momda gideceğim hastanenin saçma sapan yorumları varşikayet varda da fatura, sezaryen zorlama yok kanala girmedi vs gibi özellikle bahane olduğunu söyleyenler. Allah’ım en güzel doktorları buldursun bizee performansa dayalı bir sistem ve performansı da tabi ki kesik, dikik, tahlil gibi durumlar arttırıyor
Anladım şifa olsun inşallah hepimizeMerhaba ben mor paketi iki farklı doktor önerisiyle ikinci kutusundayım. Adetleri minik olduğu için mide bulandırmaz ve 400lük diye vermişti gerekçe olarak
Beta vermeye gittigimde farklı tetkiklerde istemiş benim de B12 ve demir düşük diğerleri normal çıkmış. Genel olarak demir vitamin vs anladığım kadariyla geç başlatıyor doktorlar. Benimki kafamı karıştırdı sabah arayıp tekrar bir netlestireyim inşallah. Ayrı ayrı vitaminleri doktorlar yazar uğraşır mi ki canım bilmiyorum kibu arada sizin de hayırlı olsun sağlıkla gelsinler inşallah
Evet sanırım dediğin gibi her doktor farklı yaklaşıyor ama ortak bilinç ciddi eksik yoksa folik asitten başka birşey önerilmiyor sanırım
Bizim arkadaşlara direkt ocean önerildi elenatal1/2 önerildi ve yazıldı. Değerlerde problem yok ama bebek ihtiyacı arttırıyor. Sağlık ocağı hekimini değiştirmene gerek yok benceKadın doğumcu önermeden folik asitten başka birşey kullanma bence. Bana aile hekimi ocean momy kullan kadın doğumcular bunu yazıyor zaten dedi mal gibi sormadan aldım ( mal derken işin uzmanına sormadan pek hareket eden birisi değilimdir) boşluğuma mı geldi anlamadım ama kadın doğumcu bunu kullanma şuan erken mecburi bir durum olmadıkca sadece folik asit dedi demir yazmıştı bide aile hekimi kadın doğumcu ilk işin aile hekimini değiştirmek olsun şuan sinirlerimi bozdu dediHangisinde sorun var bilmiyorum ama vitaminler multivitaminler falan 13. Haftada başlıyorlar diye biliyorum
Ebeler kızıyomuş bağırma, nazlanma diyeHastane ve doktor cok onemli ben devlette yaptım 2 dogumuda bunuda devlette yapıcam özellere güvenmiyorum devlet bu konuda daha güvenilir sonuna kadar normali denetiyor deneyimledim biliyorum geçenlerde kuzenim özelde doğum yaptı normal dıe gitti akşamdan sabaha sancı çekti sezeryanla sonuçlanmış nedenini soramadım henüz ama iyi bir devlet varsa doğumu orda yap derim kontroller özelde olsun
Himm anladım canım ayrı ayrı deyince ben bir sürü ilaç flan sandimDirekt doktorlar ayrı ayrı yazıyor canım
Multivitamin de veren var tabii
Ayrı ayrı alırken aynı anda çok vitamin kullanmıyorsun zaten
Ben mesela folik asit ve D vitamini kullanıyordum
Folik asiti bıraktık
Şu an demir ve D vitamini kullanıyorum
Yakında omega başlayacağız bildiğim kadarıyla
Magnezyum da yazdı ama kramp başlarsa kullan dedi o yüzden onu kullanmıyorum şu an
Amin inşallah, hepimizinki sağlıkla gelsin
değiştirmicem şuanlık sevdim çünkü kendisini. Evet öneriliyormuş ama benim tecrübelerim o yönde olmayınca bekliyorum şuanlıkBizim arkadaşlara direkt ocean önerildi elenatal1/2 önerildi ve yazıldı. Değerlerde problem yok ama bebek ihtiyacı arttırıyor. Sağlık ocağı hekimini değiştirmene gerek yok bence
Zaten her şeyi böyle düşünürsek sıyırırız bi yerde :) salalım az ya. Ben şahsım adına cidden gerim gerim geriliyorum. Her yerde bi şey okuyorum. Diş macunu, güneş kremine kadar detaylandırmaya başlamışlar forumlarda gördüm. 9 ay nasıl geçecek bilmiyorumYok değiştirmicem şuanlık sevdim çünkü kendisini. Evet öneriliyormuş ama benim tecrübelerim o yönde olmayınca bekliyorum şuanlık
Amin canım hepimizinAnnesine aşık bir erkek çocuğuAllah bağışlasın canım ❤ Dediğinde doğru bizden ayrılmak istemeyecekler ama çok heves ettim oda yapmaya onuda kullanışlı uzun vadeli olsun istiyorum şuan için fikrim değişmezse
Benim bat karışık ya düzensiz oluyorum ben geçen ay 50 gün sürdü 2 ayda bir fire veriyorum bu ay yumurtlama çatlama gördük amh düşük bendebatı mı bekliyosun
6 yaşında deniz adıİnşallah güzel haberi alırsın sendeOğlun kaç yaşında kaç yaş olacak aralarında
Tam kan sayımı hormon biyokimya vitamin toksoplazma aklıma gelenler bunlar iye idrarda isteyebilir6 gün varrrrrrgitmeden önce sağlık ocağından yine tam kan tahlili rica edicem. Özelde ekstra tahlil istemesinler diye. Başka ne istenebilir ilk muayene özelde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?