- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Mantıklı düşünüyor. Bu zamanda borca girmek zaten akıl karı değil.İşte son cümleniz bizi özetliyor. Borca girmek istemediğimizden. Yoksa kredi çekerdik, insanlar borç verirdi. Öyle istemiyor
Biz de tayinciyiz, zorunlu görevi bitince gideceğiz. Kendimi yenemiyorum kendime laf geçiremiyorum ki. Ikinci el olsa ne olacak ki gayet mantıklı. Ama yook çünkü başkaları kullandı olmaz. Öyle kafadayım laf geçiremiyorum kendime hevesim var.benim beyaz esyalarim sifir degildi esimin iki üç yil kullandigi esyalardi, dort yildir kullaniyoruz bi sikayetimiz yok,
mobilyalari uygun fiyatli aldik, ceyiz icin tabak canak setinin uygun olanlarndan aldim
ev aldik yatirim icin. ilerde kendi gonlumuze gore ev alinca esyalari da gonlumuze gore alicaz inşallah
tabi biz tayinciyiz ilerde tamamen bi yere yerlesince kirilmis esyayla oturmayalim diye de almadik biraz
ama oturuluyo yani
simdi bi arkadasim evleniyo mesela, girdigi ilk pedeciden almadi iki gun perdeci gezdi. gitmedigi yer kalmadi sonunda uygun fiyata buldu
Hahahah çok iyiIkea katologu gibi evim var, eksiklerim de cok, yazsam sok olursunuz, ornegin bir kac aydir utum yoktuYasiyoz valla, cunku bize gore acil olmasi gerekenler var, mesela mangal takimi
Size gore 6500luk yemek takimi olmazsa olmazsa onun parasini hazir edene kadar evlilik dusunmemelisiniz. Biz gerekli degil desek de bos, o evde yasayacak sizsiniz. Icinize sinmeli.
Benim de hiç param yok. Olsa kosa kosa dolar yapacağım ben de. Zamanında yaptım da. Ah boşverebilsemDolar daha çıkar 10 lirayı görür. Aksi gibi en parasız zamandayim. 100 liram bile olsa hiç durmam alirim. Kısa vadede bozdurmiycaksa hiç beklemesin. Bu arada yani şu icinizdeki ukteleri bı bosverin. Eşyaya o kadar para harcamayin. Ben olsam kullanırım eski çamaşır makinesini. Para biriktiririm. En son tamam dediğimde herşeyi yenilerim. Çocuk zaten evin tüm eşyalarını kırıyor dukuyo. Özellikle mobilyalar halılar falan gidiyo. Benim kızım dişleri çıkarken koltukların derilerini parçaladı
HıhHahahaah pazarlık yapalım anlaşalım
Biz de tayinciyiz, zorunlu görevi bitince gideceğiz. Kendimi yenemiyorum kendime laf geçiremiyorum ki. Ikinci el olsa ne olacak ki gayet mantıklı. Ama yook çünkü başkaları kullandı olmaz. Öyle kafadayım laf geçiremiyorum kendime hevesim var.
Çok teşekkür ederim aminnbi kere tasindim bak daha, yatakodamin gardrobunu patlatmislar monte ederken, oylesine aldigim icin hic uzulmedim, pahali olduğu için alamadigim bi yatakodasi vardi ona bisey olsa uzulurdum yani
duvar saatim yok, avizem yok, tablo biblo vs vs hic hisey yok,
dumduk bi ev iki koltuk bi yemek masasi uc sehpa minik bi hali tul, fon perde bile yok yani,
a benim evim bizim evimiz
inşallah istediginiz gibi olur hersey gonlunce döşersin
Iyi akşamlar herkese:)
Ben 22 sevgilim 25 yaşında. Ben okumaya devam(yüksek lisans), sevgilim memur.
Şöyle ki kendisi evlenmeyi çok istiyordu, evlenelim okumana devam edeceksin tabi ki diyordu. Ben ona yok, okul bitsin vs diyordum ama kendisine hak da veriyordum. Evlenmemek için sebebi yok çünkü.
Her neyse kendisi dün çarşıya çıkmış, normalde çıkmaz alışveriş vs kendisi yapmazdı. O kadar canı sıkılmış o kadar üzülmüş ki. Lonely dandik halı bile 1200 liraydı dedi. Biz nasıl evleneceğiz dedi. Daha da bedelli askerlik tekrar çıkarsa onu yapacaktı. 30bin birikmişi var sadece, bende öyle birikim çeyiz yok. Biz bu gidişle 10 yıl sonra evleniriz heralde diyor. Bunlar temel şeyler ben hangi birinden vazgeçeyim ki, o da aynı fikirde.
Yakın zamanda evlenenler nasıl yaptınız? Erkek arkadaşım kredi çekmeye de karşı. Yine kendince haklı. Benim kesinlikle işe girmem gerekiyor ama ben zaten yoğun olacağımAilem ne kadarını karşılayabilir ki, onların da durumu ortada.Bir tabak-çanak seti bile 6.500 TL. Altın desek ülkece ekonomik durumumuz belli.
Belki erken yaşın küçük okumana devam et diyebilirsiniz ama bunları da göz ardı edemedim
Yaşım 40 a yakın tabak çanak setim 100 küsur parça kaşığım çatalım yok hiç eksikliğini hissetmedim
Evlenirken her şeyimizi ikimiz aldık bana takılan setten tut da mandala kadar
Tek bir gün pişman olmadım
Çok şükür tüm evi sıfırdan dizme imkanım da var ama evimde ne halı var ne de misafir için ayrı tabak vs
Evime gelen ben ne ile yiyorsam onunla yer içer beğenmiyorsa da gelmez
Yaşın küçük erkek arkadaşın da küçük aceleye gerek yok
İşe başlayın biraz paranızı evlilik derdi ile yoğurulmadan harcayın sonra evlenirsiniz
Geçen bir tanıdık dedi ki 5000 TL sadece davetiye imiş özelliği de üstünde gerçek kurumuş Çiçek varmış bir başka evlenen de davetiyesini kitap ayracı gibi yaptırmış kullanışlı olsun diye netten baktım onun maliyeti çok az
İlk davetiye çöpte diğeri kitaplıkta
Yani maliyet vs sizin hareketinize göre değişir
Kesinlikle. 100 liranın kağıttan farkı kalmadı. En büyük banknotumuz 200 lira bile 30 dolar ediyor.Tüm ev eşyalarını almak yerine parça parça alabilirsiniz. İhtiyaç duydukça almak daha mantıklı bence. O çeyiz setlerinde gereksiz şey çok. Yani eğer durumunuz müsait değilse mecbur bazı şeylerden feragat edeceksin. Ben her marketten çıktığımda yüreğim ağzımda atarken çıkıyorum artık. Her şey o kadar pahalı ki. İş evlenmekte değil yani, yaşayabilmekte artık.
Katılıyorum herşeyin makulu var. Eşya ya o kadar para vermek şart değil.Sunu okudum ve diyorum ki
Ucuzu da var. Her sey tam takim olmak zorunda degil. 6li kucuk takimlar var, normal tencere tava da var piyasada. Anlamsiz seyler icin para harcarsaniz elbet beliniz dogrulmaz
Kesinlikle. 100 liranın kağıttan farkı kalmadı. En büyük banknotumuz 200 lira bile 30 dolar ediyor.
Sosyal medyada orda burda görüyorum insanlar gayet 4x4 lük evleniyor. Hem onlar adina seviniyorum hem de nasıl yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Muhtemelen borçlanıyorlar onu da benimki istemiyor
Nikah yapacağız biz de. Yatak odasını bizde kız alır, ben alırım. Mutfak da benden. Çalışmam işe girmem gerekiyor umarım okurken üstesinden gelebilirim:) çok teşekkür ederimHer şeyin her bütçeye uyanı var.
6500 TLye yemek takımı da var 3000e tüm çeyiz seti de.
Düğün yapmayın nikah yapın.
Küçük ev tutun.
Yalnızca yatak odası ve oturma odası alın.
Biz öyle yaptık.
İyi ki masraf yapmamışız.
Borçsuz evlendik stresimiz olmadı.
Takılardan çok umutluyum ben deDüğün yapmazsınız sade takı törenli pasta kesimli bir nikah olur. Takı töreni önemli oradan gelen epey işinizi görür
Eşyaların bir kısmını takılarla bir kısmını taksitle alırsınız. 1-2 sene taksitleri öderken sıkışırsınız belki ama sonu selamet. Bizim evlenirken beyaz eşyalarımız vardı,eşim almış önceden çeyizine. Ben de mutfak eşyaları almıştım evlenmeden. Diğer tüm esyamız taksitle idi.düğün yaptığımızdan takılar dügüne gitti.
Benim beyaz esyalarim kullanılmamıştı. Onun annesinde kalsın eşyalar kadınınkileri alıp gelmek olmaz zaten. Arkadaşınızın ayrı evi var ve arada annesi geliyorsa kullanılabilir bence henüz 1-2 senelikse onları atmak da müsriflik olur şu ekonomik krizde.Takılardan çok umutluyum ben debeyaz eşya sevgilimin de var ama kendisi ve annesi kullandı. Aslında mantıklı ama 2.el istemiyorum işte
Rica ederim.Nikah yapacağız biz de. Yatak odasını bizde kız alır, ben alırım. Mutfak da benden. Çalışmam işe girmem gerekiyor umarım okurken üstesinden gelebilirim:) çok teşekkür ederim
Kesinlikle. 100 liranın kağıttan farkı kalmadı. En büyük banknotumuz 200 lira bile 30 dolar ediyor.
Sosyal medyada orda burda görüyorum insanlar gayet 4x4 lük evleniyor. Hem onlar adina seviniyorum hem de nasıl yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Muhtemelen borçlanıyorlar onu da benimki istemiyor
Çok teşekkür ederim aminn
Ben de ikea tarzı evlere bayılıyorum. Bibloymuş, süsmüş, vitrinmiş, dantelmiş hiç sevmem. Az ve öz eşya taraftarıyım ama olanlar da yeni ve güzel olsun istiyorum sorun burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?