• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elektrik faturası yüzünden her ay tartışıyoruz

arkadaşlar iyi akşamlar benim derdim şu:elektrik faturası yüzünden eşimle her ay tartışıyoruz bugün yine fatura geldi ve kaçınılmaz son yaklaştı anlayacağınız.313 lira gelmiş yani düşünüyorum ne var elektirikli diye.herkes ne yapıyor diye bulamıyorum.bizim evde hergün bir kez bulaşık makinesi çalışır çamaşır 2-3 güne bir çalışır.termosifen var onu da ne zamandır ekonomikte kullanıyorum.neler elektiriği çok yakar?nasıl tasarruf edebilirim?bi yardımcı olur musunuz bana?teşekkürleer şimdiden

Ben haftada 3 makina çamasır yıkıyorum. siyah, beyaz ve renkli olmak üzere. Bulaşık makinası 2 günde bir çalışır. 150 tl. falan geliyor. ama bizde tv hep açık. Prizden düğmelerini kapat elektrikli aletlerin..Birde benim her şeyim A sınıfı az enerji tüketiyor.. ampüllerde tasarrüflu ampül..

Birde elektirk faturalarını düşüren cihazlar var. Gerçekten çok işe yarıyor, her evde olmalı bence.. Onaylı-sertifikalı-garantili olmasına dikkat ederek alacağınız o cihazlar faturayı oldukça düşürüyor.

bende size sorayımmm

haftada 3 kez çamaşır makinası

haftada 4 kez bulaşıkmakinası

haftada 2 kez yarımşar saatlik ütü

belki haftada 2 kez fırın

fatura genelde 65 civarı

eşimde söyleniyor çok diyeee:52:

gece herhangi bir ışık olmadan yatamam o yüzden tasarruf lambasını yakıyordum.baktımki en sonunda onada söylernmeye başladı en sonunda onuda kapattım

bakalım şimdi neye söylenecek

ona göre 35 falan gelmeliymiş :33:

yok canım o kadar da değilde yani 35 tl zaten anca yok kdvsi yok çöp parası yok kaçak kullanım parası derken toplamı o kadar ediyor....50- 60 tl ideal normal bir ev için ama ev büyükse 1sen arkadaşın dediği gibi fatura yüksek gelir... bende karanlıkta uyuyamam benim zaten karanlık korkum var hayatta ışık olmadan yatmam, tasarruflu bile değil hatta pahalısını kullanıyorum gece lambam da eşim hiç bişey demiyo bildiği için huyumu.. bende bulaşık m. hergün hatta bazen günde 2 kere çalışıyor, çamaşır m. benimde aynı haftada 3 kez, ütü de aynı senin gibi,fırın da aynı şekilde hatta misafir olmadığı sürece benim fırınım hiç yanmaz, televizyon sabah açılır, açılış o açılış gece 12:30 da kapanır... buna rağmen 50 tl...

Geçen sene aynı şey bizim başımızada gelmişti 300 küsür fatura görünce gözlerime inanamadım ayedaşa giderek bu kadar fatura gelmemesi gerektiğini yanlışlık olabileceğini söyledim. sayaçlar üzerinde T1,T2,T3 değerleri var faturayı yazan kişi bi değeri fazla yazmış eğer gidip sormasaydım o ay 300 TL yi ödeyecektik. Önce fatura üzerinde yazan değerleri sayacınızdan kontrol edin sayacın üzerinde küçük yuvarlak bir buton olucak ona bastığınızda T1,T2,T3 değerleri çıkıyor en azından bizdeki öyle

eşim bazen 65 tl falan geldiğinde bile söyleniyo, canım kendini akü gibi elektiriğe falanmı takıyosun napıyosun diyo, 313 tl benim 1 yıllık elektirik faturam, 1 ayda 313 tl elektirik faturası gelsin eve varya ben anında ülkeyi terk ederim, :33: yoksa akasya durağında ki osman ağanın safiyeyi kovaladığı gibi kocamda beni baltayla falan kovalar neme lazım :9: :9: :9: :9:

şu T1 T2 lere bende bakcam sonrada tedaşa gitçem kontrol ettircem banane banane :32:

yaa kızlaaarr düşündümde ya bide az yazmış çıkarsa :52: :52: :9:

termosifon çok yakıyor evet bende kullanıyorum her ay 80 90 aşağısı gelmiyor çok fazla sıcaksu kullanıyorsan fazla gelebilir ama senin fatura biraz uçmuş

şofbeniniz elektrikliyse gelen fatura normaldir,çünkü 2 aylık faturanız.
kızkardeşime aylık 200 lira geliyordu araştırdı şofbenden kaynaklanıyormuş.

Çok çok fazla bence. Sayacınız bozulmuş olabilir. Elektrik idaresine başvurup inceleme isteyin. Sayacı da değiştirin. Adam söylenmekte haklı yani işyeri gibi fatura gelmiş

Ben fırını da, çamaşı-bulaşık makinesi, süpürge vs. sürekli kullanıyorum. TV çok çalışıyor. Ev hanımıysan daha çok çalışacaktır ama en fazla 100 falan gelmesi lazım.

ya arkadaşlar çıldırıcam bende anlamıyorum termosifen sürekli kullanıyorum ama bulaşığı sudan gecirirken falanda onun dışında tv gün boyu,pc gün boyu açıktır.eşimde sürekli termosifon suyunu açık bırakıyormuşum ondan diyor.suçu bana atıyor.fırın çok çalışmaz bizde.başkada bişey bulamıyorum

Elektrikli şofben çok yakıyor.Isıyı sürekli aynı derecede tutmak için enerji harcıyor.
En azından evden çıkarken veya kullanmayacağın zaman kapatabilirsin.
Mesela sadece sabah ve akşam açabilirsin.

Tv'yi günboyu açık tutmamaya çalışabilirsin.Açık olan,plazma gibi büyük tv ise,daha küçük bir tv kullanabilirsin.
Evde ses olsun diye açık bırakıyorsan,eski usul radyoya geçebilirsin:)
Pc günboyu açıksa,en azından kullanılmadığı zaman,ekranı kısa sürede kapanma moduna ayarlayabilirsin.
Örneğin 20 dakika seçtiysen 10 dakikaya düşür ve hareketli koruyucu ayarlama.

Uzun süre açık kalan çay-kahve makinası veya kettle varsa fişten çekebilirsin.
Tüm elektrikli aletler,kırmızı uyarı ışığı yandığı sürece elektrik harcıyor.
Uzaktan kumandayla kapatılan tv,fişte bırakılan saat göstergeli uydu alıcısı vs...dahil.

Tasarruflu ampul kullanıyormuşsun.Yine de avize gibi çoklu ampul kullanmayabilirsin.Tek ampullü lambader veya abajur olabilir.

İlk işiniz eve bir elektrikçi çağırmak olsun.

Bizimde eve ilk taşındığımız 2ay faturamız 170 lira geldi,baktık olacak gibi değil acaba kaçak kullanan mı var diye elektrikçi çağırdık.

Kaçak kullanan yokmuş ama otuma odası ve mutfağın avizelerindeki ampüllerin çok elektrik yaktığını söyledi adam,değiştirdik .

Yaklaşık 65 lira düştü faturamız.Sizin evdede vardır bir eletrik canavarı, lamba veya termosifon olabilir.

Canım hiç düşünmedin mi sayaçta problem olabileceğini,hala kendi kullanımında arıyorsun sorunu.
Hadi iki aylık maksimum 150 gelsin eğer sürekli termosifon kullanıyorsan.
Bence de elektirik idaresine faturalarını ve saatini incelettir.

canım bize evlendiğimizden beri yüksek geliyor o yüzden suçu kendimde arıyorum önceden ankaradaydık o zaman yüklü geliyordu bende anlamıyorum herşeyi ekonomikte çalıştırıyorum ütüpek yapmıyorum

çok fazla gerçekten bende sinirlenirdim.
kavga için bahane değil ama fazla bir rakam.
sebebini araştırın derim. kaçak kullanım varsa neden siz ödeyesiniz ki?

Normal bir mesken için 313 tl çok yüksek bir oran...

Mutlak bir yanlışlık var.

Klima vs olsa anlarım ama bu şekilde normal kullanımlarla bu rakam gelmez.

Ayrıca kocan denen zat seninle tartışana kadar..

Elektirikçi çağırsın aletlerin çalışırken harcadığı elektiriği tesbit etsin.. Çarpsın bölsün sarfiyat sebebi ortaya çıkar..

Kaçak olablir.. Elektirik tip mesken değilde başka grup seçilmiş olabilir.

Back
X