Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

olive_bluto

Dur bakalım mevla neyler, neylerse güzel eyler 🙏
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
6.012
16.246
248
Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.

Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.

Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ama bizimkiler bilmesin (sülaleden bahsediyor anne babadan değil).

Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?

Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.

Eşimin beklentisi-
söyleme
Söylemediğin halde öğrenir ve konuşurlarsa takma
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.

Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da:süslü:

Ben olsam sosyal medyadan tüm akrabaları ufak ufak engellerim. Bu insanlar böyle gelmiş böyle gider değişmezler, siz de kafa tutayım yeni anlayış getireyim deseniz anca kendinizi yer bitirirsiniz. Eşine katılıyorum, madem eşin olumlu, milletin bilmesine gerek yok, anı yaşayın tadını çıkartın, çok beğendiğiniz anları kendi arşivinizde tutabilirsiniz

olduğum gibi davranmaktan yanayım, banane ıdısının dıdısının fikirinden o öyle görmüş öyle yaşıyor diye kimse hayatıma müdahale edemez, bazen sessiz kalınabilir ama bu karşı tarafın dediğini yapmak anlamına gelmez muhattap bile olmam geçerim..

İşte kafaya takılacak laflar ediyorlar. Eşim bunları duymaktansa onların bir şeyleri bilmemesini istiyor. Konuşsunlar,nasıl olsa bir gün böyle biri olduğumu kabul edip söyleyecek bir şey bulamayacaklar diye düşünüyorum. Beni kendilerine benzemediğim ve istedikleri gibi davranmadığım için sevmeyeceklerse sevmesinler diye düşünüyorum. Bu durumda kendi aile huzurumu bozmadan nasıl bir yol izlerim bilemiyorum :)

İşte kafaya takılacak laflar ediyorlar. Eşim bunları duymaktansa onların bir şeyleri bilmemesini istiyor. Konuşsunlar,nasıl olsa bir gün böyle biri olduğumu kabul edip söyleyecek bir şey bulamayacaklar diye düşünüyorum. Beni kendilerine benzemediğim ve istedikleri gibi davranmadığım için sevmeyeceklerse sevmesinler diye düşünüyorum. Bu durumda kendi aile huzurumu bozmadan nasıl bir yol izlerim bilemiyorum :)
ben olsam tatile gittiğimi, gözlerine soka soka ilan ederim tüm sosyal medyada, birşey diyen olursada kazanıyoruz çıkıyoruz size ne der geçerim..
evim ailem hayatım beni bağlar kimse söz söyleyemez söyleyende alır cevabını oturur ;)

Aynı durumdayım,gittiğim yer 10 ise 9unu gizlerim.
Korktuğum için mi ?
Asla.
Benim ne kadar suratsız oldugumu bildikleri için eşimi darliyorlar,o da huzursuz oluyor. Bu nedenle mecburen saklıyorum.
Dogru taktik bu.. ya hic biriyle gorusmiyceksin.. ee kocan olan adam kestirip atmak istese zaten yapardi bunu. Demekki konu sahibinin kocasina uygun olan bu.

Ben olsam sosyal medyadan tüm akrabaları ufak ufak engellerim. Bu insanlar böyle gelmiş böyle gider değişmezler, siz de kafa tutayım yeni anlayış getireyim deseniz anca kendinizi yer bitirirsiniz. Eşine katılıyorum, madem eşin olumlu, milletin bilmesine gerek yok, anı yaşayın tadını çıkartın, çok beğendiğiniz anları kendi arşivinizde tutabilirsiniz

Sadece fotoğraf değil ki :) Farklı beklentileri de var. Onların geleneklerine tamamen adapte olmamı da istiyorlar. Uymayan ise kötü.

Bence önceden bayramlaşın ve göstere göstere tatilinize gidin.
Farklı zamanlarda farklı yerlerde, üstüne cuk diye oturacak konular açıldığında hayatın sizin hayatınız olduğunu kimsenin ne dediğini umursamadığınızı, kimsenin sizin hayatınız üzerinde hakimiyyeti olmadığını ifade edin.
Önce kv kp derden başlayın. Onlar alışırsa akrabaların çenesi daha çabuk kapanır.

Aynı durumdayım,gittiğim yer 10 ise 9unu gizlerim.
Korktuğum için mi ?
Asla.
Benim ne kadar suratsız oldugumu bildikleri için eşimi darliyorlar,o da huzursuz oluyor. Bu nedenle mecburen saklıyorum.

Yazık onlar konuşuyor ben konuşuyorum olan eşime oluyor zaten :) Ben de doğrusu nedir onu öğrenmeye çalışıyorum. Bana sanki ikiyüzlüce davranıyormuşum hissi geliyor,asileşiyorum.

Kendi açımdan bakınca, istediğimi yaşarım, kimseye ne yaptığımın hesabını vermek zorunda değilim, beni sevmelerine de gerek yok olduğum gibi sevmeyeceklerse diye düşünüyorum. Ancak eşim açısından baktığımda, ailesinin lafına göre hareket etmeyen, benimle ortak hareket eden, beni anlayan bir insansa, ama ailesinin laflarından çok etkilenip mutsuz oluyorsa, onun için bazı şeyleri ortaya dökmemeyi, gizli yapmayı göze alırdım. Buna rağmen saklanan şeyler ortaya çıkar da, laf edilirse, eşinizin dediği gibi ağızlarının payını da verirdim. Aslında eşiniz sizin karakterinizi, isteklerinizi hiçe sayıyor değil. Öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan. Ama kavgacı bir yapısı da yok, hemen huzursuz oluyor demek, uğraşmak istemiyor. Eh içinde kötü niyet yoksa, böyle biri için biraz fedakarlık yapmaktan zarar gelmez.

Dogru taktik bu.. ya hic biriyle gorusmiyceksin.. ee kocan olan adam kestirip atmak istese zaten yapardi bunu. Demekki konu sahibinin kocasina uygun olan bu.

Benim ailem gezip tozmamizdan ne kadar mutlu oluyorsa kv kp de aksine deliriyor para gidiyor diye. Halbuki para bizim paramiz,ortak bütçemiz yok onlara borcumuz yok ve tabiri caizse it gibi çalışıyorum ben sene içinde. 2 gün bir yere gitmek için kimseden izin almam ama iste kv bunu hazmedemiyor,eşim de nefret ediyor bu durumdan ama anne babası atamıyor satamıyor ,ben de yapacağımı yapıyorum nasılsa.
Napalım fotoğrafımız eksik oluversin.

Kimseden hicbirseyimi saklamam , hauatimda hic elalem ne der diye dusunmedim ve yasamadim
Laf soyleyen olursa de hep verdigim bir cevap vardir : " sana ne "

Bence de öyle, onlara ne? :) Ama eşim öyle düşünmüyor. Onlar anlamazlarmış,hayatları boyunca böyle yaşamışlar,görmemişler ki diyor.

Back
X