Börekler El Açması Kolay Börek (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Misafirlerime sıkça yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz enfes bir börek..Hamuru inanın harika oluyor,mutfakla hiç alakası olmayan kardeşlerimiz,öğrenci veya çalışan arkadaşlarımız dahi rahatça yapabilir.
Tarifi yetur,yeşim abladan almıştım,çok teşekkür ediyorum anneannemin börekleri gibi oluyor :) süper..
Keşke bir dilim ikram edebilsem de baksanız tadına..
hamuru o kadar cici oluyor ki oklavaya bile gerek yok nerdeyse,elde açılabilir.Benim gibi yurtdışında yaşayan ve hazır yufka bulamayan gurbetçi arkadaşlarımız içinse altın değerinde ..Buzdolabında 4-5 gün yumuşacık kalabiliyor,haşhaşlı cevizli tahinli kıymalı patatesli nasıl ve hangi şekilde dilerseniz yapabilirsiniz..
denerseniz pişman olmayacaksınız:)Ayrıca hiç vakit kaybetmek yok mayalandırma yok direk fırına..
afiyet olsun

hamurumuz:
bardak ölçümüz 200 ml
1 bardak süt,
1 bardak yoğurt,
1 bardak sıvı yağ,
1 paket instant maya,
tuz
un.
içine istediğiniz harç

bu malzemeler ile orta yumuşaklıkta hamurunuzu yoğurun.
6 bezeye ayırın.
her bezeyi un ile açabildiğiniz kadar ince açın.hamur çok kolay açılıyor düzgün açamazsanız bile önemli değil.
üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirin .
yufkanızın yine ortadan 2 ye kesin.
harcınızı kestiğiniz yere boylu boyunca koyun rulo sarıp U şeklinde tepsinize koyun yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin efenim
afiyet olsun

Son düzenleme:
sen yapınca herşey bir başka güzel oluyor:1closedeyes:
ellerin emeğin yüreğin güzel ne yapsan zateee güzel ayolzemuszemus
bide süsleyip püslemen yokmu hastayım:asigim:
buda enfes olmuş bellicokacimcoook
birgün ellerinden bizzat yemek nasip olur inşallah:Saruboceq:gelsem sen bana neler neler yaparsın biliyoruma.s.:1hug: ama olsun paylaşman bile ayrı bir keyif canımkaydirigubbakcemile5
yüreğine ,emeğine ,ellerine, sağlık canımcım
allah nazarlardan ve kem gözlerden korosun seni
niyetide kendi gibi güzel hatun bizleri tarifsiz bırakma lütfenŞeniz

Son düzenleme:
ellerine sağlık canımm. not aldım hemen
Afiyet olsun arzucom,inşallah dener ve bizlerle yorumunu paylaşırsınŞeniz

senağlama cansın,çok teşekkür ederim Allah razı olsun,böyle arkadaşlarım var sırtım yere gelmez turkbayragi iyi ki varsınız

senağlama cansın,çok teşekkür ederim Allah razı olsun,böyle arkadaşlarım var sırtım yere gelmez turkbayragi iyi ki varsınız

amin canım cümlemizden :Saruboceq:
kız nedemek ayol hem asıl sen varken bizim sırtımız yere gelmez:teselli: canım arkadaşım sırdaşım dostum akıl hocam idolüm
opuyorumnanaktan:1hug:a.s.

Son düzenleme:
Şeniz
amin canım cümlemizden :Saruboceq:
kız nedemek ayol hem asıl sen varken bizim sırtımız yere gelmez:teselli: canım arkadaşım sırdaşım dostum akıl hocam idolüm
opuyorumnanaktanŞeniz:1hug:a.s.
şımardım ha hoşşikopuyorumnanaktan
enaniyetten Allaha sığınalım,hep bu güzel sözleri iltifat olarak kabul ediyorum,yüreğin güzel ki öyle görüyorsun bizi deŞeniz
Allah iki cihanda hayırlı arkadaşlarla karşılaştırsın,bu dünya dostsuz nasıl geçeropuyorumnanaktan

ellerine sağlık. gerçekten nefis görünüyo.

afiyet olsun tmyy ,çok teşekkür ederim mutlaka denemelisin garantibir tarif..
Tariflerimi övmeyi sevmiyorum lakin garanti diyorum işte anlaŞeniz
askerine pamuk ellerinden sıcacık bir börek ikram edersin fena mıalkisalkisalkis

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
dostlar birbirinin aynadaki yansıması gibiymiş.umarım yansımalarımız hep güzel olur

Bunu kesin yapicam..Börek pogaca hastasiyim.Nerde degisik hamur tarifi var denerim.Sekline de bayildim.

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
dostlar birbirinin aynadaki yansıması gibiymiş.umarım yansımalarımız hep güzel olur

Şeniz yirim seni
Bunu kesin yapicam..Börek pogaca hastasiyim.Nerde degisik hamur tarifi var denerim.Sekline de bayildim.

kolay gelsin denersen cansın:asigim:
beğenmene sevindim

kiz libisim bu ne anam ,oyle resim cekmisinya, remen gel beni ye diyo, hele simdide karnim acikti biseyde yemedim felaket canim cekti ,neysem olsun ,bende gozumu doyururum
cok guzel olmus, seklide uzun uzun degisik ,rulo cok gordumde seninkiler daha bi kibar
simdidye kadr hic nasip olmadi boyle rulo borek ,insallah bundan sonra senin bu tarifi yaparim
ellerine saglik bitanem ,bekledik bekledik en sonunda guzel tarifleri gorduk

libosum begenmemek mümkünmü valla nefis görünüyocokacimcoook
canim hemide kolaymis bundan sonra misafir geleceginde senin topiklerine girsem yeter hersey var masallah canim
tarifleriinin takipcisiyim yaptiklarimi ekliycem benimkiler biraz hormonlu oluyo ama tadi aynidir herhaldeyerimseniben
canimellerine emegine saglik hormetleropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Gülüm benim anneannem çok yapar bu böreklerden ve nefis olur,onun ellerinden yemek başka bir güzelliktir.Hamileyken sen canım rulo börek çek kadıncağız taaaa gurbet ellere börek yapıp yolladıŞeniz Allah razı olsun.Ben halamın soğan pidesini,teyzemin haşhaşlarını,yengemin mısır ekmeğini,kuzenimin midye tatlısını sarmaları çok severim ,onlara gittim mi herkes mutlaka en sevdiğim şeyi yaparzemuszemus Anneminse bütün mamalarına hastayımgamyoncuiremsu
işte ben de artık kendim yapıyorum yaşasın,iş başa düşünce böyle oluyornaniknanik mutlaka dene derim güzelim fıstık gibi tadı varvereliniortak

:roflol: Hormonlum benim :roflol: çok teşekkür ederim eksik olma gül bahçem

libyanacım ne yapsan süper görünüyo deniyorum cok hosuma gidiyooo valla sen olmasan napardık canım benim a.s.

amanin amanin bu ne beeee,,,,,,,,anacim senin su suslemelerinede hastayim yani,,,,,,mukemmel gacisin vesselam,,,,,,,,,,,,,senin tariflerini cok ama cok guvenle yapiyorum nedenmi,biliyorumki sonradan ne malzememe nede emegime acimiycam afiyetle yiyicem,,,,,,,,,,,,bunuda listeme ekledim,,,opuyorumnanaktan

diyom ben sana saksiyi calistir ac bi pastane,kose olursun koseeeee,,,,,,yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…