Bence taraflar birbirine saygı duymuyor. Aileniz de artık sıkılmış belli sizin hatrınıza çekiyor. Eşiniz çalışıyor mu halen ? Sanki işten ayrılmış gibi sezinledim ben. Sürekli dipdibeyiz fç
Maaşı var. Peki. Neden ayrı eve çıkmak istemiyor mu? Ekonomik mi ?Fiilen işe gitmiyor,şu an dsnışman yaptılar.ayda yılda bşr ankaraya toplantjya gşdşyor.maaşını alıyor.
Eşiniz iyi dayanmış valla kocamı kesin boşardım ben. Ailecek çekilecek çile değilsiniz. İnşallah paçayı kurtarır zavallı adamMesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.
Aslında siz sorunun aslını çözmüşsünüz. Büyük ihtimalle aman ailem kırılmasın aman şöyle diye hep eşinizi arka plana attınız. Vallahi adam yerden göğe kadar haklı. Bence eşinizi karşınıza alın konuşun. İlk işiniz ordan taşınmak olsun. İlla KV olmasına gerek yok ki sağlıklı bir birey kendi anne babası ile de bu kadar içli dışlı oturmak istemez. Çünkü bu sorun zaten her türlü ortaya çıkar.Arkadaşlar bir kaç başlık halinde derdimi anlatmaya çalışayım.Ben 13 yıldır evliyim.2 çocuğum var,eşimin burda kimsesi olmadığı için bizim aile binamızda kendi ailemle altlı üstlü oturuyoruz.
En büyük sıkıntım eşimin benim tutumumu beğenmemesi.ona göre ben hiç çıkamadım ailemden.biz olamadık.çocuklar ve o ayrı bir aile,ben alt kattanım.şöyle söyleyim onu gelin gibi düşünün,hani bu aileye girmiş.bir şekilde çatışmlr yaşanmış,ben onun yanında yer almamışım.Eşimi çok seviyorum ama böyle dsvrandığımı iş işten geçtikten sonra anlıyorum ve çok üzülüyorum.en son boşanmanın eşiğinden döndüğümüz olaylar yasadık.ama onlar eşimde kırılma noktası oldu sanki.aramıza bir duvar ördü,sessizliğe ve yalnızlığa gömüldü.konuşamıyoruz.özel hayatımız yok.konuyu açsam beni suçluyor,sen değişmiyorsun,yapında yok biz olamıyorsun,gibi gibi bir sürü cümleler kuruyor...taşınma olayını çok konuştuk ama sorun burda oturmak değil,senin tutumun diyor.sen böyle oldukça benim yada çocuklrın arkasında duramadıkça hakkımızı savunamadıkça değişen bir şey olmsyacak diyor.kimseyi kırnamak için suya sabuna dokunmayıp kendini çekiyorsun,bizi karşı karşıya getiriyorsun.çok güzel bir aile olabilirdik ama sen beceremedin diyor.Bu süreçten o kadar yoruldum ki,gerçrkten kimseyi kırmak üzmek istemiyorum ama durum daha kötüye gidiyor.Eşim beni cezalandırıyor ve yokmuşum gibi davranıyor.Bunca yıl geçti,grçmişi geri getiremem yada düzeltemrm.Ama bu saatten sonra algısını ve düşüncesini değiştirmek için ne yapabilirim,nasıl bir yol yöntrm izleyim.Fikirlerinizi bekliyorum..
Sıkıntı anne babanızda da var. Biz annemlere gittiğimizde annem hep eşimin sevdiği yemekleri yapar. Oğlum da oğlum sürekli iltifat. Hatta bir keresinde çöp atılacaktı babamın elinde çöp kutusu vardı. Eşim yeltendi almak için. Babam hayır misafire çöp mü döktürecez dedi. Eşim ısrarla almak istedi. Orda hem babamın eşime saygısı hemde eşimin babama saygısı çok hoşuma gitti. Yani siz eşinizi o kadar içe girdirerek pasif bir iç güveyi yapmışsınız. Eşinizi çocuklarınızı gerçekten bir köşeye atmışsınız. Aileniz sizi elinde bir piyon olarak görmüş. Onlardan gidemeyecek bir piyon hemdeMesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.
Kusura bakmayın ama okurken çok daraldım..13 senede 13 kere ayrılırdım bu tavırlarla sizden..Gerçekten çocuğunuza küfreden ablanıza bir şey demeyip oğlum teyzeni korkutmamı dediniz o anMesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.
Pardon da eşinizin ağzı dili yok mu ? Orada benim fıtığım var dese tuğla tasimasa silah zoruyla mi tasitacaklar ona?Mesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.
Daha once konu acmiymistiniz,sanki boyle bir konu ve boyle bir eş okumus gibiyimHep bunu söyledim.son 3 yıldır daha sık söylüyorum.Ama karşımda var gücüyle bağırarak beni suçlayan ve tm gidelim madem bu evide yakıp gşdicem,ölümede dirimede gelmesinler,bende gştmem çocuklarımı göndermrm,sen görüş diyip bastırıyor..altlı üstlü oturuyoruz,35 yıldır bu mahalkedeyşz.kendimşzce çevremiz rşşmşz dostumuz düşmanımız var.aman biri duyacak ailemin kulağına gşdecek diye sesimi çıkaramıyorum.eşimi suçlamıyorum,öyle olsaydı tek taraflı ankatırdım.ben hep yapıcı olma tarafındayım.iyi niyetle yaptığım herşey evliliğime bir balyoz olarak indi.elimde sihşrli bşr değnek yok,elbetteki ce yapınca geçmeyeceğini biliyorum.Bende çok kırıldım,yıprandım ve yoruldum.. aranızda benzer durumlar yaşayan vardır belki diye fikir almak istedim..bu hayattaki en değerli varlığım o ve çocuklarım..Benim sevgi dilim söylemek sarılmak,beraber vakit grççrmek,bşrlikte gülebilmek..onun sevgş dilinde bunlar yok bana değer veriyorsan hakkımı koru,haksızda olsam yanımda dur.13 yıllık evliyim sizce hiç yapmamış olabilir miyim,buralara yazana kadar kaç değişşk yol denemişşmdir,kaç defa çözüm aramışımdır..Kim ister ,hele bşr kadın yuvası bozulsun ister mi? Ben her türlü eleştiriye açıpım.bu saydığım eşimin eksi tarafı.ama diğer taraftan evine çocuklarına bağlıdır.kötü alışkanlıpı yoktur.her konuda beni drstekler.hayattakş bşr çok başarımı onun bana inanmasına ve beni teşvik ermesine borçluyum.bana çok şey kattı.benim eksimde tavır koyamam veya sınır çizememem. Ama eşşmş ilk günkü gşbi sevdim hep.her zamna sinirliydi onu öyle kabuö errim ,değçştçrmeye çalışmadım.her halşyle sevdim.en çok zoruma gşden onun beni herşeyde suçlamasıydı.
Esiniz istedigini yaptırmak icin yolda yere yatarak debelenen cocuklara benziyor.Böyle hayal etmemiştim,hiç birşey hayal ettiğim gibi olmadı.kestiremedim..Sonra gitmek istedim ama eşim sıcak bakmadı.bunu sürekli söylesem sizinkler bşzi istemiyor diyecekti.ben sen nerde mutlu olursan oraya gşdelim dedim.senin ailene yakın olalım burada yalnız hissediyorsan defim.ev aldık taksirlerini ödüyoruz.oraya taşınalım dedim.bizim sorunumuz yakın oturmak değil gönül uzaklıpı dedi.senin tutumun sen dik durabilsen hiç bir sorun olmayacak,bşz çok güzel bşr aile olabilird
ik dedi..bende insanım yapaldiğimmoldu yapamadığım oldu.çok yoruldum..13 yıldır ail
emi dinlşyorum..bşr süre sonra heeşey bahane gşbi gelşyor.sonra tekrar toparöamaya çalılıyorum.
Eşimin ailesine göre bşzde nazar var.hatta eşime büyü yapıldığını düşünüyorlar.bazen brnşmde aklıma gelmiyor değil..zor zamanlarımız oldu ama son 3 yıl gşbi bir süreç yaşamamıltık hiç.işi bozuldu huzurumuz bozuldu.ilişkimiz bozuldu.sonra diyorum ki kılıf mı bulmaya çalılıyorsun büyüydü nazardı diye,belkşde bşrşeyler bitti diyorum..bazen aklıma hayatında biri olabilir mi diye bile geliyor.son 3 yılımızda belki 10 /15 kere ancak yakınlaşmışızdır.bensiz yapamayacağını ama beni bşr kadın gşbi değşl anne gibi gördüğünü söylüyor..
Elbette ki yıldızlar tutmayabilir,kafa yapıları uymaz,sevmek zorunda değil ama her iki tarafta karşılıklı saygı duymak zorunda.Ben her iki tarafında doğrusunu da yanlışını da söylüyorum.Benim ailem önce dışarıdan geleni kazanmalıyız veya damadı kazanalım kız nasılsa bizim mantığıyla yaklaşamıyorlar,biraz cehalet biraz yapıda yok ,biraz da öyle görmüşler. Mesela eşim bizim çeşmelere hortum takılmadım için annelerin kapı önündeki çeşmeye hortum takıp arabayı yıkamak istemiş.annnemde o hortum kırık su akıtıyor burası çamur olur şuradakini tak demiş.eşim bırakmış gelmiş.eşime göre annme ona su vermek istememiş.üç kuruş su parasından kaçmış.kapının önü ıslansak ne olacakmış.evet o öyle algılamış.annneme göre kötü bir şey söylememiş,sağlam hortumu tak demiş,.o da böyle bakmış.ama eşim bundan dolayı anneme küstü 3 .4 ay.babam çıktı.konuşmaya çalıştı.olmadı.en son annem çıktı ve özürdiledi.ben o niyetle söylemedim öyle düşüneceğin aklıma gelmedi dedi.Eşim istiyor ki ben bunlarda onlara tepki alıyım öngöreyim.ama ben burda annemde hata bulmadım ki .niyet okuyuculuğu olmuş.yanlış anlamış olabileceğini söyledim.onun üzerine sen hep aileni tutuyorsun Demeye başladı yine.evet sende kendi açından haklısın ama o da böyle düşünmüş dedim.tavuk sevmez doğru ,hatta ben köfte et alır pişirtirrim bunu senin için yaptık diye söyleyen derim .ama herkesin içinde hayırdır paraya nasıl kıymışlar,bunu onlar düşünmemiştim der.benim çocuklarının 3 teyzesi 4 halası var.amca dayı yok bizde.doğım günü gibi özel günlerde özellikle teyzelerden biri hiçbir şeylerini esirgemez.diğer ikisi onun çeyreği gibidir.annmle babam zaten düşünmezler onların yerine de birinin düşünmesi onlar adına çocuklara hediye alması vs gerekir.bu konuda torunlarına yaptıkları bir şey yoktur daha bir kaç senedir bayram harçlığı veriyorlar.ha mecburdur mı asla.hiç bir beklentim yok.ama eşime göre bir dede nine torununa yapmak zorunda.o zaman onu komşu çocuğundan ayıran ne.torununa kıymıyorsa beni de çocuklarımıda dışarıdan görüyorlar.sayıyor bir kere ellerinden tutup bakkala mı götürdüler parka mı götürdüler bir sakız bir çorap mı aldılar.doğdu bütün aile toplanıp bir çeyrek taktılar.benim ailem emekli olmasına rağmen herkes birer çeyrek anne babam tam altın taktı.sen hastanede yattın bir kere geldiler,işte bizim arabamızı kaç kere yıkasınlar,kardeşinin arabasını temizliyorlar bunun farkı ne ?çünkü ben dışarıdanm.sen bir kere söyledin mi baba bu araba düşman malı mı bir kere niye yıkamıyorsunuz temizlemiyorsunuz diye?o kadar çok örnek sayarım ki.bunlar çok ince detaylar.ben eve gelince herkes evden gidiyor,herkes konuşmamaya imtina ediyor,herşeyi senin üstünden yapıyorlar vs.bizimkiler onun bu yapısını bildikleri için önünden kaçıyorlar.yine bir şeyden nem kapar diye. Diyorum ya o kadar ufak tefek şeyler oluyor ki bazen bende bu ailede büyüdüm ,normal geliyor ama eşim bir bakıyorum orada alınmış. Bu sefer insan yanında konuşmaya hareket etmeye çekiniyor.taaa düğün zamanında onun ailesi kıtlama içiyor.böyle kalabalık kapının önü.bizim tarafta oldu ilk düğün.çay dağıtıyor annelerin,bunlardan biride kıtlama şeker istiyor. Annemde kıtlama yok toz şekerle içsinler diyor.aman 13 yıldır söylüyor.şekeri esirgediler.biz siz seviyorsunuz diye kulpu bardak aldık sizde böyle olun sizden de bunu bekler demekti bu ,sizinkiler şekeri esirgediler falan.ay aklıma geldikçe vallahi şimdi bende bakıyorum da neler yaşamışız yaBen eşinizin kadın versiyonuyum.Ayri veya bir arada farketmez sebep nedir bilmiyorum bekli de kafa yapısı uymuyor yada sevmiyorlar.Ya da daha önceden aileniz veya eşinizin ailesine bilenmisler.Sebepsiz değildir.
Sorun şu ki eşinizi aileniz kabullenememis.Burada iş biraz size düşüyor.O benim eşim ve çocuklarım da babası diyeceksiniz.Gerekirse ailenizle bir konuşma yapın tek siz tabiki bu konularda sizin de kırıldığını belirtin.Ornek tavukmu pisirdiler ben tek başıma yemek istemiyorum ailemle birlikte yemek istiyorum diyebilirsiniz.
Eşinizi kabul eturmenin yollarını bulun ha olmuyorsa mesafe bırakın biraz.Esiniz kendi savunması ndan çok sizden bekliyor.Aynisini eşim yaptı konuştuk şu anda inanın ailesinin tavırları değişti mesafeliyiz.
Konunuza nereden bakarsam bakayım eşiniz haklı. Aileniz kötü niyetli değildir belki ancak düşüncesizler, umursamazlar belli ki.Elbette ki yıldızlar tutmayabilir,kafa yapıları uymaz,sevmek zorunda değil ama her iki tarafta karşılıklı saygı duymak zorunda.Ben her iki tarafında doğrusunu da yanlışını da söylüyorum.Benim ailem önce dışarıdan geleni kazanmalıyız veya damadı kazanalım kız nasılsa bizim mantığıyla yaklaşamıyorlar,biraz cehalet biraz yapıda yok ,biraz da öyle görmüşler. Mesela eşim bizim çeşmelere hortum takılmadım için annelerin kapı önündeki çeşmeye hortum takıp arabayı yıkamak istemiş.annnemde o hortum kırık su akıtıyor burası çamur olur şuradakini tak demiş.eşim bırakmış gelmiş.eşime göre annme ona su vermek istememiş.üç kuruş su parasından kaçmış.kapının önü ıslansak ne olacakmış.evet o öyle algılamış.annneme göre kötü bir şey söylememiş,sağlam hortumu tak demiş,.o da böyle bakmış.ama eşim bundan dolayı anneme küstü 3 .4 ay.babam çıktı.konuşmaya çalıştı.olmadı.en son annem çıktı ve özürdiledi.ben o niyetle söylemedim öyle düşüneceğin aklıma gelmedi dedi.Eşim istiyor ki ben bunlarda onlara tepki alıyım öngöreyim.ama ben burda annemde hata bulmadım ki .niyet okuyuculuğu olmuş.yanlış anlamış olabileceğini söyledim.onun üzerine sen hep aileni tutuyorsun Demeye başladı yine.evet sende kendi açından haklısın ama o da böyle düşünmüş dedim.tavuk sevmez doğru ,hatta ben köfte et alır pişirtirrim bunu senin için yaptık diye söyleyen derim .ama herkesin içinde hayırdır paraya nasıl kıymışlar,bunu onlar düşünmemiştim der.benim çocuklarının 3 teyzesi 4 halası var.amca dayı yok bizde.doğım günü gibi özel günlerde özellikle teyzelerden biri hiçbir şeylerini esirgemez.diğer ikisi onun çeyreği gibidir.annmle babam zaten düşünmezler onların yerine de birinin düşünmesi onlar adına çocuklara hediye alması vs gerekir.bu konuda torunlarına yaptıkları bir şey yoktur daha bir kaç senedir bayram harçlığı veriyorlar.ha mecburdur mı asla.hiç bir beklentim yok.ama eşime göre bir dede nine torununa yapmak zorunda.o zaman onu komşu çocuğundan ayıran ne.torununa kıymıyorsa beni de çocuklarımıda dışarıdan görüyorlar.sayıyor bir kere ellerinden tutup bakkala mı götürdüler parka mı götürdüler bir sakız bir çorap mı aldılar.doğdu bütün aile toplanıp bir çeyrek taktılar.benim ailem emekli olmasına rağmen herkes birer çeyrek anne babam tam altın taktı.sen hastanede yattın bir kere geldiler,işte bizim arabamızı kaç kere yıkasınlar,kardeşinin arabasını temizliyorlar bunun farkı ne ?çünkü ben dışarıdanm.sen bir kere söyledin mi baba bu araba düşman malı mı bir kere niye yıkamıyorsunuz temizlemiyorsunuz diye?o kadar çok örnek sayarım ki.bunlar çok ince detaylar.ben eve gelince herkes evden gidiyor,herkes konuşmamaya imtina ediyor,herşeyi senin üstünden yapıyorlar vs.bizimkiler onun bu yapısını bildikleri için önünden kaçıyorlar.yine bir şeyden nem kapar diye. Diyorum ya o kadar ufak tefek şeyler oluyor ki bazen bende bu ailede büyüdüm ,normal geliyor ama eşim bir bakıyorum orada alınmış. Bu sefer insan yanında konuşmaya hareket etmeye çekiniyor.taaa düğün zamanında onun ailesi kıtlama içiyor.böyle kalabalık kapının önü.bizim tarafta oldu ilk düğün.çay dağıtıyor annelerin,bunlardan biride kıtlama şeker istiyor. Annemde kıtlama yok toz şekerle içsinler diyor.aman 13 yıldır söylüyor.şekeri esirgediler.biz siz seviyorsunuz diye kulpu bardak aldık sizde böyle olun sizden de bunu bekler demekti bu ,sizinkiler şekeri esirgediler falan.ay aklıma geldikçe vallahi şimdi bende bakıyorum da neler yaşamışız ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?