elim ayağım titredi

ayyyy şuna bakk valla yaş falan dinlemem agzının payını veriridim sanane be kapalılığımdan sen utan da çarpınca pardon de yada dogru yoldan gitmeyi öğren yaş ilerlemiş ama cahillik hala aynı kıt görüşlü insanlar sinirini bozmaya bile değmez takma canım geçmiş olsun

Konuya yazdığım uyarı yazısını tekrar okumanızı rica ediyorum, tekrar okursanız orada vurgulanmak isteneni anlayacaksınız.

erkek geliyor ne ya
kahkaha attım doğuştan cennetlik mi doğmuşlar

Son düzenleme:

mahsus yapiyorsunuz varya
olayi carpitmak icin

konuyla alakasi nedir magdur edebiyati?
konu ne guzel baslamisti
erza
kapali bir arkadas gelip otobuste kapali kadina yer verilirken acik olan yasli kadina yer verilmedigini anlatti
acik olan arkadas "baldiri ciplak" dolaniyorsun diye laf atan adami anlatti

ayrimcilik yapan insanlardan bahsedilirken yani genelde kadin olmanin zorlugundan bahsederken

magdur edebiyati yapiyorsun diye fitne koymaya calisiyor

iyide adam kendini erkekler efendisi sanip "erkek geliyo eyil yol ver" tarzi cikisinca
en cokta kapali oldugu icin o cesareti buldu cunku kapali kadinlar genelde
erkekler tarafindan eziliyor izlenimi yaratmis toplumda o "amca" gibi okuzlerde zaten bunu kullandilar hayatlari boyunca

kapaliya azar ederler aciga laf ederler munenin dedigi gibi "kadin olmaya gör" hep laf eden olacaktir

acik bir arkadas anlatsaydi bu konuyu magdur edebiyati dermiydiniz merak ediyorum !

bu arada ben kapali degilim ve agnostik bir sosyalist olarak empati yapmaya calisan biriyim

tepkimi nden veriyorum cunku bu konuda kapali oldugu icin bir erkek tarafindan asagilandigini ima etmedi
konu sahibi sadece KADIN oldugu icin
acik olsaydi baska kulp takacakti o herif ve yine acilacakti bu konu
herseydende nem kapmayin

Üzülme arkadaşım sen kapalısın diye bu kelimeleri duyuyorsun,biz açığız diye başka kişilerce aşağılanıyoruz.
Bizi bize düşürenler,ötekileştirenler utansın...Kapalı oldugun için değilde İNSANLIK KAYBOLDUĞU için-VİCDANIN AZALDIĞI-TOPLUMUN BOZULDUĞU İÇİN yaşadın bu akşamki olayı...

Açık kapalı farketmiyor ki bu ülke de KADININ ADI YOK !

Üzme kendini sen doğrulugundan şaşma...kenidini bozma değmez...GEÇMİŞ OLSUN....

bu sadece kapalılara has bır durum degıl maalesef canımm acıgıda kapalısıda mutlaka bu tarz tacizlere uğruyor umarımm bu içi boş beyincikleri ilerleyen yıllarda görmeyız daha aklı basında bır nesıl gelırde bunlar unutulurr....zaten ınsanları görunusune dınıne memleketine göre ayırannn gerızekalıyı dusunceyı anlamak mumkun degillll

Bundan 9-10 yıl önceydi
Lisedeyim ilk defa belediye otobüsüne yalnız biniyorum heyecan var içimde
Birden iki bayan birbirine girdi yanımda.
Biri tesettürlü diğeri açık, ikisi de yaşlı başlı kadınlar.
Birbirlerine tonla hakaret ettiler.
Biri ben örümcek beyinliler ile aynı otobüste gitmek istemiyorum diyor
Diğeri ben et teşhircileriyle aynı otobüste gitmek istemiyorum diyor
''örümcek beyinli'' ve ''et teşhirciliği'' laflarıyla ilk kez o zaman karşılaşmıştım.
Sonuç olarak ikisi de otobüsten indirildi

----------------------------------------------------------------------

Üniversitede ise trende karşılaştığım bir bayandan sırf göğüs dekoltem için yemediğim laf kalmamıştı.
Tüm Adapazarı'ndaki çocukların,gençlerin ahlakını bozan, aklını çelen olmuştum

------------------------------------------------------------------

1 ay önce yaşadığım bir şey ise;Şuanda bende tesettürlü bir bayanım.
İş görüşmesi için 1 hafta boyunca her gün arayan anaokulu müdürü beni görünce ilk önce başımdaki örtüye baktı ve yüzündeki ifadeyi size tarif bile edemem.

------------------------------------------------------------------
Yani her türlüsünü yaşamış bir insan olarak onların terbiyesizliğine veriyorum. Tabi insan kendi milletinden böyle tepkiler görmesi zoruna gitmiyor değil bazen ama bir kaç çürük elma yüzünden tüm kasayı suçlayamam.

Konu sahibi aslında senin başından geçen mevzuda amcanın asıl vurgulamak istediği kadın olman
Erkek olduğu için kendini mükemmel bir varlık sanıyor anlaşılan
'birde kapalı olacaksın' sözü ise belli ki senin canını acıtmak için söylenmiş edepsiz bir laf.
Takmayacaksın.

Son düzenleme:

o amca kafayı yemiş bence boşver sen dengesiz insan gerçekten fazla sayıda,herkesin her dediğini takarsak ohooo. takılmana devam et umursuz olabiliyorsan ol :)

Tüm Adapazarı'ndaki çocukların,gençlerin ahlakını bozan, aklını çelen olmuştum kısmı koptuğum an oldu tuhaf yapıda insan çok ya

Aaa neden evden cikiyosunuz?kapalisiniz evde otursaniza? :)) Ben kapali degilim ama bi benzeri bana oldu,y.disindan geliyorum evime elimde valiz,saatlerdir yollardayim,hava alani yorgunluklarini bilirsiniz icim disima cikmis vaziyetteyim,valizimi ceke ceke yokus yukari gidiyorum.Bir tarafta kaldirim yok oburu de merdivenli ve elektrik direkleri var yani valiz gecemez.Park etmis arabalarin kenarindan ilerliyorum,karsidan araba geldi ben valizi iki arabanin arasina sokup kendimi de kenara cektim.Adam durdu aynen 60 yaslarinda arabada ailesi oglu karisi filan var."Cekilsene kenari"dedi.Ben bakiyorum anlayamadim nereye cekilicem diye,adam "Hala yuzume bakiyo ya,ondan sonra yayaya carptilar da yaya oldu" filan falan hakaretler.Ben asla agzimi acip bisi demedim,zaten yorgunum uzgunum perisan haldeyim.Cekeledim valizi cektim gittim.Ama oyle bi ah ettim ki...Zaten yolun asagisi kapaliydi yani tek yon donecek geldigi yere geri,yollari bilmiyo,valizi gormedi ama cemkirmeyi biliyo.Icime oturdu yani bu olay iki uc sene oldu.

ben kapalıyım erkeklerden rahatsız oluyorum ne demek ya
ozaman çıkma
bende kapalıyım kendini rahatsız hissediyorsan taksiye bin
bayanlar arasında kapalı açık ayrımı yapmak ne kadar saçmaya
kimin ne niyette olduğunu nasıl bilebilirsin
allah askına çok saçma w2013 yılında bu mantıksız düsünceler aman allahımya
yer verirken bile etiket secmek

üzülme arkadasım bırak
böyle geri zihniyetler var
istanbulun en ekol yerinde otururlar en çok onlar atatürkcüdür en çok onlar laiktir kapalılara öcüüü derler ki banada diyen oldu
ama cahillerindaniskasıdır onlar
bu insanlara prim verip amca demliceksin iste üstüne yürüki anlasın anlıyacağını

Karşıdan erkek geliyor ne demek oluyor erkek geliyor diye yol hakkı onun mu oluyormuş o sana karşıdan erkek geliyor dediginde sende karşıdan bayan geliyor bayana yol vermeniz gerek diyecektin aslında hem suçlu hem güçlü üstüne çıkmaya çalışıyor birde erkek ya yollarda bile öncelik onların hakkı oluyor heralde.

tüm destek, ve eleştirileriniz için hepinize teşekkür ederim,Dün ben bu konuyu yazarken öyle mutsuz öyle karamsardım ki,,, sonra gördüm ki yanlız değilim , sorun kılık kıyafette değil zihniyette ,yorumlarınızdan sonra fark ettim ki ben çok takılıyorum,neden öyle dendi neden böyle yapıldı diye gereksizmiş, nasipse inşallah bundan sonra gülüp geçeceğim, sayenizde tekrardan teşekkür ederim

canım.. o amca andropoza gireli çoook yıllar olmuş ve içinde bir hayvan yaşatmış bunca yıl.. o kendi fikrine zikrine yansın.. onlardan o kadar çok varki türbanlısı ayrı çeker türbansızı ayrı çeker güzelim... yani özetle "kadın" çeker...Annelerinin, bacılarının da kadın olduğunu unutur o hayvanlar!! sen sabırlısın yine.. ben hooşşt! diye bağırırdım

tebrik ediyorum, çok güzel ifade etmişsiniz.

Canım bunun senin kapalı olmanla alakası yok, "Erkek geliyormuş" lafa bak, kimsin ulan sen? diyceksin ona diye kalıcak utanmaz...
Osmanlı döneminde bir erkek yoldan geçerken kadınlar yüzlerini kapatıp arklarını döner ve yere çömelirlermiş, adam gidene kadar kalkmazlarmış... Amcanın hayalindeki yaşam bu olsa gerek. Cahillik böyle işte, muhatap olmycaksın bu insanlarla

amcalar andropoza girmiş kızlar, uzulmeyın :)) ayrıca kımse ne acık dıye ne de kapalı dıye elestırılmemelı bence

Kapalı olmak suç mu demişsinde olayı hemen oraya bağlama bence. Nedense başörtülü olan insanlar hemen bi durumda olayı bıraya bağlıyo hiç hoş değil, yapmayın rahat olun ya. Bende açığım o adam bana denk gelse banada açıksın tipinden belli zaten, erkek geliyo karşından tabi çekilmezsin derdi. Yani bunun kapalılıkla açıklıkla alakası yok. Bu karşıdaki insanın kişiliğiyle alakalı. Adam yaşlıymış yaşlılığına ver hatta boşver.

Boşverdim zaten konuda kapandı gitti aslında,nedense başörtülü insanlar hemen bi durumda konuyu oraya bağlıyor demişsiniz ya evet hiç hoş değil ama benzeri tavırları 1 değil 2 değil 3 değil çok çok kez ve açık dille siz kapalılar siz kapalılar dene dene yaşadığım için o soruyu sordum hep böyle mi olacak dedim neden bu düşmanlık dedim,yoksa oldukça rahatım adamın kişiliği ile alakalı bende size bu konuda hak veriyorum sizde bana hak verirsiniz ki olayı sıcağı sıcağına yaşadığımda yazdım o an bukadar serin kanlı ve amannnn diyecek bir ruh halim yoktu,,adam ilerlediii döndü arada mesafe var ordan bağırıyor kapalı olcan bide diye yaşadığım şoku tahmin edebilirsiniz sanırım iyi günler

böylelerine ''erkek geliyor''dediğinde
sende erkeklik mi kalmış amca
git takma dişlerinle mutlu mesut yaşa evinde ne dolanıyosun ortalıkta diyivereceksin
görecek gününü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…