el kızı..........

Benimki küçücük 10 yaşındaki yeğeninin yanında bile benim el kızı olduğumu söyler durur. Abilerini, babasını görünce zaten bi havaya giriyor ki sormayın. Hayır ben de ona el oğlu diyeceğim ama ailem beni rezil eder öyle bi laf söylersem. O kadar farklı ki ailelerimiz. Off valla içim sıkıldı bu konuyu okuyunca. Yaşadıklarım geliyor gözümün önüne. Kayınbabam, kayınlarım da durmadan gelinlerin el kızı olduklarını vurgularlar.

canım hayırlısı tabi ama ben artık kızım olsun diye dua ediyorum..
çünkü ben naparsam yapayım babası ortada...
yani erkekleri büyük çoğunluğu babayı örnek alıyo malesef...
oyüzden hayırlısıyla kızım olursa eşim ona benim kadar nüfuz edemez inşallah...
geçen bi yazı okumuştum "ona benzeyen bi oğlum olsun diyebildiğiniz erkeklerle evlenin" diyodu..
bi kendimi düşündüm..oğlumun asla eşime benzemesini istemem..Allah hayırlı evlatlar nasib etsin...

Şimdi anlaşıldı.
Sizin işiniz cidden zor. Eşiniz kaç yaşında bilemiyorum ama bunca sene bu düşüncelerle yetiştirilmiş birisinden farklı düşünmesini beklemek biraz zor. Bu kadar zaman kafasına vura vura ona da böyle söylendiyse böyle düşünmesi normal. Keşke herkes kendi doğrusunu kendisi bulsa.
Zamanla sizi de anlar mı sizce? Var mı böyle bir potansiyel?

Mesajlarım çok fazla üst üste oldu ama peki neden ondan bir çocuk istiyorsunuz? Erkek olursa ona benzemesin diyorsunuz ama kız olursa da böyle bir babayla büyüyen bir kız? Her şeyi kontrol edebilecek misiniz? Ona engel olabilecek misiniz kızınız olursa onunla ilgili tasvip etmediğiniz davranışları yapmasına? Sizinkisi şu mesajınızdan sonra bana ciddi manada kumar gibi göründü. Kendi hayatınız hadi neyse de başka bir insanın, üstelik her şeyi görüyor olmanıza rağmen onu dünyaya getirdiğiniz bir insanın hayatını riske atmaya değecek bir adam mı eşiniz?

sağolun dikkatlice değerlendirdiğiniz için meseleyi..
çoğu sadece girişi okuyup hemen yargılıyo da malesef..
bence evet mutlaka değişecek ama kısmen..
çünkü eşimin ailesi öyle ustaca oyunlar yapıyoki, oyüzden eşimin tam olarak ayıkması zor..
ailesi her konuda beni seviyo destekliyo görüntüsü çizip, arkamdan ya da bazen şakayla yüzüme sürekli "el" vurgusu yapıyolar..
eşim de 'zaten karımı seviyolar iyi niyetliler' düşüncesiyle onların her lafının ardından gidiyo..yani açıkça bana düşmanlık etseler eşim müdahale eder ama böyle gizlice şeytanlık yaptıkları için eşimi kolaylıkla kandırıyolar...

el kızı el oğlu muhabbeti doğru bence, kendimizi kandırmaya gerek yok. ancak açık açık dile getirilmesi de hoş olmuyor tabi.. Hayır, gerek yok..

Merak ettim severek mi evlendiniz ?
O söz gerçekten hoş değil. İnsan en yakınına nasıl yabancı gözüyle bakar..

zamanla olgunlaşacağına inanıyorum eşimin..
1 yıllık evliyim ve her geçen aya daha iyiye gitti ve ciddi yol katetti eşim..
o yüzden şuan boşanmayı göze alamıyorum ve değişeceğine inancım var..
mevcut haliyle kaldığında evliliğimi devam ettirmeyeceğimi söyledim kendine..
oyüzden çocuk düşünmüyoruz evlilik oturana kadar...

Merak ettim severek mi evlendiniz ?
O söz gerçekten hoş değil. İnsan en yakınına nasıl yabancı gözüyle bakar..

evet severek..
hem de eşim aylarda peşimden koştu..
ama işte ben eşimin ailesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu durumun...

Can sıkıcı bi durum ilk defada soylememis sizde ona ailenizle ilgili her seyi anlatmayin anlasin el oglu oldgunu

el kızı demek sık sık.. ve bu lafı içinde kullandığı cümlelere bakılırsa ya eşiniz gerçekten patavatsız ve konuşmayı bilmiyor..

el kızı ne demek onu bir sorun bence.. tanımlasın da siz de bilin yerinizi..

bu kadar vurgulamak çok abes.. ellere karışmasaydı o zaman anasının dizinin dibinde oturaydı..

duygusal sosyal bir cahillik bence başka birşey değil..

umarım anlar sizi.. aranız düzelir.. tekrar etmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…