- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi yazarhanim35
Dinimizde var ama bu bende bayramlarda eşimin elini öpüyorum çokta komik oluyor valla biraz gırgıra alıyoruz harçlık yoksa el öpmek de yok diyorum eğleniyoruz yani :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öpen öpsün
Öpmeyen öpmesin.
Benim ailemde el öpülürdü cocuklugumda. Annem babamin elini öperdi biz mutlu olurduk. Sanki bem sayginin hem sevginin ifadesiydi o anlar.
Ben de 9 yillik evliyim ve her bayram esimin elini öperim. Ama o öptürmemeye calisir. Mütevazidir. Sonra da o benim iki elimi öper romantik bir sekilde. Cocuklarim da bu bayram geleneğimize sahit. Sonra onlar babalarinin elini öper.
Ben esimden ne harclik isterim ne de verirse alirim. Calisiyorum ben de . bu kismi gereksizbuluyorum. Ama ev hanimi olan arkadaslar icin guzel bir dueum olur.
Bu adetler atalarimizdan geliyor ve bu kulturu cocuklarimiza aktaracak olan bizleriz.
Simdi gelenek ve göreneklerimizi güzel adetlerimizi cocuklarimiza ögretmezsek benimsetmezsek ileride asosyal bireylerle misafir sevmeyen iki lafi bir araya getiremeyen insanlarla muhatap olabiliriz.
Zaten teknoloji sarmis 4 tarafimizi
Dinimizde var ama bu bende bayramlarda eşimin elini öpüyorum çokta komik oluyor valla biraz gırgıra alıyoruz harçlık yoksa el öpmek de yok diyorum eğleniyoruz yani :)
İstisnasız herkes güler geçeriz demiş yahu :))
Biride çıkıp desin düzgünce annem de babamın elini öperdi ben böyle gördüm eşim de talep ediyo bu "geleneği" yaşatmak için öpüyorum
Gülüyoruz eğleniyoruz harçlık alıyoruz bilmem ne, komik yani
Çok güzel anlatmışsınız.. Bu bizim geçmişten günümüze gelmiş ve gelecek nesillere de taşınacak olan gelenek ve göreneklerimizden biri. Ben kesinlikle kimin olursa olsun birinin elini öpüp alna götürmenin saygı ifadesi olduğunu düşünmüyorum. Gelenektir. Sürdürmek isteyen sürdürür istemeyen yapmaz bu kadar basit..Öpen öpsün
Öpmeyen öpmesin.
Benim ailemde el öpülürdü cocuklugumda. Annem babamin elini öperdi biz mutlu olurduk. Sanki bem sayginin hem sevginin ifadesiydi o anlar.
Ben de 9 yillik evliyim ve her bayram esimin elini öperim. Ama o öptürmemeye calisir. Mütevazidir. Sonra da o benim iki elimi öper romantik bir sekilde. Cocuklarim da bu bayram geleneğimize sahit. Sonra onlar babalarinin elini öper.
Ben esimden ne harclik isterim ne de verirse alirim. Calisiyorum ben de . bu kismi gereksizbuluyorum. Ama ev hanimi olan arkadaslar icin guzel bir dueum olur.
Bu adetler atalarimizdan geliyor ve bu kulturu cocuklarimiza aktaracak olan bizleriz.
Simdi gelenek ve göreneklerimizi güzel adetlerimizi cocuklarimiza ögretmezsek benimsetmezsek ileride asosyal bireylerle misafir sevmeyen iki lafi bir araya getiremeyen insanlarla muhatap olabiliriz.
Zaten teknoloji sarmis 4 tarafimizi
Tesekkur ederimEn tatminkar ve inandırıcı yorum benim bu konuda gördüğüm
Sizi bilemem ben modern çağdayım.
Kına gecesi babaevinde geçirilen songecedir yapan kadar yapmayanda çok.
Kaldı ki kınagecesi el açma açmama bunlar gelenek koca eli öpmek gelenek mi ?
Benim Etrafımda Kocasının elini öpen kadınlar yok karısının elini öpen beyler var.
Hangi çağdayız ? El öpmek bildiğiniz mikroptur 82 yaşındaki ananem bile öptürmüyo.
Siz istediğiniz gibi öpebilirsiniz ben uzaya giderim. Problem yok
Sizi istemeye gelmediler yani o zaman??? Siz kendi aranızda zaten evlenmeye karar vermiştiniz, sonra da aileler tanıştı. Yoooo belki de tanışmadı, ilk kez düğünde gördüler birbirlerini?
Bu arada anneannenizi tebrik ediyorum. Ellerinin mikrop olduğunun bilincinde. Yemekleri, salataları filan da hep eldivenle yapıyordur o zaman, ne güzel. Benim anneannem rahmetli, eldiven filan bilmezdi, bildiğin elleriyle çıplak çıplak elleriyle yapardı salatayı filan. Yazık bize yahu.
Belki kocası kendinden 20 yaş büyükse...Dinimizde kocanın elini öpmek yoktur arkadaşım.
Anne baba ve yaşlıların elini öpmek hürmettendir.. Diğer bütün menfi hareketler mubahtır.
Erkeklerin el öptürmesi tamamen egodandır. Oyle görmüş, geleneği esprisine devam ettirme çabasındalar..