Ekonomik durum

Her şey en iyisi olacak, evlenmeden her şey tamam olacak diye bir kural yok. Çoğu aile ve çift böyle yapmaya çalışsa da gerçekten gerek yok. Eskiler bir döşek, bir divan, iki tencereyle evlenmişler.

Evlenme sürecine geldiğinizde (söz,nişan, nikah, düğün vs.), olayları olabildiğince minimal tutarsanız, ailelerin çevre ne der kaygısına düşmezseniz çok rahat edersiniz. Ev eşyaları da evlendikten sonra hallolabilir. Siz içinizi ferah tutun.

Ayrıca evlenirken kredi çekmemek konusunda hak veriyorum. Çünkü evlendikten sonra onu ödemek çok zor oluyor.

Kredi çekmeden, maddi olanakları kısıtlı bir şekilde evlenmeye çalışan biri olarak konuşuyorum. :) Biz de evlenmeden önce yavaş yavaş evi hazırlayalım dedik. Bazı şeyleri ikinci el aldık falan. Söz-nişan bir arada yapacağız. Sade bir nikahla da evleneceğiz inşallah.
Dert etmeyin. Güzel dönemler, güzel kaygılar bunlar. O hazırlıklar başlayınca bir şekilde tamamına eriyor. :)

Bizde aileler altınlarını taktı sadece gerisini biz yaptık. Böyle olunca ne annem bişey diyebildi ne diğer taraf siz ne yapacaksınız dedi. Alyanslarımızdan tut mutfak eşyasına kadar şeyleri eşimin birikimi ile aldık. Kız tarafı erkek tarafı diye ayrılmadı hiç. Çünkü ben asgari ücret alıyordum, ardımda da düğünümü yapacak kimse yoktu. El ele verirseniz ve bu konuda aileleri ne kadar kendinizden uzak tutarsanız o kadar rahat edersiniz. Alış veriş zamanı iki tarafta gergin oluyor en az hasarla atlatanlardanım ben. Benimle birlikte yakın arkadaşımın düğün alış verişi çok kavgalı geçti onlarınkini a dan z ye aileler yaptı üstelik.
2-3 kuruşluk eşya için birbirinizi kırmayın. Üzmeyin. İçine girip oturunca ne gereksiz tartışmalarmış diyeceksiniz.

Kız kardesim ay sonunda evleniyo.nışanlısı memur olur olmaz istemeye geldi.elde birikim sıfırdı yani.şu dört bes ayda borcla harcla büyün esyaları aldılar.benim bile agzım acık kaldı.onlarda krediye karsı bi aile.ya demem o ki allah gercekten yuva kuracaklara acaip yardım ediyo

Yuva kurana Allah yardım eder. Bi adım atılırsa herşey zamanla tamamlanır.
Dört dörtlük saray gibi ev dizmesenizde olur. Güzel araştırır uygun fiyatlı kullanışlı eşyalar seçersiniz. Bir sene asgari ücretke çalışsan kız çeyizini halledersin iyi kötü.
Erkek için önerim yok. Daha bugin evlenenlere yardım etsin Allah diye dua ettim. Altının doları durumu ortada.
Heveslenip herşeyi yapmak isteyeceksin en doğal hakkın bu ztn. Ama zorlu bi süreç bilgin olsun.

Allah tüm Türkiye’nin yardımcısı olsun. Biz evlendik bebek yolda bebek eşyaları da çok çok pahalı. Ki bebekten hiç hiç kısılmıyor. Çok zor.
Kanz da kampanya varmış .. tam bilemiyorum ama puseti küçük beşiği oda takımı bikaç eşyası daha hepsi 3500tl imiş.. bi araştırın bence

30.000 tl ye orta karar bir ev kurulur gayette güzel olur.. altın şu an alınmaz doğru ama ha deyince de evlenemezsiniz bence.. siz yavaştan işe girip çeyizlikleri alsanız.. yeni evlenecekler için çeyiz paketleri var.. tencere, tabak, çatal bıçak fln gayet makul fiyatlara.. 2000 fln.. o tarz eşyaları siz halletseniz o sırada sevgilinizde birikimini büyütüp evin temel eşyalarını alır.. gayette olur bence

Çok iyisi olmaz ama idare edeni olur.

4 ay yerine bedelli yapacak cesareti var sevgilinizin. Siz de önce kendinizi düşünün.

Sevgiliniz de memur sizin de isiniz olacak ne bu gelecek kaygısı bu kadar?

Bu kadar endiseliyseniz zaten evlenemezsiniz bence de.

Sevgilim askerliği 4 ay değil 1 yıl yapacaktı. Lisans mezunu değil. Annesi ve ben gitmesini istemiyoruz. Askerdeyken memur maaşı yatmayacak. Hesaplayınca bedelli daha hesaplı ve mantıklı geldi.

Biz evlenmeye karar verdiğimizde ailelere söylemeden önce ben oturma grubu aldım ön ödemeli. Borcu bittikten bir sene sonra teslim aldım yani. Ödemesini yaptım. Evleneceğim zaman üç ay önceden mağazaya bildirdim benim için o ürün üretildi.
Eşimle beraber ev baktık. Kiraladık.
Karar verdiğimiz tarihe beş ay kala buzdolabı, tv, çamaşır ve bulaşık makinesi aldı. Kuruldu ve kullanmaya başladı. Evlenince sadece iki taksidi kalmıştı.
Mutfak eşyasını ben senelerce alıp alıp koydum. Nasılsa bir gün lazım olacak. Evlenmesem bile ayrı evim olacak mantığıyla hazırladım. Eşimi tanımıyorken alındı eşyamın bir kısmı. Düşün yani :) Çeyiz eşyaları satan yerlerden taksitle aldım. Abartmadan bütçeme uygun şekilde tamamladım eksikleri. Annem en büyük destekçimdi maddi olarak.
O esnada ailelere açtık durumu hemen yüzük takıldı ve toplamda üç ay içinde evlendik.
Bilmeyenler acele etmeyin dedi ama biz bir sene boyunca hazırlandık. Tüm bu hazırlığa rağmen yine de halı, tv sehpası, servis sehpaları gibi şeyler eksikti. Aylarca eskileri kullandım.
Düğün borcu üç ay içinde bitince yıkanabilen halılardan kestirdim her yere ölçüyle. Daha uygundu fiyatı.
Sehpaları internetten aldım. Kesinlikle daha uygun.
Birçok eşyayı bim,a101 gibi marketlerden aldım. Oralara da gayet sade ve şık ürünler geliyor. Banyo halım bimden mesela. Çok güzel görünüyor.
Eşimin bekarlık L koltuğunu, yatak, baza ve başlığını hala kullanıyorum.
Salonumda öyle büyük gösterişli takımlar yok. Oturma grubum ve büyük bir kitaplığım var sadece Yenilerde orta sehpa aldım niye aldıysam.
Evim boş. En güzel tarafı temizlik yapması çok rahat
Düğünleri aileler üstlendi sağolsunlar. Bizde zaten en uygununu yaptık.
Yani düğünden dört ay sonra tamamen bitti borçlarımız ve biz arabamızı aldık krediyle.
Bana herkes biriktir dedi. Düğün yapacağın zaman toptan alırsın dediler ama ben öyle yapamazdım. İmkanı yok yetmezdi. Bana en uygun olanı buydu. Sana da bir fikir verir belki. Arkadaşın beyaz eşya taksidine girip bir odaya vs koyabilir. Sende mutfak eşyası ve ev tekstil grubunu halledersin. Kendinize bir tarih koyun mesela 2020 ağustos deyin ve o tarihe kadar büyük eşyaları almış olursunuz. Birçok mağaza ön ödemeli satış yapıyor.

Ama sakın ortak ödeme hatasını yapmayın :) o beyaz eşya alırsa sen başka al. Yarın bir gün ne olacağı bilinmez. Eşyaları da herkes kendi evinde saklasın. Ortak yere koymayın. Tatlı tatlı halledersiniz bence.

Benim de tek eşim çalışıyor yeni mezun oldum daha başlamaıdm işe ve eşim de memur, biz bütün odaların halılarına toplam 600 küsür verdik. Öyle dandiği 1200 değil iyisine bakmışsınız siz. Normal halıcılar da var. 10 bine de 5 bine de evlilik paketleri var. Beyaz eşya paketleri vs. Yani var da var sadece uygununu arayacaksınız ki , biz evi 15 bine toplasanız döşememişizdir. Herşeyin en uygununu aldım kredi de çektirmedim. Maaşı 8 bin olmasına rağmen. Bilmiyorum olmuşken en iyisi olsun diyosanız tabi siz bilirsiniz

Zorlanarak, ite kaka kurulan yuvanın bedeli de ağır ödeniyor. Tamamen sizin ne istediğinizle alakalı eğer gerçekten siz düğünün ne önemi var nikah yeter, 2.el gelinlik giyerim ne olacak, evime de 2. el eşya alırım derseniz bir şekilde evlenirsiniz. Ama sırf evlenebilmek için her şeyden vazgeçerseniz ileri de pişman olabilirsiniz. Şimdi birbirimizi sevdikten sonra dersiniz, evlenir 3 ay sonra bunaldım zaten hiç bir şey istediğim gibi olmadı diyebilirsiniz. Buna karar verebilecek olan yine sizsiniz o yüzden iyi düşünüp öyle adım atın derim.

Canım ben 2016da evlendim eşyanın en güzelini aldım hepsi en iyi markalar içinde kalmasın diye ve 40 binlirayi geçti benim kiler ikinci el kullanmana gerek yok yeni al ama parana göre ucuz alırsın mesela reklamlarda gösteriyor tabak çanak en iyi marka 3500 civarı indirimli düğün setleri var onlardan alabilirsin

6.500 tabak çanağa versem 6,5 yıl uyuyamam =)
İdareli olacaksınız, hesaplısına bakacaksınız, her keseye uygun eşya var
Düğün, abartı eşya, lüks ev gibi saçmalıklardan kaçınıp, orta halli bir yaşam kuracaksınız

Her seyin sifirini al uygun fiyatli olanlarda var. Cok gezmek gerekir. Mesela karacanin dugun paketlerine bak gercekten cok iyi. Diger markalarda da gordum paketler. Onlardan alirsin. Yavas yavas odersiniz. Dugunden gelenlerle borcu bitirirsiniz. Sende y.lisans yaparken bir yandan calisirsin. Bizim durumumuz sizden daha kotuydu. Ama birbirimize kavusmayi cok istiyorduk. Dugunden gelenlerde borclarin hepsini kapattik. Benim ailem alacaginin en iyisiini aldi. Tabi ben dugun yaptigimda altin firlamamisti. Ama olsun istersen dusmesini bekle. Tabi duserse

Ne 6500 ü
Böyle yüksekten uçarsan evlenemezsin tabi
Yüksek lisans evlenmeye engel değil
Haftada bi kaç dersin var
Hepimiz çalışırken yl yapabiliyoruz.

Merhaba çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim:)) Ben de sevgilime beyaz eşya al diyorum, alırım da ya sen beğenmezsen diyor. Ama gittikçe de fiyatlar artıyor. Önceden alıp dükkanda bekletmek bana da çok mantıklı geliyor.

Ben de bim ve a101 aktüel'i takip etmeye karar verdim. Ufak ufak düzeceğim. Nevresim vs elden taksit alırım. Ayrıca öğrenim kredisi borcum da var. Aklıma geldikçe başıma ağrılar giriyor inanın. Nasıl olacak nasıl yapacağız anlam veremiyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım

Sevgilim memur ama maaşı yüksek değil. Çok iyisi olsun düşüncesinde değilim ama orta halli olabilir. Kendisi asla kredi çekmez. Teşekkürler yorum için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…