Ekonomik durum

Takılardan çok umutluyum ben de beyaz eşya sevgilimin de var ama kendisi ve annesi kullandı. Aslında mantıklı ama 2.el istemiyorum işte
Şöyle düşün bunu idareten kullancam sonra kendim biriktirip gönlüme göre Alicam. Mesele istediğin bir çamaşır makinası mi var onun yerine al kullan eskiyi yenisinin yerine sana bı bilezik yapsınlar. Tut onu beklet. Şu anda develuasyon var. Paramız her geçen gün değer kaybediyor. Şu an için bu ülkede yaşıyoruz. Başka caremiz yok. Eşyaya para yatırmak acayip mantıksız. Kredi çekmek istemiyosunuz. Bu sırada para biriktircem diye sürekli ugrascaksiniz. İki çatal kaşık için ilişkinizi yıpratacaksiniz.

Her şeyin uygunu ve güzeli var bence. Bir yemek takımı için 6500 de bulursunuz 10.500 de. Ama uygununu da bulursunuz.

Ben bir buçuk sene önce evlendim. Her şeyimi tam takım almadım. Hele yemek takımı bana hepten saçma geldi. Sevdiğim şeylerden parça parça alıp kendim takım yaptım, daha ucuza getirdim. Kısmak istemediğim şeylerden de kısmadım. Ve eşimle 0 borçla، kredisiz, ailelerden küçük destek ve biriktirdigimiz küçük miktarda parayla evlendik.

Yani demem o ki, siz alınacak listesini topluma göre değil kendinize göre belirleyin. Gayet de güzel bir yuva kurabilirsiniz.

Mutluluklar :)

Türkiye şartlarında çok iyi denilecek bir gelirim var ama ben 6.500 liralık tabak çanak seti almadım almam da. Evlenmek için gereken para çok abartılıyor bence. Herşeyi asgaride tutarak ucuz ve mutlu hatta zevkli bir yuva yaratmak mümkün. Biz evlenirken bulaşık makinemiz yoktu mesela eşyalar ikea’ydı iki tane nevresimimiz vardı düğün yapmadık gayet de mutlu olduk yani

Yoo bi tabak çanak 6500 tl diil nerden buldunuz bunu ayrıca da takı parasıyla eşyalarınızı ödeyebilirsiniz evlenmek isteyene bahane olmaz

Yoo bi tabak çanak 6500 tl diil nerden buldunuz bunu ayrıca da takı parasıyla eşyalarınızı ödeyebilirsiniz evlenmek isteyene bahane olmaz
Öncelikle lüxe düşkün değilim, elbette 2binlik de vardır 10binlik de. Ben çarşıda tesadüfen baktığımda bu fiyatla karşılaştım. Yoksa daha makulunu alırım tabi ki illa o olacak diye bir şey yok benimki örnekti. Düğün salonu bile olmayacak nikahtan gideceğim daha ne kadar kısayım bilemiyorum da. Beyaz eşya konusunda eskileri kullanmam diyordum ki bu da artık hakkım. Yine de bu beyaz eşya konusunu tekrar düşüneceğim. Teşekkür ederim yorumlar için:)

Aminn çok teşekkür ederimm

İşte aynı örnekler bende de var, hayret ediyorum. Insanız sorguluyorum da, nasıl olur nasıl yapıyorlar diyorum. Çok gözümde büyüyor korkuyorum. Haklısınız

İşte son cümleniz bizi özetliyor. Borca girmek istemediğimizden. Yoksa kredi çekerdik, insanlar borç verirdi. Öyle istemiyor
Yani hem tek kişi çalışıyor, destek olan yok, hem de heveslerim var diyorsanız birkaç sene para biriktirip yapabilirsiniz ki bu süreçte keyfinizce harcamayıp sürekli birikim yaptığınız için ilişkiniz yıpranabilir, birbirinizden soğursunuz mazallah. Ama ihtiyacım olmayan, varlığıyla mutluluk katmayacak pembiş yemek takımlarım olmadan da yaparım derseniz kolayca hallolur.
Biz eşimle 37 yaşında ikimizinde işiparası varken evlendik. Ama 15000 tl ye bitirdik evlilik işini 2 sene önce. Düğn kına vb olaylara girmedik. Eşimin bekar evine birkaç ikea eşya tamamlayarak taşındım. Evle ilgili hiç eksiklik hissetmedim. Kaçmıyor zaten baktın lazım oluyor tencere tava mobilya gider alırsın.
Tabi bu tamamen sizin ve eşinizin istekleriyle alakalı.

İkimiz de çalışıyorduk. İkimizin maaşı 8.000 ı geçiyordu. Para biriktirdik ve yavaş yavaş ufak şeyleri de aldık kolay oldu ama bu aşama 3 yıl sürdü. Ben de bol bol gezdim. Ama şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim. 30 yaşımı beklerdim. Aileme daha çok yardım eder daha çok gezerdim

Yl tezli ise çalışmayı önermiyorum, o tez muhtemelen uzar.

İşte bu

3 sene önce eşimin 50 bin birikmişi vardı. A dan z ye eşimin biriktirdikleriyle evlendik. Üstüne kredi kartına aylık 5-6 bin gibi borçlandık. 6 ayda o borcu da bitirdik. Çoğu şey gereksizmiş bunu anladım. Altın fiyatları yükselince gelen takı da az oluyor. Bilezik alacak yakınlıktaki insanlar yarım takıyor falan filan. Benim düğünümde 3 sene önce altın gramı 112-115 liraydı bugün altının gramı 251 lira. Artık herkes de biliyor ekonomik krizi. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Gerekli eşyayı alıp gerisini düğünden sonra da alabilirsiniz. Yemek odası takımı, sehpalar(500 lira vermiştim 3 sene önce) oturma odası, 12 kişilik çatal bıçak yemek takımı da en gereksiz şeyler arasında. Allah kolaylık versin. İşiniz zor ama.

Benim ailem herkese taktı ama aynı beklenti içinde değilim çünkü halimiz ortada bence onlar bana çeyrek takacaklarına gram takacaklar. Eşyadan da ziyade bu sürede birbirimizi yıpratmaktan da korkuyorum. Ev nasıl düzülür çok fikrim yok büyükler yardım edecek. Onkarin dusuncelerinden de korkuyorum. Annem kızımın niye sunu yok diye çıkışır mı mesela. Aminn çok sağolunn

Evlenmek icin altin gerekmiyor.

Halinin da yemek takiminin da mobilyanin da uygunu var.

6500 liralik tabak ne allah askina?
Kimi agirlamayi dusunuyorsunuz? 200 liraya gunluk takim alin.

Afedersiniz ama maddi hic bir sorunum yokken 6500 liralik tabak hic kullanmadim.

Ben de illa onu alacağım demedim zaten benim de durumum ortada. Örnek verdim, 6500 sadece tabak değildi tencere blendır kettle çaydanlık cezve bardaklar sürahi vs vs gibi şeyler de vardı. Param yokken tabi ki luxe kaçacak değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…