eli acik olmak ve sonrasiiii

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Oncelikle beni kinamayin yazacaklarim kotu seyler degil.Benim babam allah razi olsun cok eli aciktir herkese elinden geldigince yardim eder bu yasimiza kadar hicbir seyimizi eksik etmedi hakkini odeyemem ama bu huyunu suistimal ediyor cevredekiler hissediyorum artik.kenarda azcik birikmisimiz vardi biseyler almak istiyorduk duyan para istemeye basladi babam da borctur verdi az cok simdi toplayamiyoruz simdi diyceksiniz nerden biliyolar diye ogrenmisler yakinlardan.Hep baskalarini bekliyoruz yani.Ben pek onaylamam boyle seyleri yanlis anlasilmasin bors vermem de almam da kimseden.Cok dusuk meblaglar da degil bu arada.Babam getirceklerini dusunuyo kimseye iyiligimiz olmasin mi diyo gorseniz dunya melegi ama ya digerleri.umurlarinda degil hele bi tanesi saf salak demis arkasindan.cok acik vermek istemiyorum ama durum bu bi yerlerde yanlis yapiyoruz sanirim ustelik durumumuz cok iyi degil okuyoruz 20 yasindayim ben de.

Son düzenleme:
Merhabalar.Oncelikle beni kinamayin yazacaklarim kotu seyler degil.Benim babam allah razi olsun cok eli aciktir herkese elinden geldigince yardim eder bu yasimiza kadar hicbir seyimizi eksik etmedi hakkini odeyemem ama bu huyunu suistimal ediyor cevredekiler hissediyorum artik.kenarda azcik birikmisimiz vardi biseyler almak istiyorduk duyan para istemeye basladi babam da borctur verdi az cok simdi toplayamiyoruz simdi diyceksiniz nerden biliyolar diye ogrenmisler yakinlardan.Hep baskalarini bekliyoruz yani.Ben pek onaylamam boyle seyleri yanlis anlasilmasin bors vermem de almam da kimseden.Cok dusuk meblaglar da degil bu arada.Babam getirceklerini dusunuyo kimseye iyiligimiz olmasin mi diyo gorseniz dunya melegi ama ya digerleri.umurlarinda degil hele bi tanesi saf salak demis arkasindan.cok acik vermek istemiyorum ama durum bu bi yerlerde yanlis yapiyoruz sanirim ustelik durumumuz cok iyi degil okuyoruz 20 yasindayim ben de.

borç veriyorsan eğer, ya parayı ya dostunu unutacaksın derler.
almaya gelınce iyi vermeye gelınce kötü olur.
eldekı son kalan parayı dağıtması hoş değil babanın, insanlar ayağını yorganına göre uzatmayı bılmıyorlar
düşünmüyorlar sonrasını.
o paralar asla gelmez bilsin baban:34: gelse de yarısı belki...
ilk baş sizin geleceğinizi düşünmesi lazım.
allah verirle olmuyor, allah durduk yere vermıyor çalışan olmayınca.

bende sevmıyorum ne almasını, ne vermesini.

Son düzenleme:
Bayram diye aldik allahtan da dediginiz gibi utanma yok milette.Oyle carcur eden biri de degil aslinda. Neyi kinarsak bizim de basimiza gelebilir der hep yapisi boyle yardim ettigini dusunuyor ama geri donusu boyle olmuyor maalesef.

İyi niyet ile kendini kullandırmak arasında ince bi çizgi var
Bunu iyi korumak lazım

Benim babamda zamanında çok borç verdi
Sonra geri alamadı
Hatta aralarında öz kardeşi de var
Verme desek te bizi dinlememişti
Anladığında da çok geç olmuştu zaten

Sen boş ver, ne yaparsan yap baban bildiğini okuyacak nasılsa

bu kadar iyi niyetli olmamak lazım kesinlikle, babanı düzgün biçimde uyarman gerekiyor sen de o ailenin bireyisin söz sana da düşer, babana bu para bizim hakkımız onlar kadar bizim de ihtiyacımız var diye inat yapmalısın bence, bir laf vardır 'eve lazım olan camiye haramdır' diye... Benim de eşim biraz müsriftir mesela, çevrede en çok ihityacı olan biziz ama eşim insanlara yedirmeyi içirmeyi çok sever, ufak ufak uyarmaya çalışıyorum sen de öyle yap. ya da sen kendin bir hesap açtır babana parayı orda saklamak için ikna et canım. baban belli ki çok temiz kalpli biri ALLAH temiz kalplilere verir her zaman canım.

Veripte kötü olacağına vermeyip kötü olsun daha iyi.bazı insanlar o kadar yüzsüzki maddi yönden sıkışık oldukları gün gelir isterler geri parayı vermeye gelince vermek istemezler.parayı verdiğin insan kendini toparladıktan sonra sende eğer sıkışıktasan benim paramı nezaman vereceğin dednmi kötü olursun biranda aman istemişsin hakkın olan parayı istediğin için ayıp etmiş olursun.o borcu olan parayı vermediğine utanmazda sen kendi paranı geri istemeye utanırsın.işte öyle olduğunu bildiğin insana parayı vermemek lazim yoksa arkasında ya soğuk su ömür boyu iyilik yaptığın için pişmanlık çekersin.

aynı durum benim eşimde var. siz yine birikmişinizi vermişsiniz. biz yattığı gibi elimizdeki maaşı hayrımıza dağıtmaya başlıyoruz. bu zamanda malesef iyi niyetli olmak kerizlenmekle eşdeğer. herkes eline bakar. şunu kandırsam da birşeyler koparsam diye akbabalar gibi üşüşürler. biri hastayım para gönder der, öbürü bayramlık alacam para gönder, öbürü tatile çıkıcam para gönder der. allah bildiği gibi yapsın..:50:

Son düzenleme:
sanırım ben de biraz baban gibiyim :(((veriyorum herkese borçtur namustur geri öder diye ama ödemiyorlar bu sefer utana sıkıla istiyorum kötü oluyorum :(((bir arkadaş da demiş iyi niyetli olmakla enayi olmak arasında ince bir çizgi var :(((ben kendimce iyi niyetliyim ama eminim arkamdan enayi diyorlardır.ya bir de zorla hakkıma girmeye çalışan var ev sahibim mesela.benim kurban da onların bahçesinde kesildi.ev sahibi kadının kocası kesti.kellesi paçası benim dedi tamam dedim sonuçta onlar ksiyor diye.neyse sonra kavurma yapılacaktı bir arka uyluk benimkinden kesti (bir ben bir kişiyim) bir arka uylukta kendininkinden kesti(kendileri 3 kişi)
neyse arttı kavurma bir dürüm yapayım dedim kadın yapma yapma birazdan tekrar yeriz bize kalmaz diyor.yüzsüzlükle aldım ben alırken kavurmanın yarısını sıyırdı tabağına almayayım diye
.soruyorum bunun adı ne şimdi? :(((
hazırcevapolmayı çok isterdim.
konu sahibi kardeşim özür dilerim kendi derdimi anlattım ben babanı anlayabiliyorum o tüm iyi niyetiyle yaklaşıyor olaylara kişilere ama uyanık geçinenler faydalanmaya çalışıyorlar bilmiyorlarlar ki ALLAH katında hesap verecek olan kendileri.

sanırım ben de biraz baban gibiyim :(((veriyorum herkese borçtur namustur geri öder diye ama ödemiyorlar bu sefer utana sıkıla istiyorum kötü oluyorum :(((bir arkadaş da demiş iyi niyetli olmakla enayi olmak arasında ince bir çizgi var :(((ben kendimce iyi niyetliyim ama eminim arkamdan enayi diyorlardır.ya bir de zorla hakkıma girmeye çalışan var ev sahibim mesela.benim kurban da onların bahçesinde kesildi.ev sahibi kadının kocası kesti.kellesi paçası benim dedi tamam dedim sonuçta onlar ksiyor diye.neyse sonra kavurma yapılacaktı bir arka uyluk benimkinden kesti (bir ben bir kişiyim) bir arka uylukta kendininkinden kesti(kendileri 3 kişi)
neyse arttı kavurma bir dürüm yapayım dedim kadın yapma yapma birazdan tekrar yeriz bize kalmaz diyor.yüzsüzlükle aldım ben alırken kavurmanın yarısını sıyırdı tabağına almayayım diye
.soruyorum bunun adı ne şimdi? :(((
hazırcevapolmayı çok isterdim.
konu sahibi kardeşim özür dilerim kendi derdimi anlattım ben babanı anlayabiliyorum o tüm iyi niyetiyle yaklaşıyor olaylara kişilere ama uyanık geçinenler faydalanmaya çalışıyorlar bilmiyorlarlar ki ALLAH katında hesap verecek olan kendileri.

Yok Estagfurullah tabi ki yazabilirsiniz :) Ev sahibinizin de yaptigi cok ayip mubarek bayram gununde.Tum maasi alip dagitmiyor yanlis anlasilmasin elinde oldugu kadar yardim ettigini dusunuyor.Ben hiiiic sevmem para muhabbetini konusmayi da ama mecbur kaliyorum bazen.İhtiyaci olmasa ister mi insan kizim diyo ama bilmiyorum benim cebimde akrep var sanki bi seye para harcarken 10 kes dusunurum hic cekmemisiz galiba :) Yorumlar icin cok tesekkurler hep konusuyorum hem konusuyorum ama denerim yine bir seyler.

Son düzenleme:
Çok acı artık yardim edenin dövüldugu soyuldugu kinandigi bir toplum oluyoruz artik...Bir bilgeye sormuslar sen su adamdan kötülük gördün mü o da ben ona hiç iyilik yapmadım ki...demis insanlik yap karsiliginda minnetsiz insancıklar bul.Ama yinede herkes kendine yakışanı yapar.Iyilik yap denize at balik bilmezse Halik Allah bilir.

Son düzenleme:

Aynı babadan bende de var.Eli çok açıkkk tamam bazen hoş güzel ama bende kızıyorum bazen babamı kullanıyorlar reesmen sinir oluyorum .Bizim durumumuzda çok iyi değil.Borçlarımız var kredi kartlarına ama halen babam kalbı cok temız saf dağıtıyor .Bayramdaa bi insan 200-300 tl yı çocuklara harçlık verırmı ??Çocuklar daha bazıları bebek resmen :) 2.sınıfa 5.sınıfa falan gıden akraba cocuklarıı akraba bızde bol maşallah baya para gıdıyor :).Ama amcamlar cok pintı hıç bayram harçlığı veren yok hanı ben buyuğum 20 yaşındayım kardeşime bile vermiyorlar.Bayramda babamdan başka veren yok paraa.Ben babamın tam tersiyim pintı değilimdir ama boş harcamayıda sevmem..
Bır kere hatırlıyorum ankaradan akrabalar gelmişti onları gezmeye götürmüşlerdi amcamlar ve babamlar birlikte gittik.Bişeyler alındı babamı bılıyorlar ya hıç ellerını ceplerıne atmıyorlar amcamlar hep babam ödüyor heppp.Kullanmasnı çok iyi biliyorlar..
Hele bı amcamın karısı var Adıyamanlı bır arkadaşım var onlar dolma yapıp satıyorlar kuru dolma ..Uvey annesı satıyor parasını ablasına yolluyor durumları cok kotuymuş.Yengem aldı bızde aldık .Ve unutmuş gıbı davranıyor para konusunu açmadı bılee.Vermedı parasını gecen hafta aldı .Napsam ben ıstesem mı hiç bilemedim :S.İsteyemem kı bende .Çokta para değil 16 tl ama düşünün bunu bıle vermıyorlar yazık ey ınsaf ya..
Borç namustur varmı bundan öte..Allahım varya içimi buraya döktüm arkadaşım kusura bakma .Valla bende aynı dertten yanıyorum..
:((((

Aynı babadan bende de var.Eli çok açıkkk tamam bazen hoş güzel ama bende kızıyorum bazen babamı kullanıyorlar reesmen sinir oluyorum .Bizim durumumuzda çok iyi değil.Borçlarımız var kredi kartlarına ama halen babam kalbı cok temız saf dağıtıyor .Bayramdaa bi insan 200-300 tl yı çocuklara harçlık verırmı ??Çocuklar daha bazıları bebek resmen :) 2.sınıfa 5.sınıfa falan gıden akraba cocuklarıı akraba bızde bol maşallah baya para gıdıyor :).Ama amcamlar cok pintı hıç bayram harçlığı veren yok hanı ben buyuğum 20 yaşındayım kardeşime bile vermiyorlar.Bayramda babamdan başka veren yok paraa.Ben babamın tam tersiyim pintı değilimdir ama boş harcamayıda sevmem..
Bır kere hatırlıyorum ankaradan akrabalar gelmişti onları gezmeye götürmüşlerdi amcamlar ve babamlar birlikte gittik.Bişeyler alındı babamı bılıyorlar ya hıç ellerını ceplerıne atmıyorlar amcamlar hep babam ödüyor heppp.Kullanmasnı çok iyi biliyorlar..
Hele bı amcamın karısı var Adıyamanlı bır arkadaşım var onlar dolma yapıp satıyorlar kuru dolma ..Uvey annesı satıyor parasını ablasına yolluyor durumları cok kotuymuş.Yengem aldı bızde aldık .Ve unutmuş gıbı davranıyor para konusunu açmadı bılee.Vermedı parasını gecen hafta aldı .Napsam ben ıstesem mı hiç bilemedim :S.İsteyemem kı bende .Çokta para değil 16 tl ama düşünün bunu bıle vermıyorlar yazık ey ınsaf ya..
Borç namustur varmı bundan öte..Allahım varya içimi buraya döktüm arkadaşım kusura bakma .Valla bende aynı dertten yanıyorum..
:((((

Sadece ayneeeeen :) demek istiyorum yasadiklarimiz cok benzer bizin akrabalar da oyle elini cebine atmazlar kucukken de kuzenler gelirdi neler alirdi neler bize birse onlara bes.Alacak yerleri ve imkanlari yoktu derdi.Hos biz de cok iyi durumda degildik de netse ama bir akrabamin bana igne verdigini bilmem vermezler cunku.Boyle biri olmayi istemezdim ama sartlar itti.Babam coook iyi biri.Kabul ediyorum artik degismez ama bu huyunu kullanmasinlar ne bileyim gucume gidiyor sanki.Deger bilmeyen insanlardan nefret ediyorum.

babanız da niye herkese duyuruyo ki eline para geçtiğini
isteyince yok diyemiyodur sonuçta
baban söylemiyosa annen söylesin
insanlar da bi acayip gerçekten
hiç beklemediğin kişiler borç para alıyo geri getirmiyo valla benim de başıma geldi 3 defa o yüzden ben de hiç kimseye param var filan demiyorum artık mutlaka fırsatçılar çıkıyo çünkü
cidden çok ihtiyacı olur güvendiğin biridir verirsin ama öyle herkese borç verilmiyo maalesef

babanız da niye herkese duyuruyo ki eline para geçtiğini
isteyince yok diyemiyodur sonuçta
baban söylemiyosa annen söylesin
insanlar da bi acayip gerçekten
hiç beklemediğin kişiler borç para alıyo geri getirmiyo valla benim de başıma geldi 3 defa o yüzden ben de hiç kimseye param var filan demiyorum artık mutlaka fırsatçılar çıkıyo çünkü
cidden çok ihtiyacı olur güvendiğin biridir verirsin ama öyle herkese borç verilmiyo maalesef

Haklisiniz devir cook kotu.Herkes sandigimiz gibi iyi niyetli degil bugun de konustuk tamam olmaz bisey alcam geri diyo. Bekliyoruz olacaklari.

Back
X