ekonomik sıkıntılar, kiralık ev, eşyalar ... :S

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
Nasip olursa haziranda evleniyoruz ama ekonomik sorunlar hiç bitmiyor. Eşyalarımızı beğendik hepsi yaklaşık 16bin tuttu. Şimdi nişanlım kiralık ev bakıyor ama kiralar çok fazla. İstanbul da yaşayacağız ama dediğim gibi evler çok pahalı bizim beğendiğimiz ve pazarlığını yaptığımız o eşyaları asla sığdıramayız.
Şu an yalnızca nişanlım çalışıyor ben çalışmıyorum o yüzden yüksekten uçamayız diyor.

Şimdi nişanlım o eşyalardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi . Salonu öyle geniş değil yemek odası takımını almaz onu almayacağız dedi. Annem de hangi çağda yaşıyoruz öyle şey mi olur yemek masasız ev mi olur diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

nişanlım hiç eve eşyalara önem vermiyor, her şeyi kendi evimize geçince yaparız diyor ama kendi evimize geçmemizde çok mümkün görünmüyor. Çünkü ne ailelerimiz bize bir ev alacak kadar zengin ne de bizim öyle bir birikimimiz var kendi evimize geçmiş olsak bile hangi birini alacağız

önemli olan mutluluk diyorum ama yine de içime sinmiyor bu durum ve üzülüyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum

Canım benimmm,kurban olurum ben sana.ALLAH YARDIMCIN OLSUN bıtanem.bol bol vakia süresini.,karınca duasını oku canım.ALLAH KERİMDİR

Canım benimmm,kurban olurum ben sana.ALLAH YARDIMCIN OLSUN bıtanem.bol bol vakia süresini.,karınca duasını oku canım.ALLAH KERİMDİR
sağol canım benim.
Zor zamanlar gerçekten bi atlatabilseydik çok rahatlayacağız

Nişanlın işini yoluna koymadan aynı çatı altına girmeyin

Ben daha yeni bir ev döşedim a dan z ye herşeyi 10.000 lira tuttu ve içindeki herşey bilindik iyi markalar, seçimlerimi biraz daralttım o kadar. 1+1 için bir düzen kurdum. Bunu sizde yapabilirsiniz, ev alma durumunuz yoksa vasat bir ev bakıp olabildiğince az kira ödeyerek para biriktirmeye bakın, en kısa zamanda ev almanın çaresine bakmak en iyisi

Son düzenleme:
canım şu an her boyutta mobilya var masanı 8yada 6 kişilik diilde miniboy al yani bira minik eşyalar alsan olmazmı benim karşı komşumun salonunda yemek masası tv ünitesi ve koltuk takımı var ama benim koltuk takımım ve tv ünitem anca sığyo çok büyük almışım alırken farketmedim yani alcan şeylerin boyutlarını küçülterek alsan
sen bakma nişanlına erkekler eşyaya kıyafete önem vermez zaten içine sinsin tabiki yeni evleniosun annenin dediği masasız ev olurmuyada katılamıyorum malesef olur bal gibide olur
ama dediğim gibi al içinde kalmasın ama küçük boylarda olanını al:)

Başta eşyalar alınırsa alınır yoksa sonra alınmıyor bir şey.Çok aşırıya kaçmadan almaya çalışın.Ama beğendikleriniz olsun...Almadığınız her şey sonradan aranızda sorun olacak...evde en çok siz vakit geçirrecek ve eşya düzenini herşeyi siz yapacaksınız...Olmaması gerekir ama biz kadınları mutsuz ediyor bu tarz şeyler...Biraz daha bekleyelim diyin.Gerçekten başta alınmazsa sonra hiç alınmaz....

Aklıma şöyle birşey geldi ama olur mu bilemiyorum.
Düğünde takılan altınlarla bir kısmını karşılasanız? en azından rahat edersiniz.

Bence eşyalar için 16 bin lira çok fazla :26:

Yani canım benim ailem ev yaptırdı 4 katlı.

Eşyalar 20 bin tuttu 4 kat için.

sizin seçtikleriniz çok pahalı bence

ben çok zor şartlarda evlendim. eşimin ailesi yok. 1000 lira maaşı vardı. kredi çektik eşyaları düğünü onla yaptık. ben aldığım hiçbişi de aşırıya kaçmadım. herşeye dikkat ettim. ucuz olsun diye çok kötü şeyler de almadım. aradım taradım. düğünde toplanan paralarla krediyi kapattık. elden bi kaç taksitimizi benim öğrenim kredimi ödedik ilk yıl. ben çalışıyordum ama maaşım çok azdı.

kiramız 600 dü. o kadar parayı vermek zoruma gidiordu. az biraz altınım vardı. evlerin uygun olduğu bi semtten bi ev aldık. peşinatımız azdı. zorlanıyoruz ama ödüyoruz bir şekilde. borç olmadan da bişi olmuyor. ben yemek odası vs almıştım. bu evim ufak. tıkış tıkış oldu. şimdi yemek odası aldığıma pişmanım. şu anki aklım olsa bi yemek masası , bi tv ünitesi bide köşe koltuk alırdım. evime bunlar daha rahat sığardı.

kusura bakmayında ekonomik sıkıntı diyorsunuz eşyalar 16bin tuttu diyorsunuz bence çok fazla helede kirada oturucağınız bi ev için daha uygun şeyler bakın bence ev olmadan kirada oturmakta çok zor ayrıca Allah yardımcınız olsun tamamına erdisin

ha bide bizim evimizdede yemek masası olmicak çünkü yer yok :))) ama açılınca 6 kişilik masa olan orta sehpa alıcaz çok iyi olucak

Son düzenleme:

canım bı ev ıcın butun esyaların 16 bin tutması bıraz fazla degılmı bende yenı evlendım sayılır yanı butun esyalarım 7 bın lıra tuttu gercı yemek masası falan almadım cunku bana yemek masası bıraz gereksız gelıyo yanı ben mutfak kösesı aldım sadece yemek masası yerıne onu kullanıyorum sende bu sekılde yapabılırsın annenın hosuna gıtmez belkı ama sonucta o evde annen yasamayacak ve okadar masraf yaparsanız evlenınce yıne sıkıntısını sız cekıceksınızı tamam o esyaları cok begenmıs olabılırsın ama bence nısanlınıda dusunmen lazım bukadar yukun altından nasıl kalkıcak eger ınat edersen bu esyalar olucak dıye cok problem yasarsnız yanı evlendıkten sonra maddı sıkıntı cekmek cok zor gercekten bende kesenıze uygun yapmaya calısın herseyı nısanlınında dedıgı gıbı okadar yuksekten ucmayın yada sende gır bı ıse calıs o sekılde çözüm bulmaya calısın umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Ya bu arada site ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama googleda mobilya düğün paketi diye görsellerde aratınca bi site ismi çıkıyor moda ile başlayan çok uygun düğün paketleri var bi bak istersen yeterince güvenli mi bilmiyorum ama. yani bu şekilde kampanyalar oluyor düğün paketleri adı altında. bi araştır derim fiyatlar uygun oluyor o şekilde

Son düzenleme:
hemen hemen hepsi aynı boyutlarda eşyaların öyle çok minyon bi model görmedik hiç yada başta öyle bir model aramadığımız için hiç rastlamadık
tekrar gezmekte fayda var gibi

bende onu diyorum başta alınmazsa ev aldınca zaten borçla alınacak bir de o arada eşya almamız imkansız ama bunu nişanlım anlamıyor
Aklıma şöyle birşey geldi ama olur mu bilemiyorum.
Düğünde takılan altınlarla bir kısmını karşılasanız? en azından rahat edersiniz.
düğünden takılanlar ev alırsak peşinata ekleriz diye düşünüyoruz
onlarda eşyaya falan giderse ev almak daha da zorlaşacak

4 katlı evi 20bine iyi döşemişler
ama ben öyle havadan uçmuyorum
ben başta 10bin kadar tutan eşyalar beğenmiştim nişanlım kendisi en iyisi olsun diye onları seçti

borçlanılır bir şekilde alınır ama nişanlım kredi çekmeye katiyyen yaklaşmıyor
onca parayı nasıl bir araya getireceğiz bilmiyorum

evet o sehpaları bende gördüm öyle yapacağız olmazsa mecburen

evet annem o evde yaşamayacak ama annemler üstüne düşünden fazlasını yapıyor o yüzden de karşı tarafında üstüne düşeni en iyi şekilde yapmasını istiyor
bende bu durumdan rahatsızım ama anneme de bi şey diyemiyorum
Ya bu arada site ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama googleda mobilya düğün paketi diye görsellerde aratınca bi site ismi çıkıyor moda ile başlayan çok uygun düğün paketleri var bi bak istersen
oraya baktık ama aşırı kalitesiz ürünleri
çekmeceleri plastikten yapmışlar resmen
onu alacağımıza hiç almasak daha iyi olur verilen paraya yazık olur yani

16bin de az para değilmiş ne aldınız ki o kadar?

Evlendikten sonra alırız lafına da hiç kanmamanı tavsiye ederim, evlenince maddi yük senin de omuzlarına binecek ve herhangi birşey istediğin zaman durumumuz ortada görmüyormusun nasıl istersin gibi muamelelere maruz kalabilirsin.

Yer göçtüğü gün tozar bu sözümü hiç unutma.

16.000 bana bi evin tüm eşyaları için çok gelmedi
beyaz eşyalar
mobilyalar halılar perdeler anca tutar zaten belki 14.000 falan inilebilir ama altına olcanı sanmıorum

16 bin çok tutmuş ya :26:

sana bırşey söylıyım mı, yemek masası cıdden çok gereksız bırşey,
eskı evımde vardı, kocaman hemde.. kaç kez kullandım bı sor
hem yenı gelınsın sen, sülaleye yemek mı yapcan eve mı davet etcen hep, eşınle takılırsın

nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eğer istanbulda oturuyorsan masko yada modokaya gitmeni tavsiye ederim hem çeşit çok hemde bütün markaları orada bulabilirsin..üstelikte bi çok mağazada teşir ürünleri var neredeyse yarı fiyatına veriyorlar çok olmadı ben yaklaşık 2 ay önce gittim ve gördüm.teşir ürünü dediysem öyle yıllarca vitrinde kalmış ürünle değil.gidip görmeni fikir almanı tavsiye edrim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…