• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elektrik faturası yüzünden her ay tartışıyoruz

termosifon kombı mı sıcak su yanı?

ya 313 tl çok fazla, nerde yaşıyorsunuz kı sız öyle

hadı dükkan felan ışletsenız tmm dıcem ama çok bence eşınız haklı ama sızın suçunuz olamaz tabıkı bu sız ekstradan bırşey harcamıyorsunuz

benımde yaz kış klıma açık, günde 1 kere hem çamaşır hem bulaşık çalışır fırın desen zaten pızza yapmaktan hıç soğumuyor ama en fazla 5O tl gelır..

mutlaka kontrol ettırın tedaşa, yazık günah vallah o paraya belkı bı hata vardır :26:

bencede sayaci kontrol ettirin , cünkü anormal bi durum var , yani bazi arkadaslar firin cok yakar felan demisler ama , yani bizim babamlarin evde ben bekarken 6 kisiydik ev dubleks annem firini kullanir erkek kardesim ve babam hergün gömlek degisir buna ragmen en yüksek faturamiz 70 tl gelirdi ki babam bize firca atardi " sizin hic alniniz terledi mi " repligi fix dir zaten :27:

bazi arkadaslar esin niye kiziyor demiste , yani ev esya arac gereclerini kullanan elektirigi kullanan genellikle evde gün boyu kalan kisi oldugu icin esi kizmstir, babam da anneme bi de bize kizardi cünkü iki pc acik tv acik , mesala sik sik makinen calsitigini görsün ne firca atardi " ocak batiranlar " diye :1: birde israf tabi günah milli sermaye gidiyor, paran var diye öderim diye harvurup harman yakmak da yok degil mi ?

yani babamin bu tutumundan ötürü apartmanin en kalabalik ama faturasi en az gelen aile bizdik. bence maliyenin basina babami getirmeleri lazim bütce kesin fazla verir hazine dolar tasar.

baba evinden örnek verdim , cünkü bende suan yurtdisindayim , yani burda benim aylik faturam 50 euro. burda elektirik faturasi ödüyorz o da pesin , sana tahmini bi rakam veriyorlr sen 3 kisilik ailesin su kadar yakarsin , sene sonunda fazlasini geri aliyorsun eksiginide sene sonunda ödüyorsun, yakit ve su kiranin icinde onda da ayni sistem gecerli , diyelim benim kiram 850 euro bunun 250 su gider , sicak suyu dogal gazi aylik bu kadar hesaplamislar, merdiven temzligi de var ben gecen seneden mesala 300 euro geri aldim , fazla vermisim.

ama doğru söylüyorum insanların asıl söylemek istediklerini ben dışa vuruyorum böylece gizliden gizliye hava atma hayallerini suya düşürüyorum...
elektrik faturasından bahsediyoduk ben de elektriğin pahalı olduğunu söyledim...aslına bakarsan konuyla ilgiliydi,arkadaşın eropa'sı sadece bir ayrıntı benim için:9::9::9::9:
bilmem mi canım sıkı takipçim olduğunu fan clup açacam zati yakında:10::47:

Yok gercekten konu sahibine saygisizlik oldugunu bildigim halde, affina siginarak yazacagim bu mesaji.
Cünkü yaptiginiz saygisizlik boyunuzu gecti.
Öylesine kararmis ki iciniz, öylesine kötü ve ard niyetlisiniz ki.
Yasinizin kücük olmasi bile affettirmiyor hadsizliginizi.
Insanlari kendi icinizdeki kötü düsünce ve duygularla ithaminiza bakin, bakinda biraz olsun kendinize gelin.
Hic tanimadiginiz insanlari, sanal bir ortamda hic tanimadiklari insanlara hava atmakla itham ediyorsunuz.
Hemde neyle yurtdisinda yasamakla.
O kadar hased dolmus ki iciniz, insanlarin reelini bilmeden sadece iki kelimesi bile sizi kivrandirmaya yetiyor.
Adiniza üzüldüm cünkü cok iyi bildigim birsey vardir.
Bu dünyada ne kadar yasarsa yasasin HASEDCININ BIRGÜN BILE HUZURLU GÜNÜ OLMAZ.
Allah size yardim etsin.

evet mikrowella ve wasserkocher acaip yakıyo,hele mikrowella oooo ocak batırır valla...türkçe meali (mikrodalga ve su ısıtıcısı(namıdiğer kettle) acaip yakıyo,hele mikrodalga oooo ocak batırır valla....
arkadaşım kelebekse bence faturada yanlışlık var mümkünatı yok o elektriğin gelmesi...bence sen bi elektrikçi çağır ya da sayacı değiştirin bişekilde halledin...sanmam fatura itirazının kısa süreceğini,o yüzden bundan sonraki aylara bak,sayaç değiştir.

ama doğru söylüyorum insanların asıl söylemek istediklerini ben dışa vuruyorum böylece gizliden gizliye hava atma hayallerini suya düşürüyorum...
elektrik faturasından bahsediyoduk ben de elektriğin pahalı olduğunu söyledim...aslına bakarsan konuyla ilgiliydi,arkadaşın eropa'sı sadece bir ayrıntı benim için:9::9::9::9:
bilmem mi canım sıkı takipçim olduğunu fan clup açacam zati yakında:10::47:

Aç aç, başa beni yaz:7:

En son smileylerimi beğenmeyip benle küstüğünden beri özlemişim zaten senle konuşmayı:5:, bak rastlaştığımız ne iyi oldu. Niye bana mesaj atmıyorsun hayırsız:20: Ne zaman senin yazdığın konuları görsem çoktan herkes dağılmış oluyor.

Bu arada bana özel mesaj atmışsın ama mesaj kutum inatla açılmadı, sabırsızlıkla bekliyorum bakalım ne methiyeler düzmüşsün yine:52:

Ha bak ben senin psikoloji okuduğunu, ya da bu konuda uzman olduğunu bilmiyordum, insanlar yanlış anlayabilirler, farklı duygulara yorabilirler o yüzden dedim:44:

Hanımlar,
lütfen konuyu ikili tartışmalara döndürmeyiniz...

Konuya dönecek olursak gelen fatura çok fazla, en kısa sürede elektrik idaresine gidip sayacınızı kontrol etmeleri için talepte bulunun.
Hergün bulaşık makinem çalışır, haftada en az 2 kere çamaşır makinesi ve fırın öalıştırırım, laptoplar, tv, lambalar sürekli açık olduğu halde kış aylarında 80 tl. yaz aylarında 60 tl. yi geçmez elektrik faturam.

313 banada cok fazla geldi is yeri elektrik faturasi gibi :26:is yerlerine bile o kadar gelmiyordur bide o kadar lamba vs yakiyorlar :26:bence sayacinizda sorun var bu kadar elektrik faturasi cok :50:

Sanırım çok bişey yazmaya gerek yok.
Yapmaniz gereken,müracaatta bulunmak sayacınızla ilgili.
Annemde yaklaşık 1 yıl fahiş rakamlar ödedikten sonra,
sayacını kontrol ettirdi ve bozuk çıktı...
Ödediği yüksek rakamlarda boşa gitti,sizde zaman kaybetmeden,
Kontrol ettirin içiniz rahat olur,ondan sonra yapmanız gereken netleşir.

Bence derhal sayacınızı kontrol ettirip gerekirse değiştirin.Benim annemlere aynısı oluyordu sürekli yüksek fatura sürekli yüksek gittiler sayacı değiştirdiler.Birde eski çalışanlar kafalarına göre de yazıyorlardı ben bekarken kaç kere yanlış fatura itirazı yapmıştık.Yani eşiniz size yüklenmeden önce üstüne düşen görevleri yerine getirsin sayacı kontrol ettirsin.Yani evdeyiz diye yemeyelim,içmeyelim,yıkanmayalım mı Allah Allah yaa.Allah yardımcın olsun

313 TL. cidden çok 1 ay için. Ama eşinle kavga etmeni anlamadım. Sonuçta senlik bir durum yok.

Benim bebek var diye hergün çamaşır makinesi çalışıyor. 2 günde bir bulaşık makinesi çalışıyor. Bebeğin kıyafetler mecbur ütülenecek ki en çok sayacı döndüren şey ütüdür. Mikrodalga her gün kullanıyorum. Bebek var diye hergün elektrikli süpürge çalışıyor. Senden daha fazla elektrik kullanıyorum diyebilirim. Ama 60 ı asla geçmemiştir. Arkadaşların dediğin gibi sayaçta sorun vardır.

Bir kere bizim sayacın içindeki dönen şey kırılmıştı. Tık tık ses geliyordu. Elektrikçileri çağırdım. Sayacın dişinin kırıldığını ve bu yüzden kullandığımız elektriğin 2 katını yazdığını söylemişti ki o ayda cidden 250-300 gelmişti. Sende bir elektrikçi çağırt baksın bir. Ya da gizliden elektrik çekmiş de olabilirler.

Eğer sorun bundan kaynaklanmıyorsa sayacını değiştir. Artık akıllı sayaç takıyorlar. Akşam 22:00 den sonra ne çalıştırırsan yarı yarıya dşüyor. Herkes 22:00 den sonra çamaşır bulaşığını yıkamaya başladı. Onun dışında bizim apartmanda bir büyük kutu gibi birşey var. Elektrik sayaçlarının tam karşısına koymuşlar. Elektiriğin %30 az gelmesini sağlıyormuş.

evinizden biri kaçak elektirik labilir. böle bişi bizim komşunun başına gelmişti çünkü. tabi sayaçtata sorun olabilir.
buz dolabı varsa ekonomikte ayarlanabilir. çamaşır makinasını mümkün olduğunca düşük sıcaklıkta kullanmalısın zaten yüksek sıcaklık hem çamaşıra hem makinaya zarar. bulaşık mak. ekonomikte açarsın. ütü konusunda nasılsın bilmem ama ben eskiden iç çamaşırlarını bile ütülerdim şimdi sadece dıştan gözüken ve gerekenleri ütülüyorum. derin dondurucu ayrı olarak varsa oda ayda 30 lira falan yakıyo. termosifon da baya yakıyo diye biliyorum ama ne olursa olsun 313 gelmez diye düşünüyorumç

313 TL. 2 aylık bile olsa çok yüksek. Bize genelde 65 falan gelir.

Ev merkezi sistem ısıtmalı olduğu için Nisan gibi yönetici kaloriferi kapattı 2 odada tüm gün elk sobası çalıştırdık. Gelen fatura 82 TL. Sizde kesin bir terslik var.

Canım hiç düşünmedin mi sayaçta problem olabileceğini,hala kendi kullanımında arıyorsun sorunu.
Hadi iki aylık maksimum 150 gelsin eğer sürekli termosifon kullanıyorsan.
Bence de elektirik idaresine faturalarını ve saatini incelettir.

Gerçektende bir problem var. Termosifon o kadar yakmaz ki? Sizin üzerinizden birden fazla kişi elektrik kullanıyor olabilir yada şantiye elektriği falan mı bu? Ben olsam hemen şikayet ederdim. Size en fazla aylık 50-60TL gelir söylediklerinize göre.

ya sorundao ya zaten evleneli en az 237 geldi şimdiye kadar.ben termosifendan şüpheleniyorum

canım benim eminsin demi benim evime 50 tl geliyor da elektirik, size gelen fatura bana çoook geldi,hatta dün akşam gördüm gelen faturayı 48.tl di...

yılbaşında misafirler falan bi dünya kişi vardı bizde yemekler tatlılar börek,kurabiyeler derken fırın deli gibi yandı gelen fatura ise 65 di..

sizde ya kaçak falan var yada sayacınız bozuk..

bizde eski evde otururken su faturası 1 ayda 95 lira gelmişti eşim soluğu sucularda aldı faturanın hesabını sordu daha önce gelen faturaya bakın bide şimdi gelen fatura bakın bu fatura benim 2 aylık faturam olması gerekiyor dedi, eve 2 tane adam getirdi baktırdı ki sayac bozukmuş...

Son faturaniza itiraz etmelisiniz. İtiraz edince ilgileniyorlar.

İki secenek var. Ya sayaciniz arizali ya da kacak kullanim soz konusu.

Faturanin arkasindaki telefon numarasini arasaniza.

Eğer ev villa tipiyse, 3-4 katlıysa özellikle kışın kazandan da dolayı bu elektrik gelir normaldir, şaşırmayın.
Yazında bunun biraz düşüğü gelir.
.......

Termisifon çok eletrik yakar istediğiniz kadar ekonomik ayarda olsun..
Su ısıtıcısı, elektrik süpürgesi, fırın ve fön makinasıda çok eletrik yakanlardan.

Özellikle su ısıtıcısının bir evde kullanılması kesildiği zaman o ayki faturada 12-13 tl azalma olur, deneyin.

Sizin eviniz küçükse bu rakam çok fazla..Bir kontrolş ettirmeniz lazım.Şikayet dilekçesi yazın.

Şantiye elektriği mi hala diye bir daha kontrol ettirin. Tedbir almanız lazım..Tartışmanız normal.

bende size sorayımmm

haftada 3 kez çamaşır makinası

haftada 4 kez bulaşıkmakinası

haftada 2 kez yarımşar saatlik ütü

belki haftada 2 kez fırın

fatura genelde 65 civarı

eşimde söyleniyor çok diyeee:52:

gece herhangi bir ışık olmadan yatamam o yüzden tasarruf lambasını yakıyordum.baktımki en sonunda onada söylernmeye başladı en sonunda onuda kapattım

bakalım şimdi neye söylenecek

ona göre 35 falan gelmeliymiş :33:

Bilmem çok abartılı geldi bana, ben olsam bende tartışırdım herhalde :44: Dicem ama korkuyorum bu konu sahibi azcık agresifti de :1:

Back
X