• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elektrik faturası yüzünden her ay tartışıyoruz

İlk işiniz eve bir elektrikçi çağırmak olsun.

Bizimde eve ilk taşındığımız 2ay faturamız 170 lira geldi,baktık olacak gibi değil acaba kaçak kullanan mı var diye elektrikçi çağırdık.

Kaçak kullanan yokmuş ama otuma odası ve mutfağın avizelerindeki ampüllerin çok elektrik yaktığını söyledi adam,değiştirdik .

Yaklaşık 65 lira düştü faturamız.Sizin evdede vardır bir eletrik canavarı, lamba veya termosifon olabilir.

Buda sacmalık...

İki ampul her ne olursa olsun nerdeyse %200 fark ettirmez...

Başka nednelerden olmustur...

konuyu tam okumadım ama 313 lira fatura ancak evinizde küçük bir konfensiyon atölyesi kurduysanız gelir :37:
yada 5-6 aylık birikmiş faturadırki bu durumda da zaten keserler
benim termosifonum yok ama elektirikli şofben kullanıyorum şu küçük olanlardan ani su ısıtıcı diye geçiyor
her gün bulaşık makinası çalışır çamaşır makinası da haftanın 3 günü çalışır
su ısıtıcı tost makinası çok kullanırım
fırında kullanıyorum tv hem odada hem mutfakta açık olur zaman zaman
pc masa üstü leptoplara oranla daha fazla elektirik tüketiyor
bunca şeye rağmen 80 lira ödüyorum aylık
ve apartmandada en fazla bize geliyor
ben pcden kaynakladığını düşünüyorum
geçen gün karşı daireme mevlüde gittim
bulaşık makinası yok
fırın yok su ısıtıcısı falan filan yok
evi doğal gazlı oyüzden şohbende yok
pc hiç yok :)
gelen fatura 40 tl
bence siz mutlaka elektirik idaresine başvurun saatinizi kontrol ettirin derim

arkadaşlar iyi akşamlar benim derdim şu:elektrik faturası yüzünden eşimle her ay tartışıyoruz bugün yine fatura geldi ve kaçınılmaz son yaklaştı anlayacağınız.313 lira gelmiş yani düşünüyorum ne var elektirikli diye.herkes ne yapıyor diye bulamıyorum.bizim evde hergün bir kez bulaşık makinesi çalışır çamaşır 2-3 güne bir çalışır.termosifen var onu da ne zamandır ekonomikte kullanıyorum.neler elektiriği çok yakar?nasıl tasarruf edebilirim?bi yardımcı olur musunuz bana?teşekkürleer şimdiden

birikmiş borç olabilir ya da elektırık tesısatınzdan kaçak elektrık kullanan vardır baska bir acıklaması olamaz 313 tl nin ya da diğer aylar normal gelıpte bu ay 313 geldıyse yanlıs yazmısta olabılrler hangi dağıtım şirketi var bilmiyorum ama elektrık dagıtım şirketinizi arayın görüşün

bizimde 180 geldi en son babam çıldırmak üzere..aslında kullandıklaırmızı sayarsam normal gelebilir size..
çamaşır makinası günde en az 2 kere
bulaşık makinası günde 1 kere açılır
akşamlar 2 odanın ışığı ve televizyonu mutlaka açıktır.
ablam karanlıktan ve sessizlikten korktuğu için televizyon sabah 8'e kadar açıktır
Kettle / su ısıtıcı annemin arkadaşı oldu artık günde 20-25 kez çalışır.

çalısmadan once sabahdan aksama kadar bılgısayar acık televızyon acık , bulasık makınası camasır makınası buzdolabı ketıl cok kullanırım, tost yaparım hatta haftada bır kez salondakı tv de oturma odasındakı tvde calısır ama 70 tl yı hiç gecmedı su an çalısıyorum evde degılız en fazla 40 gelıyor evde olmamamıza ragmen bence senın sayacda problem olabılır kesınlıkle arastırın derım

bu işte bi garşiplik var.bizim de laptoplar sürekli çalışır.fırın 2-3 güne bir çalışır.Ütüyü genelde parça parça yaparım.yani hergün kullanıyorum.60-70 geliyor.ekstradan ne yapıyor olabilirsinki.sizinkinde bir gariplik var.eşin sana kızacağına bir araştırsa ya tedaşa falan gitsin bir sorsun.elektrik tüketimi en fazla ısınan şeylerden olur canım.mesela fırın,ütü,elektrikli sobalar,saç düzleştirici gibi.

Komik bir söylemmiş. :) Anca yetişiyorum sana, saçlarımı süpürge yapmaktan iyidir deseydiniz. :)

:52: :52: :52:

'valla canım ne yapayım, brokolinin sonu bitkisel hayat, bende elektiriksel hayat, kendimi elektiriğe takıyorum yarım saatte şarj oluyorum senin yemeğin,bulaşığın,çamaşırın,arkanı toplanması, üstüne bide çocuk anca yetiyo' diyorum...

:52: :52: :52:

Son düzenleme:
şofbeniniz elektrikliyse gelen fatura normaldir,çünkü 2 aylık faturanız.
kızkardeşime aylık 200 lira geliyordu araştırdı şofbenden kaynaklanıyormuş.

cnmm bizm eski evdede elekt.sofbendi hatta ben ve erkek kardeşim yaklaşık 40 dk kalıyoruz banyoda annem hergn mutlaka banyyoda su kuşu gibi kızkardeşimde 1 saat neredeyse kalırdı (ama haftada en fazla 2 yada haftada 1 yapardı) hiçde öyle bir fatura gelmedi aman Allah korusun:nazar:

ikiniz kavga ediceğinize birlik olup kurumla kavga edin daha iyi :ssz:

katılıyorum..

güzelim rakamı okurken küçük dilimi yutuyordum kuzum çok bu fatur gerçekten:19::19::19:

arkadaşlar iyi akşamlar benim derdim şu:elektrik faturası yüzünden eşimle her ay tartışıyoruz bugün yine fatura geldi ve kaçınılmaz son yaklaştı anlayacağınız.313 lira gelmiş yani düşünüyorum ne var elektirikli diye.herkes ne yapıyor diye bulamıyorum.bizim evde hergün bir kez bulaşık makinesi çalışır çamaşır 2-3 güne bir çalışır.termosifen var onu da ne zamandır ekonomikte kullanıyorum.neler elektiriği çok yakar?nasıl tasarruf edebilirim?bi yardımcı olur musunuz bana?teşekkürleer şimdiden

cnm ya 313 kesınlıkle cok cıhazınızı kontrol ettırın hata olmalı bencoksık kurutma kullanmama ragmen hıc böle fatura görmedınm yanı

her ay mı bu fiyatta fatura geliyor? 313 lira görünce şok oldum tekrar tekrar okudum..bizim fatura bu kadar yüklü gelse kavga falan etmeyiz,eşim oracıkta bayılır kalır zaten :).valla çok fazla bu miktar,bir araştıırn bence.

Sorun sizde değil, elektrik idaresinde bence. Ben kış boyu elektrikli ısıtıcı kullandım maksimum 80 TL geldi.

Bence bu isin pesine düsmelisin...
Kisin dogal gaz faturasi 313 e en soguk ayda cikiyor ama elektrik bu kadar yüksek hic duymamistim..

Sonra sey geldi aklima bizim SU SAYACI bozukmus biz de 2 ay fazla para ödemistik. Sonra kontrol ettirdik bozuk cikti...

Bir de su var KACAK ELEKTRIK BEDELI DIYE SACMA BIR SEY ÖDÜYORUZ : mahkemeye giden yaklasik 4 kisi haberlerde okumustum hakkini ariyor ve bu bedelden kurtuluyor....

Hepimiz yaparsak aslinda BU BEDELI bizden almaktan vazgecerler...

Sen dogru düzgün kontrol edeme, onun parasini da vatandastan cikar...

sayacınızı kontrol ettirin büyük ihtimalle bozuk
bozuk değilse de birileri sizden kaçak kullanıyor

bu iki şıkkın dışında herhangi bişey olamaz
mümkün değil o kadar gelmesi

bence araştır kaçak kullanılıyo yada bir hata var sayaç numarası yanlış giriliyo bişi var yani

yanliz konu sahibi bu faturanin 2 aylik oldugunu soyledi ara sayfalarda//ka.iranlar i.in tekrar belirtme ihtiyaci duydum//yani ayda 150 civari oluyor//o bile cok ama imkansiz degil tabii

Back
X