ele karısmak ne zormus :(

hralde ben yüzeysel baktığım ıcın ıstıyorumkı cok samımı olalım :) annemde hep söyler yoksa saygında kusur etmede varsın bıraz mesafe olsun dıye

oylede benı sevsinler ıstıyorum ıste , bekıhenuz toz pembe hersey o yüzden ama sevmelere onemlı benım ıcın

bunun yolu samimiyettten geçer, yapmacıklıktan, yalakalıktan, kıyastan geçmez.kıyas olursa için de haset de olur ve bu da senin bütün güzelliğini alır götürür

hralde ben yüzeysel baktığım ıcın ıstıyorumkı cok samımı olalım :) annemde hep söyler yoksa saygında kusur etmede varsın bıraz mesafe olsun dıye

hıc oyle bı kıskançlığım yoktur ınanın bende sasırıryorum kendıme nasıl oluyo dıye . ama kız bana cok samımı gelmıyo ondan galıba . yoksa sevgılımın kuzenlerı ıkımzıde tanır annesine hep soylemısler mmelekk cok daha ıyıdır dıye . bende ınanıyorum tanıdıkça sever yada soğur zaten ben yapmacık davranamam . belkı kız hakkındada sadece on yargılıyım gunahınıda almak ıstemıyorum . benım sorunum aıle ıcınde kıyaslama olması ben ozumde soğuk bı ınsan deılım kı onlar bana soğuk desınler

benim kardeşimin de 8 yıllık bi ilişkisi var. Çocuğun anası danası dıdısı kardeşimi tanıyor, dayısının düğününe filan gitti kardeşim ama ben doğru bulmuyorum açıkçası söz yok nişan yok ne bu!

Bize de yemeğe veya çaya gelmek için bişeyler çıtlatacak gibi oldu nişanlanın sonra birlikte misafirim olun dedim. Bence sen doğru yapıyorsun şimdiden mıç mıç olmaya gerek yok

evet kesinlikle şimdiden o çok sıcak bu çok soğuk deyip kızın damarına basıyorlar

ayy evet sebatıye abla dıyorum musadenle :):) oyle olsam gerçekten hıc sıkıntı deılım ama hıc soğuk bı ınan deılım , hatta soğuk durmam gerekenlere bıle soğuk duramam gereksız bı samımıyetım vardır benım herkese sızde tutup bana soğuk dıyın

yani mesafeli olmakta fayda var bak sen bile diyorsun ben böyle değilim diye evet değilsin çünkü damarına basıyorlar.bu şekilde en iyi insanı bile kötü yapabilirsin.

bence bırak seni soğuk bulsunlar bir bahane bul ve gitme bu sözlerin sonu gelmez.

Benim 6 yıllık bir ilişkim var , 24 yaşındayız ve söz yok nişan yok henüz ama nerdeyse ailelerle ilişkiler açısından evliden farkımız yok.

Bence gitmende bir sakınca yok, hem yengeside seni tanımak nasıl biri olduğunu görmek istiyor belli ki ve hakkı...

Zaten sizinde ilişkiniz 4 yıl olmuş baya uzun yani artık 3 aylık tanıdığın bir insanın ailesine girmiyorsun ki ...

Hem gitmenin şöyle bir faydası var , ailesini beğendin mi senin ailene uygun mu , örf adetleri nasıl , aile ortamları nasıl , ayrıca erkek arkadaşınıda tanımak açısından ev ortamında nasıl davranıyor , ailesine karşı hali tavrı nasıl vs gibi sorulara yanıt bulabilirsin gidersen.

Haaa 3 gün sonra allah korusun ayrıldın , diğer taraf arkandan konuşsa ne olur konuşmasa ne olur ? Ayrılmışsın gitmiş birdaha görmiceğin insanlar , tırs gelir tırs gideeeer...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım o sevgilisiyle birlikte akrabalarına gittiği için cana yakın derler ama sen gitmediğin için soğuk olursun.bunu kıyaslama olarak algılama bence.sonuçta evli değilsiniz.annen biliyorsa önce annene danış onun izni olmadan gitme sakın.annene söylemeden gidersen yarın öbür gün aileler bir araya geldiklerinde söylerler bize yemeğe geldi diye ailende tepki verebilir.ama bence bi yemek sonuçta.annen izin verirse git derim.

anneme taa yazın böyle böyle dıyolarmıs dedım . ben o zaman cok aramıyodum annesını onun lafı oluyou dıger kız hergun arıyo mmelekk hıc aramıyo soğuk bu kız falan dıye D: anlattım anneme dedı madem tanıştın arada sırada telefon konuşmasından bısey olmaz ama tas yerınde agır eve gıtma falan sakın lafı dahı olmasın yarın bı gun arkandan bıze kapağı atmak ıcın az mı ugrastın derse kaynanan gorursun dedı

canım ayrılma olarak degılde mesela evlensek kayınvalıdemle bı kavga olsa bana dese senın daha sozun yok nısanın oktu azmı dolandın kapımızda dıye D: aslında hıc böyle bı ınsan deıldır annesı ama benım annem bana sureklı bunları anlatıyoda etkılendım galıba :

Doğal ol , içinden geldiği gibi davran. Seni sevsinler diye farklı görünmeye çalışma. Sevgilin seni sevmiş onlar sevse ne olur, sevmese ne olur :) Evlerine davet etmişler git bişey olmaz :)

Ya daha sevgilisiniz annesini niye sürekli arayasın ki. Beni sevsinler moduna girip sırf karşı taraf sevsin diye ilgi gösterirsen evlenince boğulursun çünkü iki katını isterler.

Gitmende sakınca yok gidebilirsin tabii ama gereksiz gibi geldi bana. Bu arada yenge derken abisinin eşi mi yoksa amca eşi falan mı?
Niye soruyorum erkek arkadaşımın da abisi 1 küsür yıldır evli mesela onlar çağırdığında gitmeyi bi'nebze düşünürüm ama amcası çağırsa asla gitmem

Mesafe iyidir diğer kıza aldanma sen evlenince de "aayy kaynanam bizden çıkmıyo, bi'gün aramasam surat asıyo" diye gelip burda konu açar

İçinden geldiği gibi davran boşver sırf bunun için sevmeceklerse sevmesinler, kendi kızları söz konusu olsa ay ne işin var diyecek insanların söz konusu gelin olunca soğuk demeleri de ayrı bi'garip

Şu zamanlarda kanayan yaram ele karışmak, karışamamak, karışmak istememek .

Son düzenleme:

Tamamen katılıyorum arkadaşa... Resmen psikolojik baskı, hiç bir şeyin sonu belli olmaz gidersin sonra bi durum olur oğlandan ayrılırsan, arkanda eve girdi çıktı bilmem ne kötü kötü laflar ederler. Herşey zamanında güzel, herşeyin yeri zamanı var. Hele siz bi nişanlanın ondan sonra çağırırsa ailecek güzel bir yemek yersiniz. Etrafımızdan duyuyoruz temkinli olmakta her zaman fayda vardır, yazı görmeden yaz geldi demeyin.

Allah'ım Allah'ım demek istiyorum, ya biz nasıl acayip bir toplum olmuşuz ya, hele ki bu kız tarafı erkek tarafı mevzularında nedense hep kötü düşünüyoruz.

-aman sıkı fıkı olma, sonrası kötü olur
-söz yok nişan yok görüşme
-bakma öyle davrandıklarına evlenince değişiyorlar

İnanın bıktım bu lafları duymaktan. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına bir bakın etrafınıza, söz yokmuşta nişan yokmuşta gidilmezmiş. Ne alakası var ya, gitsin görsün işte. Ev ortamları nasıl, aile içinde ki ilişkiler nasıl, erkek arkadaşının aile içerisinde ev ortamında nasıl. Hiç tanımadan, söz-nişana kalkışılıyor sonra da burada gelip ağlıyorlar "ayy ailelerimiz hiç uyumlu değil, adetlerimiz hiç uymuyor, bana şunu dedi acaba kötü niyetle mi dedi?," dır dır dır yani. Ayrıca 4 senelik bir ilişkiden bahsediyorsunuz. Daha dün tanışmamışsınız. Ben eşimin ailesiyle daha flört etmeye başladığımızın 6. ayında tanıştım. Eşimde 7. ayında benim ailemle tanışmak için akşam yemeğine geldi bize. Daha sonra 3 ay gibi bir süre söz yok-nişan yok eşim bize geldi, ben onlara gittim. Çıktık,gezdik ettik. Benim ailem özellikle istedi, ailesi ile görüşmemi, nasıl insanlar, ileride ne olur ne biter diye. Allah bozmasın ama ilk tanıştığım gün kayınvalidem nasılsa bugün de aynı, ne bir değişiklik ne başka birşey. Arada mesafe diye sorarsanız, bilmem yok galiba. Saygı var orası tartışılmaz mutlaka ama, çokça şakalaşırız, beraber sinemaya gideriz, ben çat kapı uğrarım kahve yapalım içelim derim, daha nişanlıyken yazlıklarına gittim kaldım 2 gece, denize beraber girdik,şakalaştık. Ve şu ana kadar da değişen tek birşey yok.

Kendinizi hep kötü olacak diye şartlandırmayın lütfen, yada birilerinin kötü olunca sizinde öyle olacak diye birşey yok. Erkek aileleri rahattır kız tarafına göre, siz yemeğe gittiğinizde "ortada söz yok nişan yok kalkmış gelmiş, namussuz kız " falan demeyeceklerdir yani. Aksine kardeşimin kız arkadaşı diye gurur bile duyarlar. Allah korusun ileride işler aksi gitse bile, ne olur ki. Bize akşam yemeğine geldi mi diyecekler. Ya da var sayın dediler, ne olur ki?? Yapmayın bu kadar, açık olun ve net olun. karşınızdaki insanları tanıyın, tanıdıkça samimiyetinizi ayarlayın.İleride yaşanacaklar içinde fikriniz olur hem.

onların o sıcak kanlı dedikleri kişi bir evlensin de bir de o zamanki sohbetleri dinle bir bence.

ne rahatlığı kalır ,ne genişliği ,ne gezenti oluşu

başkalarının kafasındaki "şablon" gibi olmak yerine kendin ol..

ben ortada birşey yokken sıkıfıkı ilişkilerden hoşlanmıyorum. ha ortada birşey olsa bile dozunu iyi ayarlamak gerekiyor.

benim kuzenim ünvde okurken ailesi yanına gitmiş. kuzenimde ailesine kızı tanıştırmak için çağırmış. bunu bizimkiler hoş karşılamamış.. sevmemişler kızdaki rahatlığı... çok sonraları kuzende başkasıyla evlendi.

demem o ki kimseyi memnun edemessin. gitmek istemiyorsan uygun bir dille anlat...

Yahu ne var bunda allah aşkına ? 4 senedir sevgiliymişsiniz, ciddiymişsiniz, ne olucak bir yemeğe gitseniz ? İnsanlar sizi benimsemişler ki sizi de çağırıyorlar yemeğe,sevinmelisiniz. Anlamadım ki herkes bir muhalefet olmuş ben hiçbir sorun görmüyorum, eğer istiyosanız gidin yani ne var bunda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…