büyük baslar dini böyle kullanıp kepaze edip gerçek inanclılarda ayakta uyursa daha cok at gözlü insanlar görürsünüz..
Başı kapalıların mağduriyet hikayeleri çok. Başım kapalı okuyamadım, başım kapalı iş bulup çalışamadım veya işe girdim ama ibadetlerimi rahatça yerine getiremiyorum, ortam sağlanmıyor. Başım kapalı şurda burda dışlandım vesaire. Bunlar haklı isyanlardır, eyvallah ama bunağın biri de saçmaladı diye mağdur olmayın artık. Başınız kapalı olarak üniversite de, kamusal her alan da, özel sektör de elinizin altında. Her kötü muameleyi başınızı kapatan beze bağlamayın.
Bugün topiklerde konuyu dine, siyasete bağlamayın lütfen demekten yoruldum.
Son kez bu topikte lütfen diyorum...
Konuya gelecek olursak, o amcanın tavrının kılık kıyafetle ilgili olduğunu düşünmüyorum, giyiminiz farklı olsaydı yine, "erkek geliyor erkek" diyerek sataşacaktı size çünkü malesef erkeklerde ego tavan yapmış durumda, kadın onlar için vasıfsız, isimsiz, ezilmesi gereken bir canlı olduğundan her daim ayıplanacak, küçümsenecek bir yanımız varmış gibi davranmaktan zevk alıyorlar.
Başı kapalıların mağduriyet hikayeleri çok. Başım kapalı okuyamadım, başım kapalı iş bulup çalışamadım veya işe girdim ama ibadetlerimi rahatça yerine getiremiyorum, ortam sağlanmıyor. Başım kapalı şurda burda dışlandım vesaire. Bunlar haklı isyanlardır, eyvallah ama bunağın biri de saçmaladı diye mağdur olmayın artık. Başınız kapalı olarak üniversite de, kamusal her alan da, özel sektör de elinizin altında. Her kötü muameleyi başınızı kapatan beze bağlamayın.
ben de çok sinir oluyorum bu duruma etraftaki açıklar istediği gibi giyinir onları uyarmayız bile aman yanlış anlar şimdi aramız bozulmasın kendi aklı var bişey demeyelim .patavatsızca islama örtülülülere bilip bilmeden yorum yaparlar kırmamak için kibarca açıklarız hep alttan alan taraf biz istediği gibi konuşan davranan ayrımcılık yapan onlar olur
iyi de ben anlatamadım sanırım sevgili mune, adam kendisi söyledi bana kapalı olcaksın bide terbiyesiz diye, yani ben kapalıyım ya ondan mı böyle ühü demiyorum ,
evet şuan sizi anlıyorum sevgili mune ,hakda veriyorum, bir insan başka insanı hor görmek istemesin yeter ki malesef, burası kadınlar kulübü, ben bu ve benzeri birçok şey yaşadım ,uzun zaman olmadı kapanalı demişsiniz ya giyimimden ötürü tepki görmedim diye ben ise tam tersi hiç adını bile bilmediğim biri yine sosyal paylaşım sitelerinden birinde '' kıyafetinden belli zihniyetin sen git saman yolu izle '' dedi neye istinaden dedi dersen profil fotosu! yani çok yaşadım, ama yarım kaldı burası kadınlar kulübü , dini içerik siyasi içerik yasak bunu biliyorum , bugün başıma gelen ve duyduklarımla şok olduğum bir olayı anlattım ne mağdur edebiyatı yaptığım kaldı ne ayakta uyuduğum konu benim dışımda başka yerlere gitti üzgünüm, adamın ifadesinde o kelime olduğu için yazdım ve sürekli benzer şeyler duyduğum için böyle olmak zorunda mı düşmanmıyız dedim , derdimi yaşadığımı paylaşmak istedim sadice gelinen noktada çok üzgünüm gerçekten, ayrıca size de bir eleştirim olacak '' kapalı '' kelimesinden ötürü dini konu olarak adlandırılıyor uyarıyorsunuz da bez parçası'' denmesi neden normal karşılanıyor? o kelime tartışma yaratmayacak bir kelime mi? bu gece gerçekten üzgünüm , yaşadıklarımı üzüldüğüm şeyi dert olarak görüp yazmak istedim sadice hepsi buAdamın kurduğu cümle içinde kullandığı "kapalı olacaksın" sözü kapalılara tavrını ortaya koymuyor, o söz tümüyle can acıtmak için söylenmiş, açık olsaydın giydiğin eteğe, saç rengine, bluzüne laf edecekti inan bana, daha önce giyimle ilgili açılmış konularda yorumuma denk geldin mi bilmiyorum fakat bir ara 5 yıl kadar baş örtüsü takmış bir kadınım, giyimim yüzünden sokakta kimseden tepki görmedim ama kadın olduğum için duymadığım kalmadı, giyimim yüzünden hiç laf işitmedim mi? İşittim ama benim gibi giyinen hemcinslerimden işittim, topuğum açıkta diye azar işittim, bir insan başka bir insanı hor görmek istemesin yeter ki, kılık kıyafetten girer, namustan çıkar.
Erkekler içinde kadını hor görmek için giyim tarzımızın önemi yok, bunu vurguluyorum, arkasındayım, kadın olmamız aşağılamak için yeterli bir sebep onlar için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?