Ektopik gebelik sonrası tek tüple yola devam...

aysesahra

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
1.880
3.279
683
47
Merhaba arkadaşlar..
kısaca hikayemi anlatayım...15 yıllık evliyim..hsg sonucunda tek tüpüm açık görünmesine rağmen hiç hamile kalamadım...yaş 35 üstü olduğu için Tüp bebek önerildi.. 3 defa negatif sonuç aldık..eşimde sorun yok..sebebi bilinmeyen infertelite tanısı konuldu bize..ilk denememizde embriyolar pek kaliteli değildi..ikinci denememizde iyi kalitede 2 embriyoya rağmen tutunma olmadı..3.de çizik işlemi uygulandı ama malesef yine olmadı..histereskopi temizdi.. laparoskopide oldum..dinlenme dönemine geçtiğimde hamile kaldım ama malesef ektopik oldu ve sağ tüpüm alındı..sol da sorun yokmuş.. benim her zaman umudum var...biliyorumki yalnız değilim benimle aynı kaderi paylaşan çok çift var...gelin sıkıntılarımızı paylaşalım...

mrb bende 2 keş dış gebelik geçirdim ilkinde iğneyle tedavi oldum 2. de malesef iç kanama geçirip sol tüpümü kaybettim şuan 7 ay oldu korunmuyoruz malesef hala tık yokkkkk

hiç bir şey kullanmadım doktor herşey normal dedi zaten 6 yaşında da bi oğlum var oğlumada rahim filminden 5 ay sonra hamile kalmıştım. bunda da stres yapmadan kafaya takmadan çalışmalara dewam edeceğiz:)))

Allah bağışlasın tatlım...benim hiç çocuğum yok ...bende laparoskopiden 6 ay sonra ilk defa hamile kalmıştım nasip değilmiş...hayırlısı artık..

bence yumurtlama takibi yaptır en azından hangi taraftan yumurtladığını öğrenir ve ona göre daha yoğun çalışırsın. inş en tez zamanda sende anne olursun cnm

bence yumurtlama takibi yaptır en azından hangi taraftan yumurtladığını öğrenir ve ona göre daha yoğun çalışırsın. inş en tez zamanda sende anne olursun cnm
ilk adetimi daha yeni oldum ve çok ağrılı geçirdim inşallah her ay böyle olmaz.. bir kaç ay akışına bırakıp öyle bir şeylere başlamak sağlık açımdan iyi olur diye düşündüm..tuhaf bir duygu en azından hiç hamile kalmadım artık olmaz zaten diye çocuk konusunda hep karamsardım...hiç tedavi olmadım üstüne düşmedim diye ilerde pişman olmamak adına tedavilerimi yaptırmıştım..ama şimdi hamilelik yaşadıktan sonra insan daha bir istekli oluyor bir umut doğuyor..

Ben değil ama kuzenim 2 kez yakın aralıklarla dış gebelik geçirdi birinde tüpü alındı.
Ondan sonra peşpeşe 2 tane sağlıklı çocuğu oldu.
İnşallah sizin de sağlıkla olur.

Ben değil ama kuzenim 2 kez yakın aralıklarla dış gebelik geçirdi birinde tüpü alındı.
Ondan sonra peşpeşe 2 tane sağlıklı çocuğu oldu.
İnşallah sizin de sağlıkla olur.
Cevap yazdığın için teşekkürler..doğal gebelikmi oldu tüp bebek mi ?

Bildiğim kadarıyla doğal, ikisinin arası yakın zaten yaş olarak.
Allahım sağlıklı uzun ömürler versin kuzeninin evlatlarına..benim dış gebelik henüz yeni sayılır..devamında bakalım bizi neler bekliyor..inşallah bir daha aynı şeyleri yaşamam ve kimsede yaşamaz..

merhabalar bende maalesef böyle üzücü olaylar yaşadım ilk gebeliğim düşükle sonlandı ikincisi ise servikal gebelik
yani rahim ağzı gebeliği ektopik gebeliğin en nadir hali.bende iğne tedavisi oldum.ama yaşadığım en kötü deneyimdi allah hiç kimsenin başına vermesin.şimdi üzerinden 5 ay geçti yeni yeni düşünmeye başladım hiç çocuğum yok allah inşallah bir an önce beni anne yapar ve diğer tüm isteyen herkesi bende tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…