- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Yorgan parasi neymis,gozumden kacmisKonu bu değil ki
Ailem böyle napayım diyip diyip kenara çekilmişsiniz. O yorgan parası olayını anneniz dediğinde yok artık üç kuruş için kalp kırmam anne sakın x duymasım diye önünü alacaktınız. Ailenize biraz sesiniz çıksın. Bu ne canım adamı içgüveysi aldık diye düşünüp eziyorlar. Siz de ses çıkarmadıkça iyice devam etmişler buna
Adamın bekar evinden gelen yorganları yıkatmak için kayınvalideyi arayıp parasını istemiş annesi.Yorgan parasi neymis,gozumden kacmis
Eşinize acıdım, ordan taşının ve bir zahmet değişin, genelde kadınlar o hale düşer ama burada erkek aile de gelin olmuş resmenArkadaşlar bir kaç başlık halinde derdimi anlatmaya çalışayım.Ben 13 yıldır evliyim.2 çocuğum var,eşimin burda kimsesi olmadığı için bizim aile binamızda kendi ailemle altlı üstlü oturuyoruz.
En büyük sıkıntım eşimin benim tutumumu beğenmemesi.ona göre ben hiç çıkamadım ailemden.biz olamadık.çocuklar ve o ayrı bir aile,ben alt kattanım.şöyle söyleyim onu gelin gibi düşünün,hani bu aileye girmiş.bir şekilde çatışmlr yaşanmış,ben onun yanında yer almamışım.Eşimi çok seviyorum ama böyle dsvrandığımı iş işten geçtikten sonra anlıyorum ve çok üzülüyorum.en son boşanmanın eşiğinden döndüğümüz olaylar yasadık.ama onlar eşimde kırılma noktası oldu sanki.aramıza bir duvar ördü,sessizliğe ve yalnızlığa gömüldü.konuşamıyoruz.özel hayatımız yok.konuyu açsam beni suçluyor,sen değişmiyorsun,yapında yok biz olamıyorsun,gibi gibi bir sürü cümleler kuruyor...taşınma olayını çok konuştuk ama sorun burda oturmak değil,senin tutumun diyor.sen böyle oldukça benim yada çocuklrın arkasında duramadıkça hakkımızı savunamadıkça değişen bir şey olmsyacak diyor.kimseyi kırnamak için suya sabuna dokunmayıp kendini çekiyorsun,bizi karşı karşıya getiriyorsun.çok güzel bir aile olabilirdik ama sen beceremedin diyor.Bu süreçten o kadar yoruldum ki,gerçrkten kimseyi kırmak üzmek istemiyorum ama durum daha kötüye gidiyor.Eşim beni cezalandırıyor ve yokmuşum gibi davranıyor.Bunca yıl geçti,grçmişi geri getiremem yada düzeltemrm.Ama bu saatten sonra algısını ve düşüncesini değiştirmek için ne yapabilirim,nasıl bir yol yöntrm izleyim.Fikirlerinizi bekliyorum..
Gelin olsa kvde gelmedn gitmedin yapar huzuru bozar da,damada napıyorlar nerde görüyorlarda karsı karsıya geliyorlar yahu.Arkadaşlar bir kaç başlık halinde derdimi anlatmaya çalışayım.Ben 13 yıldır evliyim.2 çocuğum var,eşimin burda kimsesi olmadığı için bizim aile binamızda kendi ailemle altlı üstlü oturuyoruz.
En büyük sıkıntım eşimin benim tutumumu beğenmemesi.ona göre ben hiç çıkamadım ailemden.biz olamadık.çocuklar ve o ayrı bir aile,ben alt kattanım.şöyle söyleyim onu gelin gibi düşünün,hani bu aileye girmiş.bir şekilde çatışmlr yaşanmış,ben onun yanında yer almamışım.Eşimi çok seviyorum ama böyle dsvrandığımı iş işten geçtikten sonra anlıyorum ve çok üzülüyorum.en son boşanmanın eşiğinden döndüğümüz olaylar yasadık.ama onlar eşimde kırılma noktası oldu sanki.aramıza bir duvar ördü,sessizliğe ve yalnızlığa gömüldü.konuşamıyoruz.özel hayatımız yok.konuyu açsam beni suçluyor,sen değişmiyorsun,yapında yok biz olamıyorsun,gibi gibi bir sürü cümleler kuruyor...taşınma olayını çok konuştuk ama sorun burda oturmak değil,senin tutumun diyor.sen böyle oldukça benim yada çocuklrın arkasında duramadıkça hakkımızı savunamadıkça değişen bir şey olmsyacak diyor.kimseyi kırnamak için suya sabuna dokunmayıp kendini çekiyorsun,bizi karşı karşıya getiriyorsun.çok güzel bir aile olabilirdik ama sen beceremedin diyor.Bu süreçten o kadar yoruldum ki,gerçrkten kimseyi kırmak üzmek istemiyorum ama durum daha kötüye gidiyor.Eşim beni cezalandırıyor ve yokmuşum gibi davranıyor.Bunca yıl geçti,grçmişi geri getiremem yada düzeltemrm.Ama bu saatten sonra algısını ve düşüncesini değiştirmek için ne yapabilirim,nasıl bir yol yöntrm izleyim.Fikirlerinizi bekliyorum..
Okudum:/Adamın bekar evinden gelen yorganları yıkatmak için kayınvalideyi arayıp parasını istemiş annesi.
Evet,esi zorluyor,ama haksizlik ediyor.Aileniz hiç mi insan içine çıkmadı. Yani bunları bilmiyor olmaları için izole bir hayatları olması gerek. Bir insan bir şeyi yemediğini, sevmediğini söylüyorsa tekrar tekrar burnuna dayanmaz. Adam tavuk yemiyorsa yemeğe çağırınca tavuk yapılmaz. 65-70 yaşındaki insanlar bunu bilmiyor ya da düşünemiyor olamazlar. Bu bilerek yapılan bişey, siz görmüyorsunuz sadece.
Eşiniz de inada bindirmiş olayı belli ki. Sizden bir ışık görmedikçe görmek için zorluyor sizi.
ama sizin umursamadıklarınız boşvermişlikleriniz eşiniz için geçerli değil siz onlardda böyle böyle kabul et deyip umursamadıkça eşiniz iyice kinlenmiş bu artık onların aralarında bir savaş halini almış konu sahibi 13 yıl bu sorun çözülmemiş ve eşiniz sizinkilerle resmen itişiyor artıkBen eşim kötü demedim,sadece mizaç ve yapı olarak biraz zor bir insan..elbette ki haklı tarafları var.en önemlisi ben eşimi seviyorum.siz bağcıyı dövmek istiyor gibisiniz..ben burda insanların kişisel özelliklerinde anlatmaya çalıştım ki kafanızda ona göre şekillendirin diye.burada kötü taraf yok.art niyet yok..sadece beklentiler ,kültür,yetişme şekli,aile yapıları,gibi farklılıkların çatışması var.zaten aksi bir şey olsaydı ,buraya yazmaya gerek duymazdım.zaten elle tutulur bir tarafı yok diyip ayrılırdım.Herkesin olaylara verdiği tepkiler farklı olabilir.ben onu anlamaya empati yapmaya çalışıyorum.aynısını eşimden de bekliyorum. Zaten çok zor bir süreç geçiriyorum..benim niyetim deveyi gitmek diyardan gitmek değil..ama deveyi güderken kimse kırmak üzmek istemiyorum. Aradığım tek şey huzur ve mutluluk.çok zor şeyler mi istiyorum.hayatı birbiririmize kolaylaştıralım ,yaşadığımız kadar yaşayacağımız belli değil.en fazla 5,10 sene sonra ağrılarının başlayacak hastalıklar çıkacak çocuklar büyüyecek.bu günleri güzel geçirelimstiyorum.ona hakkını teslim ediyorum ,ama kimseyi değiştiremiyorum.ben değişeyim,bakış açık değişsin istiyorum.ben kimseyi zorla tutmuyorum.karşımdaki 50sine merdiven dayamış bir adam.gitmeksterse en tabii hakkı.onu durdurmam.demekki kendi istemiyor gitmeyi.ama o zamanda istiyorum ki bana biraz destek olsun birlikte toparlayalım bu yuvayı.o onu dedi bu bunu yaptı.bşz bu çağı çoktan geçtik.13 yıl bununla heba oldu.bir 13 yıl daha heba olmasın.ben üstüme düşen neyse onu yapmaya hazırım. Herkes yaşadığını bilir ,belli ki bu konuda sizinde kırılmışlıklarınız var..ama hayat kin güdecek geçmişle yaşayacak kadar uzun değil..Bu en çok kişinin kendisine zarar veriyor..belki yüklerimizden kurtulabilmek için biraz affedici olmalıyız.
Hayır para isteme olmadı,yanlış anlaşılma olmasın ne yapacağız nasıl olacak gibilerinden sordu.bunlarımı kullanacaklar yeni mi yapılacak.bunlar yıkanmak yaptırılacak temizlensin yünlrri havalandırılcak falan dedi.kaynnmda tm nasıl biliyorsanız öyle yapın siz ben anlamıyorum oğluma söyleyin dedi.eşmde yorgancıya yaptırmaya uğraşmasın kendi yapsın benim param yok şimdi dedi.sonuö olarak zaten annm yaptı.Adamın bekar evinden gelen yorganları yıkatmak için kayınvalideyi arayıp parasını istemiş annesi.
Evet,esi zorluyor,ama haksizlik ediyor.
Tutsun ki esi aile duskunu,es ailesi densiz.
İnsan uzaklasmak istemez mi o ortamdan.
Ki bir erkek normalde firsat kollar uzaklasmak icin,bu da ona iyi bir firsattir.
Sen ben olayina dokmus isi,gel biz gidelim dese konu sahibi coktan razi,basi dinlenecek en azindan..
Evet,esi zorluyor,ama haksizlik ediyor.
Tutsun ki esi aile duskunu,es ailesi densiz.
İnsan uzaklasmak istemez mi o ortamdan.
Ki bir erkek normalde firsat kollar uzaklasmak icin,bu da ona iyi bir firsattir.
Sen ben olayina dokmus isi,gel biz gidelim dese konu sahibi coktan razi,basi dinlenecek en azindan..
Eşiniz de pozitif şeyleri hiç görmüyor ama yıllardır kira vermeden oturmuş evlerinde. O sagolsunlar diyor mu ablaBenim ailem böyle yaptı diye zaten eşim 13 yıldır bana söylüyor duyuruyor.başka kimseye gerek kalmıyor ki.ben aileme nasıl diyim benim çocuğuma altın takmadınız yada şunu takmadınız yada takacaksınız gibi.yapmıyorlarsa bu onların ayıbı .herşey söyleye söyleye yaptırılmıyor.
Evet belki de öyle.art niyet yok yapılan hiç bir şeyde ama bakıldığında hep bir hüsran ve kırılmıştır.dediğinşz gibi bende bu ailenin içinde büyüdüğüm için farkedemiyorum ,bana da normal geliyor demek.bizim düğün orgnzasyonmz rezaletti.ben yeni işe girmiştim.eşim çalışıyor.ailesi Erzurum'a burda kimsesi yok.alışvriş çeyiz vs işlemler var ,bazı adetler var.yatak yorgan yapılacak mesela en basit ,kynnm eşime 2 yorgan vermiş eşim bekar evimde kalıyordu.yorganlar kirlenmiş,yıkanmak yeniden yapılacak,annem bunları nasıl halledeceğiz parasını versin gelmiyorsa ben hallettireyim dedi.kynnama söyledik ,topu eşime attı.eşim benim param yok dedi.bunları annme yaptı ama söylene söylene.kız mı evlendriyorum oğlan mı bilemedim.biri gelip destek olmuyor,vs diye.yani onların yapacağı bir kaç şeyleri annme üstlendi.bu arada her gelen bir laf ediyormuş.ediyormuş.âilesinden kimse yok mu niye hep siz yapıyorsunuz.parasını bari yollasınlar vs diye.düğün için biz burda düğün yapmayız Erzurum'a yapacağız siz burda ne yaparsanız yapın dediler.babamda benim çevrem burda ben burda düğün yaparım.salon masrafını takılanların öderim dedi.tm dediler.düğün zamanı geldiler 1 hafta önce .8.,10 kişi.annmelerde yatıp kalktılar,yeme içmeyi annelerde yapın gündüz yukarıda benim oturacağım evde gün geçirdiler.bizlerde böyle olmaz,gittiğin eve yük olmamak için bireyler alırsın veya yardımcı okursun. Bu bizimkilere değişik geldi .işte o şeker muhabbeti bu süreçlerin içinde yaşandı.burda düğün yaptık.babam salon orasını takılanların alıp gerisini eşime verdi eşim ,buna karşı çıktı.o paraya bizim hakkımız dedi.mevzu uzamasın diye babam en sonunda dedi ki tm siz ev alırken yardım edicem vermem bu parayı.aslında baştan söylemişti ama kaynnm tm demişti sonra öyle anlamadım ben dedi.aynı gün Erzuruma döndüler uçakla.ben kaldım burda.1 hafta sonra orada düğün olacak.düğüne 2 gün kala babam bir minibüs kiraladı ve gidenleri toparlayıp Erzuruma yola çıktık.bunları babam karşıladı .Yani herkes işine geldiği gibi davrandı ne diyim
Çocukların düzeni var diyor.brn ısrar edince kızıyor bizimkilerin istediğini düşünerek tamam girdim gelmem gitmem çocukları göndermem beni evle tutamazlar.bu bana lütuf değil onlara lütuf.kızlarını ayırma fım yanlarından bana tik etmeleri gerekirken kafa dağından lar bağışlamış gibiler.gideeiz ne ölüme ne ölülerine diyip bağırıp çağırıp duruyor.sonra evle alakalı değil bizimki gönül uzaklığı diyor.bçr türlü çıkamıyoruz ya.bizi de zorla tutam yok ,bugün gitsek 3 bine kiraya gider ev.bzimkilerin dediği nerede iyi mutlu olacaksınız onu yağın.gidin diyoruz gitmek istiyorsanız tutmuyoruz hayat sizin diyorlar.Eşiniz ısrarla niye orda kalmak istiyor?
Bunu aciklamadiniz.
Niye ayrı bir yere taşınmiyor?
Eşiniz de değişik.Çocukların düzeni var diyor.brn ısrar edince kızıyor bizimkilerin istediğini düşünerek tamam girdim gelmem gitmem çocukları göndermem beni evle tutamazlar.bu bana lütuf değil onlara lütuf.kızlarını ayırma fım yanlarından bana tik etmeleri gerekirken kafa dağından lar bağışlamış gibiler.gideeiz ne ölüme ne ölülerine diyip bağırıp çağırıp duruyor.sonra evle alakalı değil bizimki gönül uzaklığı diyor.bçr türlü çıkamıyoruz ya.bizi de zorla tutam yok ,bugün gitsek 3 bine kiraya gider ev.bzimkilerin dediği nerede iyi mutlu olacaksınız onu yağın.gidin diyoruz gitmek istiyorsanız tutmuyoruz hayat sizin diyorlar.
sadece çok inatçı,geçmişle yaşıyor.kabul etmesede nefsi davranıyor.halbu ki dese ki gel canım sende üzülme çok yıprandın.ayrı bir eve çıkalım.bu zamana kafar olanlar içinde helalleşelim.birbşrimşze haklarınız geçmiştir.ben sevmesem bile senin ailen çocukların dedesi ninesi teyzesi.bşrde böyle deneyelim belki daha iyi olur dese ben dünden razıyım.ama inatlaşarak onları yola getirme çabasında çözümüde benden bekliyor.bana hakkımı ver diyor yani,benim değerli olduğumu hissettir bunu öğrenmek zorundasın,yoksa beni sevdiğini söyleme inandırı gelmiyor diyor.bana söylem değil eylem lazım diyorEşiniz de değişik.
Zorla oraya kimse yerleştirmedi onu.sadece çok inatçı,geçmişle yaşıyor.kabul etmesede nefsi davranıyor.halbu ki dese ki gel canım sende üzülme çok yıprandın.ayrı bir eve çıkalım.bu zamana kafar olanlar içinde helalleşelim.birbşrimşze haklarınız geçmiştir.ben sevmesem bile senin ailen çocukların dedesi ninesi teyzesi.bşrde böyle deneyelim belki daha iyi olur dese ben dünden razıyım.ama inatlaşarak onları yola getirme çabasında çözümüde benden bekliyor.bana hakkımı ver diyor yani,benim değerli olduğumu hissettir bunu öğrenmek zorundasın,yoksa beni sevdiğini söyleme inandırı gelmiyor diyor.bana söylem değil eylem lazım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?