mesleğiniz nedir KPSS düşünseniz
işletme mezunuyum.yıllardır muhasebe,ön muhasebe,sekreterya işlerinde çalıştım.. kpss çok zor.sınavlarda inanın soruları okumaya yetmiyor zaman. bir kez lise düzeyinde girmiştim bir kez de işletme mezunuyken girdim.. ama çok iyi hazırlanmak gerekli. dersanelere gitmem lazım. ona da imkan yok. gitsem de yüksek puanlar alacağımı sanmıyorum.
Bebek bakımı işini çalışırken çözebilirseniz (bakıcı tutma imkanı yada anne kv gibi yakınlardan destek alma)hamile kalmanızı öneririm çünkü belli yaştan sonra hamile kalma ihtimali düşüyor sonuçta ,biraz büyüttükten sonra iş bulup çalışabilirsiniz ,allah sağlıklı bebek hayırlı işler versin canım ,sevgiler.......
iş bulsam annem ve kv bakar. Ama şartlar zor olunca bir de hemen hamilelik düşününce her işte çalışamıyorum.veya iş vermiyorlar.. Bebek düşünüyor musunuz diyorlar mecburen evet diyorum.anlamadığım sanki bekarlar evlenmeyecek ya da bebek sahibi olmak için onlardan izin alınacak. Herkes bebek düşünebilir. Sadece benim durumum göze batıyor..
iş alımında bunuda mı soruyorlar yani o zaman evli bayan hiç almamaları lazım çocuğu olsa da olmasa da herkes risk :)çok ayıp ......maddi ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyi bir iş bulup bu zaman akışında çalışırken de hamile kalabilirsiniz sonuçta anneniz ve kv bebek bakımını üstlenecekse doğum izni alarak işinize devam eder hemde devletin verdiği ek ödeneklerden faydalanırsınız doğumla alakalı ...sevgiler.......
işletme mezunuyum.yıllardır muhasebe,ön muhasebe,sekreterya işlerinde çalıştım.. kpss çok zor.sınavlarda inanın soruları okumaya yetmiyor zaman. bir kez lise düzeyinde girmiştim bir kez de işletme mezunuyken girdim.. ama çok iyi hazırlanmak gerekli. dersanelere gitmem lazım. ona da imkan yok. gitsem de yüksek puanlar alacağımı sanmıyorum.
Neden öyle diyorsunuz işletme mezunuysanız pekala yapabilirsiniz herkes kursa gitmiyor ki daha çok zaman var süre soruları okumaya yetmiyor zor vs bunlar sizi caydırmaktan öteye gitmez aynı işyerinde çalıştığım bayan var o memur ve önlisans mezunu sadece soru çözmüş bol bol sitelerden yararlanmış önemli yerleri çalışmış ve şu an memur yani. Azmetmedem bir şey başaramazsınız yoksa özel sektörde çalıştığını sürece bu şartlarda çalışırsınız ama bence çocuk için yaşınız gelmiş 35 yaş riskli bir yaş bu yaştan sonra hamile kalma oranı düşer yavaş yavaş. Bence siz çocuk düşünün çünkü başka işe de girseniz devlet olmadığı sürece bu yoğunlukta çocuk yapmanıza imkan yok.
bence bebek işi ertelemeye gelmiyor o yüzden bir an önce bebek çalışmalarına başlayın:) bi yandan da iş arayın suyu akışına bırakın bakalım önce hangisi gelecek
cnm şimdi hemen hamile kalsan. bir dokuz hamilelik. bir altı yada 9 ay evde çocuk emzirme. sonra hemen işe girsen annen ve kv bakacaklarmış ne güzel. yani 18 ay gibi bir süre maddi açıdan idare edebilirmisiniz. hamileyken yada doğumdan sonra par time işde yapabilirsin.
mesela gıda tattırım işi. ben yaptım fena değil gelir. destek olur eve. yada ne biliyim . eşin ek iş yapsın. valla bir tanıdığım haşlanmış mısır satıyodu ek iş olarak. bu parayla çok lüks bir araba aldı. şimdide ev alacak.
bir tanıdığım ek iş olarak yaptığı ayakkabı boyacığından ev almıştı hemde Çankaya gibi bir yerden aldı.
bir tanıdığım istanbuldan çorap getirttirip akşamları satıyodun. günlük 100tllik satış yapıyordu.
çalışmak ayıp değil bana göre. eşin ek iş yapsın. evliliği sorumluluğunu bilsin. 1,5 sene (çocuk yapma süresi) idare ediversin. sonra el ele verir çalışırsınız gül gibi hayatımınız olur. Allah yar ve yardımcın olsun
mesleğiniz varsa çocuğunuzu ertelemeyin bence.
hem dediğiniz gibi yaşınız, kaç çocuk istediğiniz falan da önemli...
birde hangisi ağır basıyo size ömür boyu sağlam bir işin olmaması mı, yoksa yalnız çocuksuz sesiz soluksuz bir ev mi?
ne istediğinize karar verin önce, ben de dediğiniz çalışma şartlarından dolayı evlenmeden önce işimi bıraktım. bir devlet kurumunda sözleşmeli olarak çalışmama kadro verecekleri de kesinleşmişken, zerre kadar pişman olmadım kararımdan. iş çabuk bulunmuyo çok zor ama iyi bir eş, bi evlat sahibi oluncak bir yaşta birdaha gelmiyo. vazgeçmek kabullenmek değildir bide bence. mesela ben bu yıl 2. üniversitemi bitirip yüksek lisans için çabalıycam. ne kadar yılımı alırsa alsın her ne kadar bebek le zor olacağını bile bile. benim önceliğim iyi bir eş mutlu bir yuva, ve kreşlerde değilde yanımda büyüyen çocuklar... hayatta yetinmeyi bilmek çok önemli. benim fikrim bu nacizane.
Hamile kalmayı düşünüyormusunuz diye soru mu olur yerinde olsam şikayet ederdim gerekli yerlere.Resmen kadınları kısırlaştırıyorlar köleleştiriyorlar bizim erkeklerden ne farkımız var tek sorun yumurtalıklarımızın olması mı? Sinir oldum şimdi felaket. Ben de 2 aylık hamileyim çalışıyorum kendimi sizin yerinize koydum çok can sıkıcı sinir bozucu bir durum Allah sabır versin. Benden tavsiye bebeği ertelemeyin eğer iş bulamazsanız da üzülmeyin bebek nasibiyle gelir buna inanın.
zor bir ikilem olmuş, umarım en hayırlısı neyse o olur, ama yaş faktörünü de unutmamak gerek.
tatlım bence çocuğu erteleme... maalesef zaman çok çabuk gidiyor. iş güç derken ertelenen şeylerin bazen çaresi olmuyor. o yüzden sen önce çocuğu yap 9 ay hamılelık 9 ayda bakımı sana hepitopu 18 aya mal olucak. yanı 35 yaşında bır kadının iş bulması ne kadar zorsa 36 da okadar. hani aradakı zaman farkı 10 yaş değil. istediğin iş olmaz başka bişey oluverir o hayat öle yada böle idame ettirilir ama bebek başka bişeyyD
ilk önce telaşını atman lazım üstünden. içinde bulunduğun durum sana çok karamsar geliyor. gerçi bu göreceli dahi olsa dışarıdan çözülmeyecek bir şey yok gibi duruyor..
ben de çalışma ortamındayım ve normalden fazla çalışıyorum. 10 yıldan fazladır çalışma hayatım var ancak senin dediğin gibi işler çok azdır. olsa dahi mesaisi vs mutlaka olmak zorunda..zaten muhasebe ve sekreterlik türü yerler arıyorsan hafta içi 7-8 e kadar çalışman çok muhtemel değil. hem çocuk yapabilrisin hem çalışabilirsin. bunda bir sakınca yok tabi..
daha önceden tecrüben varsa bulursun zaten ama nasibin başladığı zaman da çok önemli. sen elinden geleni yap, hayatını doğal olarak stresiz yaşa..mutlaka yapılacak bir şeyler çıkar.
kaç saat calışmak istersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?