- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Siz de deseydiniz ya.Peki sen nesin ? Ozur dilerim de en nefret ettim sozdur.Heleki es bunu soyluyorsa. Esinizle konustunuz mu peki ? (Yorumlari okumadim:/ )
Evleniyorsunuz diye hersey paylasmak zorunda degilsiniz. Herkesin özeli vardir. Tamam beraber bir ailesiniz fakat senden önce, esin ve görümcen 20-25 küsür yildir abi kardeslerdi. Herseyi senin önüne sermek zorunda degiller.
Ayni durumda ben olsam, çikar giderdim. Kendi aralarinda konussunlar diye. Bu niye "gizli sakli" olarak görülüyor ki? Sen ablan ile yada annen ile her konustugunu esin ile paylasiyormusun? Yada ablan ile paylastigin sey, istermesin o'da esine paylassin diye?
Yani evet, hepimiz belli bir dereceye kadar "el kiziyiz" ve erkeklerde "el oglu" oluyor. Bu gayet normal birseydir. Ha bu demek degilki seni hor görsünler yada hirpalasinlar yada senin yaninda birbirlerin kulagina birseyler fisildasinlar. Herseyin bir adabi var tabi fakat böyle seyler çok fazla abartiliyor gibime geldi.
Annemle babam 30 yılı devirdiler.
İkisinin de anne-babaları hayatta değil.
Sülaleler kaynaştı, hala annem babama el oğlu der:)
Ümitli kusura bakma arkadaşım dost acı söyler ama bugüne kadar açtığın konularına bakarsak benim düşüncem eşinin evlenmek için yeterince olgunlaşmadığı.
Ablasıyla özel konuşmak isteyebilir "hayatım bize müsaade eder misin ablamla özel konuşmak istiyorum" diyebilir sonuçta onlar aile ve aralarında başka bir bağ var. Senin duyup üzülmeni de istemediğinden senin yanında konuşmak istememiş olabilir ama şu "el kızı/oğlu" tavırlarını çok yanlış buluyorum. O "el kızı" dediği kişi eşi, hayat arkadaşı, ömrünü geçireceği insan, kendi kurmuş olduğu ailesinin bir parçası.
Bunu bir konuşmada annem de kullanmıştı el oğlu diye ben de eşim olacak insanı el oğlu olarak görmüyorum, sonuçta eşim dediğim insan olacak, el oğlu diyerek onu yabancı biriymiş gibi niteleyemem dedim annem de birşey diyemedi. Çok yanlış bulduğum bir tabir. Tabii ki eşinizi başka bir anne doğurdu ama bu ona "el" deme hakkını vermez.
sanırım konunun tamamını okumadınız..
yani ara sayfaları, tamamından kastım..
paylaşacağı şey önemli bişey değildi..benim de bildiğim bişey hatta..
aile özeli vb. şeyleri anlarım, hatta ben çıkarım direkt o ortamdan..
eşim kendince ablasına jest yapmak istedi ama beni kırdığını farkedemedi..
öncesinde defalarca ben el oğluyum benden çok beklentiye girme demişliği vardır..
bozulduğumu söylememe rağmen yine tekrarlaması zoruma gitti..
İşte yine karşıma çıktı o laf. Nefret ediyorum ya bizimkiler de öyle. İnşallah bi oğlum olur da geline nasıl davranılır, nasıl hitap edilir cümle aleme gösteririm. Hiç takma güzelim. Sen kaliteni bozma. Benim de çok zoruma gidiyor; ama onların zihniyeti değişmez. Sen kendini bozma.canımı çok sıkan bişeyi paylaşmak istiyorum...
görümcem, ben, eşim oturuyoduk..
ben dışarı çıkmak üzereydim.
o anda görümcem eşimin sinirleneceği birşey söyledi..
eşim o anda "ümitli gitsin sana diyeceğimi biliyorum" dedi.
ben: gitmiyorum ozaman, kızma sevgi ablaya..(görümcem)
o: git çabuk,gecikecen bak!
ben: niye benim gitmemi bekliyosun, gizli saklımız mı var?
o: el kızının yanında azarlayamam ablamı ayıp olur..
o anda "el kızı" olduğumu ve eşimin bir "el oğlu" olduğunu farkettim..
ne acı, seni gözbebeği gibi gören anne babanı bırak onun için, adın "el kızı" olsun...
yazıklar olsun...
Tüm yazılanları okumadım ama bu soru üzerine yoo neden kızayım el oğlunun lafı beni etkileyemez deyip çekip gitseydiniz keşkeevet patavatsız..
o anda görümcem direk bana baktı, yani kırıcı bi üslup olduğunu o da anladı..
"kızmadın demi" dedi..ben de " yoo alıştım" dedim..çıktım..
ama alışamıyorum canım sıkılıyo, böyle karşımda hala anası bacısını eşinden hep önde tutan bi koca profiline...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?