Dini açıdan sorunlar yaşıyorum derken? Dini yükümlülüklerini yerine getirememek mi sorun yoksa dini düşünüp içinden geçenleri yapamamak mı? Senin asıl sorunun başını birinin omzuna yaslayamamak değil. Kendin olamamak. İşe asıl sorununun ne olduğunu bulmakla başlayabilirsin.bazı dini açıdan da sorunlar yaşıyordum, annemle konuştuğumda senin derdin yok batıyor dert arıyorsun dedi... bu yaşadıklarım bazen çok saçma geliyor, abartıyorum sanırım boşluktan diyorum ama bazen öyle bir patlak veriyor ki.. şimdi psikologa gitsem belki de yukarıda yazdıklarımı anlatırken bana da abartı gelecek, herkesin yaşadığı şeyleri abartıyorum diye düşüneceğim.. yalan yalan şeyler düşünüyorum diyeceğim o yüzden psikologa gitmiyorum..
Dini açıdan sorunlar yaşıyorum derken? Dini yükümlülüklerini yerine getirememek mi sorun yoksa dini düşünüp içinden geçenleri yapamamak mı? Senin asıl sorunun başını birinin omzuna yaslayamamak değil. Kendin olamamak. İşe asıl sorununun ne olduğunu bulmakla başlayabilirsin.
Mükemmel insan yoktur, her birimizin bir sürü kusurunu sıralayabiliriz bir çırpıda, misal ben acayip derecede çok konuşurum çenem düşünce, her konuda bilgili değilimdir, yaşım 44 ama nerede hareketli kan kaynatan müzik var onu dinlerim, bir su birikintisi gördüysem ayakkabılarımı çıkarır üstünde hoplar zıplarım, çıplak ayak gezmeye bayılırım(bunu belirttim çünkü sanki belli yaştan sonra ağır olunması gerekir kanaati var toplumda) bazen olmadık şeylere gülerim, ağzım durmaz pot kırdığım olur, çok rahatımdır söylenenlere kulak asmam, burnumun dikine giderim, keçi gibi inatçıyımdır vs vsdaha 19'um ben bide :) dışarıda insanlar beni mükemmel olarak görsünler diye düşünüyorum sanırım.. ki dediğim gibi çocukluğumdaki sıkıntılar yüzünden galiba.. yoksa olduğum gibiyim ama işte eksik yanlarım hiç olmasın hiçkimse görmesin istiyorum.. inşallah patlak vermez..
merhaba..
insanları umursamayan, kendi bildiğini okuyan insanlardan olmayı ne isterdim..
ama öyle değilim, elalem ne der diye kendimi paralar hale geldim resmen.
düşünün serviste otobüste kulaklıkla istediğim müziği dinleyemiyorum.. kulaklıktan fazla ses çıkar da insanlar dinlediğim şarkıya bakıp "ayıp şu kız bu şarkıyı dinliyor oysa tipine bak" derler diye dinleyemiyorum..
tırnaklarımı yiyorum çocukluktan beri, ellerimi kollarımı saklıyorum millet görürse diye..
bu aralar biraz kilo aldım ama boyum çok uzun allahtan göstermiyorum, çevredede benden tonlarca kilolu insan var ama insanlar bana kilolu derse diye çekiniyorum.. oysa arkadaşlar gayet iyi bir kilom olduğunu söylüyor..
kendim olamıyorum.. mükemmelliyetçiyim, dışarıda kendime çizdiğim bir "ben" var ve bunun dışına çıkmak istemiyorum.. her daim dik durayım insanların yanında, en başarılı ben olayım, en dertsiz tasasız görünen mükemmel görünen ben olayım ki beni eleştiremesinler diye.. çünkü bütün ilkokul, ortaokul ve lisem hiçbir suçum yokken beni dışlayan, sevmeyen insanlarla geçti.. mobbingin alasını yaşadım.. çok acı çektim, bir çocuğun ne kadar acımasız olduğunu gördüm ben bana yapılanlar yüzünden...
şimdi üniversitedeyim, şükür arkadaşlar edindim, beni çok seviyorlar, kimi hayran, hatta ingiltere kraliçesine bile benzetecek kadar hayran olan arkadaşım var.. onların yanında dahi rahat olamıyorum bazen.. onlar da beni "mükemmel" görsün ki kırmaya cesaret edemesinler diye düşünüyorum.. bilmiyorum... ama bir yandan da bütün açıklığıyla yanında durabileceğim başımı omzuna yaslayabileceğim derdimi paylaşabileceğim bir omuz arıyorum ancak.. o da dini sebeplerden mümkün değil...
sabrım hiç yok.. motivasyonum sıfır.. kısa süreli motive oluyorum ama uzun vadede motivasyonum sıfır resmen.. kısa süreli motivasyonum sayesinde sınavlara çalışıp bölüm birincisi oldum ama bendeki bu tembellik, motivasyonsuzluk ve sabırsızlık yüzünden ales e çalışamam diye düşünüyorum.. bunu birine söylesem bölüm birincisisin hava atıyorsun sen çalışamazsan ben nasıl çalışayım der....
ortada hiç bir şey yok gibi görünüyor, hiçbir derdim ama içimde fırtınalar kopuyor.. bana yardım eder misiniz ablalarım..
küçüklen sana söyle yapma söyle derler diye cok söylendiyse ondandır banada söylenirdi hatta insanlardanda cok elestiri aldım ama boldu sonucta kabugu kırdım sükür kimseyi hafdinden fazla takmıyorum böylece rahat nefes alabiliyorumanaokulu fotoğraflarında bile tırnaklarım yenmiş vaziyette.. yardımın bir faydası sanki olmayacak çünkü bir derdim gerçekten var mı ondan bile emin olamıyorum yeri geliyor.. fazla abartıyorum diye düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?