El birliğiyle benim tutumumu nasıl değiştireceğimi öğretin arkadaşlar,lütfen!

Fiilen işe gitmiyor,şu an dsnışman yaptılar.ayda yılda bşr ankaraya toplantjya gşdşyor.maaşını alıyor.

Ne olursa olsun kendi anneniz babanızda olsa önce kocam ve çocuklarım demesini öğrenmelisiniz. Sonra hayatı boyunca sizden soğumuş uzak duran evlatlar ve eş ile yaşarsınız. Kırmak istemediğiniz o evin dışındaki herkes sizi çok güzel kırar bu arada. Ben bu tarz bir hikayenin çocuk tarafındaki kisiyim. O yuzden eşinizi ve çocuklarınızı anlıyorum açıkçası

Eşiniz iyi dayanmış valla kocamı kesin boşardım ben. Ailecek çekilecek çile değilsiniz. İnşallah paçayı kurtarır zavallı adam

Aslında siz sorunun aslını çözmüşsünüz. Büyük ihtimalle aman ailem kırılmasın aman şöyle diye hep eşinizi arka plana attınız. Vallahi adam yerden göğe kadar haklı. Bence eşinizi karşınıza alın konuşun. İlk işiniz ordan taşınmak olsun. İlla KV olmasına gerek yok ki sağlıklı bir birey kendi anne babası ile de bu kadar içli dışlı oturmak istemez. Çünkü bu sorun zaten her türlü ortaya çıkar.

Sıkıntı anne babanızda da var. Biz annemlere gittiğimizde annem hep eşimin sevdiği yemekleri yapar. Oğlum da oğlum sürekli iltifat. Hatta bir keresinde çöp atılacaktı babamın elinde çöp kutusu vardı. Eşim yeltendi almak için. Babam hayır misafire çöp mü döktürecez dedi. Eşim ısrarla almak istedi. Orda hem babamın eşime saygısı hemde eşimin babama saygısı çok hoşuma gitti. Yani siz eşinizi o kadar içe girdirerek pasif bir iç güveyi yapmışsınız. Eşinizi çocuklarınızı gerçekten bir köşeye atmışsınız. Aileniz sizi elinde bir piyon olarak görmüş. Onlardan gidemeyecek bir piyon hemde

Kusura bakmayın ama okurken çok daraldım..13 senede 13 kere ayrılırdım bu tavırlarla sizden..Gerçekten çocuğunuza küfreden ablanıza bir şey demeyip oğlum teyzeni korkutmamı dediniz o an Yahu parkta ağzınız yokmuş gibi niye ağlaşıyosunuz hemen..Sizin yerinizde bi erkek bunları karısına etse kırk kişi hayır gelmez bu adamdan boşa derdi..

Siz taşınsanız da fayda etmez çünkü arada ki denge bir telefonla da bozulabilir. Sizin aklınıxa önce şunu koymanız lazım anne babanız kardeşiniz sizin canınız sizi koşulsuz severler, sizi de iyi tanıdıkları için her lafa kulp bulmazlar. eşim tavuk sevmiyo anne ikide birde tavuk yapıyosun deyince onlar alınmaz ama eşiniz deyince alınırlar siz deyiverin. Ya da eşiniz babanıza yardım ederken yapamayacağım diyememiş olabilir belli ki onlarla arasında mesafe var siz söyleyin baba eşimde fıtık var diye belki eşiniz sadece düşünülmek istemiş bile olabilir. Zaten aile olmak da bu değil mi? Ailenizin eşinizi koruduğunuzda daha bile hoşuna gitmeli mutlu yuvası var eşini seviyor diye. Biz annemizden kendi kardeşleri babası bile yemeğe gelse, sofra kurulmadan babamızın hakkının ayrıldığını görerek büyüdük. Çocuklarınızın da aile kavramı şu an karmaşıktır diye düşündüm.

Pardon da eşinizin ağzı dili yok mu ? Orada benim fıtığım var dese tuğla tasimasa silah zoruyla mi tasitacaklar ona?
Kocaman adam olmus sizden niye hakkınızı savunmayı bekliyor kendi hakkını kendi savunsun?
Kızkardeşinize küfür konusunda kızdıysa usulünce söylesin bunu.
Ve ayrica koskoca 13 sene olmuş madem bu kadar rahatsız niye tasinmiyor ?

yazdığınız her şeyde eşinize hak verdim ve üzüldüm. bence size söylenmesi gereken her şeyde söylenmiş zaten. ne olursa olsun evliliklerde iki tarafın ailesiyle aynı binada, aynı mahallede oturmak her zaman sıkıntı oluyor. umarım yakın zamanda oradan taşınır, ailenizin eşiniz ve çocuklarınız olduğunu kabul edersiniz

Daha once konu acmiymistiniz,sanki boyle bir konu ve boyle bir eş okumus gibiyim

Esiniz istedigini yaptırmak icin yolda yere yatarak debelenen cocuklara benziyor.
Oglum kalk kalkmaz,gel alalim olmaz,sus,susmaz.
Yeni gelin gibi kiritiyor kusura bakmayin da,ama gidesi de yok.
Yeni evinize niye gitmiyor,basinizin etini yemeye aht mi etmis.
Cunki yeni evin kirasi geliyor degil mi?
Cok seviyorum diyorsunuz ya, nesini seviyorsunuz deyip sizi incitmek istemiyorum,fakat esiniz bunun farkinda,benden vazgecemez diye dusunuyor ve disleri kasinan bebeler gibi mizirdayip duruyor:)

Ben eşinizin kadın versiyonuyum.Ayri veya bir arada farketmez sebep nedir bilmiyorum bekli de kafa yapısı uymuyor yada sevmiyorlar.Ya da daha önceden aileniz veya eşinizin ailesine bilenmisler.Sebepsiz değildir.
Sorun şu ki eşinizi aileniz kabullenememis.Burada iş biraz size düşüyor.O benim eşim ve çocuklarım da babası diyeceksiniz.Gerekirse ailenizle bir konuşma yapın tek siz tabiki bu konularda sizin de kırıldığını belirtin.Ornek tavukmu pisirdiler ben tek başıma yemek istemiyorum ailemle birlikte yemek istiyorum diyebilirsiniz.
Eşinizi kabul eturmenin yollarını bulun ha olmuyorsa mesafe bırakın biraz.Esiniz kendi savunması ndan çok sizden bekliyor.Aynisini eşim yaptı konuştuk şu anda inanın ailesinin tavırları değişti mesafeliyiz.

Evet eşinizin haklı olduğu yerler var ama tavrı hoş değil bence,bu kadar sivri dilliyse zamanla kendinden sogutmustur insanları, bir de aşırı beklenti içinde eşiniz, tamam önce dusunseler güzel olur ama yıllarca bir aradaymissiniz zaten hergun eşinize jest yapamazlar ki, ayrıca herşeyde neden eşlerin savunması bekleniyor, biz de aile apartmanındayiz birşey olduğunda esimden beklemiyorum ben gayet savunurum kendimi yani şimdi çözüm nasıl olur derseniz kesinlikle tasinmaniz gerek sizin,eşinizin yanasmamasi da ayrıca tuhaf

Sizi çok ta suçlu görmedim. Buradan çıkalım demişsiniz çıkmamış. Onemli olan gönül uzakligi ne anneniz le babanizLa kavga mı edeceksiniz?

O binada yaşamak kafanızı karıştırmış belli. Bence zaten eşiniz için zor bir durum orada yaşamak yanınında olmanız gereken birincil aileniz. Baba evinden çıktınız artık yeni bir aileniz var valla burada tam tersi durum olduğunda erkek kadını ailesine ezdirdiğinde boşan diyorlar. Yani hiç hafife alınır bir durum değil yaptığınız

Elbette ki yıldızlar tutmayabilir,kafa yapıları uymaz,sevmek zorunda değil ama her iki tarafta karşılıklı saygı duymak zorunda.Ben her iki tarafında doğrusunu da yanlışını da söylüyorum.Benim ailem önce dışarıdan geleni kazanmalıyız veya damadı kazanalım kız nasılsa bizim mantığıyla yaklaşamıyorlar,biraz cehalet biraz yapıda yok ,biraz da öyle görmüşler. Mesela eşim bizim çeşmelere hortum takılmadım için annelerin kapı önündeki çeşmeye hortum takıp arabayı yıkamak istemiş.annnemde o hortum kırık su akıtıyor burası çamur olur şuradakini tak demiş.eşim bırakmış gelmiş.eşime göre annme ona su vermek istememiş.üç kuruş su parasından kaçmış.kapının önü ıslansak ne olacakmış.evet o öyle algılamış.annneme göre kötü bir şey söylememiş,sağlam hortumu tak demiş,.o da böyle bakmış.ama eşim bundan dolayı anneme küstü 3 .4 ay.babam çıktı.konuşmaya çalıştı.olmadı.en son annem çıktı ve özürdiledi.ben o niyetle söylemedim öyle düşüneceğin aklıma gelmedi dedi.Eşim istiyor ki ben bunlarda onlara tepki alıyım öngöreyim.ama ben burda annemde hata bulmadım ki .niyet okuyuculuğu olmuş.yanlış anlamış olabileceğini söyledim.onun üzerine sen hep aileni tutuyorsun Demeye başladı yine.evet sende kendi açından haklısın ama o da böyle düşünmüş dedim.tavuk sevmez doğru ,hatta ben köfte et alır pişirtirrim bunu senin için yaptık diye söyleyen derim .ama herkesin içinde hayırdır paraya nasıl kıymışlar,bunu onlar düşünmemiştim der.benim çocuklarının 3 teyzesi 4 halası var.amca dayı yok bizde.doğım günü gibi özel günlerde özellikle teyzelerden biri hiçbir şeylerini esirgemez.diğer ikisi onun çeyreği gibidir.annmle babam zaten düşünmezler onların yerine de birinin düşünmesi onlar adına çocuklara hediye alması vs gerekir.bu konuda torunlarına yaptıkları bir şey yoktur daha bir kaç senedir bayram harçlığı veriyorlar.ha mecburdur mı asla.hiç bir beklentim yok.ama eşime göre bir dede nine torununa yapmak zorunda.o zaman onu komşu çocuğundan ayıran ne.torununa kıymıyorsa beni de çocuklarımıda dışarıdan görüyorlar.sayıyor bir kere ellerinden tutup bakkala mı götürdüler parka mı götürdüler bir sakız bir çorap mı aldılar.doğdu bütün aile toplanıp bir çeyrek taktılar.benim ailem emekli olmasına rağmen herkes birer çeyrek anne babam tam altın taktı.sen hastanede yattın bir kere geldiler,işte bizim arabamızı kaç kere yıkasınlar,kardeşinin arabasını temizliyorlar bunun farkı ne ?çünkü ben dışarıdanm.sen bir kere söyledin mi baba bu araba düşman malı mı bir kere niye yıkamıyorsunuz temizlemiyorsunuz diye?o kadar çok örnek sayarım ki.bunlar çok ince detaylar.ben eve gelince herkes evden gidiyor,herkes konuşmamaya imtina ediyor,herşeyi senin üstünden yapıyorlar vs.bizimkiler onun bu yapısını bildikleri için önünden kaçıyorlar.yine bir şeyden nem kapar diye. Diyorum ya o kadar ufak tefek şeyler oluyor ki bazen bende bu ailede büyüdüm ,normal geliyor ama eşim bir bakıyorum orada alınmış. Bu sefer insan yanında konuşmaya hareket etmeye çekiniyor.taaa düğün zamanında onun ailesi kıtlama içiyor.böyle kalabalık kapının önü.bizim tarafta oldu ilk düğün.çay dağıtıyor annelerin,bunlardan biride kıtlama şeker istiyor. Annemde kıtlama yok toz şekerle içsinler diyor.aman 13 yıldır söylüyor.şekeri esirgediler.biz siz seviyorsunuz diye kulpu bardak aldık sizde böyle olun sizden de bunu bekler demekti bu ,sizinkiler şekeri esirgediler falan.ay aklıma geldikçe vallahi şimdi bende bakıyorum da neler yaşamışız ya

Yakın olduğumuzda beklentiler çok fazla artıyor.benim şahsen kimseden beklentim yok.halaları niye bir şey almıyor ,yada babanne.veya bende tek gelinim bana birden yapmıyorlar gibi..dile bile getirmem..kimsenin böyle bir mecburiyeti yok.yapılırsa tabi ki insanın ruhu okşayıp,bu tür jestler birlikteliğide güzel kılar..ailem bana ev vermiş kira vermiyorum,ista bul GB bir şehirde bu çok büyük bir nimet. Cimrilikle suçladığı ailem aslında her ay bana 2,3 bin lira destek oluyor.bugün ev alabildiysk arabamız varsa bunda onlarında payı var.ama eşim öyle düşünmüyor.bu bir lütuf değil,tabiki çocuğuna verecek,vermemsi ayıp zaten diyor.biz kısıp yine evimizi arabamızı alır mışız.ben kendini kötü hissetmesin diye evle ilgili konuşma yapmam pek.ama ailem şöyle bakıyor. Biz onları ev verdik.birlik beraberlik olsun dedik.ihyacımız olduğunda onlar bize biz onlara destek olalım bizim oğlumuz yok ,damarlar oğlumuz olsun dedik ama olmadı.mesela hastaneye gidecekler eşim arabayla bıraksın istiyorlar.direk eşime söylediklerinde yapıyor.ama ben söylersem başlıyor taksiyle gitsinler,azıcık ellerini ceplerine atsınlar,bu yaklaşımı bildiğim için söylemek bile istemiyorum. Şunu da söylemem lazım birden bu duruma gelmedi her sene üstüne birşey katarak çoğaldı.dönüp dolaşıp aynı yere çıktı.aidiyet hissedemedim,samimiyetlerine inanmıyorum,tek dostum duvarlar,böyle olmasının sebebi de sensin.

Konunuza nereden bakarsam bakayım eşiniz haklı. Aileniz kötü niyetli değildir belki ancak düşüncesizler, umursamazlar belli ki.

Ailemle yakın oturuyoruz, aynı site içinde farklı binalardayız. Birkaç ay sonra aynı site altlı üstlü dairelere taşınacağız. Buna karar verirken ilk eşime sordum bu kadar yakın oturmak seni rahatsız eder mi diye. Eder deseydi o evi almayacaktık.

Eşim aileme, ailem eşime düşüncesiz davranamaz. İki taraftan biri bir yanlış yaparsa müdahale ederim. Daha evliliğe adım atarken annenizin yaptığı (toz şekerle içsinler demek) son derece yanlış. Hiç çocuk genç falan yok muydu bakkala markete gönderip iki dakikada şeker aldıracak? Hadi anneniz düşünemedi siz niye müdahale etmediniz buna? Sizin düğününüz, sizin aile olacağınız insanlar. Bu kadarcık değer görmeyi hak etmiyorlar mı? Benim ailem olsa o şeker üç ay önceden hazır edilirdi mesela dünürler böyle seviyor diye. Eşimin teyzesi gelir arada şehir dışından, çay sever bir kadın. Biz çay içmeyiz pek o yüzden demlik poşet alırım çay makinasında demleriz ayda yılda bir. Teyze gelince normal çay alıp çaydanlık çıkarıyorum. Kadın öyle seviyor çünkü, ben de ona değer veriyorum eşime değer verdiğim için.

Aynı şekilde ailem de bana değer verdiği için eşime de değer veriyor. Ben kereviz sevmem mesela. Yemek kısmını geçtim dokunamam bile kokusu çok rahatsız eder beni. Eşim de bayılır. Annem sırf eşime özel kereviz pişirir verir çocuk seviyor mahrum kalmasın senin yüzünden diye. Sizin aileniz size değer vermiyor ki eşinize ve çocuklarınıza da bu değeri veremiyorlar maalesef. İnsan çocuğum için der sevmese bile el üstünde tutar çünkü damadını yaptığı çok kötü bir şey yoksa, aileye zarar vermediyse. Siz bu ailenin içinde büyüdüğünüz için farkına varamıyorsunuz muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…