elim kolum bağlı hem bebek hem iş istiyorum

hayat1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
1.601
218
123
o kadar dertli insan var ki.. 1,5 yıldır evliyim. 35 yaşındayım.bu yaşıma kadar hem yoğun ortamlarda çalıştım. evliliği düşünmedim. düşünemedim. ama artık evlendim. işsizim.iş bulamıyorum.bazı işler çok yorucu.. resmen işçinin boğazını sıkıyorlar. ctsler hatta pazarlar olan bile var.hafta içi 7-8 saatlerine kadar çalışmak çok zor özellikle bebek düşünüyorsanız.. ancak çalışmak zorundayım. (ben çok tutumlu biriyim benim dışında gelişen ödemeler var) ama yaşımdan dolayı da bebek de yapmak zorundayım. çok çaresizim .. siteyi okuyorum gerçekten çok güzel yazanlar var.. destek lütfen..

Son düzenleme:
mesleğiniz nedir KPSS düşünseniz

işletme mezunuyum.yıllardır muhasebe,ön muhasebe,sekreterya işlerinde çalıştım.. kpss çok zor.sınavlarda inanın soruları okumaya yetmiyor zaman. bir kez lise düzeyinde girmiştim bir kez de işletme mezunuyken girdim.. ama çok iyi hazırlanmak gerekli. dersanelere gitmem lazım. ona da imkan yok. gitsem de yüksek puanlar alacağımı sanmıyorum.

Bebek bakımı işini çalışırken çözebilirseniz (bakıcı tutma imkanı yada anne kv gibi yakınlardan destek alma)hamile kalmanızı öneririm çünkü belli yaştan sonra hamile kalma ihtimali düşüyor sonuçta ,biraz büyüttükten sonra iş bulup çalışabilirsiniz ,allah sağlıklı bebek hayırlı işler versin canım ,sevgiler.......

anladım özel sektör çalışma şartları da çok zor bu şekilde bebeki hamilelik zor ben kamuda olmama rağmen bebkten korkuyorum inş rahat bir iş bulursun bebeği de fazla erteleme tabi

iş bulsam annem ve kv bakar. ama şartlar zor olunca bir de hemen hamilelik düşününce her işte çalışamıyorum.veya iş vermiyorlar.. bebek düşünüyor musunuz diyorlar mecburen evet diyorum.anlamadığım sanki bekarlar evlenmeyecek ya da bebek sahibi olmak için onlardan izin alınacak. herkes bebek düşünebilir. sadece benim durumum göze batıyor..

iş alımında bunuda mı soruyorlar yani o zaman evli bayan hiç almamaları lazım çocuğu olsa da olmasa da herkes risk :)çok ayıp ......maddi ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyi bir iş bulup bu zaman akışında çalışırken de hamile kalabilirsiniz sonuçta anneniz ve kv bebek bakımını üstlenecekse doğum izni alarak işinize devam eder hemde devletin verdiği ek ödeneklerden faydalanırsınız doğumla alakalı ...sevgiler.......

bence bebek işi ertelemeye gelmiyor o yüzden bir an önce bebek çalışmalarına başlayın:) bi yandan da iş arayın suyu akışına bırakın bakalım önce hangisi gelecek

maalesef soruyorlar.. işte biz alacağız.hamile kalınca hamilileğin verdiği sağlık ve özen isteyecek performansı düşecek diye malum insanları elinden gelseler 7/24 çalıştıracaklar.. bu yüzden de aldıklarının hamilelik düşünmelerini hamile olmalarını istemiyorlar.doğum ve sonrasında idare etmeyi de istemiyorlar.

bilmiyorum dediğim gibi yaşımdan dolayı hamileliği düşünüyorum ve belki hamile de olabilirim. çünkü uzattıkça uzuyor.başka sağlık sorunları vs çıkıyor. ama çalışmam para kazanmam da lazım. bunun için de iyi düzenli kurumsal bir işyerinde çalışmam lazım.. böyle yerlerde az da olsa var. ama beni almıyorlar. inşallah öyle bir yere denk gelirim. yoksa gerçekten çok zor günler bekliyor beni.. ama gerçekten geçmişte o kadar çalış şimdi ise elinde hiçbirşey yok.. çok başarısızım..

inşallah bulurum doğru düzgün bir iş.. teşekkür ederim.

Neden öyle diyorsunuz işletme mezunuysanız pekala yapabilirsiniz herkes kursa gitmiyor ki daha çok zaman var süre soruları okumaya yetmiyor zor vs bunlar sizi caydırmaktan öteye gitmez aynı işyerinde çalıştığım bayan var o memur ve önlisans mezunu sadece soru çözmüş bol bol sitelerden yararlanmış önemli yerleri çalışmış ve şu an memur yani. Azmetmedem bir şey başaramazsınız yoksa özel sektörde çalıştığını sürece bu şartlarda çalışırsınız ama bence çocuk için yaşınız gelmiş 35 yaş riskli bir yaş bu yaştan sonra hamile kalma oranı düşer yavaş yavaş. Bence siz çocuk düşünün çünkü başka işe de girseniz devlet olmadığı sürece bu yoğunlukta çocuk yapmanıza imkan yok.

cnm şimdi hemen hamile kalsan. bir dokuz hamilelik. bir altı yada 9 ay evde çocuk emzirme. sonra hemen işe girsen annen ve kv bakacaklarmış ne güzel. yani 18 ay gibi bir süre maddi açıdan idare edebilirmisiniz. hamileyken yada doğumdan sonra par time işde yapabilirsin.

mesela gıda tattırım işi. ben yaptım fena değil gelir. destek olur eve. yada ne biliyim . eşin ek iş yapsın. valla bir tanıdığım haşlanmış mısır satıyodu ek iş olarak. bu parayla çok lüks bir araba aldı. şimdide ev alacak.

bir tanıdığım ek iş olarak yaptığı ayakkabı boyacığından ev almıştı hemde Çankaya gibi bir yerden aldı.

bir tanıdığım istanbuldan çorap getirttirip akşamları satıyodun. günlük 100tllik satış yapıyordu.

çalışmak ayıp değil bana göre. eşin ek iş yapsın. evliliği sorumluluğunu bilsin. 1,5 sene (çocuk yapma süresi) idare ediversin. sonra el ele verir çalışırsınız gül gibi hayatımınız olur. Allah yar ve yardımcın olsun

mesleğiniz varsa çocuğunuzu ertelemeyin bence.
hem dediğiniz gibi yaşınız, kaç çocuk istediğiniz falan da önemli...
birde hangisi ağır basıyo size ömür boyu sağlam bir işin olmaması mı, yoksa yalnız çocuksuz sesiz soluksuz bir ev mi?
ne istediğinize karar verin önce, ben de dediğiniz çalışma şartlarından dolayı evlenmeden önce işimi bıraktım. bir devlet kurumunda sözleşmeli olarak çalışmama kadro verecekleri de kesinleşmişken, zerre kadar pişman olmadım kararımdan. iş çabuk bulunmuyo çok zor ama iyi bir eş, bi evlat sahibi oluncak bir yaşta birdaha gelmiyo. vazgeçmek kabullenmek değildir bide bence. mesela ben bu yıl 2. üniversitemi bitirip yüksek lisans için çabalıycam. ne kadar yılımı alırsa alsın her ne kadar bebek le zor olacağını bile bile. benim önceliğim iyi bir eş mutlu bir yuva, ve kreşlerde değilde yanımda büyüyen çocuklar... hayatta yetinmeyi bilmek çok önemli. benim fikrim bu nacizane.

Hamile kalmayı düşünüyormusunuz diye soru mu olur yerinde olsam şikayet ederdim gerekli yerlere.Resmen kadınları kısırlaştırıyorlar köleleştiriyorlar bizim erkeklerden ne farkımız var tek sorun yumurtalıklarımızın olması mı? Sinir oldum şimdi felaket. Ben de 2 aylık hamileyim çalışıyorum kendimi sizin yerinize koydum çok can sıkıcı sinir bozucu bir durum Allah sabır versin. Benden tavsiye bebeği ertelemeyin eğer iş bulamazsanız da üzülmeyin bebek nasibiyle gelir buna inanın.

çok zor günler yaşadım. psikolojimi bozacak kazalar kayıplar olaylar vs. çok soru çözmekle başarılı olabiliniyor mu.. çünkü ben kendimi afedersiniz çok salak buluyorum. beynim boş gibi geliyor.. çok iyi hafızam vardı. ama hepsinin gittiğini hissediyorum. elimden başka birşey gelmiyor. bu dönemde ders çalışabilirim. mağdem evde olacam belki de hamileysem hiç başvuramam.yani çok iyi bir yere benim tüm eksilerime rağmen kabul edileceğim yer olmazsa evdeyim..

ama sınavdan yetmiş alsamda bu sefer yaşa yine takılırım gibi geliyor. 35 yaşından büyük olanları her işe başvuramıyor. kaymakamlık falan belki ama o zaman da puanın çok yüksek olması lazım.

bu konuda bilginiz var mı? puan durumlarına göre nereler olabilir?.. tabi yaş da önemli? o bayan kaç yaşında... nerelerden nasıl çalışmış? lütfen bana yardım edin. yönlendirilmeye çok ihtiyacım var.. ben 4yıllık işletme mezunuyum.

inanın bu sözünüz bana hayata döndürdü nefes aldığımı hissettim..

Son düzenleme:
tatlım bence çocuğu erteleme... maalesef zaman çok çabuk gidiyor. iş güç derken ertelenen şeylerin bazen çaresi olmuyor. o yüzden sen önce çocuğu yap 9 ay hamılelık 9 ayda bakımı sana hepitopu 18 aya mal olucak. yanı 35 yaşında bır kadının iş bulması ne kadar zorsa 36 da okadar. hani aradakı zaman farkı 10 yaş değil. istediğin iş olmaz başka bişey oluverir o hayat öle yada böle idame ettirilir ama bebek başka bişeyyD

ilk önce telaşını atman lazım üstünden. içinde bulunduğun durum sana çok karamsar geliyor. gerçi bu göreceli dahi olsa dışarıdan çözülmeyecek bir şey yok gibi duruyor..
ben de çalışma ortamındayım ve normalden fazla çalışıyorum. 10 yıldan fazladır çalışma hayatım var ancak senin dediğin gibi işler çok azdır. olsa dahi mesaisi vs mutlaka olmak zorunda..zaten muhasebe ve sekreterlik türü yerler arıyorsan hafta içi 7-8 e kadar çalışman çok muhtemel değil. hem çocuk yapabilrisin hem çalışabilirsin. bunda bir sakınca yok tabi..
daha önceden tecrüben varsa bulursun zaten ama nasibin başladığı zaman da çok önemli. sen elinden geleni yap, hayatını doğal olarak stresiz yaşa..mutlaka yapılacak bir şeyler çıkar.

bence bebek işi ertelemeye gelmiyor o yüzden bir an önce bebek çalışmalarına başlayın:) bi yandan da iş arayın suyu akışına bırakın bakalım önce hangisi gelecek

zor bir ikilem olmuş, umarım en hayırlısı neyse o olur, ama yaş faktörünü de unutmamak gerek.

kesinlikle çok haklısınız işi zamana bırakıyorsunuz ama bebeği zamana bırakacak durumda değilim. ancak dediğim gibi bebeği düşünürsem bu sefer ödemelerimiz var. neyse çok ciddi tasarruf yapmamız lazım. ahh eşimi içki sigaraya para harcadıkça çok gider olur.. ondan vazgeçmiyor. çok konuşma yaptım. çok ama maalesef dinletemedim. vazgeçiremedim. çocuk olunca diyorum vazgeçer misin uğraştım yapamıyorum diyor.bugün bir kez daha konuşacağım.

1000 tl alıyordum en son bir grafiker bayanın yanında sekreterlik,ön muhasebe ofisin temizliği misafirleri bayan patronun hizmeti inanın o kadar kötü biriydi ki burnunu sildiği mendilini bile masaya bırakıyor ben alıyordum. akşam tertemiz bırakıyordum sabah geldiğimde sanki düğün misafirleri gelmiş gibi yemişler içmişler.. 7 de çıkmam gerekiyorsa zaten tam yedi de gidilmesinden hoşlanmıyordu 10 dak. geçiyor öyle sorup çıkıyordum.o da ayda 2-3 gün. diğer günler 8 i bulduruyordu. cts güya 2 ye kadardı. 5 buluyordu.bayram harçlığında dini bayramda ya 20 tl veriyor ya da limonta şeker alıyordu. tek benim bir de.. 20 tl verecem diye izinli olaam ya bin tane laf söylüyordu. bayramamı giriyoruz yoksa biriktirip bazı şeyleri hakarete mi uğruyoruz belli değildi..
her zaman bakımlı olmam lazımmış.. temizliği yapıp (4 odalı, banyo+tuvalet+mutfak) bir dk. nefes almadan makyaj yapmak o kadar zoruma gidiyordu ki.. ağlaya ağlaya göz kalemi sürüyordum. sonra bazen üstümü değiştiriyordum. bakımlı olmam gerek ya elbise giymiştim üşüdüm evi de çok yakın yere taşımıştım. oraya güvenerek. en fazla 10 dak. üstümü değiştirmeye gittim tam gün izinden saymış.. eşim yanımızdaki hastanede seruma takılı saat 2 de serum çıkacak ona göre eve giderim dedi ben aradım 45 dak.ulaşamadım. dedim . gidiyim. 20 dak. gidip gelmem sürmüştür.çok yakındı. bunu da izin den saymış..yıllık izinden sayarım vs yok.. kuzenimin çocuğu balkondan düşmüştü dedim 2 saatliğine gidiyim yok çok izin kullanmışım. zaten 2 ay geç ssk mı başlattı. sonra ihbar taz.falan vermedi.

yani söyleyeceğim 3 derler 6 olur.. Ama elbette öyle işler var. servisli düzenli sistemli kurumsal ama işte maalesef oralara giremiyorum. ekmek aslanın midesinde..yine da inşallah herşey güzel gider..

kaç saat calışmak istersiniz

hamile olarak kabul edeceğim çünkü hamile olabiliirm. olamasam bir daha ki aya tekrar deneyeceğiz. mesela bir yer var. özel sektör...sabah 8 akşam 6 da diyor..belli yere servis var. hafta sonları çalışma yok.. ama oraya da giremiyorum. çünkü 6 ay işsiz olmam lazım. sanırım oraya ondan giremedim. çünkü şimdi bir de o var. teşfiklerden yararlanmak için ..

yani bunca yıllık emeğim tecrübem eğitimim bu zamana kadar sabrım bunu haketmiyor mu.. çok mu şey istiyorum.görüyorum işkurda adım başı masa var. ama orası işbulmakla ilgisi yok.. isteyen istediğini alıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…