Biz evlendikten 2ay sonra babam beyin kanaması geçirdi,felç vurdu.1 yıl tedavi gördü.3 yıl sonra kansere yakalandı.mecburen emekli olmak zorunda kaldı.üst üste yaşadığım bu süreçlerde duygusal bakmış objektif olamamış olabilirm.ama bu süreçlerde sürekli ailen şöyle böyle sen böylesin,biz olamadın sözleri bile bitiriyordu beni.ben babama baktığımda evlatları için mücadele eden ,bir tek güzel gün görmemiş ,hayatı hep çalışmakla geçmiş yorgun bir savaşçı görüyorum.eşim gibi bakamıyorum veya baktığımda cimri bir adam görmüyorum.ben insanları bir kalemde silemiyorum yada ilk yanlışında gözden çıkaramıyorum.artılarına eksilerine gördüğüm iyiliklerini bakıyorum.tam tersi bir durumda olsaydık yine aynı mı düşünürdüm bilmiyorum. Ama çok huzursuzsam kesinlikle gitmek isterdim bunu biliyorum.benim çocuklarıma birley almıyorlar diye dede ve nineyi suçlar mıydım ,sanki verdikleri sevgiye ve değere bakardım.çocuklar maddiyatçı değildir.onlarla ne kasar illedğşnşze önem verirler.evimin anahtarını çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim edebilirim.eksileri görürken biraz artılarıda görmek dişe getirmek gerekmez mi.ben asla benim yaptıklarım yada tavrım tutumum doğru demedim.ben suçlu aramıyorum ki ,burada yüzlerce farklı kültürden farklı aile ve şehirden farklı yaşammtarzlarından ,eşlerinden tecrübeyle sabit konuşabilecek fikir verebilecek dışarıdan bir göz olabilecek insanlar olduğu için yazdım..Lincide yedim.sağlık olsun..ama yanlış bir bakış açısına sahip olduğumu farketmiş oldum.hepinizden Allah razı olsun..Bir şeylerin farkın varmama vesile oldunuz.keşkw elimde sihirli bir değnek olsada her şeyi geri alabilsem ama yok..eşimle defalarca konuştum ayrılmak mı istiyorsun 13 yıldır aynı şeyleri dinliyorum dedim .Bu bize zarar veriyor artık benimde psikolojim bozuldu ne olur gidelim yada gel uzmandan destek alalım dedim.sen değişmez sin yapında yok bu senin sucun değil senin yapında yok. Böyle götüreceğiz işte dedi.gerçwkten ayrılalım dese bu kafar canım acımaz Dı.çok zor bir şey mi istiyorum çaresizliğimi görmemesi beni ayrıca üzüyor.üstüne bana seni bir kadın olarak göremiyorum gözümde annesin dedi.benim kalbim yok mu ben kırılmıyor muyum,ama bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorum çaba harcamaya uğraşıyorum.dönüp dolaşıp suçlanmak çok kötü bir his.insana kendi değersiz ve suçlu hissettiriyor..hazmedemediği aşamadığı şeyler için beni bu şekilde cezalandırması benim içimi acıtıyor..Bu da böyle bir imtihan..Allah hiç birinize yaşatmasın..ne yapayım şu an çaresizim..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..
O kadar pasifsiniz ki ne eşinize ne ailenize resti çekebiliyorsunuz. Geçin karşısına “ben hatamı anladım, elimden geldiğince düzeltiyorum. Ama sen bu şekilde devam edeceksen ben buna tahammül etmeyeceğim. Ya eski defterleri açmaktan vazgeçer bana koca olursun ya da herkes kendi yoluna çocuklarını haftada bir görürsün. Ben bu muameleye katlanmak zorunda değilim” diye bir konuşma yapsanız hayatınızdaki herşey eşinizle ya da eşiniz olmadan yoluna girecek. Siz ise hala çabalamaktan bahsediyorsunuz.Biz evlendikten 2ay sonra babam beyin kanaması geçirdi,felç vurdu.1 yıl tedavi gördü.3 yıl sonra kansere yakalandı.mecburen emekli olmak zorunda kaldı.üst üste yaşadığım bu süreçlerde duygusal bakmış objektif olamamış olabilirm.ama bu süreçlerde sürekli ailen şöyle böyle sen böylesin,biz olamadın sözleri bile bitiriyordu beni.ben babama baktığımda evlatları için mücadele eden ,bir tek güzel gün görmemiş ,hayatı hep çalışmakla geçmiş yorgun bir savaşçı görüyorum.eşim gibi bakamıyorum veya baktığımda cimri bir adam görmüyorum.ben insanları bir kalemde silemiyorum yada ilk yanlışında gözden çıkaramıyorum.artılarına eksilerine gördüğüm iyiliklerini bakıyorum.tam tersi bir durumda olsaydık yine aynı mı düşünürdüm bilmiyorum. Ama çok huzursuzsam kesinlikle gitmek isterdim bunu biliyorum.benim çocuklarıma birley almıyorlar diye dede ve nineyi suçlar mıydım ,sanki verdikleri sevgiye ve değere bakardım.çocuklar maddiyatçı değildir.onlarla ne kasar illedğşnşze önem verirler.evimin anahtarını çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim edebilirim.eksileri görürken biraz artılarıda görmek dişe getirmek gerekmez mi.ben asla benim yaptıklarım yada tavrım tutumum doğru demedim.ben suçlu aramıyorum ki ,burada yüzlerce farklı kültürden farklı aile ve şehirden farklı yaşammtarzlarından ,eşlerinden tecrübeyle sabit konuşabilecek fikir verebilecek dışarıdan bir göz olabilecek insanlar olduğu için yazdım..Lincide yedim.sağlık olsun..ama yanlış bir bakış açısına sahip olduğumu farketmiş oldum.hepinizden Allah razı olsun..Bir şeylerin farkın varmama vesile oldunuz.keşkw elimde sihirli bir değnek olsada her şeyi geri alabilsem ama yok..eşimle defalarca konuştum ayrılmak mı istiyorsun 13 yıldır aynı şeyleri dinliyorum dedim .Bu bize zarar veriyor artık benimde psikolojim bozuldu ne olur gidelim yada gel uzmandan destek alalım dedim.sen değişmez sin yapında yok bu senin sucun değil senin yapında yok. Böyle götüreceğiz işte dedi.gerçwkten ayrılalım dese bu kafar canım acımaz Dı.çok zor bir şey mi istiyorum çaresizliğimi görmemesi beni ayrıca üzüyor.üstüne bana seni bir kadın olarak göremiyorum gözümde annesin dedi.benim kalbim yok mu ben kırılmıyor muyum,ama bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorum çaba harcamaya uğraşıyorum.dönüp dolaşıp suçlanmak çok kötü bir his.insana kendi değersiz ve suçlu hissettiriyor..hazmedemediği aşamadığı şeyler için beni bu şekilde cezalandırması benim içimi acıtıyor..Bu da böyle bir imtihan..Allah hiç birinize yaşatmasın..ne yapayım şu an çaresizim..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..
iyi olmak istiyorsa eşiniz mecbur çıkacak bu konuda çok haksızBen gitmek istememe nedenini ekonomik sıkıntı yaşamaktan korktuğu için olduğunu düşünüyorum, bunu hiç dile getirmedi,esip gürlüyor ama ,İstanbulda kiralar iyi bir ev isyorsan 3 binden başlıyor.2 çocuk okulları servisleri.kşra vermek zor gelecek.evşmşz var oraya gidelim dedim taksitlerini ödüyoruz.site içi olduğu için aidatı vs var.oranın kirasını alıp başka yerden tutalım dedim.hiç bir şey demedi.söyleniyor ama içten içe gitmek istemiyor sanki ,görümcemler bu durumları biliyorlar.laf arasında şöyle birşey geçti abim ancak oradan kşralarfan birini Baban sana verip destek olursa çıkar dedi.öyle düşünüyorum ben dedi.ben de ben babama bana kıranın tekini ver nasıldyim ,kaç sene burda oturduk alan adam baksın demez mi dedim.kaynanmds olmaz öyle zaten söylenmez dedi.
Ben anne babanızda evliliğinizi tehlikeye sokacak kadar büyük bir problem göremedim. Hataları elbette var ama hayati şeyler değil. Koskoca insanlar yeri gelmiş özürde dilemiş, daha ne yapacaklardı?Biz evlendikten 2ay sonra babam beyin kanaması geçirdi,felç vurdu.1 yıl tedavi gördü.3 yıl sonra kansere yakalandı.mecburen emekli olmak zorunda kaldı.üst üste yaşadığım bu süreçlerde duygusal bakmış objektif olamamış olabilirm.ama bu süreçlerde sürekli ailen şöyle böyle sen böylesin,biz olamadın sözleri bile bitiriyordu beni.ben babama baktığımda evlatları için mücadele eden ,bir tek güzel gün görmemiş ,hayatı hep çalışmakla geçmiş yorgun bir savaşçı görüyorum.eşim gibi bakamıyorum veya baktığımda cimri bir adam görmüyorum.ben insanları bir kalemde silemiyorum yada ilk yanlışında gözden çıkaramıyorum.artılarına eksilerine gördüğüm iyiliklerini bakıyorum.tam tersi bir durumda olsaydık yine aynı mı düşünürdüm bilmiyorum. Ama çok huzursuzsam kesinlikle gitmek isterdim bunu biliyorum.benim çocuklarıma birley almıyorlar diye dede ve nineyi suçlar mıydım ,sanki verdikleri sevgiye ve değere bakardım.çocuklar maddiyatçı değildir.onlarla ne kasar illedğşnşze önem verirler.evimin anahtarını çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim edebilirim.eksileri görürken biraz artılarıda görmek dişe getirmek gerekmez mi.ben asla benim yaptıklarım yada tavrım tutumum doğru demedim.ben suçlu aramıyorum ki ,burada yüzlerce farklı kültürden farklı aile ve şehirden farklı yaşammtarzlarından ,eşlerinden tecrübeyle sabit konuşabilecek fikir verebilecek dışarıdan bir göz olabilecek insanlar olduğu için yazdım..Lincide yedim.sağlık olsun..ama yanlış bir bakış açısına sahip olduğumu farketmiş oldum.hepinizden Allah razı olsun..Bir şeylerin farkın varmama vesile oldunuz.keşkw elimde sihirli bir değnek olsada her şeyi geri alabilsem ama yok..eşimle defalarca konuştum ayrılmak mı istiyorsun 13 yıldır aynı şeyleri dinliyorum dedim .Bu bize zarar veriyor artık benimde psikolojim bozuldu ne olur gidelim yada gel uzmandan destek alalım dedim.sen değişmez sin yapında yok bu senin sucun değil senin yapında yok. Böyle götüreceğiz işte dedi.gerçwkten ayrılalım dese bu kafar canım acımaz Dı.çok zor bir şey mi istiyorum çaresizliğimi görmemesi beni ayrıca üzüyor.üstüne bana seni bir kadın olarak göremiyorum gözümde annesin dedi.benim kalbim yok mu ben kırılmıyor muyum,ama bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorum çaba harcamaya uğraşıyorum.dönüp dolaşıp suçlanmak çok kötü bir his.insana kendi değersiz ve suçlu hissettiriyor..hazmedemediği aşamadığı şeyler için beni bu şekilde cezalandırması benim içimi acıtıyor..Bu da böyle bir imtihan..Allah hiç birinize yaşatmasın..ne yapayım şu an çaresizim..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..
Eşinizin beğenmediği cimri dediği babanız kendi evini yapmış, üstüne evlatlarına da yapmış oturtmuş içine.Ben gitmek istememe nedenini ekonomik sıkıntı yaşamaktan korktuğu için olduğunu düşünüyorum, bunu hiç dile getirmedi,esip gürlüyor ama ,İstanbulda kiralar iyi bir ev isyorsan 3 binden başlıyor.2 çocuk okulları servisleri.kşra vermek zor gelecek.evşmşz var oraya gidelim dedim taksitlerini ödüyoruz.site içi olduğu için aidatı vs var.oranın kirasını alıp başka yerden tutalım dedim.hiç bir şey demedi.söyleniyor ama içten içe gitmek istemiyor sanki ,görümcemler bu durumları biliyorlar.laf arasında şöyle birşey geçti abim ancak oradan kşralarfan birini Baban sana verip destek olursa çıkar dedi.öyle düşünüyorum ben dedi.ben de ben babama bana kıranın tekini ver nasıldyim ,kaç sene burda oturduk alan adam baksın demez mi dedim.kaynanmds olmaz öyle zaten söylenmez dedi.
demın konuya bakım dedım ne oldu ne bıttı
konunun ılk acılıs konusmasıyla konu sahıbının son anlattıkları taban tabana zıt
ılk anlatımınde yuzde yuz aılesı haksızken
sımdı yuzde yuz esı haksız
gelen yorumlara gore neden anormal bır hıkaye degısımı oldu onu da anlamadım
konunun en basında esım aıleme xx yaptı o yuzden sanırım aılemın boyle davrandıklarını dusunuyorum ıkısının arasında kaldım seklınde olsa bambaska yazardık
ben en cok konu sahıbıne sasırıyorum kendı yasadıklarına bıle dogru yerden bakıp aktaramıyor
kesınlıkle aıle terapıstıne gıdın. baska carenız yok.
Eşiniz baştan sona haklı ama madem bu kadar rahatsız bir zahmet kirasını ödeyeceği bir eve taşınsın. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor işte.Mesela,ben doğum yaptım tek torunlarına birşey takmDlar ,eşim hasta okduğunda onu değşl beni arayıp soruyorlar,iletişimler benim üzerimden,fıtığı vardı babamlara yardım ediyordu tuğla taşımaya,kimsenin aklına gelmemiş seninn fıtığın var drmek,bende dememişim.kız kardeşim eşine çok taşıma demiş.evde çocklar sırtına çıjarkn aklıma geliyormuş fıtığı ,babama yardım ederken gelmiyormuş.kendisi tavuk sevmez bunu bildikleri halde sürekli beni tavuk yemeye çağırıyorlar,et yada köfte yapıp bunu da senin için yaptık demiyorlar diyor.veya yukarı yemek gönderfiklerinde kızım bunu senin için getirdik diyorlar.buna benzer o kadar çok şey sayabilirim ki.sende bunlara tepkini koymuyorsun diye kızıyor bana.benim oğlum ablamı korkutmuş refleksle oda küfür etmiş.çocuk hepimiz içinde teyzem bana böyle söyledi dedi.onun üzerine babam bir hikaye anlatıp teyzeni korkutma insan korkudan ölür dedi.oğlumda ne dedin dede anlamdımmki dedi.eşim dayanamadı konuyu kapatıyor oğlum dedi,ablam yanlışlıkla ağzımdan çıktı vs demek yerine kapatılacak bir şey yok dedi.ortam buz gibi olunca bende oğlum teyzeni korkutma dedim.sonra kalktık eşim benim tepki vermememe çok bozulmuş.son olayımızda da kızkardeşim eşim be çocuklar parka gitmiştik.sonra eşim büyük oğlumun ve benim çok duygusal olduğumu hakkımızı savunamadığımızı falan söyledi.azıcık üzerlerine gitsen ağızlarını açıp kendilerini ifade edemiyorlar falan dedi.bunun üzerine kızkardeşim sen çok ağır konuşuyorsun çok baskı yapıyorsun drdi ve ağlamaya başladı.bende kötü oldum ve ağlamaya başladım.eşim dediki ne oldu size ne söyledim şimde ben söylesene ben sana baskı mı yapıyorum dedi.bende birşey demedim.bunun üzerine olay büyüdü.eve geldik tartışma devam etti .sen kardeşinş susturamadın öyle bşr şey yok diyemedin vs diye.
Tmm da eşiniz neden ısrarla orada kalıyorAralarda kaçırmış olabilirsiniz ailemin büyük olarak eşimi içlerine alamayışı,veya sende bizdensin ailedensin msjını ona geçirememeleri ve bunu da bir takım hareketleriyle bilerek veya bilmeyerek yansımaları,eşimin zor bir karakter ve çok alıngan olucu,ince detaylara takılması karşılıklı sevgi depolarını besleyemediler veya dolduramadılar..Bende üstüme düşeni yapamadım.bu sefer en ufak şey batar,buluttan nem kapılır oldu.dedim ya mutlak iyi yada kötü yok..aslında kimse art niyetli değil,sadece empati yapamadılar ve biz diliyle konuşamadıkar.
Sizi omuzlarınızdan tutup suçlu falan değilsin diye sallayasım geldi. Bunca yazılandan bunu mu çıkarttınız gerçekten.Belkide o kadar suçlanmışımdır ki ,hatayı sadece kendimde görmüşümdür..anlattıklarının hepsi yaşandı,zıtlıktaki alakası yok..mutlak iyi yada mutlak kötü var mı.Ben tarafsızca hislerimi yaşadıklarımı,bakış açımı,eşimin ve aile üyelerimin karakterlerini ortaya koymaya çalıştım.daha öncede söyledim suçlu aramıyorum çünkü bir tane var o da benim.damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış,ne kadar söylesem anlatsam burada ki bazı arkadaşlara garip,kimine saçma,kimine abartı gelecek..2 çocuğum var.babalarına çok düşkündür,bende eşimi seviyorum.elbette ki yuvam bozulmasın diye çabalıyorum.eşim belki biriktidjleirnden belki zor bir karakter olduğundan belkide suçlaması kolay geldiğinden bütün çabayı benden bekliyor.ne yapayım ,çekip gitmeyi bende biliyorum..ama o burada yazılan söylenilen ahkam kesilen kadar kolay olmuyor..omuzlarımda ki yük yeterince ağır zaten..fikirlerinizi almak başka bir pencereden bakmak istedim.
Bende de ayni moktan bir koca mevcut bizde 13 yıllık evlilik.Yakın olduğumuzda beklentiler çok fazla artıyor.benim şahsen kimseden beklentim yok.halaları niye bir şey almıyor ,yada babanne.veya bende tek gelinim bana birden yapmıyorlar gibi..dile bile getirmem..kimsenin böyle bir mecburiyeti yok.yapılırsa tabi ki insanın ruhu okşayıp,bu tür jestler birlikteliğide güzel kılar..ailem bana ev vermiş kira vermiyorum,ista bul GB bir şehirde bu çok büyük bir nimet. Cimrilikle suçladığı ailem aslında her ay bana 2,3 bin lira destek oluyor.bugün ev alabildiysk arabamız varsa bunda onlarında payı var.ama eşim öyle düşünmüyor.bu bir lütuf değil,tabiki çocuğuna verecek,vermemsi ayıp zaten diyor.biz kısıp yine evimizi arabamızı alır mışız.ben kendini kötü hissetmesin diye evle ilgili konuşma yapmam pek.ama ailem şöyle bakıyor. Biz onları ev verdik.birlik beraberlik olsun dedik.ihyacımız olduğunda onlar bize biz onlara destek olalım bizim oğlumuz yok ,damarlar oğlumuz olsun dedik ama olmadı.mesela hastaneye gidecekler eşim arabayla bıraksın istiyorlar.direk eşime söylediklerinde yapıyor.ama ben söylersem başlıyor taksiyle gitsinler,azıcık ellerini ceplerine atsınlar,bu yaklaşımı bildiğim için söylemek bile istemiyorum. Şunu da söylemem lazım birden bu duruma gelmedi her sene üstüne birşey katarak çoğaldı.dönüp dolaşıp aynı yere çıktı.aidiyet hissedemedim,samimiyetlerine inanmıyorum,tek dostum duvarlar,böyle olmasının sebebi de sensin.
Ama canim biz diliyle konusmak derken,benim annem babam bile evlatlarına biz diliyle konusamadi,bizi kimseye muhtac etmediler ama evde ne karar alirken fikir alir,ne de soyledigimizi ka'le alirlardi.Aralarda kaçırmış olabilirsiniz ailemin büyük olarak eşimi içlerine alamayışı,veya sende bizdensin ailedensin msjını ona geçirememeleri ve bunu da bir takım hareketleriyle bilerek veya bilmeyerek yansımaları,eşimin zor bir karakter ve çok alıngan olucu,ince detaylara takılması karşılıklı sevgi depolarını besleyemediler veya dolduramadılar..Bende üstüme düşeni yapamadım.bu sefer en ufak şey batar,buluttan nem kapılır oldu.dedim ya mutlak iyi yada kötü yok..aslında kimse art niyetli değil,sadece empati yapamadılar ve biz diliyle konuşamadıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?