El birliğiyle benim tutumumu nasıl değiştireceğimi öğretin arkadaşlar,lütfen!

Yorgan parasi neymis,gozumden kacmis

Eşinize acıdım, ordan taşının ve bir zahmet değişin, genelde kadınlar o hale düşer ama burada erkek aile de gelin olmuş resmen yazık valla adama ...

Gelin olsa kvde gelmedn gitmedin yapar huzuru bozar da,damada napıyorlar nerde görüyorlarda karsı karsıya geliyorlar yahu.
Ayrıca herhdle aileniz cıksın gitsin istiyo evden ?
Anlamadım rahatsızsa tasınsın.
Ev almak kira vermek zor geliyoır ama hanımı suclamak kolay.
kocanızda iyi niyet göremedim ben.

Adamın bekar evinden gelen yorganları yıkatmak için kayınvalideyi arayıp parasını istemiş annesi.
Okudum:/
Ya bolgesel farkliliklar torpulenmeli,yakisan davranis yonunden bakilmali artik en azindan su gunumuzde.
Aileler erzurumlu sanirim,oyle yazmıştı konu sahibi.
Onlarda bu is guc gösterisine dönüşüyor biraz,ben kina gecesi dağıtılan kuruyemiste ucuz bir cesitte var diye birbirine girmis sulale biliyorum,Erzurumlular o kuruyemisi gelinlikten bile ustun tutuyor,ornegin,hic birseyim gonlume gore olmadı ama kina cerezim coook guzeldi yaa diyen gelinler var.
Bolgeden bagimsiz,kim neredeyse insaf ve nezaket cizgilerine cekilmeli sınırlar..

Evet,esi zorluyor,ama haksizlik ediyor.
Tutsun ki esi aile duskunu,es ailesi densiz.
İnsan uzaklasmak istemez mi o ortamdan.
Ki bir erkek normalde firsat kollar uzaklasmak icin,bu da ona iyi bir firsattir.
Sen ben olayina dokmus isi,gel biz gidelim dese konu sahibi coktan razi,basi dinlenecek en azindan..

ama sizin umursamadıklarınız boşvermişlikleriniz eşiniz için geçerli değil siz onlardda böyle böyle kabul et deyip umursamadıkça eşiniz iyice kinlenmiş bu artık onların aralarında bir savaş halini almış konu sahibi 13 yıl bu sorun çözülmemiş ve eşiniz sizinkilerle resmen itişiyor artık

Adamın bekar evinden gelen yorganları yıkatmak için kayınvalideyi arayıp parasını istemiş annesi.
Hayır para isteme olmadı,yanlış anlaşılma olmasın ne yapacağız nasıl olacak gibilerinden sordu.bunlarımı kullanacaklar yeni mi yapılacak.bunlar yıkanmak yaptırılacak temizlensin yünlrri havalandırılcak falan dedi.kaynnmda tm nasıl biliyorsanız öyle yapın siz ben anlamıyorum oğluma söyleyin dedi.eşmde yorgancıya yaptırmaya uğraşmasın kendi yapsın benim param yok şimdi dedi.sonuö olarak zaten annm yaptı.

Evet tamda böyle düşünüyorum. Öyle aileci biri değilim,eşim ve çocuklarımla mutlu huzurlu yaşamak istiyorum.Önceliğim onlar.Hayattaki en değerlilerim onlar..kök ailem farklı ama ben bu çekirdek aileye aitim,bunu yaşamak istiyorum. Ama eşim inada bindirdi.her hangi bir sebep okursa bende ağzıma geleni aileme sayarsam üstüne birazda o sayarsa içindekini kusarsa o zmn rahatlar.Allah rahmet eylesin kpedeeim böyleydi.oğluyla keserdi benimde çocuklarına alamazdı.telimizi açmazdı.lafını sokup kapatıldı yüzüme.ama o da öyleydi onuda öyle yola getirmemiz gerekiyordu.öldü gitti ama hiç kırmadım onu.benide çok severdi.eşimin bütün ailesi beni severler ,övünmek için söylemiyorum ama iki bizim gelinimşzsin.annem xi kadir gecesi doğurmuş,başkası olsa geçinemiyorum derler.ben insanları olduğu gibi kabul edip sevmeye çalışıyorum değiştirmeye uğraşmıyorum.olmuyor yapamıyorsam ,yine kırmadan dökmeden mesafe koymaya çalışıyorum.benim yaptığım doğru demiyorum,hatta yeniden dünyaya geleceksin hangi huyunu istemezsin deseler duygusal olmayı ve biraz baskın biraz kaprisli ve bencil olmayı isterdim.o üzülecek bu kırılacak buna yazık bunu yapsam günah,bunun öbür dünyası var diye diye bu hallere geldim.aynı tepkiyle ve davranışla farklı sonuçlar beklemektir hata.çok istiyorum inş ben eşimin isteği gibi biri olabiliym diye.

Eşiniz de pozitif şeyleri hiç görmüyor ama yıllardır kira vermeden oturmuş evlerinde. O sagolsunlar diyor mu abla

Sizin konunuz da aileniz kadar eşinizin de büyük hataları var. Hatta bir tık fazla diyebilirim.
Bir kaç arkadaşın yazdığı gibi eşiniz yerden göğe haklı diyemiyorum malesef.
Hadi aile apartmanında oturmayı kabul ettin, istediğin gibi olmadı huzurun kaçtı.
Neden o evin erkeği olarak aileni kanatlarının altına toplayıp uzaklaşmadın?
Teklif edilmesine rağmen niye taşınmayı kabul etmiyorsun?

Burada aile apartmanında oturan gelinler dert yandığı zaman, çatışmak yerine huzurun için uzaklaş diyoruz.
Yeni eve yapılacak gideri bahane ettiğinde, hem insanların evinde otur bir anlamda gelir elde et, hem ilişkilerinin iyi olması için adım atma, hem sınırlarını çizmeyip eşinin kafasını ye. Hepsi birden olmuyorsa birinden feragat edeceksin diyoruz.

Eşiniz adaletli biri değil bana göre. Babanız düğünü yapmış, 13 yıl kazanacağı kira gelirini yok sayıp evi size tahsis etmiş. Bunlar çok basit şeylermiş gibi eşiniz "bu evden çıkarsam ne ölüme ne dirime" tavrına girmiş. Evlerini benim kullanımıma tahsis ettikleri sürece hayatımda olurlar, diğer türlü yok sayarım demek ne kadar nankörce bir düşünce tarzı.

Verdiğiniz araba yıkama örneğinde anneniz bir şey dememiş ki. O hortum bozuk diğerini kullan demenin art niyet neresinde. Bu durumda söylenecek şey normal şartlarda "ha öyle mi bilmiyordum, diğer hortum nerede" olmalı.
Tam tersi böyle bir sebepten o hortumu bırakıp giden, 3 ay bu sebepten konuşmayan kişi art niyetli bana göre.

Evet ailenizin düşüncesiz davrandığı yerler var, evet sizde biraz pasif kalmışsınız.
Bunun çaresi var. Evinizi taşır haftada 15 günde bir aile ziyareti yapar havadan sudan muhabbet eder evinize geçersiniz.
Bu yaşam şeklinizle birbirinizin aldığınız nefesten, ruh halinize, evinizde biten tuza kadar biliyorsunuz.
Eşinizi korumak, haklı haksızı aramak olmasın önceliğiniz. Bırakın olayı yaşayan savunsun kendisini. Böyle bir misyon üstlenmeyin.
Sizin tek sorununuz mahremiyetinizin olmaması.

Ben bu hikayede size de çok üzüldüm açıkcası. Aileniz herşeyi derin düşünemiyor, eşiniz niye böyleler diye bık bık sizi yiyor. Sunduğunuz çözüm önerilerine kapalı ve taşınmaya kalkışmayın diye ailenizle tehdit ediyor.
Eee ne yapmanız lazım o zaman. Elinize bir sopa alıp ailenizi karşınıza oturtup adabı muaşaret dersi mi vereceksiniz?

Tavuk sevmiyorsan sofrada tavuk görünce evde eşinin kafasını ütülemek yerine "sofrada bana göre bir şey yok hayatım gel seninle köşede ki dönerciye gidelim" de mesela. Bak bakalım bir sonraki sefer o masada tavuğun yanında mutlaka senin sevdiğin yemek var mı yok mu?
Senin bel fıtığını unutmuş olabilirler yada hassasiyet göstermiyor olabilirler.
"kusura bakmayın belim kötü yardım edemem ama bende yığdıklarınızı düzelteyim şu köşede" de mesela.
Yada hiç bir şey yapma çık evine, yardım edemediğin için kötü hissedeceksin o akşam aileye bir güzellik yap.
Atıyorum al 1 kg baklava "baba sana yardım edemedim, o yaşında tek başına yaptın kötü hissettim" de mesela konuşma arasında. Yok eşim beni korusun, yok ailesi düşünsün elimden alsın. Bu ne ya mıy mıy içim daraldı.

Rahatsızlığını fark etmişsiniz taşınalım demişsiniz. Kabul etmemiş.
Terapilere gidelim demişsiniz kabul etmemiş.
Siz çözüm odaklısınız eşiniz sorun odaklı. Bu yüzden büyük adımlar atmadan huzuru yakalayamazsınız.

Sizin probleminizin tek çözümü taşınmak ve terapi almak. Eşinizinde oturmuş bir kişiliği olduğunu ve sorumluluk sahibi biri olduğunu düşünmüyorum çünkü.
Eşinizi ikna yöntemi ne ise onu bulup bu ikisini hallederseniz sorunu çözersiniz.
Çevreye ayar vererek olmaz o iş.

2 yorgan için para beklerken utanmadınız mı gerçekten?
Ve madem yorgan erkek tarafına ait deyip bunun parasını beklediniz sizin taraftaki düğün neden takılardan karşılandı? O kadar düşkünseniz geleneklere düğünü erkek tarafı yapar ve kendi istediği yerde yapar. Siz kız tarafı olarak ayrı düğün istiyorsanız masrafı babanız kendi cebinden karşılamalıydı.

Aileniz her ay 2-3 bin yardım yapıyormuş size. Eşiniz de mecburlar gözüyle bakıyormuş, bu da çirkin. Ama ortada normal olan hiçbir şey yok zaten.
Siz ne eşinize ne ailenize sınır çizebiliyorsunuz. Herkes kafasına göre davranıyor.

Anneniz şeker olayında "Aman toz şeker kullansınlar" dediğinde neden müdahale etmediniz mesela? O gün müdahale etmediğiniz için 13 yıldır "aman bu da tavuk yesin" diyerek tavuk koyuyorlar adamın önüne. İnanılmaz sinir bozucu.

Eşiniz ısrarla niye orda kalmak istiyor?
Bunu aciklamadiniz.
Niye ayrı bir yere taşınmiyor?

Biz evlendikten 2ay sonra babam beyin kanaması geçirdi,felç vurdu.1 yıl tedavi gördü.3 yıl sonra kansere yakalandı.mecburen emekli olmak zorunda kaldı.üst üste yaşadığım bu süreçlerde duygusal bakmış objektif olamamış olabilirm.ama bu süreçlerde sürekli ailen şöyle böyle sen böylesin,biz olamadın sözleri bile bitiriyordu beni.ben babama baktığımda evlatları için mücadele eden ,bir tek güzel gün görmemiş ,hayatı hep çalışmakla geçmiş yorgun bir savaşçı görüyorum.eşim gibi bakamıyorum veya baktığımda cimri bir adam görmüyorum.ben insanları bir kalemde silemiyorum yada ilk yanlışında gözden çıkaramıyorum.artılarına eksilerine gördüğüm iyiliklerini bakıyorum.tam tersi bir durumda olsaydık yine aynı mı düşünürdüm bilmiyorum. Ama çok huzursuzsam kesinlikle gitmek isterdim bunu biliyorum.benim çocuklarıma birley almıyorlar diye dede ve nineyi suçlar mıydım ,sanki verdikleri sevgiye ve değere bakardım.çocuklar maddiyatçı değildir.onlarla ne kasar illedğşnşze önem verirler.evimin anahtarını çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim edebilirim.eksileri görürken biraz artılarıda görmek dişe getirmek gerekmez mi.ben asla benim yaptıklarım yada tavrım tutumum doğru demedim.ben suçlu aramıyorum ki ,burada yüzlerce farklı kültürden farklı aile ve şehirden farklı yaşammtarzlarından ,eşlerinden tecrübeyle sabit konuşabilecek fikir verebilecek dışarıdan bir göz olabilecek insanlar olduğu için yazdım..Lincide yedim.sağlık olsun..ama yanlış bir bakış açısına sahip olduğumu farketmiş oldum.hepinizden Allah razı olsun..Bir şeylerin farkın varmama vesile oldunuz.keşkw elimde sihirli bir değnek olsada her şeyi geri alabilsem ama yok..eşimle defalarca konuştum ayrılmak mı istiyorsun 13 yıldır aynı şeyleri dinliyorum dedim .Bu bize zarar veriyor artık benimde psikolojim bozuldu ne olur gidelim yada gel uzmandan destek alalım dedim.sen değişmez sin yapında yok bu senin sucun değil senin yapında yok. Böyle götüreceğiz işte dedi.gerçwkten ayrılalım dese bu kafar canım acımaz Dı.çok zor bir şey mi istiyorum çaresizliğimi görmemesi beni ayrıca üzüyor.üstüne bana seni bir kadın olarak göremiyorum gözümde annesin dedi.benim kalbim yok mu ben kırılmıyor muyum,ama bir şekilde mücadele vermeye çalışıyorum çaba harcamaya uğraşıyorum.dönüp dolaşıp suçlanmak çok kötü bir his.insana kendi değersiz ve suçlu hissettiriyor..hazmedemediği aşamadığı şeyler için beni bu şekilde cezalandırması benim içimi acıtıyor..Bu da böyle bir imtihan..Allah hiç birinize yaşatmasın..ne yapayım şu an çaresizim..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..

Eşiniz ısrarla niye orda kalmak istiyor?
Bunu aciklamadiniz.
Niye ayrı bir yere taşınmiyor?
Çocukların düzeni var diyor.brn ısrar edince kızıyor bizimkilerin istediğini düşünerek tamam girdim gelmem gitmem çocukları göndermem beni evle tutamazlar.bu bana lütuf değil onlara lütuf.kızlarını ayırma fım yanlarından bana tik etmeleri gerekirken kafa dağından lar bağışlamış gibiler.gideeiz ne ölüme ne ölülerine diyip bağırıp çağırıp duruyor.sonra evle alakalı değil bizimki gönül uzaklığı diyor.bçr türlü çıkamıyoruz ya.bizi de zorla tutam yok ,bugün gitsek 3 bine kiraya gider ev.bzimkilerin dediği nerede iyi mutlu olacaksınız onu yağın.gidin diyoruz gitmek istiyorsanız tutmuyoruz hayat sizin diyorlar.

Eşiniz de değişik.

Ben gitmek istememe nedenini ekonomik sıkıntı yaşamaktan korktuğu için olduğunu düşünüyorum, bunu hiç dile getirmedi,esip gürlüyor ama ,İstanbulda kiralar iyi bir ev isyorsan 3 binden başlıyor.2 çocuk okulları servisleri.kşra vermek zor gelecek.evşmşz var oraya gidelim dedim taksitlerini ödüyoruz.site içi olduğu için aidatı vs var.oranın kirasını alıp başka yerden tutalım dedim.hiç bir şey demedi.söyleniyor ama içten içe gitmek istemiyor sanki ,görümcemler bu durumları biliyorlar.laf arasında şöyle birşey geçti abim ancak oradan kşralarfan birini Baban sana verip destek olursa çıkar dedi.öyle düşünüyorum ben dedi.ben de ben babama bana kıranın tekini ver nasıldyim ,kaç sene burda oturduk alan adam baksın demez mi dedim.kaynanmds olmaz öyle zaten söylenmez dedi.

Eşiniz de değişik.
sadece çok inatçı,geçmişle yaşıyor.kabul etmesede nefsi davranıyor.halbu ki dese ki gel canım sende üzülme çok yıprandın.ayrı bir eve çıkalım.bu zamana kafar olanlar içinde helalleşelim.birbşrimşze haklarınız geçmiştir.ben sevmesem bile senin ailen çocukların dedesi ninesi teyzesi.bşrde böyle deneyelim belki daha iyi olur dese ben dünden razıyım.ama inatlaşarak onları yola getirme çabasında çözümüde benden bekliyor.bana hakkımı ver diyor yani,benim değerli olduğumu hissettir bunu öğrenmek zorundasın,yoksa beni sevdiğini söyleme inandırı gelmiyor diyor.bana söylem değil eylem lazım diyor

Zorla oraya kimse yerleştirmedi onu.
Bu kafayla zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…