El birliğiyle benim tutumumu nasıl değiştireceğimi öğretin arkadaşlar,lütfen!

Konu sahibi adamı konunun başından beri yerden yere vuruyorsunuz cinsellik yok havadan nem kapan sinirli olan ailenize yardım etmeyen vicdansız ailenizi istemeyen çözüm aramayan bu adamla niye evlisiniz madem .
Adam Allahın cezası madem bu kadar boşayın gitsin. Melek ailenizle ve biricik kardeşinizle yaşayın mesela madem bu kadar kötü bir adam niye uğraşıyorsunuz yoksa adamın söylediklerinde haklı olduğu tarafları ball gibi biliyor musunuz anlamadım?

Evet belki de öyle.art niyet yok yapılan hiç bir şeyde ama bakıldığında hep bir hüsran ve kırılmıştır.dediğinşz gibi bende bu ailenin içinde büyüdüğüm için farkedemiyorum ,bana da normal geliyor demek.bizim düğün orgnzasyonmz rezaletti.ben yeni işe girmiştim.eşim çalışıyor.ailesi Erzurum'a burda kimsesi yok.alışvriş çeyiz vs işlemler var ,bazı adetler var.yatak yorgan yapılacak mesela en basit ,kynnm eşime 2 yorgan vermiş eşim bekar evimde kalıyordu.yorganlar kirlenmiş,yıkanmak yeniden yapılacak,annem bunları nasıl halledeceğiz parasını versin gelmiyorsa ben hallettireyim dedi.kynnama söyledik ,topu eşime attı.eşim benim param yok dedi.bunları annme yaptı ama söylene söylene.kız mı evlendriyorum oğlan mı bilemedim.biri gelip destek olmuyor,vs diye.yani onların yapacağı bir kaç şeyleri annme üstlendi.bu arada her gelen bir laf ediyormuş.ediyormuş.âilesinden kimse yok mu niye hep siz yapıyorsunuz.parasını bari yollasınlar vs diye.düğün için biz burda düğün yapmayız Erzurum'a yapacağız siz burda ne yaparsanız yapın dediler.babamda benim çevrem burda ben burda düğün yaparım.salon masrafını takılanların öderim dedi.tm dediler.düğün zamanı geldiler 1 hafta önce .8.,10 kişi.annmelerde yatıp kalktılar,yeme içmeyi annelerde yapın gündüz yukarıda benim oturacağım evde gün geçirdiler.bizlerde böyle olmaz,gittiğin eve yük olmamak için bireyler alırsın veya yardımcı okursun. Bu bizimkilere değişik geldi .işte o şeker muhabbeti bu süreçlerin içinde yaşandı.burda düğün yaptık.babam salon orasını takılanların alıp gerisini eşime verdi eşim ,buna karşı çıktı.o paraya bizim hakkımız dedi.mevzu uzamasın diye babam en sonunda dedi ki tm siz ev alırken yardım edicem vermem bu parayı.aslında baştan söylemişti ama kaynnm tm demişti sonra öyle anlamadım ben dedi.aynı gün Erzuruma döndüler uçakla.ben kaldım burda.1 hafta sonra orada düğün olacak.düğüne 2 gün kala babam bir minibüs kiraladı ve gidenleri toparlayıp Erzuruma yola çıktık.bunları babam karşıladı .Yani herkes işine geldiği gibi davrandı ne diyim

Cidden iki yorgan yıkatma parasını kayınvalidenizden mi istedi anneniz yerin dibine girmediniz mi?

Benim bildiğim misafire para harcatılmaz, bir şey beklenmez. Onlar sizin misafiriniz. 10 gün kalmasalarmış iyimiş tabi ki ama bunun planı programı yapılır zaten. Siz kendi düğününüzde neden planı kendiniz yapmadınız? Söz hakkı bile verilmemiş size. Biri orda düğün yapacam diyor biri burda yapacam diyor, altınları alırım diyor sesiniz çıkmıyor. Daha en başından birey olamamışsınız ki aile olasınız. Çok acayip cidden. Anlattığınız her şey beni şaşırtıyor.

Ben eşim kötü demedim,sadece mizaç ve yapı olarak biraz zor bir insan..elbette ki haklı tarafları var.en önemlisi ben eşimi seviyorum.siz bağcıyı dövmek istiyor gibisiniz..ben burda insanların kişisel özelliklerinde anlatmaya çalıştım ki kafanızda ona göre şekillendirin diye.burada kötü taraf yok.art niyet yok..sadece beklentiler ,kültür,yetişme şekli,aile yapıları,gibi farklılıkların çatışması var.zaten aksi bir şey olsaydı ,buraya yazmaya gerek duymazdım.zaten elle tutulur bir tarafı yok diyip ayrılırdım.Herkesin olaylara verdiği tepkiler farklı olabilir.ben onu anlamaya empati yapmaya çalışıyorum.aynısını eşimden de bekliyorum. Zaten çok zor bir süreç geçiriyorum..benim niyetim deveyi gitmek diyardan gitmek değil..ama deveyi güderken kimse kırmak üzmek istemiyorum. Aradığım tek şey huzur ve mutluluk.çok zor şeyler mi istiyorum.hayatı birbiririmize kolaylaştıralım ,yaşadığımız kadar yaşayacağımız belli değil.en fazla 5,10 sene sonra ağrılarının başlayacak hastalıklar çıkacak çocuklar büyüyecek.bu günleri güzel geçirelimstiyorum.ona hakkını teslim ediyorum ,ama kimseyi değiştiremiyorum.ben değişeyim,bakış açık değişsin istiyorum.ben kimseyi zorla tutmuyorum.karşımdaki 50sine merdiven dayamış bir adam.gitmeksterse en tabii hakkı.onu durdurmam.demekki kendi istemiyor gitmeyi.ama o zamanda istiyorum ki bana biraz destek olsun birlikte toparlayalım bu yuvayı.o onu dedi bu bunu yaptı.bşz bu çağı çoktan geçtik.13 yıl bununla heba oldu.bir 13 yıl daha heba olmasın.ben üstüme düşen neyse onu yapmaya hazırım. Herkes yaşadığını bilir ,belli ki bu konuda sizinde kırılmışlıklarınız var..ama hayat kin güdecek geçmişle yaşayacak kadar uzun değil..Bu en çok kişinin kendisine zarar veriyor..belki yüklerimizden kurtulabilmek için biraz affedici olmalıyız.

Evet nevresim yün içi dışı hepsi yenilenir yıkanıp yaptırılacaktı.sasece yorgan değil çeyizlk birşeyler vardı.yerin dibine girmedim çünkü böyle bir şey yaşamadım daha önce.etradımda gördüklerimde her iki tarafta da üstüne düşeni yapıyor birbirlerine destek oluyorlardı.bşzde genelde hep akraba evliliği olduğu için herkes birbirinin huyunu suyunu bilirdi.ben ailede hem ilk evlenen hemde dışarıdan bir âileyle akraba ilişkileri kuran ilk kişiydim.yani gerçekten çok cahil kaldım bu konuda dediğiniz gibi eşimde benim tercihimdi ,bana da pek sorulmadı .büyükler üstlendi ama herşey elimize yüzümüze bulaştı.cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla kurulmuş derler ya.inanmazsımız belki ama tamda böyle yaşandı herşey..benden 5,6bsene sonra kız kardeşim evlendi.bende yapılan hataların hiç biri yapılmadı.herkes ders aldı yaşananlardan.kardeşim ve eşi süreci ikisi üstlendi kimseyi karıştırmadan kredi çekerek herşeyleeini kendileri yaptı ve kimseye söz hakkı tanımadıkar.doprusu buydu.ancak geçmişle yaşanmıyor ki.geçti elimde sadece bugünüm var ve bunu sevgiyle huzurla yaşamak istiyorum, her yapılan hatanın bana yüklenmesi yoruyor artık beni..

Bu söylediğiniz şeyler insanınnyapısında olur .mesela kereviz örnek vermişsiniz ama bizimkiler düşünmez ki böyle bir şey yani bunun bir değer ölçütü olduğunu karşısındakine iyi geleceğini düşünmezler bilmezler.ben söylerim yaparlar o zamn.ama herşeyi ön görüp tek tek söyleyemem li.bunu kendilerinin düşünmesi lazım.onlR düşünemiyorsa neden suçlusu ben oluyorum.onun için diyorummki bu insanlar böyle ,beklentini ona göre tut yada gidelim.gözümüz görmez kulağımız duymaz sende bu kadar takılmazsın.amastemiyor.sen onları yönlendirip yönetip benim istediğim kıvama getireceksin,ben kendimi değerli hissedeceğim öğrenecekler bunu yor.bu olmuyorsa bunun suçlusu sensin diyor.çocuğumuza sözümüz geçmiyor ben 65.70nyaşınsaki insanları nasıl değiştireyim nasıl söz geçireyim bana bunun yolunu söyleyin

Ama siz o hataları görüp düzeltmemişsiniz ki. Üzerine yenilerini eklemişsiniz. İyi niyetlisiniz, yumuşak mizaçlısınız anlıyorum ama hala hayatınızı yönetmeyi beceremiyorsunuz. Birileri ne derse onu yapıyor, diğeri başka bir şey deyince hop o tarafa dönüyorsunuz. Asıl mesele sizin birey olup eşinize de ailenize de hop durun orda bakalım ben bunu istiyorum, bu benim kocam benim çocuğum benim annem babam diyemiyor oluşunuz. Eşiniz rahatsız olduğunu söylüyor siz gidip ailenizle konuşuyorsunuz. Eşinizin rahatsız olduğunu görüp söylenmeden tepki vermiyorsunuz.

Bakın ben geçen sene daha sağlıklı diye elyaf yorgandan yün yorgana geçtim. Yüzü, yünü, dikimi bilmemneyi tanesi 140 liraya geldi sıfırdan yapılan yorgan bugünün parasıyla. Sizde iki yorgan var hadi yastık bilmemne bikaç şey daha olsun 500 ben fazla fazla yazayım 1000 lira olsun karşı taraftan istenecek bir miktar değil. Ayıp. Sonra diyorsunuz ki eşim aileme cimri diyor. Daha evlenmeden bununla karşılaşan adam ne desin ki başka?

Aileniz hiç mi insan içine çıkmadı. Yani bunları bilmiyor olmaları için izole bir hayatları olması gerek. Bir insan bir şeyi yemediğini, sevmediğini söylüyorsa tekrar tekrar burnuna dayanmaz. Adam tavuk yemiyorsa yemeğe çağırınca tavuk yapılmaz. 65-70 yaşındaki insanlar bunu bilmiyor ya da düşünemiyor olamazlar. Bu bilerek yapılan bişey, siz görmüyorsunuz sadece.

Eşiniz de inada bindirmiş olayı belli ki. Sizden bir ışık görmedikçe görmek için zorluyor sizi.

Ben sizin aileyi esimin ailesine benzettim.
Ve ben bunu evlendikten sonra anlar anlamaz uzaklastim.
Nadir gidiyorum çünkü anlaşmak imkansız bu tarz ailelerle.
Eşinizin orada kalma sebebi nedir?
Ben eşinize de hak vermiyorum sanki oraya zorla bağlamışlar gibi bahsetmis.
4 üniversite bitiren adam parasız gibi nasıl davranıyor işi de varmis bence vizyonu yok.

Ay şok oldum ailenize…
Nasıl iki yorgan parası istenir. Eşinizin ailenize ısınamaması o kadar normal ki…
Aileniz çok tuhaf bir aile, maddiyatçı duruyorlar gerçekten.
Şok oldum.
Benim ailem oğlumun doğumuna tam altın taktı, beşik aldı. Her gelişlerinde zıbın, takım fln aldı geldi mesela. Ama eş ailesi bir çeyrek taktılar geçtiler. Bunu ama kendi aramızda konuşsak dahi ne eşime ne ailesine duyurmadık. Eşimi neden mahçup edelim? Görmemişler bilememişler. Onlar öyle biliyordur belki de dedik geçtik. Doğumda eşimin ailesi bir hafta kaldılar. Kayınpeder gezer tozar ekmek almadan eve gelirdi. Babam çok garipserdi. Keza onlar eli kolu dolu gelip gel dünür bugün de dışarda yiyelim derken bir çay ısmarladı. Ama bunu da babam eşime asla duyurmadı hala bilmez. Neden bu tip maddi şeyleri eşime duyurup kıralım üzelim.
Çok ayıp yaptıkları.
Gerçekten çok ayıp.
Kusura bakmayın ama aileniz çok görgüsüzlükler etmiş

Tm bilerek yaptıklarını düşünelim.siz eşim olun ,benden hangi cümleyi duyarsanız yada hangi tavrı görürseniz içiniz soğur,yanında olduğumu hissedersiniz.

Benim ailem böyle yaptı diye zaten eşim 13 yıldır bana söylüyor duyuruyor.başka kimseye gerek kalmıyor ki.ben aileme nasıl diyim benim çocuğuma altın takmadınız yada şunu takmadınız yada takacaksınız gibi.yapmıyorlarsa bu onların ayıbı .herşey söyleye söyleye yaptırılmıyor.

Evet hayatımı yönetmeyi beceremedim.doğru tespit bu.bir uzmandan destek almaya başladım.inşallah bir ilerleme kaydederim.fikir ve görüşleriniz için tşk ederim.anahtar cümleyi yakaladım.elşmden geleni yapmaya çalışacağım.

Tm bilerek yaptıklarını düşünelim.siz eşim olun ,benden hangi cümleyi duyarsanız yada hangi tavrı görürseniz içiniz soğur,yanında olduğumu hissedersiniz.
Birkaç kez tekrarlanıp uyarılar dikkate alınmadıysa bir sonraki tekrarda “anne siz x’in tavuk yemediğini bildiğiniz halde neden hala bizi yemeğe çağırıp tavuk pişiriyorsunuz? Gerekirse bana söyleyin ben ayarlayayım yemekleri ama adamın burnuna tavuk dayayıp durmayın. Tekrarlanırsa o dakika evimize döneriz yemeğinizi yemeyiz” demeliydiniz. Tekrarlanırsa da o sofraya oturmadan evden çıkmalıydınız. Bunu evliliğinizin ilk yılında yapmış olmanız gerekirdi.

Gerçekten çok üzüldüm kocanızın durumuna. Umarım çok geç olmadan gerçek ailenizin eşiniz ve çocuklarınız olduğunu anlar, küçük kız çocuğu gibi ana baba himayesinde yaşamaktan vazgeçersiniz. Olan adamın 13 senesine olmuş gerçekten üzüldüm

Konu bu değil ki
Ailem böyle napayım diyip diyip kenara çekilmişsiniz. O yorgan parası olayını anneniz dediğinde yok artık üç kuruş için kalp kırmam anne sakın x duymasım diye önünü alacaktınız. Ailenize biraz sesiniz çıksın. Bu ne canım adamı içgüveysi aldık diye düşünüp eziyorlar. Siz de ses çıkarmadıkça iyice devam etmişler buna

Kesinlikle. 13 yılda adamı içgüveysi damat diye etiketlemişler istedikleri gibi dan dun davranıyorlar. Cahiller düşüncesizler meselesi değil ki bu adama değer vermiyorlar. Karısı da buna göz yumuyor.

Kesinlikle. 13 yılda adamı içgüveysi damat diye etiketlemişler istedikleri gibi dan dun davranıyorlar. Cahiller düşüncesizler meselesi değil ki bu adama değer vermiyorlar. Karısı da buna göz yumuyor.
Konu sahibi de diyor ki değer vermiyorlar napayım kocam da onları öyle kabul etsin. Hayatımda duyduğum en saçma düşünce. Adam biriktirmiş biriktirmiş inada bindirmiş artık mevzuyu. Aslında şu saatten sonra yapılan hiç bir şey adam açısından bir işe yaramayacak ama nasıl içerlediyse görmek istiyor işte.

Ayy esiniz "iç gelin"olmus,ay imdaaat bu neee
Tutun bir tarafindan cikin ayri eve,çökmüş posta naz ediyor,kardes sen isi bastan duzgun anlatsaydin ya,bu mesaji ilk mesaja ilistir.
İmdaaat yani, yangin var diye bağıracağım simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…