Ekonomik durum

Biz de tayinciyiz, zorunlu görevi bitince gideceğiz. Kendimi yenemiyorum kendime laf geçiremiyorum ki. Ikinci el olsa ne olacak ki gayet mantıklı. Ama yook çünkü başkaları kullandı olmaz. Öyle kafadayım laf geçiremiyorum kendime hevesim var.

Hahahah çok iyi 6500 cidden çok farkındayım ama dışarısı el yakıyor

Benim de hiç param yok. Olsa kosa kosa dolar yapacağım ben de. Zamanında yaptım da. Ah boşverebilsem

bi kere tasindim bak daha, yatakodamin gardrobunu patlatmislar monte ederken, oylesine aldigim icin hic uzulmedim, pahali olduğu için alamadigim bi yatakodasi vardi ona bisey olsa uzulurdum yani

duvar saatim yok, avizem yok, tablo biblo vs vs hic hisey yok,
dumduk bi ev iki koltuk bi yemek masasi uc sehpa minik bi hali tul, fon perde bile yok yani,
a benim evim bizim evimiz

inşallah istediginiz gibi olur hersey gonlunce döşersin

Çok teşekkür ederim aminn
Ben de ikea tarzı evlere bayılıyorum. Bibloymuş, süsmüş, vitrinmiş, dantelmiş hiç sevmem. Az ve öz eşya taraftarıyım ama olanlar da yeni ve güzel olsun istiyorum sorun burda

Tüm ev eşyalarını almak yerine parça parça alabilirsiniz. İhtiyaç duydukça almak daha mantıklı bence. O çeyiz setlerinde gereksiz şey çok. Yani eğer durumunuz müsait değilse mecbur bazı şeylerden feragat edeceksin. Ben her marketten çıktığımda yüreğim ağzımda atarken çıkıyorum artık. Her şey o kadar pahalı ki. İş evlenmekte değil yani, yaşayabilmekte artık.

Katiliyorum. Ben sadece Ikea tabaklari kullaniyorum. Öyle ayri kahvalti setim felan yok. Birtekte beyaz tabak setim var. Kendimde kullaniyorum ve misafir geldigindede servis ediyorum. Catal kasik desen bim tarzi magzadan almistim.

Ben ancak bu sitede gördüm ceyize harcanan fahis fiyatlari. Ve herseyin pembe olmasi

Iste kültürde terslik var. Misafiri kendimizden daha önemsememiz icin baski var. Ha tabi bide bu saticilarinda isine geliyor.

Simdiki evlenenler hem hep kendi leyhine olan gelenek görenek istiyor. Hem herseyin en iyi modelini, en pahalisini istiyor. Burda böyle bircok konu acildi. Gerek yok.

Kesinlikle. 100 liranın kağıttan farkı kalmadı. En büyük banknotumuz 200 lira bile 30 dolar ediyor.
Sosyal medyada orda burda görüyorum insanlar gayet 4x4 lük evleniyor. Hem onlar adina seviniyorum hem de nasıl yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Muhtemelen borçlanıyorlar onu da benimki istemiyor

Sunu okudum ve diyorum ki
Ucuzu da var. Her sey tam takim olmak zorunda degil. 6li kucuk takimlar var, normal tencere tava da var piyasada. Anlamsiz seyler icin para harcarsaniz elbet beliniz dogrulmaz
Katılıyorum herşeyin makulu var. Eşya ya o kadar para vermek şart değil.
Bütçenize göre illa ki bulunuyor.
İlerde isterseniz daha iyilerini alırsınız.

Borçlanıp yıllarını kavga gürültü geçiriyor, burada bol bol konu açıyorlar.

Nikah yapacağız biz de. Yatak odasını bizde kız alır, ben alırım. Mutfak da benden. Çalışmam işe girmem gerekiyor umarım okurken üstesinden gelebilirim:) çok teşekkür ederim

Düğün yapmazsınız sade takı törenli pasta kesimli bir nikah olur. Takı töreni önemli oradan gelen epey işinizi görür
Eşyaların bir kısmını takılarla bir kısmını taksitle alırsınız. 1-2 sene taksitleri öderken sıkışırsınız belki ama sonu selamet. Bizim evlenirken beyaz eşyalarımız vardı,eşim almış önceden çeyizine. Ben de mutfak eşyaları almıştım evlenmeden. Diğer tüm esyamız taksitle idi.düğün yaptığımızdan takılar dügüne gitti.

Takılardan çok umutluyum ben de beyaz eşya sevgilimin de var ama kendisi ve annesi kullandı. Aslında mantıklı ama 2.el istemiyorum işte

Takılardan çok umutluyum ben de beyaz eşya sevgilimin de var ama kendisi ve annesi kullandı. Aslında mantıklı ama 2.el istemiyorum işte
Benim beyaz esyalarim kullanılmamıştı. Onun annesinde kalsın eşyalar kadınınkileri alıp gelmek olmaz zaten. Arkadaşınızın ayrı evi var ve arada annesi geliyorsa kullanılabilir bence henüz 1-2 senelikse onları atmak da müsriflik olur şu ekonomik krizde.

Nikah yapacağız biz de. Yatak odasını bizde kız alır, ben alırım. Mutfak da benden. Çalışmam işe girmem gerekiyor umarım okurken üstesinden gelebilirim:) çok teşekkür ederim
Rica ederim.
Biz elimizde birikmiş paramız ne ise birleştirdik.
2011de evlendik. O zaman 15bin lira paramız vardı toplamda.
Ailem sadece yatak odasını aldı.
Kalanı bu parayla aldık.
Kalan dediğimde yalnız eşya olarak düşünme.
İçinde kira depoziti, gelinlik, damatlık, nikah davetiyesi, şekeri, eşyaların tümü vardı.
Oturma odasına sadece koltuk ve küçük tv ünitesi aldık.
Evden kitaplıklarımı götürdüm, bir çalışma masası ve koltuğu aldım.
Mutfağa mutfak masası 4 sandalye.
İkeadan aldık çoğunu, tabii o zaman dolar evereste tırmanmamıştı, şimdi Ikea bile uçtu.
Bir liste yapmıştık hiç unutmam, kalem kalem yazmıştık bir şeye en fazla ne kadar bütçe ayırabileceğimizi.
Yıllar sonra babam evde bulmuş, ne kadar sistemli hazırlanmışsınız çok beğendim falan dedi.
Tavsiye ederim. Kontrollü olmayı sağlıyor.

Ya ben de onları anlamıyorum. Ya çok zenginler ya da çok cesur. Millet eğlendirmek için negerek var o kadar para dökmeye? Ya da eşyaların kölesi olmaya? İki koltuk iki tabak neyine yetmez ki insanın? Bu devir insanı aç gözlü yapıyor, tüketmeye zorluyor. Benim sosyal medyada öyle şeyler görünce sinirlerim bozuluyor ya. Bir kız var mesela üniversiteden arkadaşım. Düğünden düğüne geziyor ama öyle böyle düğünler değil. Dün kuzeni evlenmiş çırağanda. Babası organizasyon şirketi açmış sanırım ona, fotoğrafından öyle anladım. Ama yani ne bileyim. Çok ütopik...

Bizde de her çeşit mutfak malzemesi var neredeyse mesela, sonradan aldık hep. 5 yılın birikimi, bir de eşim çok sever ondan. Bana kalsa iki tabak iki çatal yeter yani.

ya ben de bazi seylere cok heveslenmistim, sonra dugun istediğim gibi olcak diye fedakarlik yaptim herseyden, sonra esimin ailesi resmen kandirdi, dugun istediğim gibi olmadi, hevesim kirilinca koyverdim gitti herseyi

hevesiniz varsa icinizde kalacaksa bekleyin yavas yavas alirsiniz herseyi, zaten olmazsa olmazlariniz vardir, diğerlerinde idare etmeye calisirsiniz

Allah yardımcınız olsun zor evlenmek bu devirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…