• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

başka bir aileye uyum sağlamak çok zor.
sizi çok iyi anladığımı söylemeliyim. ama hayat böyle bir şey..
bazen diyorum ben de doğrusu, akıllı uslu kız rolünü niye benimsiyorum ki..
eleştirilmemek, takdir görmek bu kadar önemli mi? aslında değil..
hani "akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin" misali..
eşimin hatrı işte :) akıllı uslu yaşayıp gidiyoruz..

İşte bazen eşimin değil de onların gönlünü yapıyorum gibi geliyor :) Ondan delileniyorum :) Birilerinin beni anladığını bilmek,benimle aynı şeyleri yaşayanların olduğunu bilmek rahatlatıcı geliyor. Çok teşekkür ederim mesajınız için

O elalem beni öldürdü eşimle boşanma aşamasındayız herkes de bir merak bir laf ki sorma face i kapatttim
Hattimi degistirdim kimse yok annem babam kardeşlerim var rehberim de instagram daki herkesi sildim
Şimdi de yürüyüş yapmam sorun oldu.
Ama tabi ki yürümekten vazgeçmeyeceğim
O yüzden hayatinizi siz yaşayın elalem değil

Son düzenleme:
O elalem beni öldürdü eşimle boşanma aşamasındayız herkes de bir merak bir laf ki sorma face i kapatttim
Hattimi degistirdim kimse yok annem babam kardeşlerim var rehberim instagram daki herkesi sildim
Şimdi de yürüyüş yapmam sorun oldu.
Ama tabi ki yürümekten vazgeçmeyeceğim
O yüzden hayatinizi siz yaşayın elalem değil

Yürüyüşün nasıl bir sakıncası varmış? Çok geçmiş olsun. Umarım toparlayabilirsiniz.

Dul kadin misim tek başıma cikip yürüyormuşum

Tövbe tövbe. Bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum. Sakıncasız bir şeyi bile acımasızca eleştiriyorlar ya bravo onlara. Sakın vazgeçip üzmeyin kendinizi. Bir kadın TEK BAŞINA her şeyi yapabilir. Bir kadının bir şeyler yapması için illa eşe ihtiyacı yoktur ve dul diye bir medeni hal de yok. Bekarsınız siz.

Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.

Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.

Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ama bizimkiler bilmesin (sülaleden bahsediyor anne babadan değil).

Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?

Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.

Eşimin beklentisi-
söyleme
Söylemediğin halde öğrenir ve konuşurlarsa takma
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.

Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da:süslü:
Ayy bendede tam tersi. Esim biraz rahat ama ben cekiniyorum. Tatile gidersek millet laf edermi , sunu paylasirsam laf soz olurmu . Hatta esime ben diyorum herkese soyleme tatole gidecegimizi diye

Aslında şu muhafazakar kalıbı yanlış, muhafaza etmekten geliyor o cümle ama kimsenin bi şeyi muhafaza ettiği yok afedersiniz söz meclisten dışarı fiyuuuuu

Siz eşinizin sülalesi size aşık diyemi evlendiniz ki, sülalesinin aşkı uğruna baskalasim geciriyorsunuz bi bu eksikti.
Kocisleri için degisenler bitti şimdi sülale modası çıktı vay anam vay...
Olduğum gibi davranirdim sevip sevmemek onların bileceği is saygı duyşunlar başka ihsan lüzumsuz!
Konusacaklarmis pardon neyimi konusuyolarmis acaba" tırrrr rrre "der geçerim cevabını verir Totoşu üstüne oturturum

Sevgilim de sevgilimin 35 yaşındaki abisi de babalarının yanında sigara içmiyorlar. Ben babamın yanında içiyorum. Çünkü içerim yani sigaranın ayıbı saygısı olmaz bence. O yüzden onların babasının yanında da içiyorum. Hiç de bişey demiyor. Zaten dememeli. Ben buyum, bu kadarım.

Ayy bendede tam tersi. Esim biraz rahat ama ben cekiniyorum. Tatile gidersek millet laf edermi , sunu paylasirsam laf soz olurmu . Hatta esime ben diyorum herkese soyleme tatole gidecegimizi diye

Hhahah :-) Niye ki ama? Belki o da benim gibi bozuluyordur size.

Merhabalar ,benim aklıma bir şey takıldı size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Öncelikle kısa bir girizgah yapayım ki meselenin özü anlaşılsın :) Ben babam ve annemle arkadaş gibi olduğumuz,hiç bir şeyi birbirimizden saklamadığımız bir ailede büyüdüm. Bizim ailemizde her kararda benim de fikirlerim alınırdı ve kararlarıma da hep saygı duyulurdu. Babam ve annem beni eleştirse dahi "Yapmayacaksın! Yapamazsın!" Gibi yaklaşımlarda asla bulunmadılar. Rahat rahat büyüdüm ve evlendim.

Eşimin ailesi ise oldukça muhafazakar ve kendilerine benzemeyen kişileri eleştirirler ve her şeyi ayıplama eğilimindeler.

Asıl olaya geliyorum. Eşimle bayram tatilimizi planlarken bütçemizi de planlıyorduk. Baktım ki hem bayram tatili uzun,hem eşimin memleketine gitmek için yol uzun,hem tüm sülalesiyle bir araya gelmektense tatile çıkmak çok cazip eşime şöyle bir teklifte bulundum: "Acaba biz bu bütçeyle tatile mi çıksak,eğer bayramda memleketine gidersek tekrar tatile gitmemiz zor olabilir." Biraz konu üzerine konuştuktan sonra eşim "Tamam bak o zaman tatile çıkalım" dedi ve sonra incilerini sıraladı.
Ama bizimkiler bilmesin (sülaleden bahsediyor anne babadan değil).

Ben de zaten kimseyi arayıp tatile gideceğimizi ilan edecek değilim ama tatilde beğendiğim bir manzaranın bile fotoğrafını paylaşamayacak mıyım? Dedim. Paylaşırsın,sonuçta o an çektiğini bilmediklerinden yorum yapamazlar dedi.(Belki de bu durumda işler dolayısıyla gelemedik denilecek)
Çekincesini anlıyorum. Daha ben nişanlıyken benim için eşimin dınısının dıdısı bundan sonra bir annendeysen 4 bizde olacaksın,bayramda da ilk gün burada olacaksınız demişti,fikir yapıları biraz enteresan ama sırf onlar konuşacak diye ben saklanarak mı yaşamalıyım?

Dışarıda fotoğraf çekinirken önce masadaki sigaraları ve küllüğü toplama eğilimine giriyorum çünkü bilmiyorlar. Bilseler neler neler söylerler. Eşim de asla bilmemeleri gerektiğini,sırf bu yüzden beni sevmeyebileceklerini dahi söylüyor.

Eşimin beklentisi-
söyleme
Söylemediğin halde öğrenir ve konuşurlarsa takma
Onlar sen göstere göstere bir şeyleri yaptığın için konuşurlarsa bir şey yapamam çünkü öyleler,cevaplarını sen ver.

Gereksiz konularda,gereksiz yere kaça kaça ve bazen de yalan söyleyerek yaşamak canımı sıkıyor. Siz olsanız naparsınız? Sırf onlar konuşacak diye olmadığım gibi davranmak ikiyüzlülük gibi geliyor da:süslü:
Tek söyleceğim eşiniz ıyiki onlar gibi değilmiş ve arkanızdaymış buna şükretmek lazım hep mutlu olun inşAllah...
Buarada paylaşım yaparken onları engelleseniz olmaz mi?

Siz eşinizin sülalesi size aşık diyemi evlendiniz ki, sülalesinin aşkı uğruna baskalasim geciriyorsunuz bi bu eksikti.
Kocisleri için degisenler bitti şimdi sülale modası çıktı vay anam vay...
Olduğum gibi davranirdim sevip sevmemek onların bileceği is saygı duyşunlar başka ihsan lüzumsuz!
Konusacaklarmis pardon neyimi konusuyolarmis acaba" tırrrr rrre "der geçerim cevabını verir Totoşu üstüne oturturum

Hahahahahaha :KK71: Çok güldüm mesajınıza. Hayır başkalaşım geçirmiyorum tabii ama uslu kız rolü yapıyormuş hissi yaşıyorum.
kocam beni değiştirmiyor :)) Bazen ne alaka dedirten kıskançlıkları olur ama sıkmaz,canımdan bezdirmez. Bu sülale ise bıktırıp usandırma konusunda dünya markası:confused: Sırf lafları canımızı sıkmasın,Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın diye diye bu günlere geldik. Ama bir gün ben de anlamını bilmediğim o "tırrrr re" yi diyevcek kıvama geliciğim :KK71:

Şaka bir yana ben de lafımı esirgemem,bir laf söylediysem de eşim neden ıdıma böyle dedin,dıdıma ayıp ettin demez :))

Son düzenleme:
Sevgilim de sevgilimin 35 yaşındaki abisi de babalarının yanında sigara içmiyorlar. Ben babamın yanında içiyorum. Çünkü içerim yani sigaranın ayıbı saygısı olmaz bence. O yüzden onların babasının yanında da içiyorum. Hiç de bişey demiyor. Zaten dememeli. Ben buyum, bu kadarım.

Kendiniz gibi davrandığınız için kutlarım sizi. Ben de babamın yanında içerim,benim ailemdeki tüm büyükler bunun saygısı olmaz derler. Hatta eşim de benim ailemin yanında rahatça içer. Ben içmiyorum onun ailesinin yanında o ayrı, bir de bilmemeleri için göbeğim çatlıyor.

Tek söyleceğim eşiniz ıyiki onlar gibi değilmiş ve arkanızdaymış buna şükretmek lazım hep mutlu olun inşAllah...
Buarada paylaşım yaparken onları engelleseniz olmaz mi?

:)) Evet iyi ki değil. Amin hepimiz hep mutlu olalım inşallah:KK200: Konuyu açtıktan sonra hepsini engelledim

Kafa yapına uyanlar kalsın gerisini sil engelle uğraşılmaz böyleleriyle ..
Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin eşin destek çıkıyor yeri geldiğinde kimene eşimleyim de kestir at.

Kafa yapına uyanlar kalsın gerisini sil engelle uğraşılmaz böyleleriyle ..
Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin eşin destek çıkıyor yeri geldiğinde kimene eşimleyim de kestir at.

Engelledim hepsini konudan sonra bu attığım ilk adım oldu. Evet canımı sıkacak bir şey söylediklerinde hmmm tabii filan diyordum bazen geçiştirmek için ama cevap verdiğim zamanlar da oluyordu. Baktım bunlar içime oturup yer etmeye başlamış,sinirimi bozuyor. Artık geçiştirmek için hı hıı bile demek istemiyorum. Öyle dedikçe tavırları sürüyor. Söyleyeceğim söylemek istediğimi,zaten eşim kızmıyor :)) Bi annesine kıyamaz,annesi de zaten tatlı bir kadın.

Back
X