elim ayağım titredi

büyük baslar dini böyle kullanıp kepaze edip gerçek inanclılarda ayakta uyursa daha cok at gözlü insanlar görürsünüz..

canım hıc takma kafannaaa onlar yobaz görüşlülerr kapalı yada açık olmak suç değilll evet dinimizde kapalı olmak gerekiyor ama ben kapanamadım çnkü geri açılmaktan korktum ama sen kendıne ınanarak kapanmıssın senı alkışlıyorum arkadasım belkide amcaa öle deme sebebi senide gösteriş için kapalı olanlardan sanmıstır bak sakın yanlıs anlama sana gösteriş için kapanmıssın demıyorummm ALLAH için kapananlardan olalalım hepimiz ama bazılarınıda biliyoruz cnm ... şimdi işin kısası bswer takma kafana RABBİMe havale et :) O HERŞEYİ BİLİP GÖRENDİR :)

Biz de bi gün eşimle yürüyoruz. harıl harıl kiralık ev arıyoruz. sıcaktan da ölmüşüz. acelemiz var hızlı gidiyoruz.
2 kadın 1 genç kız da zaten dar olan kaldırımı kaplamışlar nasıl muhabbet halindeler.
pardon dedik hiç umursamadılar, bakıp kafalarını çevirdiler.
bekliyoruz geçmek için yok hala muhabbetteler.

eşim de elindeki kalemle kızın koluna hafifçe dokundu, öylelikle çekildiler de geçtik.
Allahım arkadan neler neler söylediler, ne terbiyesizliğimiz kaldı, ne namuslarına göz dikmemiz.
hey Allahım ya, kocam benim yanımda gelip sizi elliycek sanki.

insan dediğinde biraz saygı olacak, kapalısı açığı mühim değil.

büyük baslar dini böyle kullanıp kepaze edip gerçek inanclılarda ayakta uyursa daha cok at gözlü insanlar görürsünüz..

Özür dilerim demek istediğiniz algılayamadım, yada yanlış algıladım , lütfen düzeltin,konunun siyasetle alakası yok zaten,ama verevki var diyelim sizin söylediğinizden şunu mu çıkarmalıyız? sevmediğiniz lider yada muhalefet partilerine mensup olduğunu sandığımız kılık kıyafeti yada sözleriyle bize bu imajı verenlere rahatlıkla hakaret edebilir bağırabiliriz? öyle mi çünkü muhalefeti yada lider partiyi tutmasa da kendi işinde gücünde olan kendi davasında olan asıl inançlılar yada kendine ait ideolojilere sahip insanlar muhalefet'e , lider partiye ses etmeyip uyuduğu için daha çok aşşağlanır, hakarete uğrarsınız böylemidir? eğer öyleyse soruyorum , muhalefet partiye kızıyorum kızgınım diye onun yandaşı olduğunu sandığım insanlara hakaret etme hakkım var eğer bunu istemiyorlarsa ayakta uyumasınlar benim gibi düşünsünler ?? bumu demek istediğiniz? tekrar ediyorum bu konu başımızdakilerle alakalı değil , İnsanlıkla alakalı bunu büyük başlar dini kullananlar , ayakta uyuyanlar diye konuya girersek yanlış yaparız o vakit hitler bir almandı ve diktatördü,nice insanları diri diri yaktı biliyorsunuz ,şimdi bunların başı böyleydi diyip almanları al aşşağ etmek,edenlere de ee ses etmediz daha çokkk görürsünüz demek ne derece doğru? umarım anlatabilmişimdir

Başı kapalıların mağduriyet hikayeleri çok. Başım kapalı okuyamadım, başım kapalı iş bulup çalışamadım veya işe girdim ama ibadetlerimi rahatça yerine getiremiyorum, ortam sağlanmıyor. Başım kapalı şurda burda dışlandım vesaire. Bunlar haklı isyanlardır, eyvallah ama bunağın biri de saçmaladı diye mağdur olmayın artık. Başınız kapalı olarak üniversite de, kamusal her alan da, özel sektör de elinizin altında. Her kötü muameleyi başınızı kapatan beze bağlamayın.

erkeklerın ıstedgı toplum düzeni işte kadını ıkıncı plana at sussun konuşmasın hatta evden bıle cıkmasın.erkek gelıyor ne ya.herkes erkek olur ama adam olmaz deseydın cok sınırlendım ne itici.sana böyle dedıyse kım bılır etrafındakılere nasıl muamele edıyor.kaba şey

Bugün topiklerde konuyu dine, siyasete bağlamayın lütfen demekten yoruldum.

Son kez bu topikte lütfen diyorum...

Konuya gelecek olursak, o amcanın tavrının kılık kıyafetle ilgili olduğunu düşünmüyorum, giyiminiz farklı olsaydı yine, "erkek geliyor erkek" diyerek sataşacaktı size çünkü malesef erkeklerde ego tavan yapmış durumda, kadın onlar için vasıfsız, isimsiz, ezilmesi gereken bir canlı olduğundan her daim ayıplanacak, küçümsenecek bir yanımız varmış gibi davranmaktan zevk alıyorlar.

Erkek + eski kafa + cahil... Bu üçü bir araya gelince böyle olaylar yaşanabiliyor maalesef.

Ben de açıklık kapalılıkla alakası olduğunu sanmıyorum.
Kural tanımazlık,terbiyesizlik,kültürsüzlük,görgüsüzlük aldı yürüdü.
Toplum hayatının gereklerini kimse yerine getirmiyor.
Uyarınca da kimse arlanmayor.Aksine üste çıkmak için böyle abuk sabuk saldırıyor.

Senin bir suçun yok, kapalıların ya da açıkların da bir suçu yok.
Tamamen karşındaki boş kafa, cahil ve terbiyesiz adamın suçu.
Sen takma kafana

evet konu sahibi senin böyle bir forumda yaşadığın olayda geçen diyaloğu aktarman tamamen mağdur edebiyatı(!)

Hiç kafana bile takma değmez. Cahillik ve terbiyesizlik birleşmiş ve yaşlılık
adı altında her istediğimi söylerim demeye hak bulmuş kendinde. Benim de böyle bir kavga etmişliğim vardır.

Mesele görünüşün değil, sen nasıl giyinirsen giyin o sana takacak ve canını acıtacak birşey bulur ve ordan vurmaya başlar.
Birgün kafaya bir çanta yerse anca o zaman görür erkek geliyor erkek demeyi.

iyi de ben anlatamadım sanırım sevgili mune, adam kendisi söyledi bana kapalı olcaksın bide terbiyesiz diye, yani ben kapalıyım ya ondan mı böyle ühü demiyorum ,

Son düzenleme:

emin olun sizin bez benim ayet dediğim örtüye( burda bez diyip geçemem kusara bakmayın) birşeyleri bağlayıp mağdur edebiyatı yapmadım, tekrar okuyunuz adam bana '' birde kapalı olacaksın'' dedi başımdaki örtüyü gündeme getiren ben değil oydu,çok şükür bir maduriyetim yok ,düşmanca tavırlara isyanım

konuyu biraz tiye almışsınız bana göre ,mağdur olarak değil başından geçenleri anlatan bir arkadaş ,ayrıca kapalı bayanlar için başörtüsünün anlamı çok büyüktür ,onu bir bez parçası olarak görmezler,sevgiler.

ben de çok sinir oluyorum bu duruma etraftaki açıklar istediği gibi giyinir onları uyarmayız bile aman yanlış anlar şimdi aramız bozulmasın kendi aklı var bişey demeyelim .patavatsızca islama örtülülülere bilip bilmeden yorum yaparlar kırmamak için kibarca açıklarız hep alttan alan taraf biz istediği gibi konuşan davranan ayrımcılık yapan onlar olur

konu açık kapalı konusu değil arkadaşım, kapalılık kısmı adamın bana söylediği kısım ve benim buna çok kez şahit oluşum yoksa açıklar kapalılar diye bir ayırdımım yok ,insanlık namına düşmanca yaklaşmaya kılık kıyafete bakıp hakaret etme hakkı görmeye var ama derdimi anlatamadım sanırım konu ya siyasete ya da mağdur edebiyatına dönüyor .. çok yazık

iyi de ben anlatamadım sanırım sevgili mune, adam kendisi söyledi bana kapalı olcaksın bide terbiyesiz diye, yani ben kapalıyım ya ondan mı böyle ühü demiyorum ,

Adamın kurduğu cümle içinde kullandığı "kapalı olacaksın" sözü kapalılara tavrını ortaya koymuyor, o söz tümüyle can acıtmak için söylenmiş, açık olsaydın giydiğin eteğe, saç rengine, bluzüne laf edecekti inan bana, daha önce giyimle ilgili açılmış konularda yorumuma denk geldin mi bilmiyorum fakat bir ara 5 yıl kadar baş örtüsü takmış bir kadınım, giyimim yüzünden sokakta kimseden tepki görmedim ama kadın olduğum için duymadığım kalmadı, giyimim yüzünden hiç laf işitmedim mi? İşittim ama benim gibi giyinen hemcinslerimden işittim, topuğum açıkta diye azar işittim, bir insan başka bir insanı hor görmek istemesin yeter ki, kılık kıyafetten girer, namustan çıkar.

Erkekler içinde kadını hor görmek için giyim tarzımızın önemi yok, bunu vurguluyorum, arkasındayım, kadın olmamız aşağılamak için yeterli bir sebep onlar için

evet şuan sizi anlıyorum sevgili mune ,hakda veriyorum, bir insan başka insanı hor görmek istemesin yeter ki malesef, burası kadınlar kulübü, ben bu ve benzeri birçok şey yaşadım ,uzun zaman olmadı kapanalı demişsiniz ya giyimimden ötürü tepki görmedim diye ben ise tam tersi hiç adını bile bilmediğim biri yine sosyal paylaşım sitelerinden birinde '' kıyafetinden belli zihniyetin sen git saman yolu izle '' dedi neye istinaden dedi dersen profil fotosu! yani çok yaşadım, ama yarım kaldı burası kadınlar kulübü , dini içerik siyasi içerik yasak bunu biliyorum , bugün başıma gelen ve duyduklarımla şok olduğum bir olayı anlattım ne mağdur edebiyatı yaptığım kaldı ne ayakta uyuduğum konu benim dışımda başka yerlere gitti üzgünüm, adamın ifadesinde o kelime olduğu için yazdım ve sürekli benzer şeyler duyduğum için böyle olmak zorunda mı düşmanmıyız dedim , derdimi yaşadığımı paylaşmak istedim sadice gelinen noktada çok üzgünüm gerçekten, ayrıca size de bir eleştirim olacak '' kapalı '' kelimesinden ötürü dini konu olarak adlandırılıyor uyarıyorsunuz da bez parçası'' denmesi neden normal karşılanıyor? o kelime tartışma yaratmayacak bir kelime mi? bu gece gerçekten üzgünüm , yaşadıklarımı üzüldüğüm şeyi dert olarak görüp yazmak istedim sadice hepsi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…