EL öpme

Çağdışı mı demek istediniz el öpmek anlayamadım???

Hangi çağdayız? Kızların evlenirken hala kına gecesi düzenleyip ellerine kıma yaktıkları çağdayız. Elimi açmam deyip altın istedikleri çağdayız. Modern ve çağdaş (!) elbiseler yerine bindallı giymeye heves ettikleri çağdayız.
Gerdekten sonra el öpmeye gidilen çağdayız.
Cümbür cemaat nişan alışverişine gidilen çağdayız. Masraf ettik deyip evlenenlerin takılarına el konulan çağdayız.

Yani öyle bir yazmışsınız ki okuyan da uzaya çıkıyoruz, her gün yeni bilimsel gelişmelere imza atıyoruz sanacak.

Sizi bilemem ben modern çağdayım.
Kına gecesi babaevinde geçirilen songecedir yapan kadar yapmayanda çok.
Kaldı ki kınagecesi el açma açmama bunlar gelenek koca eli öpmek gelenek mi ?
Benim Etrafımda Kocasının elini öpen kadınlar yok karısının elini öpen beyler var.

Hangi çağdayız ? El öpmek bildiğiniz mikroptur 82 yaşındaki ananem bile öptürmüyo.

Siz istediğiniz gibi öpebilirsiniz ben uzaya giderim. Problem yok

Bende öperim o benim kocam babam Abim annem arkadaşım herşeyim. Büyüğüm benim egoyla Paşalıkla alakası yok. Kocamda zaten Güler bende gülerim ama her bayram cüzdanındaki en büyük parayı verir bana.

Bende eşimin elini bayram da öptüm. Ne var ki bunda?? Annem de babamın elini öpmüştü... Çok abartılacak birşey mi bu? Hem de eğlenceli oluyor :)

Ay öpüverseydin nolacakki incilerin mi dökülür :) annem babamın elini öper mesela hep birlikte güleriz esprili oluyor. Çok küçük şeyleri sorun ediyoruz şu siteye geldiğimden beri dikkat ettim de.. Hiç insanoğlu yaşamlarımız güzelleşsin derdinde değil, kimisi başka türlü böbürleniyor diğeri başka türlü.. 3 günlük dünyada 3 saat huzurlu yaşamayı beceremiyoruz ne hikmetse. Eskiden böyle değilmiş huzur varmış. Şimdi karı koca ilişkilerine bile çıkar sızmış. Ali cengiz oyununa çevirdiler iyice.. Enteresan..

Opmek yada opmemek size kalmis bisey biz nisanlimla ailelerimizden bunu gorduk. Benim annem babamdan buyuk kp de kvden buyuk nisanlimla aramizda 1 yas var ama ben her bayram elini operim cok eglenceli oluyo.:confused:Bu is istege bagli bisey kimseyi zorlayamazsin bunun icin.

Arkadaslar öperim diyen herkes güler geçeriz falan demiş ben baştan beri buraya takılıyorum bu gelenekse eğlence amaçlı değil yani,tam anlatamıyorum ama güler geçerim lafını birşeyleri bastırmak için söylediğinizi düşünüyorum, Türk sineması repliği gibi: aglamiyorum gözüme birsey kaçtı

Hele eşim benim annem babam şuyum buyum diyenler var elbette çok şahane bu ama aynı şekilde sende onun anası babası bilmem nesisin neden o öpmüyo yani, benim anlamaya zorladığım şey küçüğün öpmesi idi ve eşim öptü, nede olsa ego sorunu değildi değil mi

İstisnasız herkes güler geçeriz demiş yahu :))
Biride çıkıp desin düzgünce annem de babamın elini öperdi ben böyle gördüm eşim de talep ediyo bu "geleneği" yaşatmak için öpüyorum

Gülüyoruz eğleniyoruz harçlık alıyoruz bilmem ne, komik yani

İstisnasız herkes güler geçeriz demiş yahu :))
Biride çıkıp desin düzgünce annem de babamın elini öperdi ben böyle gördüm eşim de talep ediyo bu "geleneği" yaşatmak için öpüyorum

Gülüyoruz eğleniyoruz harçlık alıyoruz bilmem ne, komik yani

Değil mi ama bu bana da tuhaf geldi.
Sanki bir zorunluluk gibi ama kabul etmemek gibi ya da ne bileyim anlatamadım işte.

Ayy zaten ben bu el öpme olayına ifrit oluyorum!
Benim kocamın tarafı da el öptürmeye bayılıyorlar, direk ellerini burnuma kadar uzatırlar.
Benim ailemde el öptürmekten hoşlanmaz, böyle yetiştirilince tuhaf geliyor el öpmek.
Konuya değilde kendi isyanımı yaptım sanki idare ediver konu sahibesi:)

Değil mi ama bu bana da tuhaf geldi. Sanki bir zorunluluk gibi ama kabul etmemek gibi ya da ne bileyim anlatamadım işte.

Hah aynen öyle ben de anlatamadım hani zaten yapacam bari erkekliğe b.k sürdürmiyim gibi, bari benim de Rıza varmış gibi yapayım gibi

Çünkü olayı zaten normal gören rituel haline getiren güleriz diye ısrarla belirtme gereği duymaz

Sakasına öperim harcligimida alırım her turlu
Ben sulanirim sirnasirin yani ver elini öpim diye

O ne yahu oyle öp! Elimi.

Dedem mi? Babam mi?

Öpen öpsün
Öpmeyen öpmesin.

Benim ailemde el öpülürdü cocuklugumda. Annem babamin elini öperdi biz mutlu olurduk. Sanki bem sayginin hem sevginin ifadesiydi o anlar.

Ben de 9 yillik evliyim ve her bayram esimin elini öperim. Ama o öptürmemeye calisir. Mütevazidir. Sonra da o benim iki elimi öper romantik bir sekilde. Cocuklarim da bu bayram geleneğimize sahit. Sonra onlar babalarinin elini öper.

Ben esimden ne harclik isterim ne de verirse alirim. Calisiyorum ben de . bu kismi gereksizbuluyorum. Ama ev hanimi olan arkadaslar icin guzel bir dueum olur.

Bu adetler atalarimizdan geliyor ve bu kulturu cocuklarimiza aktaracak olan bizleriz.

Simdi gelenek ve göreneklerimizi güzel adetlerimizi cocuklarimiza ögretmezsek benimsetmezsek ileride asosyal bireylerle misafir sevmeyen iki lafi bir araya getiremeyen insanlarla muhatap olabiliriz.

Zaten teknoloji sarmis 4 tarafimizi

Back
X