Ektiklerimizi Ne Kadar Biçiyoruz?

Bazen sevmek azad etmek galiba cinsim...

Bir insani o kadar seversinki onun mutlulugu icin onun gelecegi icin bari onun hayatta huzur bulabilmesi icin o insani birakman gerek, azad etmen gerek...kendin mutsuz olmayi, özlemeyi, hasretin tüm yükünü omuzlamayi göze alip, git demen gerek...kalbin parca parcada olsa ellerini birakman gerek..onun icin onun iyligi icin, seni kötüde bilse arkani dönmemen gerek...:çok üzgünüm:

Sevgi egoist birseydir aslinda, severek ayrilan bir insan bu egoistligi asiyor iste...kendini ve kendi sevgisini özlemini düsünmeden, sevdigi insanin mutlulugnu düsünüyor...zor olsa gerek...Laale en zorunu yapti bencede, her insanin yapacagi birsey degil bu..a.s

RÜZGAR TERS YÖNE ESTİĞİNDE DAYANMALI İNSAN HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIM DA HEP SİNEYE ÇEKTİM.BANA TEK DOST YARADANIM DEDİM.BENCE EKTİNİ BİÇMEK GADDAR ACIMASIZLAR İÇİN SÖYLENMİŞ.BİÇMELİLER DE Çok üzgünüm çoookYOK ÖYLE YAĞMA ÇEKMELİLER DE

allah güç verecek tabii ki! hem de senin bile tahmin edemeyeceğin hızda yaralarını da saracak aradan geçen/ geçecek zaman... sen sadece bu durumda bile seni üzmeye çalışacaklara kulaklarını tıkamayı ilke edin cnm. bu başlığa bu kadar geç yazdığım affedersin bu arada, imla hatalı başlıklara gömüldüğümden dün fark etmemişim lalişim

ama yüreğini açmaya başladığına çok sevindim bir tanem Şeniz hele ki onun tarafındaki dost/akrabalardan destek bekleme/ummanın sadece bu duygusal zamanından kaynaklandığını düşünüyorum. gayet de doğal, çünkü onca zaman geçirdiğin insanlar, paylaşımda bulunduğun yüzler... ama bir o kadar da yanlış ya da nasıl diyeyim beyhude mi derler, çünkü zaten onca zamanda destek olabilirlerdi, değil mi laalem, olmak isteselerdi? birileri o gidişlere bir dur diyebilirdi belki şaka yollu da olsa, kayınvalide pozisyonundaki bayana ama her şerde bir hayır var derler, ya öyle olsaydı, seneler sonra o insanlar uyarmayı bırakınca, olaylar yine aynı tas aynı hamam mı olacaktı? şükür ki, tüm yüzünü göstermiş, yapacağını yapmış, fazla saklayamamış. balık baştan kokmuş. allah'ın sevgili kulu say canım kendini...

bir tane daha yaşam hakkın olmayacak laalem, nefes alabildiğin, yüzünün gülebildiği, kendini laale gibi hissedebildiğin bir hayat en temel hakkın! bunları sana sağlarsa seven kişi hay hayyy buyursun gelsin kaydirigubbakcemile ama tam anlamıyla!!!

not: bir mesajda dikkatimi çekmişti, dediğin gibi erkeklerin mesela en büyük blöfleridir, "annemi silerim" bakalım biz, annesini silmiş, anlaşma yolunu silmekle bulmuş bir adamla beraber olmak, ya da devamlı annesiyle küs bir eşle huzursuz-mutsuz bir hayat ve de hepsinden de önemlisi bir evladın annesine küsmesinin sebebi olarak görülmeyi, hissettirilmeyi ister miyiz, kaldırabilir miyiz?

dediğim gibi laalecim kararını yargılamak bana düşmez,
Ama gerçekten bukadar sevdiğini okuyupta ayrılmana,
"Hayatta mutluluklar bundan sonra herşey seninle olsun"
diyemiyorum be laale,
sevgi benim için çok önemli bi kavram,can gibi,
belki çok duygusal olduğumdan,belki sevgiyi tam anlamıyla yaşadığımdan,
seviyorsun eminmki seviliyorsun ama ayrılıyorsun,
her arkadaş bunları yazmış sende olmadı olmuyor yazmışsın,
sen bir annenin oğluna yaptıklarını kaldıramayacağını,beddualar etmesini dinleyemeceğini yazmışsın...
ee be laalem sen bir anne bile olmadan bukadar detaylı düşünürken,
onun anneliğini niye düşünesin,
oğluyla kötü oluyorsa bırak olsun,o onun ve oğlunun sorunu,
kendi tercihi sonuçta,sen yapacağını yapmışsın saten...
düşünüyorum da bunları yazarken inan kayınvalidemle çok benzeşiyorlar,
neler yaşadığımı ben ben bilirim neler duyduğumu da,
konuştum olmadı,sustum olmadı,haykırdım olmadı,
sende bir daha düşün istiyorum nedense,
hiç içimden ayrılmanızı destekleyecek kararına doğru diyecek sözler geçmiyor malesef,
severken bukadar
okadar güsel anlatırken o duyguyu,özlemini,
ayrılma diyesim geliyor yutuyorum,
sadece üstü kapalı yazıyorum böyle
eminim onbinlerce kes düşünüp tartmışsındır sen kafanda,
ama dedim ya gönlüm ayrılmandan yana değil hiç,
yada eşinin yaptığı birşey duymadığım içinde olabilir,
sana sahip çıktığını defalarca anlatmışsın saten,
Rabbim sadece pişman etmesin laalecim kararında seni...
ama inşallah sorunlar çözüme ulaşırda,
kalktığında eşin kolu bacağıyla uyanır,
sıhhatler olsun cümlesiyle tebessüm edersin:Saruboceq:
hani diyorlar ya sevgi herzaman çözüme ulaştırmaz,
ama sevgi herzaman bulunmaz da...
bulmuşsan eğer kayıp gitmesine izin verme diye bir söz var...
elbet sevgini benden daha iyi bilirsin sen laalecim,
diyorum ya benim nacizane içimden geçenler bunlar.....

Son düzenleme:
laleciğim bu sitede yazılarını, açtığın konuları zaman zaman takip eden biriyim.. inan bana sen güçlü bir kadınsın.. örnek bir kişiliksin.. bir laf vardır hani hergün öleceğine, bir kere öl, temiz öl derler.. sen bu kararı aldıysan eğer, eminim ki doğru karardır.. ayaklarının üzerinde duramayacak bir bayan değilsin.. seni kimsenin yıpratmasına sakın izin verme.. bu dünyaya bir kez geliyoruz.. ne yazık ki evlilik sadece sevmeyle-sevişmeyle tamamlanmıyor.. akraba olduğun insanlar da evlilik oyununda yeri geliyor, senin yerine başrolü oynayabiliyor.. aman canım benim.. bundan sonra seni kimsenin yıpratmasına müsade etme.. herşey gönlünce olsun.. yolun açık olsun..

şimdi hakmı bu yaa adaletmi yaniii yazık değilmi size ya bukadar üzülüp acı çekmeniz yazık değilmi yaa nasıl böyle acımasız kör olur bazı insanlar anlamam.insan cocugunu herşeyden koruyup el üstünde tutup o mutlu olsun diye herşeyi yapan gözünün içine bakan annelerimiz canlarımız peki bunun aksini yapan cocugunu bile bile mutsuz eden sadece inat uğruna onu mutsuzluga iten şimdi onlarda mı anne?????
şimdi bu iki insanın mutsuz edenler nasıl hesap verecek bu hakkı nasıl ödeyecek????

Aynen öyle Gülsümcüm aynen...
Şu anda acısı çok taze eşimin,belki tüm gözyaşları bundan..
Ama eminim ki bir zaman sonra o da kendi ailesine uygun bir eş bulduğunda doğru bir karar verdiğimizi görecek..
Ben ona dönerek hem onu hem kendimi hem de ailelerimizi daha fazla mutsuz edemem..
Böyle bir hakkım yok ki..

Çok teşekkür ederim arkadaşım..
İnan ki biranda vermedim bu kararı..
Herşey bir yana,kendi sağlığımdan oldum..
Bu kadarı fazla dedim sadece..

Belki de onlar haklıydı be arkadaşım..
Onlara uygun değildim gerçekten..
Düşündükçe hep başka konulara sarıyorum..

Haklısın arkadaşım..
Allahım çok büyük..

Çok teşekkür ederim canım..
İnan mecalim yok,halim yok..
Yeni baştan başlamaya,herşeye göğüs germeye..
Yorgunum inan ki..

Canım canım canım...
İlk günden beri yanımdaydın..
Bu konuyu görmesen de hep özel mesajlarla taciz etmeye devam ettin beni..:1hug:
Sana ne demeliyim,seni nereye koymalıyım gönlümde bilmiyorum..
Hissettiklerimi birebir anladın..
Ben deliriyorum diye ağladığımda yok bir şey olmaz,delirmezsin dedin..:teselli:
Varlığın,dostluğun için çok çok teşekkür ederim..
Seviyorum seni hem yorgun hem de savaşçı kadın.:1hug:

Laale bazı mesajlarını hatırlıyorum... Çok da başkalarının tavırlarını hareketlerini umursamadığını düşünüyor ve sana imreniyordum, acaba gerçekten değersiz insanlar yüzünden evliliğini bitirmene değiyor mu diye düşündüm şimdi...
Sanki benim 3 sene sonraki halimi görüyorum, sevdiğimle birbirimize öyle çok aşığız ki ama aile yapımız birbirimizden çok farklı, onun ailesi de beni istemiyor biliyorum, ama ben vazgeçmeyeceğim, bu ne hırs ne de inat, sadece ben onsuz nefes alamam, çok acı çeksem de onun varlığını yanımda hissetmem acılarımı unutturabiliyor...
Eminim sende her şeyi ayrıntısıyla düşünüp, tartmışsındır, umarım en doğru kararı verirsiniz...

Laalem bu kaçıncı kez gelip okuduğum yazdıklarını bir bilsen.
Her sferinde okuyup kapattım. Yazacak hem çok şey vardı, hemde hiçbirşey bana göre...
Üzüldüm senin acı çekmene, severken uzak kalmanıza, bir annenin evladına yaptığı kötülüğe,
üçüncü şahıslar yüzünden bir evliliğin daha bitmesine. Zor eminim çok zor günler yaşıyorsun.
Ama sen bunu atlatacaksın, belki çok kırılacak incineceksin. Birgün geriye dönüp baktığında;
dilerim artık geçti herşey bitti dersin. Neden böyle sorguluyorum kendi kendime. Neden genelde
erkek aileleri, anneleri sorun oluyor. Bizler dengeyi sağlıyoruz da erkekler mi bu konuda başarısız.
Onlarıda suçlamak doğru gelmiyor. Sonuçta insan ailesinden gördüklerini hayatına aktarıyor
bir şekilde.
Nasıl yetiştiği çok önemli . Hani forumda sıkça tartışırız ya ailesiylemi evleniyorum diye.
Bence evet o aileden gelen biriyle evlenirken; bu kişiyi aileden bağımsız bir birey gibi düşünmemek
gerekiyor. Her ne kadar herkesin kendi kişiliği, özellikleri olsada o ailenin kattığı çok şeyde
var bunu da gözardı etmemeliyiz.
Ne bileyim öyle süslü cümleler kuramam ben, duygularımı ifaede etmekte zorlanırım çoğu zaman.
Aklıma gelenleri kelimelere dökmeye çalıştım yine de...
Sen güçlüsün ama hepimiz de insanız sonuçta gücümüzün bittiği yerler mutlaka olur.
Bu zor günlerinde Allahım yardımcın olsun canım. Sevgilerimle...

:1hug:

slm lalecim bende yazılarından kımseyı takmadıgını ve umursamadıgını dusunuyordum eger kocanı sevıyorsanda kımseyı takma ve umursama demesı kolay dedıgını duyar gıbıyım ama zor olsada aşkın ve sevgın ıcın savasmalısın bırbırınızı bu kadr severken bu ayrılık nıye sevıp kavusamayan kac ınsan varken sız severek ayrılcakmısınız lutfen yuvanı yıkma hakkında hayırlısı olsun canım

Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir. (Oscar Wilde)
LAALECİMM
insanlarr çoğu zamann nankörlüklee karşılarr
çevremizdekilerinn nutukk atarkenn söyledikleri vardırr yaa aa kötü günde olmacazda ne zamann birbirimizin yanında olcazz deyiptee sonradann dımdızlakk ortadaa bıraktıkları gibi

ben artıkk şuna eminimkii
birindenn nankörlükk görürsemm buna sebepp olann benimdir die düşünüyorumm
çünküü
süreklii veriyosun süreklii fedakarlıkk yapıyorsunn
istemeyee kalkıncadaa kötü sen oluyosunn
ne ekersenn onu biçmiyosun aslındaa
insanlarıı taşırsınn bigün indirmekk isteyincede kötüü olursunn
en büyükk kötülüğüü biz yapıyoruzz bize
annatmakk istediğimi annatabildimmi bilmiyorumm

llalisim cnaim benim bugun daha iyimisin
hic sanmiyorum ama hatrini sormak istedim
cok zor günler geciriyorsun ama gececek inanki hergün biraz daha az üzüleceksin suan her sey cok yeni
kendini fazla yipratma ne olur a.s.

Sağolasın arkadaşım..a.s.
İnşallah sen çok mutlu olursun inşallah..
Ben evlenene kadar hiç fark etmedim istenmediğimi,sevilmediğimi..
Ne aptalım di mi?

Amin inşallah arkadaşım..
Hepimiz hakkında hayırlı olsun inşallah...

Ne güzel bir söz yazmışsın arkadaşım..
Çok teşekkür ederim desteğin için...

llalisim cnaim benim bugun daha iyimisin
hic sanmiyorum ama hatrini sormak istedim
cok zor günler geciriyorsun ama gececek inanki hergün biraz daha az üzüleceksin suan her sey cok yeni
kendini fazla yipratma ne olur a.s.

Canım Z@z@cım;
sağolasın birtanem..
Daha iyi olacam söz..:1hug:

Bende istenmemiştim eşimin annesi tarafından.Eşim annesiyle benim aramda çok kaldı.Sevgimiz kazandı.Hiçbir gün düşünmedim gitmeyi.İkimizde seviyorduk çünkü.3. şahıslar sebep olmamalı bir evliliğin bitmesinde.Lalecim diyebilirsin herkes yaşadığını bilir.Doğru ama bu kadar severken olmamalıydı ayrılık.İnşallah bir an önce toparlanabilirsin.Zaman herşeyin ilacıdır.

bu topıgı sımdı gordum
bıraz okudum
yasadıklarına cok uzuldum

evlenmeden gorememısım sevılmedıgımı ıstenmedıgımı demıssın cok etkılendım
kotu gunler gecırdıgını bılıyorum allah yardımcın olsun
bekarım ayrılık yasadıgıma uzulıyorum ama yolun basındayım sımdı burda bazı msjlardan cok sey cıkardım
ektıgımızı bıcmıyouz bence bıcsek hersey cok guzel olurdu
hep verdıgımız ıcın kaybedıyoruz ole duunuyorum
allah yolunu acık etsın ısllah

Ayrılık zor evet ama kabullenmek zorunda olmaktan başka çarem yok..
Maalesef mücadele gücümü kaybettim ben..
Ben ben olmadıktan sonra ne hayrım kalır ki?
Çok teşekkürler desteğiniz için..a.s.

Amin inşallah hepimizin yolu açık olsun inşallah..a.s.
Ben de dönem dönem düşünüyorum,bekarken yaşadığım aşkların ayrılık acılarını,elbette hepsi çok zordu,kötüydü ama bu defa farklı bir şeyler koptu sanki içimden..
İyi olmak için elimden geleni yapıyorum,inşallah çok daha güzel olacak herşey..:Saruboceq:

bana benden baska hickimseden hayir yok....
cok dogru bir cümle bu...
acida olsa en büyük gercek....
derdini paylasacak mutlaka bir dostun vardir belki ama sayisiz köstekde var iste...
oturup su bir hata yapsinda, yada sunun bir acigini yakalayayim diye bekliyenler var...
hele akrabalar yani artik onlar akbabalar bence...
önceleri kalabaliga asiktim simdi yalnizligima...
sen kötü zamaninda yaninda olursun, destek olursun ama en ufak sarsilisinca onlari yaninda degil karsinda bulursun yada cogu zaman bulamazsin bile...
ektigini bicer mi insan bilmem ama herkes ayni seyleri yasiyor...
ama suna hep inanirim yaptigin iyiliklerde, bilerek yada bilmeyerek yaptigin kötülüklerde gelip bir seni buluyor birgün....
benim en iyi dostum benim, yalnizligim bunu icim aciyarak bir kac ay önce ögrendim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…