el kızı..........

Görümce el kızı dese tamam da
Koca ? El kızı dediğiyle aynı evi aynı yatağı enönemlisi hayatı paylaşıyor
Başıma gelse o sinirle eloğlu ! Elkızı çıkın gidin evimden derdim

Siz de deseydiniz ya.Peki sen nesin ? Ozur dilerim de en nefret ettim sozdur.Heleki es bunu soyluyorsa. Esinizle konustunuz mu peki ? (Yorumlari okumadim:/ )

konuşmadım ama soğuk davrandım..
anladı hatasını, telafi etmek için şaklabanlık yapıyo sabahtan beri...
bense iplemiyorum..uzak duruyorum....

sanırım konunun tamamını okumadınız..
yani ara sayfaları, tamamından kastım..
paylaşacağı şey önemli bişey değildi..benim de bildiğim bişey hatta..
aile özeli vb. şeyleri anlarım, hatta ben çıkarım direkt o ortamdan..
eşim kendince ablasına jest yapmak istedi ama beni kırdığını farkedemedi..
öncesinde defalarca ben el oğluyum benden çok beklentiye girme demişliği vardır..
bozulduğumu söylememe rağmen yine tekrarlaması zoruma gitti..

görümce dese bu lafı insan pek üzülmezde eş sıfatındaki insan söylüyosa eş olmayı haketmemiştir aile olmanın bilincinde değildir, zaten sürekli eşini şikayet eden konular açıyosun sizin evliliğiniz en baştan sorunlu

Annemle babam 30 yılı devirdiler.
İkisinin de anne-babaları hayatta değil.
Sülaleler kaynaştı, hala annem babama el oğlu der:)

Üzücü gerçekten. İnsan yeni aile kuruyorum derken kendisinin aslında tam da benimsenmediğini fark etmesi çok üzücü. ben de bi kere kv demin eşimle konuşmak için benim odadan çıkmamı beklediğini fark etmiştim. Hatta çıkar gibi yapıp aniden geri dönmüştüm emin olmak için laf ağzında kalmıştı. gerçi konu benimle alakalı değildi ama aileyle alakalı bi sorunu benim duymamı istemeyişine çok içerlemiştim. eşim bana anlatmıştı ama bi kere kırılan kırılmıştı.

Ümitli kusura bakma arkadaşım dost acı söyler ama bugüne kadar açtığın konularına bakarsak benim düşüncem eşinin evlenmek için yeterince olgunlaşmadığı.
Ablasıyla özel konuşmak isteyebilir "hayatım bize müsaade eder misin ablamla özel konuşmak istiyorum" diyebilir sonuçta onlar aile ve aralarında başka bir bağ var. Senin duyup üzülmeni de istemediğinden senin yanında konuşmak istememiş olabilir ama şu "el kızı/oğlu" tavırlarını çok yanlış buluyorum. O "el kızı" dediği kişi eşi, hayat arkadaşı, ömrünü geçireceği insan, kendi kurmuş olduğu ailesinin bir parçası.
Bunu bir konuşmada annem de kullanmıştı el oğlu diye ben de eşim olacak insanı el oğlu olarak görmüyorum, sonuçta eşim dediğim insan olacak, el oğlu diyerek onu yabancı biriymiş gibi niteleyemem dedim annem de birşey diyemedi. Çok yanlış bulduğum bir tabir. Tabii ki eşinizi başka bir anne doğurdu ama bu ona "el" deme hakkını vermez.

öyle canım..
dışardan bakınca tam bi ağır abi..
ama içini bana sor....

Ne kadar büyütmüşsun olayı ne var bunda.Senin hakkında kötü ve gizli bir konu olsa sence eşin bunu yüksek sesle dermiydi?

Eşinin tarzı bu demek ki..ben şaka yaptığını düşünüyorum mesela ben de çok kullanırım el kızı el oğlu lafını ama öyle hissetmediğimi ikimiz de biliyoruz tabi ki..

biz el kızıysak onlarda " el oğlu"
biz gelinsek onlarda " damat" aslında bunu bizim gözümüze sokarlar ama kendileri ne olduklarının farkında değiller.
annen baban gözünün iiçine baksın büyütsün sonra " el oğlu" na gelin etsin peh...

Sana göre önemli birsey olmayabilir fakat kim bilir ya esin, ya görümcen yine ortamdan rahatsiz olmustur. Esin yada kim bilir saka yapmistir ve sen ciddiye aliyorsun bilemedim. Bana mevzu fazla büyütülecek gibi birsey gelmedi tabi herkesin taktigi seyler, deger verdigi seyler farklidir.

Esinin üslübünden rahatsiz isen ve esin defalarca uyarilmasindan sonra halen birsey degistirmiyorsa o zaman daha büyük bir tepki vermen lazim. Tavrini koyman lazim.

canım bence de bu kadar alınmayın buna ya espiridir yani sen elsin tabi kız kardeşi kardeş adı üstünde. Şahsen gülerek bi aşkolsun der geçerim. çok içinde kaldıysa yeri gelince ona bi el oğlu deyiverirsin ödeşirsiniz:)

Evet ablayı onurlandır, karını ez, üz..
Sonra yatak odasında aşkım, yavrum, her şeyim..

Ne mide bulandırıcı değil mi?

Bana çok çirkin günlerimi hatırlattı konun canım..

Üzüldüm.. Hem senin için, hem o günleri yaşayan kendim için.
Hem evliliğinde bu tarz hayal kırıklığı yaşayan tüm bayanlar için..

İşte ben el kızı olduğum gerçeğini bilerek hep uzak, hep mesafeliyim onlara artık.
Eşim de yırtsın kendini bu mesafe bir ömür değişmeyecek.

Anneme de eşim için çok iyimser olduğunda '' Aman anne el oğlunu bu kadar çok düşünme. Senin kızını kim o kadar düşünüyor?'' diye uyarıyorum.

Sen de öyle yap. Ederi kadar değer verince daha az üzülüyor insan...

İşte yine karşıma çıktı o laf. Nefret ediyorum ya bizimkiler de öyle. İnşallah bi oğlum olur da geline nasıl davranılır, nasıl hitap edilir cümle aleme gösteririm. Hiç takma güzelim. Sen kaliteni bozma. Benim de çok zoruma gidiyor; ama onların zihniyeti değişmez. Sen kendini bozma.

Tüm yazılanları okumadım ama bu soru üzerine yoo neden kızayım el oğlunun lafı beni etkileyemez deyip çekip gitseydiniz keşke
Bakış açıları uymayınca zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…