Elbet sıra gelir...

En baştan söyleyeyim güzel hanımlar (araba onların zaten ister verir ister vermez demeyin, derdim bu diiil)

Bizim maddi durumumuz iyidir. Yani evim varsa arabam varsa tamam başka da bi ihtiyacim yok. Ama kısa bi süre önce ticarete girdik ve işler ters gitti arabamızdan olduk. Arabamız varken eşim sürekli erkek ve kız kardeşine arabayı verirdi. Hiç gocunmadım. Onların yoktu, hani aile olmak budur falan filan safsataları. Bizim arabayla kız kardeşi tatile bile gitti. Gel zaman git zaman işte devir tersine döndü. Kız kardeşi araba aldı bizim arabamız gitti. Dün akşam çok kısa bir mesafe için arabayı rica ettim görümceciğimden. 3 tane çocuk biri bebek akşam akşam yürümeyelim karanlıkta abin de yok dedim. Cevabı şu oldu "kusura bakma veremeyiz. Hastane gibi acil bi işin varsa al." ne bileyim çok bozuldum. Tamam dedim. Neticede onların yani. İster verir ister vermez. Ama dünden beri kendimi enayi gibi hissediyorum. Ben niye verdim ki diye. Şimdi eşimle araba bakıyoruz. Borç harç ayağımızı kesecek bi şey bulacağız. Babamın yedek arabası var onu vermek istedi. Eşim gurur yaptı bu olaydan sonra. Kendim alacağım diyo. Ona da hak veriyorum. O da çok üzüldü. Kardeşim bu yabancı değil diye. Ama diyorum elbet bize de döner bu devran. Ben de o zaman aynısını yapacağım. Yoksa yapmayıp utandırmalı mıyım?

Keşke tam o zaman

Evet zamanında senin tatil de çok acildi deseydin

Biz de arabamız yokken eşimin amcasının arabasını çok kullandık. Gerek gezmeye gerek işe güce.

Çok şükür arabamızı aldık. Amcanın arabası olmasa da verirdik.

Görümcenin yaptığı bence ayıp. Bundan sonra tavrınızı ona göre takınırsınız onlar da anlar.

Gerçi anladıklarında size AMA ile başlayan cümleler kuracaklardır

Aldıktan sonra diyin açık açık kimse istemesin diye, zamanında çok verdik ama verdiklerimiz bize aynı yaklaşmadılar, herkesin malı kıymetliyse bizim de öyle diye.
Her evin var bir vericisi, sizin evin de eşiniz galiba. Umarım bu ona ders olur da akıllanır.

Ben iyiliğin kadir kıymet bilene yapılması taraftarıyım, yoksa geriye böyle bir sürü kalp kırıklığı kalıyor.

Sizin arabayla tatile giden insanın size araba lazım olunca acilse veririm demesi yüzsüzlüğü😤😤😤😤
Ay insan bi utanır yani aklına eski günler gelir de

Böyle birine iyilikle ders vermek yaramaz. Direkt iyilio istediğinde tersleyin olsun bitsin 😒

Bu eşinize umarım ders olmuştur. Devran döndüğü zamanda vermesin kimseye malını önemli bisey dışında. Ayrıca görumcenize birgün hatırlatın tatillere kimin arabasıyla gittiğini hastane değil malum

tek bu olay mi,
yani insan gorumcesini bilir gibi geliyor bana.

Kesinlikle sizin yerinizde olsam kirilirdim ve mesafe de koyardim.

Ama vermeyecegini ya da boyle dusundugunu hic tahmin etmemis olmaniz garibime gitti acikcasi.

Ama yapmanız gereken anında cevabını vermekti. Bence tabi

En baştan söyleyeyim güzel hanımlar (araba onların zaten ister verir ister vermez demeyin, derdim bu diiil)

Bizim maddi durumumuz iyidir. Yani evim varsa arabam varsa tamam başka da bi ihtiyacim yok. Ama kısa bi süre önce ticarete girdik ve işler ters gitti arabamızdan olduk. Arabamız varken eşim sürekli erkek ve kız kardeşine arabayı verirdi. Hiç gocunmadım. Onların yoktu, hani aile olmak budur falan filan safsataları. Bizim arabayla kız kardeşi tatile bile gitti. Gel zaman git zaman işte devir tersine döndü. Kız kardeşi araba aldı bizim arabamız gitti. Dün akşam çok kısa bir mesafe için arabayı rica ettim görümceciğimden. 3 tane çocuk biri bebek akşam akşam yürümeyelim karanlıkta abin de yok dedim. Cevabı şu oldu "kusura bakma veremeyiz. Hastane gibi acil bi işin varsa al." ne bileyim çok bozuldum. Tamam dedim. Neticede onların yani. İster verir ister vermez. Ama dünden beri kendimi enayi gibi hissediyorum. Ben niye verdim ki diye. Şimdi eşimle araba bakıyoruz. Borç harç ayağımızı kesecek bi şey bulacağız. Babamın yedek arabası var onu vermek istedi. Eşim gurur yaptı bu olaydan sonra. Kendim alacağım diyo. Ona da hak veriyorum. O da çok üzüldü. Kardeşim bu yabancı değil diye. Ama diyorum elbet bize de döner bu devran. Ben de o zaman aynısını yapacağım. Yoksa yapmayıp utandırmalı mıyım?

Back
X