elektrik faturası

adanamerkez

:)
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2013
2.498
2.166
248
35
hanımlar iyi akşamlar , sorun şu ki elektrik faturamız daha önce oturduğumuz evde 80 i hiç geçmemişken şuanda 150 nin altına düşmüyor.. Ev daha büyük ama yine 2 kişiyiz tek fark doğalgazlı olması bu bu kadar elektriği etkilermi ? üstelik bende çalışıyorum akşam 7de evdeyiz ve hadi 12de uyuduk desek 5 saat tv izlemek ve ışık açmakla 150 tl nedir ?

zaten kullandığın kadarda vergi ödüyorsun belki daha fazlası vergi yazık günah ya

Bize de son zamanlardA yuksek gelmeye basladi.
Kacak kullananlar yuzunden hep bunlar.
bide şu akıllı sayaç karışıklığımı ne varmış biz akıllı sayacız güya kimisi akıllı sayaç taktırınca fazlalaşmış aboneliği kontrol ettirince karışıklık olduğu ortaya çıkmış .. Çok karışık anlattımda bende anlamadım sonuç olarak aramakmı lazım elektrik işletmesini

Diğer dairelerin faturalarını kontrol et ne durumdalar.Eğer aynı ise ya arkadaşların dediği gibi kaçak elektrik kullananların yükünü siz ödüyorsunuzdur yada fazda kaçak vardır.

Direkt bağlı bulunduğunuz elektrik işletmesini arayıp kontrol ettirin.

Akıllı sayaçlarda belli saatler var,kimi akşam tasarruf yapar kimi gündüz. Ordan doğan bir fark olabilir. Evinizde bir elektrik kaçağı olabilir. Telefon şarjlarını falan prize takılı bırakmayın, onlar çok yiyor. Bir de home theatre falan kullanıyorsanız o da çok elektrik harcar. Ama bunların hiç biri 150 lira fatura şeyetmez. Kaçak vardır ya da biri sizin elektriğe ortak olmuştur.

buzdolabınızdan şüphelenin, bizim öyle oldu, tamir olunca fatura eski haline döndü

Benim de bu ay faturam çok fazla geldi.. Off millet kaçak kullanır karda olur, biz faturayı öderiz bir de üstüne kaçak kullananlarında faturalarını öderiz, ne alaka ise trt payı öderiz..

Kesin kaçak kullanım bedelidir o. Çünkü bu ay bizim de fazla geldi. Her kış aynı şey.

Rahatlamam ama yazmam lazım. Bu kaçak elektrik kullananların Allah fitil fitil burnundan getirsin inşallah.
Biz bütün ay çalışıp boşa ışık, kombi yanmasın diye dikkat edip misliyle ödeyelim, onlar elektrikli ısıtıcıları hiç kapatmasınlar. Haram zıkkım olsun inşallah.

Ben de aynı konuda muzdaribim. ;( yeni eve taşındık arkadaşlar elektrik 170geldi 2kişiyiz ve çalışıyoruz...diğer evden fark olan bu evin şohbeni var hani şu her yere sıcak su verenden durmadan su ısıtıyor îçinde derecesini düşürdük ama gene canı istediğin de 60lara çıkıyor derecesi....ne yapsak bu konuda bilemedik 170çok çok fazla bizim için

24 saat çalışıyor mu ısıtıcı,yüksek gelebilir o yüzden.Derece nasıl kendi kendine 60 çıkıyor bozuk olmasın sohben.

24 saat çalışıyor mu ısıtıcı,yüksek gelebilir o yüzden.Derece nasıl kendi kendine 60 çıkıyor bozuk olmasın sohben.
Bilmiyorum ki takan adamda bu 55geçmeyecek dedi 70i bile gördüm... Hiç kapatılmaması gerekmiş kapat aç yaparsam daha çok elektrik çekermiş daha taşınalı 1,5ay oldu ilk fatura 170di ev sahibi normal diyor... Ama değil işte bana çok bı fatura

Sizden önce oturan oldumu evde peki,eğer olduysa onun son faturasıda olabilir belki,o taşınıp ardından siz geldiyseniz giden kişinin de borcu olabilir ama siz sohben için yinede bir usta getirin derece kendi kendine yükselir mi mutlaka birşey vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…