Eksper sıkıntı çıkarabilir mi

E tamam ama ne masraf çıkacak ona bakılır bu durumda.
Bizde kaza yaptık 5-6 ay önce. Airbag açmıştı araç kapılar iki taraftan göçük,kaput,tavan sağlamdı. Servise çektirdik,bizim servis danışmanı kabaca hesap yapti perte çıkar araç dedi,yapılması uzun ve masraflı olur. Bende zaten tamir edilmesi taraftarı değildim airbag açmış bir aracın.
Pert dediler,emsallerinin fiyatını attık,ödendi 2 hafta içinde 2 parça olarak.
Muhtemelen perte ayrılır sizin aracta

Sigorta 5 airbag açmış aracı yapıp vermek istiyor bebeğimle nasıl bineyim ona. Hadi alsam satsam nasıl satacağım 5 airbag açmış aracı. Tüm param çöp oldu gibi hissediyorum.

22 Ekim 2025 sompo sigorta rezaleti çok teşekkür ederim
Bastan sigorta sirketini belirtseydiniz keske. Benim trafik sigortasi icin dahi tercih etmeyecegim bi firma, eksidede bir dunya bu sigorta sirketine ait rezalet bulursunuz.

Sizin yapacaginiz sey sanirim arabulucu gibi birseye danismak olacak ya da saglam bir avukat bulacaksınız.

Bu is burdan sigortanin rizasiyla donmez, dava ile doner sadece, onda da yillarca ugrasacaginiz icin sigorta sirketi böyle rahat kararlar veriyor iste.

Size mahkeme yolu gorunmus belliki, Allah sabir versin.

Ah nerden bileyim ben eşime arabayı alırken bayide bunu tavsiye etmişler güya en iyisiymiş diye normalden de bay fazla Ödemiş bir de buna. Acaba sigorta tahkim komisyonuna başvursam ordan bir sonuç alabilir miyim? Başıma ağrılar girdi.

Hakli gozukuyorsunuz anlattiklariniza gore ben sonuc alabileceğinizi düşünüyorum

İnşallah inanın anlattığımdan farklı bir durum yok. 5 airbag açmış bu araba kasko yapıp vereceğim diyor.
Konunuzun basini dun gece okudum, bazi araclarda airbaglerin acilmasini saglayan carpisma sensorleri cidden hassas olur, yani arabanizda az hasar olupta airbaglerin acilmasi bana hic garip gelmedi, yeni duzenlemeyi bilmiyorum lakin eskiye bakinca aslinda araciniz perte cikmazdi bu hassasiyet durumundan oturu, aslina bakarsaniz eskiden şase (arabanin ustune oturdugu ana iskelet) ve direkler (kapi aralarindaki arabanin tavanini tasiyan direkler) egilmedigi surece pert karari cikmazdi, o yuzden sanirim buna da guvenip yaptiralim karari cikartmislar ancak airbag acmis araba ciddi oranda deger kaybi yasar, bu durumda deger kaybinizi en azindan karsi tarafa rucu edebilirdiniz lakin sizde sanirim karsi tarafta yok.

Sigorta sirketinin buna guvendigini dusunuyorum ama airbagler tamir edilip tekrar guvenle kullanilmaz zira o sensorler bir daha ayni islevsellikte kalmaz, bu yuzden tahkimin size onay vereceginide inaniyorum. Birde sansiniz su ki eksperiniz pert karari vermis galiba.

Hakkinizda hayirlisi, dilerim hakkiniz neyse onu alabilirsiniz.

Aracı aldığınız bayi sigorta acentesiyse komisyonu yüksek diye o şirketi önermiş. Yani sigorta primi yüksekse komisyon da yüksek olur.

Sağolun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…