- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
- Konu Sahibi fernandohoze
-
el kızı demek sık sık.. ve bu lafı içinde kullandığı cümlelere bakılırsa ya eşiniz gerçekten patavatsız ve konuşmayı bilmiyor..
el kızı ne demek onu bir sorun bence.. tanımlasın da siz de bilin yerinizi..
bu kadar vurgulamak çok abes.. ellere karışmasaydı o zaman anasının dizinin dibinde oturaydı..
duygusal sosyal bir cahillik bence başka birşey değil..
umarım anlar sizi.. aranız düzelir.. tekrar etmez..
Yapmak gerekiyor mus demek anca oyle anlarlaraslında pek anlatmam,ama bariz bi şekilde de gizliyo gibi yapmam kırmamak için...
konusmasını bılememıs esınız sızı kırmıscanımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
görümcem, ben, eşim oturuyoduk..
ben dışarı çıkmak üzereydim.
o anda görümcem eşimin sinirleneceği birşey söyledi..
eşim o anda "ümitli gitsin sana diyeceğimi biliyorum" dedi.
ben: gitmiyorum ozaman, kızma sevgi ablaya..(görümcem)
o: git çabuk,gecikecen bak!
ben: niye benim gitmemi bekliyosun, gizli saklımız mı var?
o: el kızının yanında azarlayamam ablamı ayıp olur..
o anda "el kızı" olduğumu ve eşimin bir "el oğlu" olduğunu farkettim..
ne acı, seni gözbebeği gibi gören anne babanı bırak onun için, adın "el kızı" olsun...
yazıklar olsun...
Evlendiginde el kizi,bosandiginda dul,erkeklerinyaptigi zinada kadin o...u.....canımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
ne acı, seni gözbebeği gibi gören anne babanı bırak onun için, adın "el kızı" olsun...
yazıklar olsun...
Evet bu açıdan düşünmemiştim. Ama oğlanı büyüten anne çok önemli canım. Bir de benim kızım var mesela, o kadar sahiplenmeye çalışıyorlar ki.. Çocuk annesinden çok onlara düşkün olsun istiyorlar. Değişikler. Ben kızımı herkese eşit mesafede büyütmeyi düşünüyorum. Teyzelerine de, halalarına da aynı mesafede olsun. Sonuçta görümcelerim bana el kızı gözüyle baksa da kızımın halası oluyorlar. O konu farklı. En azından ben bu mesajı vereyim de kızım büyüdüğünde kendisi neyin ne olduğunu görüp karar verir zaten.canım hayırlısı tabi ama ben artık kızım olsun diye dua ediyorum..
çünkü ben naparsam yapayım babası ortada...
yani erkekleri büyük çoğunluğu babayı örnek alıyo malesef...
oyüzden hayırlısıyla kızım olursa eşim ona benim kadar nüfuz edemez inşallah...
geçen bi yazı okumuştum "ona benzeyen bi oğlum olsun diyebildiğiniz erkeklerle evlenin" diyodu..
bi kendimi düşündüm..oğlumun asla eşime benzemesini istemem..Allah hayırlı evlatlar nasib etsin...
Evlendiginde el kizi,bosandiginda dul,erkeklerinyaptigi zinada kadin o...u.....
Bize bole yakistirmalar yapilir cnmmmm....
Gecen gun hasta yatiyorum.ama cok kotu grip..yataga gittim uyudum.esimde sabah oldu dediki,
Gece bir sayikliyordun,bir sayikliyordun.....seytan dediki cak agzina iki tane....
Soyle bir baktim suratina.sen beni sevmiyorsun.cocuklarin inlediginde yavrum der sarilir insannnnn...annen boyle inleyerek uyusa dersinki cnm annem sabaha kadar inledi...bana agzinin ortasina cak oylemi dedimm.ve nasil agliyorummm.burnumun diregi sizladi......benim de annem duysa inledigimi basimdan ayrilmazzz...
Cnm.aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar.
sağolun dikkatlice değerlendirdiğiniz için meseleyi..
çoğu sadece girişi okuyup hemen yargılıyo da malesef..
bence evet mutlaka değişecek ama kısmen..
çünkü eşimin ailesi öyle ustaca oyunlar yapıyoki, oyüzden eşimin tam olarak ayıkması zor..
ailesi her konuda beni seviyo destekliyo görüntüsü çizip, arkamdan ya da bazen şakayla yüzüme sürekli "el" vurgusu yapıyolar..
eşim de 'zaten karımı seviyolar iyi niyetliler' düşüncesiyle onların her lafının ardından gidiyo..yani açıkça bana düşmanlık etseler eşim müdahale eder ama böyle gizlice şeytanlık yaptıkları için eşimi kolaylıkla kandırıyolar...
Rica ederim önemli konular bunlar, biraz irdeleyip de yorum yapmak şart.
Sizin yaşadıklarınızsa klasik durumlar aslında. Yani şöyle diyeyim birçok kadın sizinle aynı şeyleri yaşıyor, eşinin ailesinin oğullarına dayattığı kalıplaşmış ve genelde gaddarca olan doğrularıyla başa çıkmaya çalışıyor. Üzeri boş ve nemli bir tahtaya yazı daha kolay yazılır ama üzeri çiviyle defalarca kez karalanmış ve kaskatı kesilmiş bir tahtayı aynı kolaylıkla doldurabilir misiniz?
Benim annem babam da çok zor zamanlardan geçmişler. Babaannem de çok zor bir kayınvalideymiş. Senelerce annem hep içine atmış, babamın da ona karşı sevgisi varmış ama çok da incitmiş annemi onların doğruları yüzünden. Şu anda mı dersiniz? Çevremde gördüğüm en güzel çiftlerden. Muhakkak ki daha çok annemin sabrıyla bir bütün gibi olabilmişler bir süre sonra. İşte demem o ki eşinizin size karşı sevgisine inanıyorsanız ki öyle görünüyor, senelerce sabredebilirim, gerekirse susarım içime atarım diyebiliyorsanız bu riski alın. Ama dediğim gibi önce o tahtayı biraz yumuşatmanız gerekecek, sert davranırsanız kırabilirsiniz de.
bizde bi tabir var bizim oğlan bizim kız diye gelinle damada da el kızı el oğlu derler ama bi espride falan kullanırlar eski bir tabir olduğundan madem kocan sana el kızlığını hissettirdi bundan gayri ona her daim el oğlu olduğunu hatırlatırsın çok sıkma canını ümitli..canımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
yazıklar olsun...
canımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
yazıklar olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?