- 13 Eylül 2014
- 647
- 363
- 88
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Benimki küçücük 10 yaşındaki yeğeninin yanında bile benim el kızı olduğumu söyler durur. Abilerini, babasını görünce zaten bi havaya giriyor ki sormayın. Hayır ben de ona el oğlu diyeceğim ama ailem beni rezil eder öyle bi laf söylersem. O kadar farklı ki ailelerimiz. Off valla içim sıkıldı bu konuyu okuyunca. Yaşadıklarım geliyor gözümün önüne. Kayınbabam, kayınlarım da durmadan gelinlerin el kızı olduklarını vurgularlar.tabiki canım..yani dışardakilerden farkım ne..
güya kan bağı olmadığını vurgıluyo..
oysa bana göre insanın önce eşi gelmelidir sıralamada..
sonra anne babası..
anne babanın her ihtiyacı karşılanmalı tabiki..
ama eş ilk sırada gelmezse evlilik oturmaz..
İşte yine karşıma çıktı o laf. Nefret ediyorum ya bizimkiler de öyle. İnşallah bi oğlum olur da geline nasıl davranılır, nasıl hitap edilir cümle aleme gösteririm. Hiç takma güzelim. Sen kaliteni bozma. Benim de çok zoruma gidiyor; ama onların zihniyeti değişmez. Sen kendini bozma.
ben de pek çözemedim ama kv'nin bi sözünü söyleyim bunla ilgili..
"ne olursa olsun oğğlum için sen el kızısın, oğlum da senin için el oğlu kızım. senin bi acına kardeşin kadar ahmetin (eşim) üzülmesini bekleme..seni anlamasını da bekleme..koca, bacın kardeşin gibi candan olmaz, bunu bil ona göre çok beklentiye girme"
bunu duyunca çok üzüldüm..
ozaman niye evlendim demek geldi içimden...
zaten kv.nin dilinde sürekli bi el muhabbeti dönüyo..
oğlunun gözünde ikinci plana atılmamak için de oğluna bunu empoze etmiş anlaşılan...
zaten kaynanam sürekli "bulabilseydim köyden gelin isterdim ama bulamadım" deyip duruyo..
üstüne bu tabirler de tuzu biberi....
benim değil ama eşimin çevresinde yaygın...
ama ondan ziyade eşimin ailesinin mantığı gelin yada damat aileye dışardan gelen kişi her halukarda el dir....
sanırım konunun tamamını okumadınız..
yani ara sayfaları, tamamından kastım..
paylaşacağı şey önemli bişey değildi..benim de bildiğim bişey hatta..
aile özeli vb. şeyleri anlarım, hatta ben çıkarım direkt o ortamdan..
eşim kendince ablasına jest yapmak istedi ama beni kırdığını farkedemedi..
öncesinde defalarca ben el oğluyum benden çok beklentiye girme demişliği vardır..
bozulduğumu söylememe rağmen yine tekrarlaması zoruma gitti..
canım hayırlısı tabi ama ben artık kızım olsun diye dua ediyorum..
çünkü ben naparsam yapayım babası ortada...
yani erkekleri büyük çoğunluğu babayı örnek alıyo malesef...
oyüzden hayırlısıyla kızım olursa eşim ona benim kadar nüfuz edemez inşallah...
geçen bi yazı okumuştum "ona benzeyen bi oğlum olsun diyebildiğiniz erkeklerle evlenin" diyodu..
bi kendimi düşündüm..oğlumun asla eşime benzemesini istemem..Allah hayırlı evlatlar nasib etsin...
Şimdi anlaşıldı.
Sizin işiniz cidden zor. Eşiniz kaç yaşında bilemiyorum ama bunca sene bu düşüncelerle yetiştirilmiş birisinden farklı düşünmesini beklemek biraz zor. Bu kadar zaman kafasına vura vura ona da böyle söylendiyse böyle düşünmesi normal. Keşke herkes kendi doğrusunu kendisi bulsa.
Zamanla sizi de anlar mı sizce? Var mı böyle bir potansiyel?
Mesajlarım çok fazla üst üste oldu ama peki neden ondan bir çocuk istiyorsunuz? Erkek olursa ona benzemesin diyorsunuz ama kız olursa da böyle bir babayla büyüyen bir kız? Her şeyi kontrol edebilecek misiniz? Ona engel olabilecek misiniz kızınız olursa onunla ilgili tasvip etmediğiniz davranışları yapmasına? Sizinkisi şu mesajınızdan sonra bana ciddi manada kumar gibi göründü. Kendi hayatınız hadi neyse de başka bir insanın, üstelik her şeyi görüyor olmanıza rağmen onu dünyaya getirdiğiniz bir insanın hayatını riske atmaya değecek bir adam mı eşiniz?
Merak ettim severek mi evlendiniz ?
O söz gerçekten hoş değil. İnsan en yakınına nasıl yabancı gözüyle bakar..
seninki iyimiş ya benimki k.ş.r bilmemne falan diyor...
yuh iyce abartmış o da...
2. eş derken canım? anlamadımseninkiyle benimki benziyor ben biliyorum konularını
sen de 2. eşsin
çektiğimiz zulme değmez
2. eş derken canım? anlamadım
senden önce biriyle evlenmemiş miydi
yanlış mı hatırladım
yok canım ilk evliliğimiz ikimizin de..
ama tabi huy olarak benziyo olabilir..
seninki de kro maço bi tipse öyledir yani...
ayıpsın
kro deil hatta onun deyimiyle "kuro"
Can sıkıcı bi durum ilk defada soylememis sizde ona ailenizle ilgili her seyi anlatmayin anlasin el oglu oldgunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?